5.7.2018. KiPa haki tärkeät kolme pistettä Oulusta. KiPa – Lippo 0 – 2 (1 – 3, 3 – 6)

Kiteen Pallo matkusti juhannustauon jälkeen Oulun Lipon vieraaksi. Lippo vei tiistaina Joensuussa JoMa:lta yhden jakson ilman Marko Peltostakin, joka on tänään jokeripaidassa numerolla 10. KiPa on muuten tutulla rosterilla liikkeella paitsi jokeripaidassa on Jani Ahonen Antti-Jussi Toropaisen tilalla Veli-Matti Sigvartin ja Joni Tervon kanssa.

Pilvipoutainen sää Raksilan pesäpallostadionilla

Jesse Eskelinen avasi 1. jaksolla lyöntitilastonsa

KiPan 1. jakson voittoon riittivät ensimmäisen sisävuoron Sami Partasen, Samu-Kalle Varosen ja lyötyjen juoksujen sarakkeensa avannut Jesse Eskelinen. KiPa sai hyvin Lipon kärjen kiinni ja Ari Lankinen ei päässyt kertaakaan ykköselle – tosin ei KiPan Ville Hämäläinenkään. Isäntien ainoan juoksun tinttasi kokenut Marko Pelkonen toisessa vuoroparissa eikä KiPan jaksovoitto ollut missään vaiheessa vaarassa.

Toisella jaksolla avausvuoroparissa ei kumpikaan joukkue saanut mitään sisällä aikaan. Toisen alkavalla Valentin Ikosen vapaa lyönti tarkasti väliin ja  Simo Rahunen toi 0 – 1.  Ykkös-kolmostilanteessa Joni Tervo iski viimeisenä lyöjänä kumuran kakkospuolelle ja Valentin Ikonen toi 0 – 2.

Lippo kavensi 1 – 2:een kun Aki Toikan merkkaamattomalla kolmospuolen välilyönnillä Jouni Mäki ehti kotiin. Mutta KiPa ratkaisi ottelun kolmannen vuoroparin alkavallaan. Paloton ajolähtö Sami Partaselle, jonka kakkosrajanäpy riitti Ville Hämäläiselle, 1 – 3. Jatkoajot Samu-Kalle Varoselle ja kun varsilyönnistä pallo putosi Lipon linjasta, toi Topi Hurskainen 1 – 4. Valentin Ikosen kumuralla Simo Rahunen toi 1 – 5. Tervon viimeinen laittomaksi, Ville Kotro purkamaan viidettä ajolähtöä, merkttu pystäri väliin ja Sami Partanen toi jo 1 – 6.

KiPa tuulettaa Ruutu+:n kuvassa kolmen pisteen voittooaan

Viimeisen tasoittavalla Lipon kavennus 3 – 6:een oli kosmetiikkaa kun kaksi ristiä oli jo taululla. Aki Toikan  keskipompulla 2 – 6 Riku Niemen tuomana ja Marko Pelkonen viimeisenä lyöjänä iski kovaa maihin keskelle ja pallo Ekon ohi koppareille asti, tilanne 3 – 6 Eino Järvelän tuomana.

KiPan parhaana palkittiin kolme juoksua tuonut ja sataprosenttisesti 6/6 kertaa kärkeä vaihtanut Topi Hurskainen. Kakkospalkinnon sai 2 lyömnyt, yhden tuonut ja 6/8 kärkkäriä vaihtanut Sami ”Eko” Partanen. Parhaan ulkopelaajan palkinnon nappasi sieppari Juhani Myyryläinen haettuaan mm. näyttävällä syöksyllä kotiutusnäpystä palon kotiin.

Isäntien palkinnot saivat Jonne Luhtavaara (3/3 KL) ja Aki Toikka (2 lyötyä, 4/8 KL). Kaksi juoksua iskenyt konkarijokeri Marko Pelkonen jäi ilman palkintoa.

Ottelutapahtumat vuoropareittan

Fanikameran mukaan KiPan kapteeni Sami ”Eko” Partanen voitti jälleen hutunkeiton ja valitsi ulkovuoron.

KiPa sai Lipon kärjestä haavat ja palon kakkoselle. Kun ennen seiskaa lyömään tullut etenijäjokeri Tuomas Virkkala paloi hutiinsa ja vapaalla kentälle mennyt jokeri Kasperi Salmela paloi kakkoselle, näytti KiPan ulkopeli vahvuuttaan.

