3.2.2019. KiPa pisti JoMan lujille ollen vähällä viedä 2. jakson voiton. Halli-SM alkuturnaus KiPa-JoMa 0 – 1 (1 – 4, 5 – 5)

Halli-SM alkuturnaus

Kiteen Pallo -90 vs. Joensuun Maila Joensuu Areena, 3.2.2019 klo 17:00

Joukkueiden kokoonpanot

Kiteen Pallo -90
1 Veli-Matti Sigvart 2K
2 Ville Hämäläinen 2P
3 Hannes Pekkinen 1V
4 Samu-Kalle Varonen 3K
5 Ville Liukku L
6 Valentin Ikonen 3P
7 Antti-Jussi Toropainen 3V
8 Juha Toikka 2V
9 Juhani Myyryläinen S
10 Jiri Pippola
11 Jesse Eskelinen
12 Oskari Purmonen

Pj. Raimo Bragge
2. pj Riku Tolonen

Joensuun Maila
1 Konsta Kettunen 2V
2 Tuomas Jussila 2P
3 Lauri Kivinen 3K
4 Juha Puhtimäki L
5 Henri Litmanen 3P
6 Mikko Kemppainen S
7 Simo Rahunen 1V
8 Matias Hänninen 2K
9 Iiro Kuosa 3V
10 Juha Niemi
11 Aleksi Rautiainen
12 Konsta Piironen

Pj. Juhani Lehtimäki
2. pj Antti Väistö

Perjantain ennakkotiedosta poiketen Antti-Jussi Toropainen tuli numerolle Ville Kotron tilalle ja Jiri Pippola mukaan jokeriosastolle.

Lue myös otteluennakko: Halli-SM starttaa viikonloppuna paikallisottelulla

KiPalta varsin mallikas esitys. Joensuun Maila oli tänään niukasti parempi luvuin 0 – 1 (1 – 4, 5 – 5)

Katso myös 165 kuvaa ottelusta

KiPan peli on mennyt selvästi eteenpäin tammikuisesta harjoitusottelusta. Vaikka Topi Hurskainen ja Ville Kotro olivat vielä kokonaan sivussa ja lukkarina kotiuttajajokeriksi kaavailtu Ville Liukku, ei kiteeläisten tarvinnut hävetä otteitaan. Avausjaksolla kaksi juoksua tuli vähän halvasti, mutta toisella jaksolla jopa lukkareiden taistossa Ville Liukku oli ajoittain Juha Puhtimäkeä parempi.

–  Ihan hyvää peliä, tyytyväinen olen moneen asiaan. Ilme hyvä etenkin toisella jaksolla. Eka jakso oli vielä vähän hakemista, toisella pelattiin pirteästi. Hyviä nousuja oli toisella jaksolla ja pelattiin laajalla rintamalla. Kun saadaan vielä kaikki miehet (Topi Hurskainen, Ville Kotro) kokoonpanoon mukaan, niin hyvä tästä tulee, totesi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge KiPan taisteltua toisella jaksolla johtoasemassakin ollen tasaväkisesti viime kauden mestareita vastaan.

JoMan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki oli voittoon tyytyväinen, mutta paljon parannettavaakin viime kauden Suomen mestareilla on.

– Voitosta ja toisen jakson noususta jäi hyvä mieli. Ulkopeliin ei voi olla tyytyväinen, annettiin käsistä liikaa vaihtoja. Mennään kuitenkin vielä talvessa. KiPa löi toisella jaksolla hyviä lyöntejä ja siinä oli ihan vaadetta, että noustiin, kertoi Lehtimäki.

Avausjaksolla KiPalla oli vielä hakemista

KiPan uusi kapteeni Hannes Pekkinen voitti hutunkeiton ja valitsi aloittavan sisävuoron. KiPan otteet olivat vielä varoivaiset eikä tilannetta saatu aikaan.

Tasoittavalla JoMa sai palottoman ajolähdön, mutta Aleksi Rautiaisen ensimmäisellä haavat kotiin, mutta toisella kova keskelle siirsi etenijän kolmoselle. Matias Hännisen vapaalla välilyönnillä  Juha Puhtimäki toi JoMan johtojuoksun 0 – 1. Juha Niemi sai 0 – 2 tililleen kun KiPan lukkari ei kurottanut polttoheittoa ja Simo Rahunen ehti kotiin.

Tosen alkavalla KiPan kärki toimi ja Pekkisen kolmosvaihtoon tinttaama läpilyönti kakkosrajasta olisi ulkona tuonut 1+2 juoksua. Nyt vain pesät täyteen palottomaksi ajolähdöksi. Samu-Kalle Varonen löi varsilyönnin joka poltteli JoMan etumiehillä niin että Veli-Matti Sigvart toi kavennusjuoksun 1 – 2. KiPan painostus vielä kolmella ajolähdöllä ei valitettavasti lisäjuoksuja tuonut.

