6.8.2019. Avausjaksolla KiPa pyöritti jatkuvilla ajolähdöillä Kempeleen nurin. Toisella jaksolla Lassi Vasaraisen kunnari ja Elmeri Purmosen kiinniotot jaksovoiton takuina. KiPa – KeKi 2 – 0 (10 – 2, 1 – 0)

KiPan B-pojat Valtteri Havukainen (1 lyöty, 1 tuotu, 2/3 KL), Elmeri Purmonen (1 lyöty, 1/5 KL) ja Lassi Vasarainen (1+0 lyötyä, 1 tuotu ja 7/8 KL) olivat pääosissa Kempeleen Kirin kaadossa.

Valtteri Havukainen toi heti Superpesisuransa debyyttiottelussa ensimmäisen juoksunsa Ville Liukun lyönnillä. Kolmannessa sisävuorossaan KiPa pyöritti peräti kahdeksan ajolähtöä ja teki neljä juoksua mennen 6 – 1 johtoon. Jakson loppunumerot oivat lopulta 10 – 2. Valtteri Havukainen löi ja toi yhden juoksun, Elmeri Purmonen iski yhden juoksun ja jopa 10 pelaajaa sai tehopistemerkinnän jo 1. jaksolla.

Toisen jakson ainoan juoksun iski toisen vuoroparin toiseksi viimeisenä lyöjänä Lassi Vasarainen iskemällä kakkosrajasta pallon läpi superpesisuransa ensimmäisen kunnarin arvoisesti. Ottelun lopussa Elmeri Purmonen loisti ulkona ja heitti myös viimeisen polttoheiton Kempeleen kaadossa.

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan ykköspalkittu oli kolmoskoppari, sataprosenttisesti vaihtanut Topi Hurskainen (1 tuotu, 9/9 KL).

– Välillä päästiin helpollakin, ekalla jaksolla lyötiin hyvin ja saatiin lahjoituksinakin tilanteita ja juoksuja. Toisella jaksolla oli tiukkaa niin kuin monesti kun onhallittu ekaa jaksosa, niin on ollut toisella tiukkaa. Onneksi nuo junioripuolen miehet hoitivat sen, kertoi Hurskainen.

KiPan kakksopalkinnon sai toisen jakson ratkaisija Lassi Vasarainen (1+0 lyötyä, 1 tuotu ja 7/8 kärkilyöntiä). KiPalla olisi moni muukin palkinnon ansainnut, sillä vain joukkueen paras ulkopelaaja Ville Kotro jäi ilman tehopisteitä.

– Ei kovin hyvällä mielellä voi olla, ekalla jaksolla ihan luokatonta peliä sisällä sekä ulkonakin eikä saatu oikein mistään paloja. Toisella jaksolla saatiin ulkona liikettä paremmin, paitsi kun kaverilla kaksi lyöjää jäljellä, ei siitä saisi nollatilanteessa kunnaria lyödä. Eipä muuta, harmitteli KeKin ykköspalkittu Markus Keski-Petäjä (3/5 KL). Kempeleen kakkospalkinnon sai kaksi juoksua tuontu Onni Määttä (2 tuotua, 4/8 KL).

Kempeleen pelinjohtajaksi kesken kauden reilu viikko sitten tullut Petri Pulliainen ihmetteli mistä heidän virheensä tulivat.

– KiPa löi tottakai hyvinkin, osa annettiin ilmaiseksi. Virheet kuuluu tähän lajiin. Miksi niitä virheitä tuli? Oliko valmistautuminen puutteellista? 1. jaksolla oltiin räpylässä huonoja, jalka ei liikkunut eikä päätoiminut. Oltiin myöhässä tilanteissa eikä saatu oikein mistään paloja ja KiPa pyöritti meitä 10 – 2. Toiselle jaksolle parannettiin ulkona, sisäpelissä ei saatu mitään aikaan, laatu puuttui mailassa kun KiPa on hyvä ulkopelijoukkue. KiPa ansaitsi nuo kolme pistettä, myönsi Pulliainen.

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge oli tosi tyytyväinen.

