26.6.2018. KiPa jyräsi Topi Hurskaisen johdolla Tahkon Pihkalassa 0 – 2 (0 – 9, 1 – 12)

– Tahko hyökkäsi alussa mutta me kestettiin se, sillä oli suuri merkitys jatkon kannalta. Hyvillä lyönneillä tehtiin juoksuja ja Tahkon ulkokenttä oli aika passiiviinen. Ulkopeli oli meiltä tasaisen vahvaa ja sisäpelissä jopa ylitimme tasomme. Ehjä ja hyvä ottelu, jossa teimme molemmilla jaksoilla paljon juoksuja, mikä on harvinaista, tiivisti KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge ottelun tapahtumat. Tällä voitollaan KiPa nousi sarjataulukossa Tahkon ohi sijalle 7. ja joukkueet kohtaavat uudestaan heti ylihuomenna torstaina 28.6.2018 Kiteen Rantakentällä.

KiPan tehotilastoissa ainoastaan Jesse Eskelinen jäin ”vain” yhteen lyötyyn juoksuun kun Ville Kotrolle ja A-J Toropaiselle merkattin kaksi ja kaikillme muille vähintään 3 tehopistettä KiPan pamauttaessa täyden ventin eli 21 juoksua Tahkon kentästä!

– Kylkiluuni murtui nelisen viikkoa sitten ja ennen juhannusta pelasin Seinäjoella niin huonon ottelun että päätin ettei samanlaista enää tule. Nyt kotiutuslyönnit onnistuivat niinkuin pitikin:  Eko antoi ohjeita ja minä vain toteutin ne, kertoi KiPan ykköspalkinnon saanut Topi Hurskainen. Topin ilta olikin huima: 2 + 1 lyötyä, 4 tuotua ja 14/16 kärkilyöntiä kun Tahko teki koko avausjaksolla vain 12 kärkilyöntiä yhteensä! KiPan kakkospalkinnon pokkasi Samu-Kalle Varonen, joka kuittasi ensimmäisen sisävuoron laittomaksi menneen kopinnostonsa iskemällä 3 juoksua, tuomalla 1, vaihtamalla 7 kärkilyöntiä ja hakemalla toisella jaksolla muuntajan takaa pallon polttaen kunnaria yrittäneen Mikko Mahlamäen kolmoselle.

Alla lehdistötilaisuus Tahkon YouTube-kanavalta:

Tahkon ykköspalkinnon sai kolmoskoppari Teemu Nikkanen, jonka muutama syöksykoppi vähensi hieman KiPan juoksusaldoa, mutta sisällä hänenkin saldokseen jäi vain 3 kärkilyöntiä vaatimattomalla 27 %:n teholla. Kakkospalkintokin piti antaa jollekin, ja sen sain 2. jaksolle lukkariksi jokeipaidasta vaihdettu Atte Brandt, 0 käkilyöntiä.

Ville Hämäläinen eteni röyhkeästi kakkoselle ehtien 1. sisävuorossa

Katso myös kuvia illan ottelusta

Tahko aloitti sisällä ja sai kärjestään palottomat ajot Teemu Nikkaselle. Mutta KiPan lukkari Jesse Eskelinen nappasi etenijän väärällä irti kolmoselta ja parhaan ulkopelaajan mitalin saanut Valentin Ikonen nappasi vaihtolyönnistä toisen ristin kolmoselta ja siihen Tahkon sisäpeli tyssääntyi.

KiPan tasoittavalla kärjetä tuli risti kolmoselta mutta kakkoskärkenä Veli-Matti Sigvart pääsi vapaalla kentälle, Eko Partasen pompulla kakkoselle ja harhaheitolla jo kolmoselle. Siellä hän odotteli viimeiseen lyöjään asti ja niinpä Joni Tervo iski pystärin keskisaumaaan ja Veli-Matti Sigvart toi KiPan 0 – 1 johtoon.

Toisen alkavalla Tahko rakensi yhden palon ajot jokeri Mikko Mahlamäelle, mutta tuloksen kaksi ristiä kotiin, joista toinen tuli kopparin tontille palanneen Topi Hurskaisen hurjalla tappoheitolla.

Tasoittavalla KiPa aloitikin lyöntijuhlansa: Samu-Kalle Varonen vaihtoi ensin etutilanteessa kärjen kolmoselle ja tempaisi sitten koppareiden välistä pallon läpi. Näin Simo Rahunen ja Sami Partanen toivat KiPan 0 – 3 johtoon. Valentin Ikonen siirsi Samu-Kallen kolmoselle ja ajolähdöstä Joni Tervo pisti keskipompun kenttään ja Tahkon ulkokentän sählätessä Samu-Kalle Varonen toi KiPalle 0 – 4. Jatkoajoista Antti-Jussi Toropainen löi kolmospuolelle väliin ja Veli-Matti Sigvart toi 0 – 5. Ristejä oli taululla vasta yksi, joten KiPa jauhoi pitkää sisävuoroa tehden kärjestä uudet ajot. Ne kuivuivat Nikkasen komeaan syöksykoppiin ja haavoihin kotiin. Viimeisenä lyöjänä Valentin Ikonen löi ajolähdöstä väliin kolmospuolelle ja Topi Hurskainen toi 0 – 6. Viiimeisellään ”Allu” tinttasi vielä kakkoskopparin eteen ja Simo Rahunen ehti kakkoselta lähtien tuomaan jo ratkaisevasti 0 – 7.

