6.8.2020 Tommi Päivisen 1+1 aloitti KiPan ilotulituksen ja avaussisävuoron 7–0 tyrmäys kaatoi IPV:n Juvan Sinisellä laguunilla. KiPa–IPV 2–0 (8–0, 2–1)

Kiteen Pallon Juvan taika säilyi ja voittoputki Puistolan kentällä sai jatkoa jo kuudennen kerran. Yleisöä Sinisen laguunin ääressä Puistolan kentällä oli 1103 henkeä, vaikk Juvan oma poika Konsta Hyötyläinen ei vaivojen vuoksi ollut IPV:n joukkueessa.

Katso myös kuvat ottelusta

– Tämä oli jatkumoa Kouvola-pelille, laadukasta ulkopeliä ja vähän kaverin avustuksella saatiin pää auki, tiivisti Päivinen.Samaa sanoi myös KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva:

– Saatiin pää auki ekassa sisävuorossa, oli hyviä lyöntejäkin ja IPV:lle tuli paniikki päälle. Ukopelin kohelluksia ei ole nyt kahteen peliin ollut eikä pallo poltellut nuorella porukalla.

IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle oli harmissaan:

– Omalla tasollaan olivat vain Teemu Nurmio (7/8 KL) ja Mikko Kosonen (1 lyöty, 5/8 KL). Itseluottamus oli hukassa ja aika paljon tuli laittomia lyöntejä. Oli vaisua sen läpilyönni jälkeen ja lamaannuttiin, myönsi Valle.

Päivisen ykköstilanteessa iskemän kunnarin ja Jesse Eskelisen tuoman juoksun jälkeen Ville Liukku nöyryytti Tuomas Jussilaa ja Päivinen toi tuplajuoksun 3–0. Myös Samu-Kalle Varosen 4–0 juoksu tuli Jussilan tontilta Valtteri Havukaisen tuomana. Sami Mikkolanahon merkkaamattomalla kumuralla Hannes Pekkinen toi 6–0 ja 7–0 syntyi, kun Liukku karkasi kotiin Mikkolanahon takarajalle pudonneen kopin pudotuksella. Tässä vaiheessa tulostaululla oli vasta yksi risti.

Tommi Päivisen vaihtolyönti keskisaumasta menikin läpi ja KiPa 2-0 johtoon

Avaussisävuoron ilotulitus riitti KiPan sisäpelille kun 7 kolmostilanteesta tehtiin 7 juoksua ja kärkilyöntejä kertyi 18 lyöjän voimin 13 eli kolme vähemmän kuin mitä IPV sai koko 1. jaksolla. Ulkona IPV pidettiin nollilla ja kolmannen alkavalla Jesse Eskelinen hyödynsi vielä kerran Jussilaa, ja Juhani Myyryläinen toi jakson loppunumeroiksi 8–0.

Ville Liukun lukkarointi hyydytti myös ulkona kovan Tuomas Jussilan, joka ei 1. jaksolla saanut mailan varressakaan mitään aikaan. Imatralaisista ex-kipalainen, kakkospalkinnon saanut Sami ”Eko” Partanen väläytti kolmannen alkavalla nappaamalla kolmesta ajolähdöstä kolme paloa kotiin. IPV:n ykköspalkittu oli 6/7 kertaa pystärillään kentälle mennyt Teemu Nurmio. KiPan etenijäjokeri Elmeri Purmonen meni 4/6 kertaa kärkeen.

– Kaveri alussa aika hyvä, me aika huonoja. Sisäpeli oli takkuinen, toisella jaksolla ulkopeli oli hyvää, ja sen ansiosta pysyttiin oelissä mukana, tiivisti Nurmio.

Ensimmäisellä jaksolla IPV sai vain 4 kolmostilannetta kun KiPalla niitä oli 13.

Ville Liukku kurkotti Lassi Vasaraisen tappoheittoa Ville-Markus Kososen välilyönnistä ja risti kotiin Timo Hanhisalosta

Jesse Eskelinen toi 2. jakson molemmat juoksut

Avausjakson jälkeen oli odotettavissa, että toisella jaksolla ei yhtä paljoa juoksuja nähdä. IPV vaihtoi Sikiön jokeripaitaan ja nuori Rasmus Surakka tuli lukkariksi. Myös Jussila palasi tasolleen ja otti tärkeitä paloja kotiin. KiPan 1–0 syntyi ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla kun ajolähdöstä Valentin Ikosen vapaa maalyönti muutti tappimiehestä suuntaa ja Jesse Eskelinen lähti kotiin.

Toisessa vuoroparissa ykkös-kolmostilanteessa Pekkisen takavaihdosta yritettiin paloa kakkoselta, mutta heitto meni ohi ja Jesse Eskelinen toi 2–0.

Jesse Eskelinen toi KiPan avausjuoksun sekä toisen jakson molemmat juoksut ja löi yhden

Imatran ottelun ainoan juoksun löi Mikko Kosonen kolmannessa vuoroparissa viimeisenä lyöjänä pistäen pallon väliin ja Teemu Nurmio toi 2–1.

Toisella jaksolla kolmostilanteet yllättäen 4–7 IPV:lle, mutta KiPan virheetön ulkopeli takasi kesän kolmannen kolmen pisteen voiton. Kesän aiemmissa kahdessa kohtaamisessa on molemmissa yksi jakso mennyt tasan, joten keskinäiset pisteet tähän mennessä 7–0 KiPalle, 2 liitolle.

KiPa ohitti tänään Tahkolle hävinneen JymyJussit ja on viidentenä 22 pisteellä. JymyJusseilla on 19 pistettä. Tahko ohitti IPV:n ja KaMan, joten nyt IPV on sijalla 11 ja pisteitä 14.

Joni Lehikoinen ansaitsi ulkopelistään Ruutu Tähtipelaajan palkinnon

Lehdistötilaisuus ottelusta

KiPan tulevia otteluita:

Liput tuleviin kotiotteluihin verkkokaupasta!

Lauantai 8.8. klo 16:00 Kiteen Pallo–Kankaanpään Maila, Rantakenttä, Kitee
Tiistai 11.8. klo 17:30 Joensuun Maila–Kiteen Pallo, Kerubi Stadion, Joensuu
Torstai 13.8. klo 17:30 Siilinjärven Pesis–Kiteen Pallo, Mantun kenttä, Siilinjärvi