28.6.2018. Näin katkeraa loppua ei Hämiskään ollut kokenut kun Tahko vei pisteet 1 – 2s (7 – 8, 7 – 0, s1 – 2)

Näin hyväntuulisena Ville jutusteli ennen supervuoroparin alkua vastustajan lukkarin kanssa

– Näin katkeraa tappiota en ole kokenut, mutta se on urheilua, totesi KiPan ykköspalkittu Ville Hämäläinen (1+1 lyötyä, 5 tuotua ja 11/14 KL). KiPa voitti kaikki tilastot kirkkaasti: kolmostilanteet 28 – 14, juoksut 15 – 10, Tahkolla vain 1 ainoa kolmostilanne toisella jaksolla, mutta jaksopelissä vain jaksovoitot ratkaisevat.

– Jo pitemmän aikaa on pallo osunut mailaan, jutteli Ville omasta suorituksestaan. KiPan kakkospalkinnon sai ykisttäisillä lyönneillä peräti kuusi juoksua lyönyt ja 9/14 kärkilyöntiä vahtanut kapteeni Sami ”Eko” Partanen.

Sami Partanen nousi kärkilyöntitilastossa kakkoseksi Sami Haapakosken perään tasapisteisiin Tahkon Teemu Nikkasen kanssa.

Kolme tuntia ja yhden minuutin kestäneessä, erittäin viihdyttävässä ottelussa sattui ja tapahtui. Tahkon pelinjohtaja Iiro Haimi sai keltaisen kortinkin avausjaksolla näkyvästä protestoinnista.

Rami Bragge ja Vesku Varonen pohtimassa 1. jakson loppuratkaisuja

– Ensimmäisellä jaksolla oli hyviä suorituksia molemmilla, oli avituksiakin mutta oli hyviä lyöntejäkin. Kummallakin oli mahdollisuutensa viedä jakso. Toiselle jaksolle Tahko hyytyi, me ei. Mutta pelin päättyminen syö; sen mitä saa, on ansaittu! Loppu oli katkera, manasi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

– Se oli hyvin lähellä, mutta ei! Se syö miestä, mutta onneksi on Itä-Länsi -viikonloppu. Yksi sarjapiste ei tyydytä alkuunkaan, kun tilastoja katsoo, ei sen pitänyt olla mitenkään mahdolistakaan, jatkoi Bragge.

Tasaisessa sarjataulukossa KiPa, KoU ja Tahko ovat 20 pisteessä, PattU:lla on 19 ja edellä Jymy-Jusseilla 24 pistettä.

– Hieno voitto, jaksopeli näytti taas. Ekalla jaksolla meitä ei lannistettu, vaan kolme kertaa mentiin johtoon. Toinen jakso oi taas yhtä maalia, siinä ei ollu tmitään jakoa meillä. Superissa kaveri teki yhden, mutta me saatiin tilanne päälle ja saatiin kaksi. KiPa ei tullut otteluun mitenkään löysästi kun teki 7 juoksua kahdessa ekassa vuoroparissa. Tunnetta oli tänään pelissä, vähän paly off-henkekin, huokaili Tahkon pelinjohtaja Iiro Haimi.

Tahkon ykköspalkinnon sai kolmospolttaja Patrik Vartama (1 tuotu, 4/6 KL mutta hyvä ulkopeli). Kakkospalkinto meni kunnarin tyhjään kenttään ja 2 juoksua tuoneelle Lauri Vierimaalle. Lukkari Joni Rytkönen jäi ilman palkintoa, vaikka toi 4, löi yhden juoksun ja vaihtoi 10/12 kärkilyöntiä.

– Mä en osaa sanoa, oli kauden hienoin peli. Aika sumussa oltiin, mutta voitettiin, sai Vartama lopulta pyöriteltyä.

Katso myös kuvat ottelusta

Supervuoro päättyi katkerasti

Superissa KiPa meni 1 – 0 johtoon Sami Partasen kotiuttaessa varsilyönnillä Ville Hämäläisen heti kärjestä rakennetusta palottomasta ajolähdöstä. Ekon viimeinen oli putomassa kakkoskopparin eteen, mutta koppi ja haavat kotiin sekä ykköselle. KiPa sai Kotron tahallisella hudilla uudelleen kolmostilanteen ja palottoman ajolähdön Tervolle. Ensimmäisellä haavat kotiin, näpyvaihto kolmoselle tuotti palon. Eskelinen oli viimeisenä lyöjänä, etupesät täynnä. Kolmosvaihto keskisaumasta onnistui, mutta kotiutusyritys näpyllä ei.

Tahkon tasoittavalla tuli nopeasti kaksi ristiä jo taululle kun KiPan lukkari Jesse Eskelinen sai Tahkon kärjen lähtemään kolmoselle taktisellea väärällä ja Rantakentän katsomo jo riemuitsi.  Mutta heitto reilusti yli kolmospesän ja varman kolmannen palon sijaan Tahko sai vielä mahdollisuuden.  KiPan huonojen polttoheittojen avulla se myös onnistui. Ensin Teemu Nikkanen kotiutti Eetu Hämäläisen 1 – 1 kun heitto meni vähän ohi kotipesän.

Ei tullutkaan paloa vaan Tahkolle tasoitusjuoksu, kun pallo lensi vähän liikaa ohi lukkarista

Näin harhaheitolla uusi kolmostilanne, ja ajolähdöstä Atte Brandt löi merkkaamattoman kumuran kakkoskopparin eteen. Tappoheitto ei aivan riittanyt ja Joni Rytkönen  toi vieraiden voittojuoksun 1 – 2.

