28.7.2020 KiPa nousi 0–1 tappioasemasta hienosti Valentin Ikosen kunnarin siivittämänä jo 5–1 johtoon. Johto kuitenkin suli ulkopelivirheisiin ja sateen ripotellessa kastui myös toisen jakson lyöntipeli. KiPa–KeKi 0–2 (5–6, 1–2)

Katso myös kuvat ottelusta

KiPa aloitti ottelun sisällä saaden kaksi kolmostilannetta, mutta niistä ei vielä juoksua saatu. Kempeleen avausvuoron viimeisenä lyöjänä Ossi Meiläinen kotiutti merkatulla välilyönnillä Jussi Korhosen ja vieraat johtoon 1–0.

KiPa meni komeasti Valentin ”Allu” Ikosen 1+2 juoksun arvoisella kunnarilla 31 johtoon. Allun kunnarin edellä kotiin ehtivät Elmeri Purmonen ja Tommi Päivinen. Sami Mikkolanaho lisäsi taululle 4–1 pallon kimmotessa linjassa räpylästä ja seuraavassa vuoroparissa viimeisenä lyöjänä Mikkolanahon kovalla laakalyönnillä taululle jo 51. Tuojina näissä Hannes Pekkinen ja Elmeri Purmonen.

Mutta Kempeleen Kiri nousi KiPan ulkokentän avustuksellakin ja hyvillä lyönneillä kolmannen tasoittavalla jo juoksun päähän 5–4. KiPan viimeisen alkava sisävuoro oli onneton: viisi lyöjää ja kolme paloa.

Kempele puolestaan nousi viimeisen tasoittavalla rinnalle Ossi Meriläisen kolmosjatkeelle pudonneella lyönnillä. Heikki Savikosken näpystä Jesse Eskelinen oli polttamassa kärjen kolmoselle, mutta heitto ohi ja kun Samu-Kalle Varosen tappoheitto kotiin aukesi harmillisesti ohi kotipesän, toi Markus Keski-Petäjä Kirille jaksovoiton 5–6.

– Annettiin kolme juoksua: yksi näpyllä sijoittumisvirheen takia, yksi räpylästä ja yksi harhaheitoilla. Näistä virheistä rokotetaan kun vain lyönti ja suoritus pitää olla mielessä eikä koko ottelu. Se syö rotan lailla, mutta toinen jakso ja kaksi pistettä oli kuitenkin veilä otettavissa, harmitteli KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

Toisen jakson kaikki kolme juoksua syntyivät hyvillä kolmospuolen välilyönneillä. Niistä ensimmäisellä Sami Mikkolanahon mailasta ja KiPa 1–0 johtoon Samu-Kalle Varosen tuomalla juoksulla. Mutta kaksi muuta Kempeleen lyöjätykeille Matti Korhoselle ja Ossi Meriläiselle, Tuojana molemmissa Markus Keski-Petäjä. Näin jakso niukasti 1–2 vieraille. Näin kolme sarjapistettä Kempeleelle luvuin 0–2 (5–6, 1–2).

– Nyt ollaan just siinä pistetavoitteessa, joka joukkueena kesäkuussa asetettiin, muistutti Tuuva. – Nyt on saatava pelistä uudelleen kiinni.

Kempeleen pelinjohtaja Petri Pulliainen korosti itseluottamuksen merkitystä.

– Tää on itseluottamuspeli. Vähän vähemmän tehtiin ulkona virheitä kuin tähän asti. Noustiin hyvin ja saatiin painetta Kiteelle, tiivisti Pulliainen.

Kempeleen Kirin ykköspalkinnon sai 6/7 kertaa kärkeä vaihtanut ja yhden juoksun tuonut Onni Määttä ja kakksopalkinnon kolme juoksua lyönyt Ossi Meriläinen. Mutta neljä juoksua tuonut Markus Keski-Petäjä jäi ilman palkintoa.

KiPan seuraavat ottelut

su 2.8.2020 Kankaanpään Maila – Kiteen Pallo-90 klo 16:00
ti 4.8.2020 Kiteen Pallo-90 – Kouvolan Pallonlyöjät klo 18:00
to 6.8.2020 Kiteen Pallo-90 – IMatran Pallo-Veikot klo 18:00 HUOM! Juvalla

Ennen kolmospesää ohitettu Hannes Pekkinen onnittelee Allua 1+2 juoksun arvoisesta kunnarista

Sami Mikkolanaho iski kolme juoksua ja pokkasi KiPan ykköspalkinnon

Nopsakinttuinen Elmeri Purmonen toi kaksi juoksua ja sai KiPan kakksopalkinnon

Kempele juhlii jaksovoittoa kun tappoheitto aukesi ohi kotipesän