Tasoittavalla KiPan kärki Ville Hääläinen tuli kopilla pois mutta Veli-Matti Sigvart meni pesille. Topi Hurskainen vaihtoi etupesät täyteen ja Simo Rahunen hoiti kolmosvaihdon. Paloton ajolähtö Sami Partaselle, jonka pystäri kolmosjatkeelle vei KiPan 0 – 1 johtoon Veli-Matti SIgvartin tuomana. Vaihtokin onnistui ja jatkoajot Samu-Kalle Varoselle, jonka hidastettu hermopallo linjaan riitti Topi Hurskaiselle 0 – 2 kakkoselta tulleen välipalon hinnalla. Rahunen oli yksin kolmosella kunnes Juhani Myyryläinen löi itsensä ykköselle. Ykkös-kolmostilanteessa ylätysmerkki Jesse Eskeliselle, joka löi kakkospuolelta Simo Rahusen tuomana 0 – 3. KiPa rakensi vielä yhden palon ajot Hämäläiselle. mutta haavat kotiin ja vaihto epäonnistui tuottaen kaksi paloa. Hyvä vuoropari KiPalta sekä ulkona että sisällä!

Toisen alkavalla Lippo kopitti kolme häntäpään miestä pois. Lankiselle haavat, Niemi vapaalla ykköselle. Ex-kipalainen Jouni Mäki näpytti Niemern kakkoselle tullen itse kopilla pois. Risti kolmoselta mutta jokeri VIrkkala vaihtoi Salmelan kolmoselle. Viimeisenä lyöjänä kokenut jokeri Marko Pelkonen iski kakkossaumasta Kasperi Salmelan tuomana kavennuksen 1- 3.

Tasoittavalla KiPan Sigvart paloi ykkoselle, mutta Ahonen löi pallon kolmosjatkeelle mennen Hurskaisen eteen ykköselle. Vaihto ykkösrajasta onnistui ja Topi itse kopilla pois. Rahunen kärjen taakse ykköselle ja Eko pomputti kärjen kolmoselle ja täytti myös etupesät yhden palon ajolähdöksi. Varosen hidastettu ei aivan riittänyt, toinen risti kotiin ja takapesät jäivät täyteen. Ikonen pudotettiin ykköselle ja Joni Tervo purkamaan kahden palon ajolähtöä. Viimeisellä kumuraa, mutta se Lipon kenttä nappasi kopiksi haavoittaen etenijät. Eskelinen vapaalla ykköselle ja viimeisenä lyöjänä Hämis vaihtoi hänet kakkoselle, mutta kolmosvaihto ei aivan enää onnistunut.

Kolmannen alkavallakin Lippo kopitti kolme häntäpään miestä pois. Myös kärjestä kahden haavat, mutta jokeri Salmela löi itsensä ykköselle. Mäki ja Järvelä saivat pesät täyteen Pelkoselle, jonka viimeisen KiPan ulkokenttä haki kopiksi tyjentäen pesät. Luhtavaara vaihtoi Virkkalaa kaksi pesäväliä kolmoselle, mutta viimeisen lyöjän Aki Toika lyönti Ekolle ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla KiPan lyönnit lähtivät kärjestä, mutta Hämis kopilla pois. Sigvartin viimeinen laittomaksi ja risti taululle.  Ahonen kopilla pois, Topi näpyllä yköselle. Simon veto siepparille ja Topista toinen risti kakkoselta. Simo vapaalla etenemään, Ekon pystärillä etupesät täyteen. Mutta enemmpää ei sisälä tullut, joten ulos est’m”n tarvetta mennä enää tasoittavalle lyömään.

Viiimeisen alkavalla Lipolta neljä miestä kopilla pois, jokeri Salmela vapaalla ykköselle, mutta palo kakkoselta kuten Niemestäkin. Ja Jouni Mäen kopinnosto laittomaksi päätti 1. jakson KiPan voittoon juoksuin 1 – 3!

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 11 – 16 ( 33 % – 55 %), kolmostilanteet 3 – 6 ja kotiutukset 1/3 – 3/6. Puolet KiPan kärkkäreistä ja kaikki juokstu siis 1. sisävuorossa.

Toinen jakso

KiPa aloitti sisällä, Hämikselle haavat, Sigvart kärkeen ja Topi vaihtoi hänet kakkoselle, mutta Lipn lukkari nappasi väärällä hänestäristin kolmoselta. Topista risti kakkoselle, Eko hoitti Simpan ja itsensä etupesille. Samu-Kalle vaihtoi SImpan yksin kolmoselle, mutta Allusta nosto kopinnostopalo ykköseltä.

Tasoittavalla Lipon Lankinen vapalla ykköselle, Niemen viimenen laittomaksi ja takapalo. Mäen kopinnostolla toinen takapalo. Järvelän kopinnoston jälkeen Toikka näpyllä ykköselle, mutta Huuskokin kopitti pesät tyhjiksi ja Salmelan kopinnostopalolla KiPa sisään.

