26.7.2020 Kiteen Pallon pisteputki katkesi helteisessä sunnuntai-illassa, kun Hyvinkään Tahko haki Rantakentältä täyden pistepotin numeroin 0-2 (3-5, 4-5).

Katso kuvat ottelusta

Ensimmäinen jakso alkoi KiPan kannalta heikoimmalla mahdollisella tavalla, kun Tahkon Jere Vikström löi etutilanteessa pystärillä pallon kakkosjatkeelta rantakaislikkoon ja siirsi vieraat heti 0-3-johtoon. Kotijoukkueen kuilu syveni entisestään, kun Matias Kauppisen ja Jere Harjuvaaran kotiutuslyönnit upposivat komeasti väliin. Tahkon kakkospolttaja Patrik Vartama tienasi Ruudun Tähtipelaajan palkinnon hakemalla tasoittavalla Sami Mikkolanahon vastustamattomasti kakkosjatkeelle menossa olleen lyönnin kopiksi.

KiPa sai toisen tasoittavalla kirinsä käyntiin, kun Sami Mikkolanaho löi bravuurinsa eli pallon väliin ja Samu-Kalle Varonen juoksi kotipesään. KiPa oli saada kirinsä kolmannen tasoittavalla kunnolla käyntiin, kun Varonen piiskasi pallon etutilanteessa kakkosrajaleikkurilla pusikkoon. Jäljen tarkistuksen jälkeen syöttötuomari tuomitsi lyönnin kuitenkin laittomaksi ja kolme juoksua jäi syntymättä. Kotijoukkue kavensi vielä kahdesti Tahkon lukkarin Kalle-Tapio Huuskon antamalla vapaataipaleella sekä Hannes Pekkisen saumalyönnillä, mutta takaa-ajo jäi vajaaksi ja ensimmäinen jakso kirjattiin vieraille 3-5.

Toisella jaksolla kotijoukkue siirtyi kolmannessa vuorossa johtoon, kun kapteeni Valentin Ikonen järjesteli ensin takatilanteen ja sitten löi pallon kakkosjatkeelta maisemiin. Kakkoskoppari Teemu Rouhiaisen loistavan pallonhaun ansiosta Ikonen paloi itse kolmoselle, mutta tilanteeksi kuitenkin 2-0. Kolmannen tasoittavalle vieraat tulivat lujaa ja kipusivat komeilla lyönneillä sekä ulkokentän avustuksella nopeasti kolmen juoksun johtoon. Ensimmäisen jakson tavoin loppukiri jäi vajaaksi kahdesta Samu-Kalle Varosen ja Ville Liukun kotiutuksesta huolimatta ja vieraat veivät kolme pistettä mukanaan puhtaalla 0-2 (3-5, 4-5)-voitolla.

KiPan kotiottelut jatkuvat tiistaina, kun Kempeleen Kiri saapuu Rantakentälle Pohjois-Pohjanmaalta. KeKi on aloittanut kautensa hieman vaisusti, kymmenestä ottelusta on kasassa yhdeksän pistettä. Joukkueet kohtasivat Kempeleessä aikaisemmin viikolla, jolloin kotijoukkue oli parempi kotiutuskilpailussa. KiPan suurena haasteena on se, miten kovassa vireessä ollut Matti Korhonen pidetään kurissa ja miten kotiutukset saadaan jälleen rullaamaan normaaliin tahtiin.

Tiistain Kempele-pelissä otteluisäntänä toimii PKO ja ottelu onkin niin sanottu ”S-etukortti-peli”.
S-etukortilla peruslipun tiistain kamppailuun saa puoleen hintaan.

Liput tiistaille ennakkoon verkkokaupasta.

Tulevat superpesisottelut:

Tiistaina 28.7. klo 18:00 Kiteen Pallo-Kempeleen Kiri, Rantakenttä
Sunnuntaina 2.8. klo 17:00 Kankaanpään Maila-Kiteen Pallo, Kankaanpää Areena


Lehdistötilaisuus YouTubessa

 

KiPan ykköspalkinnon sai kärkimies Elmeri Purmonen, joka meni kentälle 7/9 kertaa ja toi 2 juoksua

KiPan kakkospalkittu Valentin Ikonen löi 2 juoksua ja vaihtoi 5/9 kärkilyöntiä sekä oli usein ulkona pallon edessä

Lukkari Jesse Eskelinen haki useita käryjä Tahkon näpyistä