4.6.2019 Pihkalassa KiPalle kaksi kunnaria, mutta nolla pistettä. Tahko – KiPa 2 – 0 (7 – 4, 3 – 1)

KiPan parhaina palkittiin kunnarimiehet Juha Toikka (1+0 lyötyä,1 tuotu ja 8/12 KL) ja Topi Hurskainen (1+1 lyötyä, 1 tuotu ja 10/13 KL). Tahkon 4 uoksua lyönty ja 1 tuontu Juha ”Kore” Korhonen jäi ilman palkintoa kun ykköspalkinnon sai Kalle-Tapio Huusko (1+2 lyötyä, 3 tuotua ja 8/11 KL). Kakksopalkinnn vei sieppari Lauri Vierimaa (1 tuotu, 6/9 KL).KiPa lähti Hyvinkäälle vaihtaen jokeriosastolle Antti-Jussi Toropaisen ja Jiri Pippolan Elmeri Purmosen ja Ville Liukun sijaan. Villellä oli töihin liittyvä tärkeä jatko-opiskelutentti.

–  Pitäää miehen antaa valita pelaako eläkeikään asti pesäpalloa vai tekeekö joskus muutakin, totesi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge lehdistötilaisuudessa.

–  Räpylästä vaan ei pysty antamaan meidän tämmöisellä sisäpelillä. Siinä käy nyt sitten näin. En usko että Liukun poissaolo ratkaisi, hanskan vaan pitää pitää paremmin, totesi KiPan ykköspalkittu Juha Toikka.

–  Ei hirveästi kehuttavaa jäänyt. Itellä oli kyllä virettä päällä, mutta kokonaisuutena ei sytytty pelaamaan tänään. En osaa sanoa, mikä valmistautumisessa meni pieleen. Ulkopelissä tuli paljon virheitä. Tahko sai vähän liian helpolla juoksuja ja sisällä ei pystytty vastaamaan. Sisällä ei tullut peräkkäisiä onnistumisia. Tuli vähän yllätystappio, meidän piti olla tänään parempia, harmitteli Bragge.

Tahkon pelinjohtaja Iiro Haimi odotti hankalaa peliä.

–  Hankala peli, tiedettiin että Kitee on kova vastus, mutta saatiin hyvä alku. Vähän haastetta toi Nikkasen pieni vamma, mutta kun pistettiin debytantti (Luukas Levänen) kentälle, hän hoiti hommansa varsin tyylikkäästi. Ensimmäisellä jaksolla laskettiin lopussa Kitee vähän lähelle. Toinen jakso oli pitkään tiukkaa kunnes kolmannessa vuoroparissa saatiin kolmen juoksun johto. Oltiin vähän niskan päällä, mutta ei hallinnan tunnetta koko ajan.

Toikan ja Hurskaisen kunnarit eivät riittäneet 1. jaksolla

Tahko aloitti ottelun sisällä tehokkaasti. Kouvolasta kotiin palannut lyöjäjokeri Juha Korhonen kotiutti vähän onnekkaasti Kalle-Tapio Huuskon kun maapallo livahti linjassa räpylän alta 1 – 0. Sitä komeampi oli Aku Kettusen kierteinen näpy ykkösrajaan ja sillä Lauri Vierimaa toi 2 – 0. Kun jokeri Atte Brandtin lyönti putosi polttajan ja kolmoskopparin väliin ja Juha Korhonenkin ehti kotiin, oli tilanne 3 – 0 KiPan tullessa sisään.

Tasoittavalla KiPan kärki Ville Hämäläinen, Topi Hurskainen ja Juha Toikka rakensivat heti palottomat ajot Hannes Pekkiselle. Ykkösrajanäpystä kuitenkin risti kotiin ja jatkoajot Valentin Ikoselle. Pallo kolmospoltajalle ja toinen risti kotiin. Myös Samu-Kalle Varosen ajon purusta palo vimeisen lyönnin mentyä kolmospuolelta laittomaksi.

Toisen alkavalla Tahko otti kolme lyöjää pois ja kärjestä pesät täyteen. Korhosen keskipomppuyrityksestä risti kotiin Teemu Rouhiaisesta.  Teemu Nikkanen joutui kopittamaan pesät tyhjiksi. Viimeiselle lyöjälle Bradt Tahko sai vielä pesät täyteen, mutta lukkari Jesse Eskelinen haki näpyn ennen Luukas Leväsen ehtimistä kotiin.

Tasoittavalla KiPakin haki kärkeä Myyryläisen, Kotron ja Eskelisen jälkeen. Hämis vapaalla kärkeen, mutta laittoman jälkeen tuli kiire ja risti kakkoselta. Juha Toikka pamautti kakkosjatkeelta pallon läpi ja teki 1+0 juoksun arvoisen kunnarin, mutta ykköseltä lähtenyt Hurskainen poltettiin kotiin. Kavennus kuitenkin 1 – 3:een. Pekkiselle heti merkki päälle, mutta valitettavasti pallo kopiksi ja pesät tyhjiksi. Lyöjät kävivät vähiin, eikä lisäjuoksuja saatu.

