5.9.2020 Ensimmäinen puolivälieräottelu Kouvolassa nollataan, KiPa sunnuntaina uudella iskulla Rantakentälle. KPL–KiPa 2–0 (10–0, 6–0)

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan ykköspalkittu oli kärkietenijä Elmeri Purmonen (4/7 kertaa kentälle), joka ei luonnollisesti ollut tyytyväinen omaansa ja koko joukkueensa peliin.

– Sisällä ei saatu mitään aikaiseksi. Kaveri löi hyvin väliin, mutta tämä peli nollataan heti. Kotona on helpompi pelata, luotti Elmeri.

KiPan kakkospallkinnon sai ehkä yllättäen joukkueen parhaan vaihtolyöntipelin (5/7 KL) pelannut kakkospolttaja Tommi Päivinen.

Runkosarjassa vain kaksi juoksua lyönyt KPL:n Toni Laakso (4 lyötytä, 10/10 KL) iski jo avausjaksolla kolme ja toisella jaksolla vielä yhden juoksun ansaiten isäntein ykköspalkinnon. Mutta kuten Laaksokin ottelun jälkeen totesi:

– Näistä 16 juoksusta ei saada huomiseksi yhtään mukaan.

Toinen Kouvolan voiton avainpelaaja oli myös ex-kipalainen, kakksopalkittu Matti Latvala (5 lyötyä, 2 tuotua, 5/9 KL), jonka kumuroilla syntyi avausjaksolla neljä juoksua ja viides toisella jaksolla. Kouvola sai jatkuvasti pompuilla kärjestään kolmostilanteita, 24–6 on hurja kolmostilannetilasto kun KiPalla oli kärkilyöntejäkin vain yksi enemmän kuin KPL:lla kolmostilanteita.

KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva antoi tunnustusta KPL:lle:

– Kouvola oli tosi hyvä, me tosi heikkoja. Laakso ja Latvala olivat hyvässä lyöntivireessä. Kouvola laittoi riman ylös, mutta Kiteellä ei niin paljoa pomppua lyödä.

Kouvolan pelinjohtaja Iiro Haimi oli lyötyjen juoksujen lisäki tyytyväinen isäntien ulkopeliin:

–Ulkopeliin olen eniten tyytyväinen. Vain kuusi KiPalle annettua kolmostilannetta ja niistä vain kolme kotiutusyritystä. Vastustaja reagoi sunnuntaiksi jotenkin, ja me pohdimme, mitä he yrittävät.

KiPa vaitoi toiselle jaksolle Ville Liukun lukkariksi ja Jesse Eskelisen jokeriksi. Liukun nopeampi syöttöpeli saikin KPL:n pomppua jonkin verran pois, mutta vastaavasti kärkimies Tommi Mäentausta pääsi kolme kertaa vapaataipaleella ykköselle. Kun avausjaksolla kolmostilanteet olivat tymäävästi 15–1, niin toisella jaksolla ero oli jo pienempi, 9–5.

Tällaista ilmettä kuin Kouvolassa oli toisen jakson toisen ulkovuoron jälkeen tarvitaan sunnuntaina KiPalta myös sisäpeliliin