Kolmannen alkavalla Tahkon ajolähdöstä oli tuloksena kaksi paloa kuten kahdessa aikasemmassakin isäntien sisävuorossa!

KiPa puolestaan jatkoi vielä siitä mihin edellisessä vuoroprissaan jäi: Topi Hurskainen iski kakkosrajasta pallon muuntajalle ja ohittaen ennen kolmospesää Hämäläisen Topi lisäsi kunnarillaan KiPan johdoksi 0 – 8. KiPan kahdesta palottomasta ajolähdöstä ei lisäjuoksuja tullut, mutta Valentin Ikonen löi vielä kolmospuolen välilyönnillään pelkästä kolmostilanteesta Simo Rahusen kotiin 0 – 9.

Topi Hurskainen pääsi kaksi kertaa soittamaan Pihkalan kunnarikelloa

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit olivat tylysti KiPalle 12 – 31 (34 % – 63 %) KiPalle ja kolmostilanteet 6 – 14, joista KiPa löi etenijää kotiin lii 70 %:n tehoilla.

Moni luuli KiPan juoksujuhlan loppuvan 2. jaksolle…

KiPa jatkoi jopa kovemmilla tehoilla lyöntijuhlaansa 2. jaksolla tehden kolmatta sisävuoroaan lukuunottamatta neljä juoksua lisää jokaisessa vuoroparissa! Tahkon sai vain kolme kertaa etenijän kolmoselle ja yhden juoksun.

Vain kaksi lyöjää oli käynyt mailan varressa kun Topi Hurskaisen kunnarin edellä kotiin kiiti Ville Hämäläinen ja taululla 0 – 2! Tälli kakkosrajaan oli vielä kovempi kuin 1. jaksolla. KiPa täytti pesät ja Sami Partanen löi määrämittaisen kakkosrajanäpyn jolla Topi Hurskainen toi tuplajuoksulla 0 – 3. Joni Tervon merkkaamattomalla välilyönnillä Ville Kotro toi jo 0 – 4. Vaikka vasta yksi risti oli taululla, ei KiPa toisella lyöntikierroksella saanut lisäjuoksuja.

Toinen jakso olisi saattanu saada toisenlaisen ilmeen, jollei Samu-Kalle Varonen olisi hakenut hikipäässä Tahkon Mikko Marjamäen kakkospuolen läpilyöntiä ja polttaen lyöjää kolmospesän kynnykselle. Aku Kettunen ehti kakkoseltakin kotiin, joten ensimmäisen tasoittavan jälkeen taululla oli vain 1 – 4 eikä 2 – 4 ja Tahko jatkamassa kolmostilanteesta sisävuoroaan.

Toisen alkavalla KiPa tarvitsi yhden lyöjän enemmän eli kolme lyöjää ennen juoksun syntymistä: Sigvart löi itsensä ykköselle ja eteni harhaheiton turvin jo kakkoselle. Varonen täytti ykköspesänkin ja Valentin Ikonen vaihtoi ensin välilyönnillä kärjen kolmoselle. Sitten koukkunäpy kakosrajaan ja Veli-Matti Sigvart toi 1 – 5. KiPa sai neljä ajolähtöä joista kaksi ensimmäistä ei juoksuja tuonut, mutta kolmannesta Jesse Eskelinen löi tyyylikkäästi väliin kotiuttaen Ville Kotron 1 – 6. Seuraavasta Ville Hämäläinen löi kolmospuolen avustuksella Juhani Myyryläisen kotiin 1 – 7. Sittten näpyllä vaihto ja kolmannella Ville pisti pystärin väliin millä Antti-Jussi Toropainen toi 1 – 8.

Tahkon Patrik Vartaman reittä kramppasi jä hänen vaihdettiin Eetu Hämäläiseen. KiPakin tuntui säälivän jo isäntiä ja kaksi laittomalla syntynyttä paloa tuhosi KiPan kolmannen sisävuoron. Tahko rakensi kahden palon ajot, mutta Eko etukentällä nappasi pallon ja risti kotiin.

Viimeisessä vuoroparissa KiPa kuitenkin terästyi vielä uudestaan. Sami Partanen kotiutti pystärillään palottomasta ajolähdöstä Ville Hämäläisen 1 – 9. Samu-Kalle Varonen kuritti kakkoskopparia jonka yli kumura pomppasi ja Simo Rahunen toi 1 – 10. Juhani Myyryläinen soitti myös kunnarikelloa pamauttamalla pallon kakkoskopparin tontilta läpi ja kunnarin 1+1 edellä kotiin juoksi Veli-Matti Sigvart 1 – 12.

Pallo vasta tulossa ja Juhani syöksyy KiPan 12. juoksun kunnarilla kolmoselle ohi Ville Kotron

Toisen jakson kärkilyönnit 22 – 38 (49 % – 69 %), kolmostilanteet selvästi KiPalle 3 – 20 ja kotiutukset 1/3 – 12/29.