27.7.2019. Sigvartin kunnari ottelun toisena lyöjänä ja Ikosen kunnari ottelun lopussa sekä 2124 katsojaa ottelun ilonaiheet. JoMan lukkari Juha Puhtimäki piti KiPan kärjen kurissa. KiPa – JoMa 0 – 2 (1 – 3, 2 – 4)

Kesän katsojaennätys suurin ilonaihe aurinkoisella, +31-asteisella Rantakentällä

– Peli lähti hyvin käyntiin Sigvartin kunnarilla, mutta siinä se olikin, kiteytti KiPan ykköspalkittu Valentin Ikonen (1+0 lyötyä, 1 tuotu ja 7/10 KL) ja jatkoi:

–  Suhteellisen pienenä pidettiin JoMan kolmostilannemäärä (15). Olisi ollut tarpeet ottaa kaksi tai kolmekin sarjapistettä.

KiPan kakkospalkinnon sai hyvillä ulkopelisuorituksillaan Ville Hämäläinen. Avausjaksonkunnarin iskenyt Veli-Matti Sigvart jäi ilman palkintoa.

– Oltiin vähän apaattisia, ei saatu sisäpeliä käyntiin millään. Kärki ei päässyt kentälle ja lyöntijärjestys lähti pyörimään heti väärinpäin. Jostain syystä JoMa on nyt ollut jonkinlaisena peikkona meille. Merkkivirheitä tuli liikaa, ei ollut pelkästään JoMan hyvyyttä vaan omaa saamattomuutta tänään sisäpelissä, aloitti KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

– Tänään olisi ollut kiva ottaa jotain, mutta me jäätiin jälkeen pelin tasossa. Keli oli molemmille sama, joten ei 30-asteen helteen syyksi Braggekaan tappiota laittanut.

– Keli oli raaka molemmille ja ottelun alussa oli mystinen tuuli, joka vaikutti molempien lyöntipeliin. Ensimmäinen jakso oli rauhallista pelaamista, löimme kolmeen vuoroon kolme juoksua ja siihen pitää olla tyytyväinen, aloitti JoMan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki. JoMa sai nyt jatkettua voittoputkeaan jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Jobin postia JoMalle tuli toisella jaksolla, kun Mikko Kemppainen loukkaantui ja otettiin kokonaan pois pöytäkirjasta.

– Sisäpelissä toisella jaksolla löimme ihan tuhottoman määrän laittomia varsinkin näpyistä, jotka olisi pitänyt vain pudottaa kenttään. Erittäin tyytyväinen voi olla siihen, että vastustaja yritti vain viisi kertaa kotiin. Kolme pinnaa ja matka jatkuu, jatkoi Lehtimäki.

– Ulkopeli oli hyvää ja se on ottanut nyt harppauksia eteenpäin jo pidemmän aikaa. Siihen voi olla tyytyväinen,mutta sisäpeli oli itsellläkin aika kuutamolla. Onneksi teimme kuitenkin tarvittavat juoksut, kertoi JoMan ykköspalkittu lukkari Juha Puhtimäki, jonka sisäpeli ei tänään toiminut (1/5 KL), mutta joka sai myös parhaan ulkopelaajan palkinnon.  JoMan kakkospalkinnon sai toisen jakson ratkaisujuoksut 1+1 juoksun kunnarillaan iskenyt Tuomas Jussila (1+1 lyötyä, 3 tuotua, 7/9 KL).

Katso myös kuvat ottelusta

Sigvartin Superpesiksen eka kunnari avausjaksolla

KiPa aloitti ottelun sisällä vauhdikkaasti voitettuaan hutunkeiton. Kärki Jani Ahonen haavoittui, mutta toisena lyönyt jokeri Veli-Matti Sigvart pmautti pallon kakkosrajaleikkurilla Päätyeenlahden rantaan ja kieri kunnarin tyhjään kenttään. Tämä oli Sigvartin Superpesisuran ensimmäinen kunnari! Myös tuplajuoksu oli lähellä kun ajolähdöstä Sami Mikkolanahon kumuran haki viime hetkellä kopiksi JoMan kolmoskoppari Konsta Piironen. Mutta tähän KiPan ilonaiheet loppuivatkin avausjaksolla, sillä yhtään etenijää ei enää saatu edes kolmospesälle.

Veli-Matti Sigvartin kunnari lähtee

Mikko Kemppainen seuraa katseella Sigvartin iskemän pallon menoa

Veli-Matti Sigvart syöksyy Superpesisuransa ensimmäisen kunnarin

Myös ulkona KiPa aloitti hyvin kun Topi Hurskainen haki ajolähdöstä Aleksi Rautiaisen lyönnin kopiksi ja tyhjensi pesät. Kuitenin kahden palon tilanteessa JoMan häntäpäästä Simo Rahunen ja jokeri Juha Niemi saivat etenijän kolmoselle. Viimeisenä lyöjänä nuori jokeri Joni Lehikoinen iski merkistä väliin ja Henri Litmanen toi tasoituksen 1 – 1.

Toisessa vuoroparissa Aleksi Rautiaisen maalyönti luiskahti KiPan linjan läpi ja Tuomas Jussila toi johtojuoksun 1 – 2. Kolmannessa vuoroparissa Aleksi Rautiainen löi Henri Litmasen kotiin ja jakso juoksuin 1 – 3 JoMalle.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 14 – 14 (38 % – 58 %), kolmostilanteet 2 – 8, kotiutukset 1/2 – 3/8. JoMalla vain kolme sisävuoroa.

Toisella jaksolla Ikosen kunnari ei riittänyt

Toisen jakson toisen vuoroparin alkavalla JoMa teki kaikki toisen jakson juoksunsa. Tuomas Jussila iski pallon läpi kolmospesän päältä ja kunnarin edellä kotiin tuli Konsta Piironen. Näin JoMa 0 – 2 johtoon. Kivisestä oli tulossa risti ykköselle, mutta pallo luiskahti yli ja Tuomas Jussila karkasi harhaheiton turvin tuomaan tuplajuoksun 0 – 3. JoMan häntäpäästä vielä ajolähtö Rautiaiselle, mutta lukkari Eskelinen irrotti väärällä Kemppaisen kolmoselta. Jatkoajoista Juha Niemi löi merkistä pallon väliin ja Henri Litmanen toi jo illan kolmannen juoksunsa 0 – 4.

Tasoittavallaan KiPa sai kärjestä yhden palon ajolähdön Sami Mikkolanaholle, jonka keskipompulla Jani Ahonen toi 1 – 4. Viimeisen vuoroparin tasoittavalla KiPan käjestä oli jo tullut kaksi paloa ykköspesälle kun Valentin Ikonen löi pallon kakkosrajaleikkurilla rantapusikkoon ja kunnarilla kavennus 2 – 4. KiPa viimeisenä lyöjänä Mikkolanaho yritti kotiuttaa Ikosta, mutta viimeinen lyönti meni laittomaksi.

Toisen jakson kärkilyönnit 16 – 18 (44 % – 51 %), kolmostilanteet 4 – 7, kotiutukset 2/3 – 3/6.

Pesäpallo on hervottoman hauskaa ainakin Rantakentällä