Toisen alkavalla KiPan lyönnit lähtivät seiskasta, Kotro kopilla pois ja Myrkky löi itsensä kärkeen. Eskelisen kopilla kärkeä esiin ja Hämis näpyllä ensi kertaa etenemään ja harhaheiton turvion jo kakkoselle. Topi myös kentälle ja Simo vaihtoi ykköspalon hinnalla takapesät täyteen. Ekon hidastetulla toinen palo kotiin, mutta ykkös-kolmostilannen päälle. Samu-Kallen kopilla etupesät tyhjiksi lyöjien vähetessä. Valentin Ikosen vapaa lyönti väliin ja kakkoskopparin ohi taakse: Simo Rahunen toi 0 – 1 ja Allu itse suoraan kakkoselle. Ahonen kopilal pois ja Sigvart vaihtoi Allun kolmoselle ja ykkös-kolmostilanteessa Joni Tervo viimeisenä lyöjänä iski kumuran kakkospuolelle ja Valentin Ikonen toi 0 – 2, Joni suoraan kakkoselle ja V-M kolmoselle. Yllätysotto Kotron lyönnillä mutta palo kotiin.

Tasoittavalla Lipon Niemi löi läpi ykkösrajasta edeten kakkoselle. Mäki vaihtoi ykkös-kolmostilanteen välipalon hinnalla ja Järvelän lyönnistä KiPan kakkospuoli poltti Niemen kotiin. Lippo sai vielä pesät täyteen ja Aki Toikan merkkaamattomalla kolmospuolen välilyönnillä Jouni Mäki toi kavennuksen 1 – 2. Luhtavaara oli yksin kolmoselle kun Pelkonen yritti kakkosrajanäpyllä kotiutusta. KiPan sieppari Juhani Myyryläinen haki hienosti syöksyen pallon ja pystyi polttamaan etenijän kotiin.

Kolmannen alkavalla KiPa haki kärjen esiin ja Rahusen kova veto kakkosrajaan saatteli Hämäläisen jo kolmoselle. Paloton ajolähtö Sami Partaselle, jonka kakkosrajanäpy riitti Ville Hämäläiselle, 1 – 3. Jatkoajot Samu-Kalle Varoselle ja kun varsilyönti putosi Lipon linjasta, toi Topi Hurskainen 1 – 4. Valentin Ikosen kumuralla Simo Rahunen toi 1 – 5. Tervon viimeinen laittomaksi, Ville Kotro purkamaan viidettä ajolähtöä, merkttu pystäri väliinja Sami Partanen toi 1 – 6. Kopilla pesät tyjiksi, Hämäläinen kärkeen. Hurskaisen laittomasta toinen palo. Rahusen kopinnoston jälkeen Sigvart löi itsensä kentälle. Varosen kova kolmosrajaan, kärki kakkoselle ja etupesät täyteen. Ikosen ohitusnäpyllä takatilanne ja Kotron hidastetulla kolmas palo kotiin. KiPalla hyvä sisävuoro: kaksi lyöntikierrosta, 13 kärkkäriä ja neljä lyötyä juoksua lisää.

Tasoittavalla Lipon kärki Lankinen vapaalla kentälle, NImen viahdolla etupesät täyteen ja Mäen lyönti Ekolle kopiksi. Virkkala vapaalla ykköselle, Järvelän lyönnillä kakkoselle ja pallo ohi kakkospesän tuotti ykkös-kolmostilanteen. Takatilanne ja Toikka täytti myös ykköspesän. Yhden palon ajot toiseksi viimeiselle lyöjälle Marko Pelkoselle, jonka viimeisellä keskipompusta toinen palo kotiin. Jatkoajot viimeiselle lyöjälle Huuskolle, veto Rahuselle ja vuoron vaihto.

Viimeisen alkavalla KiPa Hämäläinen ohitusnäpyllä kentälle, Hurskaisen lyhyellä näpyllä kakkoselle ja Topi itse kopillaan pois. Sigvart myös kopilla pois, Ahonen käjen taakse ykköselle. Rahusen ykkösnäpyllä pesät täyteen. Ajolähdöstä Partasen kakkosrajan kierrenäpyllä ensimmäinen risti kotiin, jatkoajot Varoselle. Hermopallo keskelle, toinen palo kotiin. Ikosen viimeinen laittomaksi eikä kolmaskaan ajolähtö lisäjuoksuja tuonut.

Vimeisen tasoittavalla Lipon Lankinen näpyllä ykköselle mutta risti kakkoselta. Mäki vaihtoi kärken kakkoselle ja Järvelä välipalon hinnalla kolmoselle.  Takapesät täynnä, Luhtavaara kopilla pois. Aki Toikan  keskipompulla Lipolle kavennus 2 – 6 Riku Niemen tuomana. Marko Pelkonen viimeisenä lyöjänä iski kovaa keskelle ja pallo Ekon ohi koppareille asti, tilanne 3 – 6 Eino Järvelän tuomana. KiPa pudotti pesät täyten Salmelalle, veto Ekon räpylään, tuuletus ja pallo kotiin. Näin toinen jakso KiPalle 3 – 3 ja kotiin tuomisena kolme arvokasta sarjapistettä.

Toisen jakson kärkilyönnit 14 – 25, kolmostilanteet  – 13 ja kotiutukset 3/8 – 9/17.