Toisen voitto on toisen tappio. Nii-iin lähellä KiPan 2 pistettä oli, mutta sitten Fortuna käänsi KiPalle selkänsä

Avausjaksolla johtopaikka vaihtui monta kertaa

Tahko voitti hutunkeiton ja valitsi sisävuoron. Teemu Nikkanen iski kakkossaumasta jokeri Eetu Hämäläisen tuomana vieraat johtoon 0 – 1.

Tasoittavalla KiPa kuittasi kolmella juoksulla. Sami Partanen otti ensin näpyllä Ville Hämäläisen kotiin 1 – 1, sitten pallo kolmosjatkeelle ja Veli-Matti Sigvart toi 2  -1. Kaksi ristiä oli taululla kun häntäpäästä Ville Kotro, Juhani Myyryläinen ja Jesse Eskelinen täyttivät pesät uudestaan. Joni Tervon hermopalosta linjaan heitto meni karkeasti yli kotipesän ja Ville Kotro toi jo 3 – 1.

Toisen alkavalla Tahko siirtyi johtoon tekemällä neljä juoksua. Kimmo Carlsonin ykkösrajanäpyllä Joni Rytkönen toi 3 – 2, viimeisenä lyöjänä Atte Brandt kotiutti välilyönnillä Patrik Vartaman 3 – 3. Kaksi ristiä oli jo taululla mutta Lauri Vierimaan kakkosrajaleikkurista pallo meni Päätyeenlahteen ja Tahko johtoon 3  -4.  Heti perään oli merkki päällä Joni Rytkösen kakkosrajanäpyssä ja kun heitto meni ohi, oli Tahko jo kahden juoksun johdossa 3 – 5 Lauri Vierimaan tuodessa tuplajuoksun.

KiPa vastasi taas iskemällä neljä juoksua. Antti-Jussi Toropaisen lyönti meni kakkospuolelta läpi ja Simo Rahunen sekä Samu-Kalle Varonen toivat KiPan tasoihin 5 – 5. Rantapusikosta löytyi myös väärä pallo, ja kiteeläiset vaativat jo AJ_lle kunnaria, mutta väärä pallo palautettiin oiken pallon jälkeen pois sotkemasta enempää. Kakkospuoli haparoi edelleen kun Juhani Myyryläisen lyönnin kakkoskoppari sähläsi läpi ja Antti-Jussi Toropainen juoksi kakkoselta kotiin 6 – 5. KiPan häntäpäästä pesät täyteen ja Vilel Hämäläinen löi ensimmäisellään merkistä väliin ja Ville Kotro toi jo 7 – 5.

Mutta Tahko tuli taas: Joni Rytkönen löi kolmospesältä läpi tyhjään kenttään ja kun taittoheitossa pallo putosi heittäjältä, niin kunnarilla kavennuss 7 – 6. Santtu Patovan lyönti luiskahti Varosen räpylän alta ja Joni Rytkösen tuplajuoksulla tilanne taas tasan 7 – 7. Yhtään ristiä ei ollut taululla ja Tahkolel ajolähtö. Myyrläinen poltti Brandtin näpystä etenijän kotiin, mutta jatkoajoista Aku Kettunen löi merkatulla välilyönnillä Kimmo Carlosin tuomanan jakson voittojuoksun 7 – 8.

KiPan kolmas ja Tahkon neljäs sisävuoro olivat heikkoja. Neljännen tasoittavalla KiPa sai yhden palon ajot. Aikalisän jälkeen niitä purkamaan tuli Varonen, mutta toisella merkattu näpy laittomaksi ja viimeisestä tahallinen laiton ja lyöjästä toinen risti. Valentin Ikonen jatkoi ajolähtöä ja löi hyvin kolmospuolelle, mutta kolmoskoppari poltti etenijän kotiin. Näin värikäs 1. jakso Tahkolle juoksuin 7 – 8.

Tasaisen avausjakson tilastoissa kolmostilanteet 10 – 11 ja kotiutukset kovilla prosenteilla 70 % – 73 %, kärkilyönnit 24 – 30 (73 % – 53 %).

Luri Vierimaata kuskataan reppuselässä Tahkon voitettu täpärästi 1. jakson

Toinen jakso KiPan näytöstä

Tahko ei saanut 2. jaksolla kuin yhden kolmostilanteen, juoksuja 0, kun KiPa paransi loppua kohden tehden vuoropareittain 1+1+2+3 = 7 juoksua.

Erikoisasiantuntijakatsomo

Sami Partanen löi jokaisessa kolmessa ensimmäisessä vuoorparissa juoksun:  Ville Hämäläinen pystärillä kotiin 1 – 0, Topi Hurskainen näpyllä kotiin 2 – 0 ja merkkaamattomalla pudotuksella kakksojatkeelle Veli-Matti Sigvart 3 – 0. Kolmannessa vuoroparissa Valentin Ikonen löi merkatulla välilyönnillä Topi Hurskaisen tuomana 4 – 0.

Viimeisessä vuoroparissa Ville Hämäläinen pamautti kakkospuolelta kunnarin tyhjään kenttään 5 – 0.

– Edellisessä sisävuorossa tuli kopinnostopalo, piti se jotenkin korvata, kommentoi Ville Sutkin kenttähaastattelussa. Simo Rahusen pitkällä näpyllä Ville Hämäläinen toi tuplajuoksun 6 – 0 ja Joni Tervon merkkaamattomalla välilyönnillä Valentin Ikonen toi 7 – 0.

Vasta viimeisen tasoittavalla Tahko sai edes kerran etenijän kolmoselle, mutta Nikkasen viimeinen laittomaksi ja Brandtin veto Ekolle näppeihin.