Kolmannen alkavalla KiPa sai haavoitettua Tahkon kärkimiehen, mutta sitten kaksi kertaa pallo ei pysynyt etukentällä näpeissä ja Tahko sai ilmaiseksi kakkostilanteen ja perään kolmostilanteen.  Vaihtonäpynsä jälkeen Kalle-Tapio Huusko löi parin miehen ohi keskeltä läpi, tuloksen 1+2 juoksua kun kunnarin edellä kotiin tulivat Riku Hokkanen ja Santtu Patova. Tilanne 6 – 1 muutui vielä Juha Korhosen iskettyä pallon keskelle väliin ja Kalle-Tapio Huuskon tuotua tuplajuoksulla jo 7 – 1. Tahko sai pelata pitkää sisävuoroa kun vasta toisen lyöntikierroksen neljäs lyöjä paloi.

Tasoittava oli KiPalta kehno: ainoa kakkoselle pääsyt oli ensimmäinen lyöjä Myyrläinen kun Kotron kopinnosto putosi väliin. Eskelinen tyhjensi sitten kopilla pesät kärkeä hakien, mutta edes kakkospesälle ei etenijää saatu.

Kehno oli myös Tahkon viimeisen aloittava ja sen lopetti Myyrläinen hakemalla Brandtin näpystä palon Vierimaasta.

Tasoittavalla KiPalla jäi lyöjät kuutoseen eli Varoseen. AJ Toropainen yritti päästä etenemään häneen eteensä, mutta haavoittui. Neljän kopin jäkeen Eskelinen pystärillä ykköselle kärjeksi. Hämis näpytti hänet kakkoselle ja meni itse ykköselle. Topi Hurskainen pamautti pallon kakkosrajasta muuntajalle ja 1+1 juoksun avulla KiPa kavensi 7 – 3. Kunnarin edellä kotiin ehti Jesse Eskelinen ja Hämis ohitettiin kolmostaipaleella. Valentin Ikonen kotiutti Ville Hämäläisen ja kavennus jo 7 – 4. KiPan hyvä nousu loppui kun lisäjuoksuja ei saatu ja lyöjät loppuivat.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 32 – 19 (51 % – 43 %), kolmostilanteet 11 – 8 ja kotiutukset 7/11 – 4/8.

Toisella jaksolla kotiutukset hukassa

KiPa aloitti sisällä ja Toikka oli vaihdettu jokeriksi ja AJ Toropainen numerolle 9. Hän vaihtoi pesät täyteen yhden palon ajolähdöksi. Ikosen vedon haki kakkospolttaja kopiksi, välipalo ja kolmet haavat. Vaonen pääsi vapaalla kentälle, mutta Myyryläisen lyönnilä kolmas palo kakkoselta.

Tasoittavalla Tahkon kärjestä paloton ajolähtö Juha Korhoselle. Ykkösrajanäpyllä risti kotiin, mutta sitten kova keskelle ja takapalon hinnalla Riku Hokkanen toi 1 – 0. Huuskon kopilla pesät tyhjiksi. Häntäpäästä vielä etupesät täyteen numerolta viisi ysiksi siirretylle Nikkaselle, jonka kopilla taas pesät tyhjiksi.

Toisen alkavalla KiPan kärki haavoittui Pekkisen kopilla, mutta Toikka pomputti kaksi pesäväliä jokeri Sigvartia kolmoselle. Ikosen takavaihdosta välipalo kakkoselta, ja toinen turha takapalo tuli kun Ikonen oli Varosen kopilla irti kakkoselta. Viimeisenä lyöjänä Pippola löi ensimmäisellään väliin, mutta Sigvart lähti myöhässä ja kolmas palo kotiin.

Tasoittavalla Tahko otti jo etutilanteessa Korhosen lyömään kahden palon jo ollessa taululla. Kolmossaumasta ensin vaihto, mutta Varosen tappoheitto esti jo varman näköisen juoksun syntymisen.

Kolmannen alkavalla KiPan ensimmäisen risti tuli vasta kahdeksantena lyöneen Toikan pompusta kolmoselta. Toiseksi viimeisenä lyöjän Varonen sai ottelun ensimmäisen kärkilyöntinsä vaihtaessaan Ikosen kakkoselle. Samu-Kallen viimeinen laittomaksi, toinen palo. Viimeisenä lyöjänä Pippolan kolmosvaihto nousi kopiksi kakkospolttajalle, tilanne edelleen 1 – 0 Tahkolle.

Tasoittavalla Tahkon lyöjät lähtivät huonosti viitosesta. Kärkeä haettiin ja Hokkanen löi itsensä suoraan kakkoselle. Paloton ajolähtö ja kukas muukaan kuin Juha Korhonen iski Riku Hokkasen kotiin 2 – 0, kun pallo kirposi ihmeellisesti linjasta kopparille. Viimeisellä kova kakkosrajaan ja uudet ajot Teemu Nikkaselle. Pompulla Santtu Patova täpärästi kotiin 3 – 0. Vierimaan vuorola kaksi ristiä kotiin ja kolmas palo Brandtin polttaessa itsensä.

Viimeisen alkavalla AJ Toropainen pystärillä ykköselle ja Hämäläinen vaihtoi hänet kakkoselle polttaen kuitenkin samalla itsensä. Hurskainen näpytti AJ:n kolmoselle. Hannes Pekkisen merkkaamattomalla kumuralla AJ Toropainen toi 1 – 3, mutta myöhässä lähtenyt Topi paloi selvästi kolmoselle. Toikan pomppu ei pysynyt kentällä ja KiPa ei saanut enää tilannetta. joten ottelu Tahkolle 2 – 0 (7 – 4, 3 – 1) .