26.6.2020. KiPa haastoi nuorella joukkueellaan hyvin kokeneita Suomen mestareita helteisessä harjoitusottelussa. KiPa – JoMa 0–2 (5–8, 2–4)

Aina aurinkoisella Rantakentällä pelattiin +29 asteen helteessä reilun kolmen sadan hengen yleisöön menevä Miesten Superpesiksen harjoitusottelu. KiPan sisäpeli oli kokeneen Valtteri Ikosen puuttumisesta huolimatta huomattavasti talvisia hallipelejä parempaa.

Katso myös kuvat ottelusta

– Sisällä me haastettiin mestareita ihan mallikkaasti. Viisi tehtyä juoksua avausjaksolla on hyvä suoritus. Toisellakin jaksolla meillä oli paikka iskeä kun tultiin kahden juoksun takaa tasoihin 2–2. Tästä on hyvä jatkaa sarjapeleihin, kertoi KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

KiPa peluutti nuoria pelaajiaan, linjassa Kasperi Kaksonen ja jokerina Jiri Pippola, kun Ikosen lisäksi Ville Liukkua lepuutettiin hellepelissä. Miehistöstä neljä oli vielä B-ikäisiä poikia: Kasperi Kaksosen lisäksi Valtteri Havukainen, Elmeri Purmonen ja Lassi Vasarainen.

Sisällä vaihtotilanteissa tehokkaimmat löytyivät KiPan kakkoskärjestä: kuutonen Jesse Eskelinen onnistui 7/10 kertaa ja seiska Juhani Myyryläinen 6/9 kertaa.

Valtteri Havukaisen kunnari tyhjään kenttään säväytti avausjaksolla

Avausjakson JoMa aloitti sisällä ja KiPa sai pidettyä mestari-JoMan nollilla. Tasoittavalla KiPan nuori etenijäjokeri Valtteri Havukainen pamautti ensimmäisellä lyönnillään pallon aivan kakkospesän nurkkaan ja sieltä Päätyeenlahteen asti. Näin KiPa komeasti 1–0 johtoon. Kun Samu-Kalle Varonen ja Hannes Pekkinen näpyttivät etupesätkin täyteen, sai lyöjäjokeri Sami Mikkolanaho palottoman ajolähdön purettavakseen. Lyönti linjaan riitti ja Valtteri Havukainen toi tuplajuoksulla KiPan 2–0 johtoon.

Valttteri Havukainen pamautti tarkatsi läpi kakkospesän kulmasta kunnarin arvoisesti

Toisen alkavalla JoMa pyöritti kuusi ajolähtöä ja meni johtoon 2–4 KiPan ulkokentänkin hieman avustaessa. JoMan johto oli parhaimmillaan 2–7 viime kauden kärkilyöntitilaston voittajan Antti Hartikaisen lyötyä virhepompun avulla pallon maisemiin 1+1 juoksun arvoisesti, mutta KiPa kavensi Sami Mikkolanahon ja Jiri Pippolan lyönneillä sekä yhdellä harhaheitolla jakson loppunumeroiksi 5–8. Samu-Kalle Varonen toi kaksi ja Hannes Pekkinen yhden näistä juoksuista.

Samu-Kalle Varonen toi kaksi juoksua avausjaksolla

Toisellakin jaksolla KiPalla oli sauma voittoon

Avausjaksolla KiPa oli  mennyt heti 2–0 johtoon, mutta toisen jakson alussa JoMa toisti saman Juha Puhtimäen ja Konsta Kettusen lyönneillä.

Toisen alkavalla KiPan Hannes Pekkinen räväytti ykköstilanteessa kolmospesältä läpi, mutta pallo löytyi liian nopeasti ja tuloksena vain takatilanne. Joni Lehikoinen täytti ykköspesän ja ajolähdöstä Sami Mikkolanaho löi illan kolmannen juoksunsa kotiuttamalla linjasta jokeriksi tauolla vaihdetun Elmeri Purmosen. Myyryläisen näpystä JoMan lukkari Puhtimäki tinttasi pallon reilusti ohi kolmospesän ja Hannes Pekkinen toi KiPan jo tasoihin 2–2.

Jesse Eskelimen ja Hannes Pekkinen KiPan etukentällä

KiPa ei kuitenkaan saanut käytettyä etsikkoaikaansa ja JoMa JoMa teki kaksi juoksua lisää, joten toinen jakso JoMalle juoksuin 2–4.

Ottelun kärkilyönnit 45 – 50 (55 % – 60 %) ja kolmostilanteet 16 – 24.

Uusi katettu ykköspuolen katsomo keräsi yli 300 katsojaa