Tasoittavalla JoMan tykki Niemi ei juoksun tekoon pystynyt, mutta 1 – 3 syntyi harhaheitolla, kun pallo meni ohi kolmosvahti AJ Toropaisen niin kauas että Matias Hänninen ehti syöksynsä jälkeen kotin saakka. Vuoroparin toiseksi viimeisenä lyöjänä Lauri Kivinen näpytti ensin etenijän kolmoselle ja sitten yllätysmerkki kotiin. Pallo jäi linjaan ja varma palo oli tulossa, mutta Liukun näyttävä kauhaisu menikin ohi pallon ja Konsta Kettunen toi 1 – 4.

Kolmannen alkavalla KiPa rakensi palottomat ajot, mutta välilyönneille JoMa jätti niin kapean raon koppareiden eteen, ettei Liukku eikä Ikonen saaneet palloa sinne sopimaan.

Juha Toikka on tuonut KiPan vaihtolyöntiarsenaaliin pompun takaisin

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 21 – 19 (47 % – 54 %) ja kotiutukset 1/5 – 3/10. Kotijoukkueena olleen KiPan luvut ensin.

Toisella jaksolla KiPa niskan päällä, mutta…

KiPa meni toisella jaksolla ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla 2 – 0 johtoon. Palottomasta ajolähdöstä Samu-Kalle Varonen (2 lyötyä, 1 tuotu, 5/8 KL) löi läpi kakkosjatkeelta ja Veli-Matti Sigvartin (3 tuotua, 4/8 KL) hölkkäsi kotiin. Ajot jatkuivat ja Ville Liukku (1 lyöty, 3/10 KL) kotiutti JoMan linjan räpeltäessä Ville Hämäläisen (1 tuotu, 7/11 KL).

Ville Liukun lukkarointi pääsi vauhtiin 2. jaksolla

Kolmannen alkavalla JoMa kavensi 2 – 1 Aleksi Rautiaisen välilyönnillä ja tasoitus 2 – 2 tuli heti perään, kun Juha Niemen lyönti jäi linjaan, mutta tappoheitto lensi yli kotipesän.

KiPa osoitti henkisen kanttinsa ja sai tasoittavalla kolme ajolähtöä. Ensimäisestä jokeri Jiri Pippola pisti heti ensimmäisellään merkistä pallon kakkospuolelle väliin ja Juha Toikka toi 3 – 2. Hämäläisen ajonpurku tuotti haavat kotiin, mutta JoMan ulkokentän svutuksella näpyllä kolmas ajolähtö. Hannes Pekkinen pamautti merkistä kakkospuolelle väliin ja Veli-Matti Sigvart toi 4 – 2.Harmittavasti Pippola lähti kakkoselta etenemään polttaen itsensä kolmoselle eikä KiPa saanut enää sisävuorossaan uutta tilannetta aikaan.

Jiri Pippola pisti pallon merkistä väliin ja Juha Toikka toi KiPan johtoon 3-2

Tässä vaiheessa kuitenkin Joensuu Areenan 1252-päinen yleisökin jo hiljeni KiPan kannattajoukkoa lukuunottamatta.

Viimeisen vuoroparin alkavalla JoMan lyöjät lähtivät huonosti kärjen takaa numerosta 3, mutta kopittelun jälkeen koko illan erinomaisesti pelannut kakkoskärki Mikko Kemppainen (5/5 kertaa ykköselle) – Simo Rahunen (5/5 vaihtoa kakkoselle) – Matias Hänninen (2/4 vaihtoa kolmoselle) rakensi palottoman ajolähdön. Aikalisän jälkeen Aleksi Rautiaisen pommi kolmosrajasta meni läpi ja Simo Rahunen sekä Matias Hänninen ehtivät kotiin saakka tasoittaen jakson 4 – 4.

– Se oli lähes ottamaton lyönti, ja sellainen täytyy palkitakin, kehui myös KiPan pelinjohtaja Bragge Tohmajärven Pompun kasvatin harkittuun paikkaan iskemää sivallusta.

JoMan kärki saatiin jälleen poikki ja kopittelun jälkeen toisellakin lyöntikierroksella kakkoskärki täytti vielä takapesät viimeisenä lyöjänä olleelle Juha Niemelle. Kakkospuolelta välistä löytyi tilaa ja Mikko Kemppinen toi JoMan johtoon 4 – 5.

Mutta ei KiPa tästätkään lannistunut! Viimeisen tasoittavalla pelinjohtaja Bragge haki kärkeä esiin ja vaikka kakkostaipaleelta oli jo kaksi ristiä taululla, meni Samu-Kalle Varonen väärän turvin kärkietenijäksi. Eskelinen vaihtoi etupesät täyteen ja Liukku näpytti kärjen jo kolmosta kohti kun pallo viuhui ohi kolmosvahdin ja harhaheiton turvin Samu-Kalle toi KiPan jo tasoihin 5 – 5. Tämä oli Samu-Kallen jo kolmas tuotu juoksu ottelussa. Jokeripaitaan vaihdettu Ikonen vaihtoi vielä JoMan ulkokentän avustuksella Eskelisen kolmoselle. Viimeisenä lyöjänä Pippola ei valitettavasti pystynyt Niemen esitykseen vaan jakso päättyi tasan 5 – 5. Näin otteluvoitto luvuin 0 – 1 (1 – 4, 5 – 5) JoMalle.