27.8.2020 KiPa pelasi ulkona sukkasillaan ja kotiutukset ontuivat, IPV:lle ansaittu voitto. IPV-KiPa 2-0 (5-3, 5-2)

KiPalla oli takanaan kova matsi JoMaa vastaan ja Samu-Kalle Varonen poti vielä jalkaansa, joten Miika Timonen pelasi kolmoskopparina. Jesse Eskelinen pelasi vaihtaja/etenijäjokerina ja Ville Liukku lukkaroi.

IPV oli pakkovoiton edessä pudotuspeleihin päästäkseen. IPV:n nyt voitollaan saamat kolme sarjapistettä nostivat joukkueen neljän pisteen päähän ottelun vähemmän pelanneista Pattjoesta ja Kempeleestä.

Katso myös kuvat ottelusta

Meillä puristus kääntyi tänään voimaksi ja kotiuttajat olivat parempia, tiivisti IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle.

Imatra oli paljon parempi tänään. Se pomputti hyvin tilannetta eikä me päästy ulkopelin rytmiin, ja pelasimme sukkasillaan ulkona. Tämä oli hyvää oppia meille. Pitkästä aikaa mahalaskupeli meille: (Juuso) Lattu pääsi viemään (5/5 KL), pomputtajille (Teemu Nurmio 5/5 KL ja Tuomas Jussila 6/7 KL) ei mahda mitään eikä takanenkaan mennyt tänään hyvin, arvioin KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

Kauden paras peli kärjellä, jos numerolla 3 on 8 kotiutusyritystä, kehui IPV:n ykköspalkittu Sami Eko Partanen (5/8 kotiutukset, 7/14 KL).

Sisällä kulki hyvin, ulkona vähän huonommin. Kun itekään ei tiesä mihin pallo mailasta lähtee, se on hyvä, kertoi KiPan ykköspalkittu Elmeri Purmonen kentällemenoistaan, jotka tänään onnistuivat 8/8 kertaa sataprosenttisesti.

Elmeri Purmonen meni 8/8 kertaa kärkeen ja toi 2 juoksua

Valitettavasti avausjaksolla joka kerta kolmoselle asti hienosti edennyt Purmonen ei päässyt kotiin kuin ensimmäisessä vuoroparissa Sami Mikkolanahon lyödessä pallon väliin ja tasoittaessa 1-1. Toisella jaksolla vasta viimeisessä vuoroparissa Elmeri pääsi kotiin saakka kun varjojen mailla ollut Hannes Pekkinen onnistui ainoan kerran kotiutusyrityksessään kaventaen toisen jakson loppunumeroiksin 5-2.

Ottelun avaussisävuorossa näytti, että KiPa saa pidettyä ulkopelinsä tiiviinä kun Partasen ajolähdön purusta tuloksena oli kaksi paloa. Mutta viimeisenä lyöjänä Konsta Hyötyläinen löi pallon väliin ja Joona Sikiö toi isännät 1-0 johtoon.

Myös toisen alkavalla Partasen palottoman ajolähdön purusta oli tuloksena vain haavat kotiin ja Ekosta takapalo laittomalla. Mutta kakkoskärjestä vapaalla kentälle päässyt Ville Hämäläinen eteni kahdella Juho Toivolan välilyönnillä kakkoselta kotiin 2-1. Tämän jälkeen harhaheitto ohi kolmospesän ja Miitri Pesonen toi 3-1. Näin IPV pääsi toiselle lyöntikierrokselle ja nyt Eko oli saanut pyssynsä kohdistettua  ja roikku kolmoskopparin eteen riitti Juho Toivolallekin tuomaan jo 4-1.

Valentin Ikonen kavensi 4-2 Jesse Eskelisen tuomana tarkalla pudotuksella kakkosjatkeelle.  Vauhtiin päässyt Eko löi samaan paikkaan kuin Allu ja Teemu Nurmio toi 5-2. Viimeisen tasoittavalla KiPa sai kolmannen kerran kärjestään palottomat ajot, mutta Pekisen lyönti meni kopiksi. Vain Valentin Ikonen onnistui kotiutuksessa ja jakson loppunumeroiksi jäivät 5-3 Jesse Eskelisen tuomana.

KiPan kotiuttajista vain Valentin Ikonen onnistui useammin kuin kerran kotiutusyrityksissään

Toinen jakso alkoi IPV:ltä hyvin kun palottomasta ajolähdöstä ensin Juho Toivola kotiutti keskipompulla Teemu Nurmion kun Juhani Myyryläinen ei saanut palloa kiinni. Seuraavana lyöjänä taktilanteessa Eko löi kaksi kumuraa ja jokerit Juuso Lattu ja Joona Sikiö toivat 3-0 isännille.

seuraavassa sisävuorossa KiPa sai jatkuvat palotomat ajot. Ikosen välilyönnnistä Kasperi Kaksonen lähti myöhään ja kolmoskoppari Teemu Nurmio suolasi hänet kotiin. Mikkolanahon veto Hyötyläiselle ja toinen risti kotiin. Ville Liukku onnistuii lyömään kakksoluukusta pallon osittain läpi, ja Hannes Pekkinen toi kavennuksen 3-1. Harmittavasti vuoro katkesi Liukun etulaittomaan.

Juho Toivola kotiutti toistamiseen keskipompulla Teemu Nurmion kun Myyryläinen sähläsi selvässä polttotilanteessa pallon pois näpeistään. Eko löi illan viidennen juoksunsa pistämällä pallon tällä kertaa keskelle väliin ja Tuomas Jussila toi 5-1.

Viimeisessä vuoroparissa Hannes Pekkisen kotiutettua Elmeri Purmosen, ei paloja ollut vielä yhtään taululla. Lisäjuoksua ei kuitenkaan saatu, joten ansaittu kolmen pisteen voitto Etelä-Karjalaan 2-0 (5-3, 5-2).

Tulevat viimeiset KiPan runkosarjan ottelut

Liput kotiotteluihin KiPan nettikaupasta

Sunnuntai 30.8. klo 17:00 Kiteen Pallo-Pattijoen Urheilijat, Rantakenttä Kitee
*Tiistai 1.9. klo 17:00 Kiteen Pallo-Sotkamon Jymy, Rantakenttä Kitee, KiPan 30 v. juhlaottelu*