25.8.2018. KPL välieriin, mutta häviö ei ole häppee tämän tason joukkuetta vastaan, muistutti Bragge. KiPa – KPL 0 – 2 (3 – 6, 0 – 4)

– Sanotaan että hoppee ei oo häppee, mutta ei ole häppee hävitä tämän tasoiselle joukkueellekaan, joka vielä paransi peliään koko ajan, muistutti KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

– Meille huono että Toni Laakso tuli mukaan. Hän toi lisää virtaa Kouvolalle sekä sisä- että ulkopeliin.

Katso Facebookista lehdistötilaisuus 

Katso vielä tämänkin ottelun kuvia

– On nostettava hattua että joukkue pystyi pelaamaan flunssaisena,  kuumeisena ja varamiehisenäkin näin hyvin. Haastettiin vähän joka pelissä Kouvolaa siitä suuri hatunnosto koko joukkueelle. Tänään KPL löi ekalla jaksolla todella hyvin, jatkoi Bragge.

– Pari ensimmäistä sarjan peliä oltiin lähempänä kuin näissä kahdessa viimeisessä. Ekalla jaksolla KPL puhkoi meidän molemmat saumat Juha Korhosen (3 lyötyä, 4/10 KL) ja Toni Laakson (3 lyötyä, 10/13 KL) kovilla lyönneillä. Parissa ekassa pelissä parikymmentä kolmostilannetta mutta vähemmän annettiin juoksuja. Nyt kääntyi toisin päin. Mekin teimme tilannetta, mutta kotiutukset puuttuivat, arvioi KiPan ykköspalkitu Ville Hämäläinen (1 tuotu, 5/7 KL).

– Jatkettiin siitä mihin jäätiin torstaina, hyvällä latauksella tultiin ja tiedettiin, että täällä pitää pelata todella hyvin voittaakseen. Vaikka tehtiin vain16 kolmostilannetta, niin se riitti, kertoi KPL:n ykköspalkittu Laakso.

Lassi Vasarainen historiallisen pesäpallonsa kanssa ottelun jälkeen

– Meidän peli parani, kaksi ensimmäistä oli todella tiukkoja ja KiPa pelasi välillä jopa pienessä hurmiossa. Ei käynyt mielessäkään, että joku asia tulisi itsestään. Takatilannepelaaminen oli todella hyvää, yksittäisillä välilyönneillä tekivät juoksua ja kärki pelasi hyvin. Tässä pelissä ensimmäinen jakso oli parempaa peliä meillä, ja se vaikutti toiselle jaksolle niin että peli vähän löpsähti. Emme esittäneet sisällä sen jälkeen oikein mitään. Kuitenkin se riitti, voitto ja pelit poikki. Siitä hyvä mieli, analysoi KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen.

KiPan kokoonpanosta puutuivat Simo Rahunen ja Joni Tervo. Samu-Kalle Varonen oli saatu rosteriin mukaan. Kolmantena jokerina Sigvartin ja Ahosen kanssa pelasi miesten superpesisdebyyttinsä vielä B-poikaikäinen Kiteen Pallon kasvatti Lassi Vasarainen, joka löikin ensimmäisen jakson lopussa Veli-Matti Sigvartin tuomana myös uransa ensimmäisen miesten pääsarjajuoksun.

Lassi Vasarainen iski uransa 1. Superpesisottelussa myös 1. juoksunsa

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet olivatkin KPan eduksi 9 – 8, mutta kotiutukset KPL:lle 3/9 – 6/7.

– Mutta toinen jakso ratkesi alun kakkosrajaleikkuriin (Anssi Lammilan 1+1 juoksun arvoinen kunnari) vähän epämääräisellä tuomiolla. Haukuin tuomareita kentällä jo tarpeeksi, eikä sitä tarvitse tehdä enää. Syöttötuomari harjasi kentän tauon aikana ja se oli ensimmäinen lyönti kakkosrajaan. Jälki oli muutaman sentin laiton. Kun menin sitä jälkeä näyttämään, niin ensin tulee Laakso ja pyyhkii sen jalallaan ja sen jälkeen tulee Hacklin ja pyyhkii sen jalallaan. Eikä mitään reagointia tuomaristolta, ihmetteli Bragge syöttötuomari Mika Kääriäisen toimintaa.

Toisen jakson kolmostilanteet olivat jo KPL:lle 5 – 8, ja kotiutukset 0/4 – 3/7.

– Koko pudotuspelisarjaa ajatellen meidän takatilannepelaaminen oli erittäin hyvää kahdessa ensimmäisessä ottelussa, mutta näissä kahdessa viimeisessä se ei enää pitänyt. Mutta koko kesää ajatellen koko joukkue on kasvanut selvästi. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan kohti ensi kesää ja uusia tavoitteita. Hieno joukkue, lopetti Bragge.

Juha Korhonen ja Toni Laakso repivät KiPan puolustuksen 1. jaksolla

KiPan kapteeni Sami Partanen voitti hutunkeiton ja valitsi ulkovuoron. KiPa saikin etenkin Ville Hämäläisen oivilal suorituksilla Koplan kärjen poikki. Häntäpäästä Konsta Hyötyläinen sai vielä vaihdettua Juho Hacklinin kolmoselle, mutta Valtteri Luoma poltti itsensä kärjen takana ykköselle eikä vieraat päässeet kotiutusyrityksiin.