– Kolmeen pisteeseen olen oikeen tyytyväinen, pojat halusi että ura jatkuu enkä pääse vielä kottiin. Eka jakso oli hyvin ehjä, rauhallinen suoritus. Jaksopeli avausjaksolla 10 – 2, tiedettiin että ei toista hurlumhei-jaksoa tule, mutta räpylä piti. Arvostan hirveesti että se 1-0 riitti toisella jaksolla. Elmeri Purmonen, Lassi Vasarainen ja Valtteri Havukainen tekivät hienot suoritukset. Tosi hienoa ulkopeliä, tosi korkealle nostan hattua. Varsinkin Elmeri otti tuossa lopussa tärkeitä paloja. Tästä on hyvä jatkaa, nyt on siellä ahistaa vähän muilla. Perjantaina lähdetään Joensuuhun vähän kiusaamaan mestareita, arvioi Bragge.

Avausjakso KiPan hurlumhei-peliä

KiPa voitti hutunkeiton ja valitsi sisävuoron. Kärkei Jesse Eskelinen pääsi koko ottelussa vain kerran kentälle ja etenijäjokeri Jani Ahonenkin tuli kopilla pois. Samu-Kalle Varosen kova veto osui ykkösrajalla näpyä haistelemaan tulleen sieppari Pekka Hepokankaan kypärään. Huilitauon jälkeen rakennettiin paloton ajolähtö, josta Valentin Ikonen löi merkkaamattoman välilyönnin kakkospuolelle ja Topi Hurskainen toi 1 – 0. Seuraavana Ville Liukku löi takakentälle ja koppareiden räpeltäessä Valtteri Havukainen karkasi tuomaan heti ensimmäisellä Superpesiksen lyöntivuorollaan uransa 1. Superpesisjuoksun 2 – 0.

Valtteri Havukainen toi debyyttioettlussaan heti ensimmäisellä lyöntivuorollaan juoksun 2-0 Ville Liukun lyönnillä

Tasoittavalla KeKi rakensi heti kärjellään Jani Lassila, Onni Määttä, Markus Keski-Petäjä palottoman ajolähdön Marko Pelkoselle. Ville Kotro nappasi kuitenkin Lassilasta kotiin kesän 100:nnen polttoheittonsa, mutta jatkotilanteessa pallo keskelle väliin ja Onni Määttä toi kavennuksen 2 – 1. Myös jokeri Matti Korhonen oli vähällä tasoittaa, mutta Varosen hyppykopilla haavat Keski-Petäjälle kotiin.

Toisen alkavalla KiPa lisäsi johtonsa 4 – 1:een. Paloton ajolähtö Hannes Pekkiselle, pallo merkistä keskisaumaan ja Jani Ahonen toi 3 – 1. Yhden palon ajolähdöstä Sami Mikkolanahon pomppiva maalyönti luiskahti linjassa räpylän yli koppareille ja Hannes Pekkinen toi 4 – 1.

Kolmannen alkavalla KiPa pyöritti peräti kahdeksan ajolähtöä. Kärjestä heti pesät täyteen, paloton ajolähtö Hannes Pekkiselle, merkkaamaton välilyönti kakkospuolelle ja Jesse Eskelinen toi 5 – 1. Jatkoajoista haavat kotiin, mutta Ikosen varrella uusi ajolähtö. Ville Liukku iski pallon väliin, tappimiehen räpylän kautta ja Samu-Kalle Varonen toi 6 – 1. Välilyönnillä vielä vaihto ja neljäs paloton ajolähtö Mikkolanaholle. Nyt haavat kotiin ja vaihdosta ensimmäinen risti kolmoselle. Vasarainen vaihtoi tyylikkäällä välilyönnillä viidennen ajolähdön. Sitä yllättäen purkamaan Valtteri Havukainen, joka kiitti vastuusta ja pudotti viimeisellään pallon tarkasti kakkosjatkeelle väliin ja 7 – 1 juoksun toi Ville Liukku.

Tuodun juoksun lisäksi Valtteri Havukainen myös löi juoksun 7-1 Ville Liukun tuomana debyyttiottelussaan

Jatkoajoista kuudes Elmeri Purmoselle, joka myös löi palloa väliin ja Sami Mikkolanaho olisi tuonut 8 – 1 vaikka lukkari olisi saanutkin pallon kiinni.  Ajot jatkuivat seitsemännen kerran, Kotro lyömässä, mutta nyt Kempeleen lukkari Jani Lassila nappasi Vasaraisen irti kolmoselta, toinen palo. Kotro vaihtoi vielä kahdeksannen ajolähdön Eskeliselle, mutta veto jäi etumiehelle ja kolmas palo.

