28.6.2020 KiPa sai 12 juoksua SiiPeä vastaan, mutta sähläsi ulkona sitäkin enemmän. KiPa–SiiPe 0–2 (5–6, 7–12)

Helleviikonlopun toisessa harjoitusottelussa KiPa peluutti lukkarina nuorta Valtteri Havukaista ja Lassi Vasaraisen tilalla kakkoskopparin pelasi Miika Timonen. Ville Liukku oli tullut jokeriosastolle Sami Mikkolanahon ja Jiri Pippolan kaveriksi.

Katso myös kuvia ottelusta

Parin-kolmen sadan hengen yleisö jaksoi viihtyä aurinkoisella Rantakentällä koko kaksi tuntia ja kolme varttia ilman supervuoropariakin kestäneen ottelun ajan. Hienoja ulkopelisuorituksia ei hirveästi ollut ihailtavana, kun pesiskoululaismaisia virheitä tuli etenkin KiPan joukkueelle. Lisäksi isäntien ulkopeliä sekoitti se, että sieppari Juhani Myyryläinen sai kolmannessa vuoroparissa pallon suoraan sääreensä ja joutui sivuun loppuajaksi.

Sisäpelissä KiPa ei uskonut syöttötuomarin linjaa vaan yritti turhaan huutaa matalaksi tai asennottomaksi SiiPen lukkari Teemu Kinnusen syöttöjä. Tilastoissa KiPan parhaat olivat Jiri Pippola (1+4 lyötyä, 2 tuotua ja 9/10 kärkilyöntiä) ja kolmikko Elmeri Purmonen (4 tuotua, 7/8 KL), Samu-Kalle Varonen (3 tuotua, 8/10 KL) sekä Hannes Pekkinen (2 lyötyä, 2 tuotua, 7/9 KL). JoMaa vastaan kolme juoksua iskenyt jokeri Sami Mikkolanaho onnistui nyt vain kahdesti setsemästä yrityksestään.

Valtteri Havukainen KiPan lukkarina

Sisäpelissä SiiPe onnistui viimeistä sisävuoroaan lukuun ottamatta aloittamaan aina kärjestä. KiPa puolestaan jouti jatkuvasi lähtemään numerosta viisi tai enemmän. Lyöjän väliinjättösäännön avulla KiPa jätti usein neljä pelaajaa väliin ja kerran jopa viisi.

Avausjaksolla KiPa onnistui viimeisen vuoroparin alkavalla nousemaan kahden palon tilanteessa 2–5 tappioasemasta tasoihin. Viisi lyöjää jätettiin väliin ja KiPa lähti kärjellään rakentamaan tilannetta. Kärkietenijä Elmeri Purmonen saatiinkin kolmoselle, mutta kahden takapalon hinnalla. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Jiri Pippolan hidastetulla ja viimeisen lyöjän Sami Mikkolanahon kolmossaumapuhkaisulla tilanne kaveni 4–5:een ja KiPa pääsi toiselle lyöntikierrokselle. Sen viimeisenä lyöjänä Hannes Pekkinen löi kahdella saumalyönnillä Tommi Päivisen kakkoselta kotiin ja jakso tasan 5–5.

– Aika härski temppu jättää viisi lyöjää väliin, mutta tehtiin kolme juoksua, KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva totesi sisävuoron jälkeen.

Valitettavasti SiiPe onnistui tasoittavallaan jokeri Tommi Piiraisen merkatulla kolmossaumalyönnillä viemään avausjakson voiton 5–6.

SiiPelle kolme kunnaria 2. jaksolla

SiiPe onnistui iskemään toisella jaksolla peräti kolme kunnaria KiPan seisovasta ulkokentästä.Jakson toisena lyöjänä Matias Litmanen löi pallon läpi kolmosluukusta 1+1 juoksun arvoisesti. Tilanne heti 0-2 vieraille kun kunnarin edellä kotiin juoksi Ville Lantiainen. Teemu Kinnunen ja Toni Toivanen löivät kaksi lisää ja tilanne 0-4.

KiPa kavensi 2-4 Ville Liukun ja Jiri Pippolan lyönneillä mutta toisessa sivävuorossaan SiiPe teki seitsemän juoksua lisää! Ensimäinen lyöjä Ville Lantiainen löi heti pallon rantapusikkoon kakkospesältä kiertäen kunnarin KiPan vielä odotellessa vuoron alkua.  Ville Pietinen iski välilyönnillä hänelle tuplajuoksun ja ajolähdöstä Teemu Kinnnunen löi 2-7. Jakson  lopullinen ratkaisu tuli Toini Toivasen tyhjennettyä pajatson 1+3 juoksun arvoisesti kolmospuolelta räpylän alta menneellä läpilyönnillä. Kahden SiiPen sisävuoron jälkeen taululla oli rumat luvut 2–11.

– Junnupesistä, pyöritteli, pyöritteli KiPa pelinjohtaja Tuuva äätään.

Ennen KiPan toista tasoittavaa sisävuoroa KiPan pelinjohtaja Tuuva otti aikalisän ja herätteli joukkuetta osuvin, mutta julkaisukelvottomin sanavalinnoin.

– Nyt lopetetaan seisominen, tämä on noloa meille! Myö voitetaan loppupeli kun ruvetaan pelaamaan, Tuuva valoi uskoa joukkueeseen.

KiPa saikin toisen tasoittavalla sisävuorollaan kavennettua neljällä juoksulla. Hannes Pekkinen löi yhden ja Jiri Pippolan kumura painui takaa keskeltä läpi tuottaen 1+2 juoksua. Taululla siedettävämmin 6–11. Mutta KiPa kiri jäi tähän ja kun seuraavissa vuoropareissa molemmat tekivät vielä yhden juoksun, päättyi toinen Jakso SiiPelle juoksuin 7–12 ja SiiPelle puhdasn voitto jaksoin 0–2 (5–6, 7–12).

Valtteri Havukainen KiPan lukkarina

Valtteri Havukaisen ja Joni Lehikoisen yhteistyöllä palo ykkösellle

Sieppari Juhani Myyryläinen sai pallon jalkaansa kipeää tekee

Sami Mikkolanaho löi nyt ”vain” kaksi juoksua

Jiri Pippolan kunnari ilahdutti Rantakentän yleisöä