Tasoittavallaan KiPan Hämäläinen joutui kopittamaan, mutta Veli-Matti Sigvart, Topi Hurskainenja Sami Patanen rakensivat tyylikkäästi palottomat ajot. Valentin Ikosen varsilyönnistä Sasu Toikak poltti Sigvartin kotiin. Jatkoajoista Antti-Jussi Toropaisen hermopallo kakkospussiin tuotti toisen palon ja kolmannessa ajolähdössä Vilel Kotron välilyönnin haki Hacklin kopiksi.

Toisen alkavalla Koplan kärki Tommi Mäentausta, Anssi Lammila ja Sasu Toikka rakensivat ajot Toni Laaksolle, joka iski kovaa kolmossaumaan ja Tommi Mäentausta toi 0 – 1. Vaihtolyönti oli vielä kovempi samaan paikkaan ja vain Hurskaisen nopeus katkaisi läpilyönnin. Jatkoajoista Juha ”Kore” Korhonen löi vastustamattoman kumuran Hurskaisen eteen ja Sasu Toikka toi 0 – 2.

– Aikamoisia niittejä, kehui Braggekin ulkokentän laidalla näitä lyöntejä.

Tasoittavalla sisävuorollaan KiPan kärjestä Hämäläi nen ja Hurskainen hoitivat homansa hyvin, mutta PArtasen näpy lipsahti laittomaksi ja risti tuli. Ikonen vaihtoi kärjen kolmossaumalyönnillä kolmoselle. Jani Ahosen keskipompulla Hämäläinen lähti kotiin, mutta sähläsi takaisin kolmoselle ehtimättä sinne ennen palloa, jonka Koplan etumies oli jo räpeltänyt pois käsistään. Jatkamalla syöksyen kotiin olisi KiPa saanut juoksun! KiPa sai vielä Ville Kotrolle kahden palon ajolähdön ja ilman merkkiäkin Veli-Matti Sigvart toi kavennuksen 1 – 2 pallon pudotessa väliin kolmoskopparin eteen.

Kolmannen vuoroparin alkavalla Kopla koetti kakkoskärjellään jokeri Matti Saukko kärjessä tehdä tilannetta, mutta Hämäläinen poltti Saukon Hacklinin pompusta kakkoselle. Kärki kulki taas ja ajolähdöstä Toni Laakso puhkoi nyt KiPan kakkossauman ja Tommi Mäentausta toi 1 – 3. Viimeisenä lyöjänä vielä Juha Korhonen löi keskisauman puhki ja Anssi Lammila toi 1 – 4.

Tasoittavalla KiPa oli jälleen yhden juoksun tehottomampi Koplaa. Paloton ajolähtökärjestä Valentin Ikoselle ja hän koiutti kakkopuolen välilyönnillä Ville Hämäläisen kaventaen 2 – 4:ään. Toiseksi viimisenä lyöjänä Ahonen koetti saada Hurskaisen vielä kotiin, mutta välilyöntiyritys jäi linjaan kopiksi.

KiPan ykköspalkittu Ville Hämäläinen toi yhden juoksun, meni kärkeen 5/7 kertaa ja pelasi ulkona pirteästi

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPan Partanen poltti Mäentaustan kakkoselle, mutta Kola sai yhden palon ajot Juha Korhoselle, joka iski kolmossaumasta Matti Saukon tuomana 2 – 5. Viimeisenä lyöjänä Juho Hacklin näpytti ensin etenijän kolmoselle ja sitten hermopallo Partaselle, jolta palo kuitenkin lipesi heittotilanteessa ja Teemu Nurmio toi 2 – 6.

– Oikealle miehelle pistit hermopallon, ensimmäisen kerran näin Partasen pudottavan pallon, vitsaili Laakso Hacklinille.

Tasoittavlla sisävuorollaan KiPa sai kärjellään etupesät täyteen, mutta kolmosvaihto oli vaikeampi. Viimeisenä lyöjänä Lassi Vasaraiselle tuli vielä kahden palon ajolähtö ja Lassi löikin Veli-Matti Sigavrtin tuomana uransa ensimmäisen juoksun kaventaen jakson loppunumeroiksi 3 – 6.

Toinen jakso ratkesi laittomalla lyönnillä

KiPa aloitti sisällä eikä saanut kärkeään kakkospesää pitemmälle. Tasoittavallaan KPL:n Anssi Lammila iski ilmeisen laittomaksi menneen kakkosrajaleikkurin pomputettuaan ensin kärjen kakkoselle. Lammilan kunnarin edellä kotiin juoksi Tommi Mäentausta ja KPL hetkessä 0 – 2 johtoon Braggen protestoinnista huolimatta.  KPL rakensi vielä palottomat ajot, joista Toni Laakso löi kumuran kolmospuolelle ja Anssi Lammila toi tuplajuoksulla jo 0 – 3.

Toinen vuoropari oli juoksuton vaikka KiPa saikin palottoman ajolähdön numerolle 5 vaihdetulle Samu-Kalle Varoselle lyönnin jäätyä linjaan. Jatkajoista Kotron lyönnit kantoivat takalaittomiksi ja Jesse Eskelisen välilyönti lensi kopiksi. KPL:n sisävuoro oli vielä heikompi. Korhonen viimeisenä lyöjänä sai yrittää Toikkaa kotiin, mutta Hämäläinen nappasi linjasta kopin.

Kolmas vuoropari kaatui KiPalla jälleen heikkoihin kotiutuksiin, vaikka kärjestä saatiin paloton ajolähtö Ikoselle. Näpystä risti kotiin ja vaihtolyönti karkasi kopiksi. KPL sai sisävuorolalan vielä lahjajuoksun, kun pallo lensi ohi kolmospesän ja Tommi Mäentausta toi jakson päätösnumeroiksi 1 – 4.