Viimeisen alkavalla KiPa kuitenkin lisäsi johtonsa pyöreisiin numeroihin 10 – 1. Takatilanteessa Valentin Ikonen löi pallon väliin ja Jani Ahonen toi 9 – 1. KiPa sai vielä kahden palon ajot Sami Mikkolanaholle, joka löi keskisauman puhki ja Valentin Ikonen toi 10 – 1.

Viimeisen tasoittavalla KeKi onnistui saamaan yhden palon ajot, joista muutaman vuoden takainen lyöjäkuningas Ossi Meriläinen kotiutti jakson loppunumeroiksi Onni Määtän tuomana 10 – 2.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit komeasti KiPalle 36 – 14 (62 % – 40 %), kolmostilanteet 18 – 7 ja kotiutukset 10/18 – 2/7.

Toinen jakso nahupesistä kunnes Lassi Vasaraisen kunnarilla KiPa 1 – 0 voittoon

Kempele meinasi aoittaa toisen jakson sisällä hyvin: paloton ajolähtö, mutta Varonen nappasi ristin kotiin Lassilasta. Jatkoajoista Hurskainen tuhosi takakentältä Keski-Petäjän kotiin ja vuoro loppuikin Meriläisen epäonnistuneeseen kopinnostoon.

Tasoittavalla KiPakin sai kaksi ajolähtöä, mutta sekä Mikkolanahon että Vasaraisen lyönnit jäivät linjaan.

Toisen alkavalla Liukku nappasi yhden palon ajolähdöstä kärpäsen Aki Hanhelasta kolmoselta ja vaihtolyönnistä Pekkinen nappasi kolmannen palon kolmoselta.

Tasoittavalla KiPan kärkipäästä oli jo tullut kaksi paloa ja Lassi Vasarainen oli toiseksi viimeisenä lyöjänä. Kova veto kakosrajaan menikin läpi ja pallo hukkui rantapusikkoon. Näin Vasarainen iski tyhjään kenttään uransa ensimmäisen kunnarin 1+0 juoksun arvoisesti todella tärkeään paikkaan. Kunnari oli samalla jakson ainoa juokosu ja siten KiPan voittojuoksu 1 – 0! Viimeisenä lyöjänä Mikkolanaho ei sentään saanut tupaljuoksua Lassille.

Lassi Vasaraisen ja Pekka Hepokankaan kokoero kuvasti joukkueiden eroa illan ottelussa

Kolmannen alkavalla Kempeleen etutilanteessa Juhani Ojala iski kovan leikkurin kolmosrajaan, mutta Eskelinen katkaisi sen ja ehti syöksymään palon kolmospesältä.

Tasoittavalla KiPa rakensi yhden palon ajot Ikoselle, mutta laittoman jälkeen hän joutui lyömään taktisen laittoman. Kahden palon jatkoajot Liukulle, mutta Kempeleen linja torjui lyönnin.

Viimeisen alkavalle Kempele tuli sisään 0 – 1 tappioasemassa. Purmonen nappasi ykkösrajanäpyn paljaaseen käteen ja poltti kärkietenijä Lassilan kakkoselle. Pelkosen ohitusnäpyllä Määttä pääsi kolmoselle ja yhden palon ajot Korhoselle. Varonen haki kopilla haavat Määtästä kotiin ja Korhosesta laittomalalan toinen palo. Ottelu loppui kun Purmonen haki Luhtavaaran ykkösrajanäpystä viimeisen palon kolmoselta.

Elmeri Purmonen koitu uokona ja tuulettaa tässä Ville Liukun kanssa nappamaansa ottelun viimeistä paloa

Toisen jakson vähät kärkilyönnit kun KiPa pelasi vian kolme sisävuoroa, tasana 12 – 12 (52 % – 48 %), kolmostilanteet tasan 5 – 5 ja kotiutukset 1/3 – 0/4.