24.7.2019 Jani Ahonen KiPan kärjeksi, heti 4 tuotua juoksua ja KiPalle täydet 3 sarjapistettä Siilinjärveltä. SiiPe – KiPa 0 – 2 (4 – 6, 1 – 5)

Jesse Eskelinen poltti SiiPen kärjen Eero Paldaniuksen toisen jakson toisen vuoroparin tasoittavalla

Katso myös kuvat ottelusta

–  Ansaittu voitto. Ekalla jaksolla päästettiin vapaalla ensimmäinen juoksu ja harhaheitoilla annettiinkaverille tilannetta –  en kyllä syytä niistä ketään. Oltiin toisella jaksolla koko ajan niskan päällä ja oltiin vahvoja. Tosi iloinen olen kolmesta pisteestä, mutta vielä enemmän siitä, että Jani Ahonen (4 tuotua, 5/6 KL ykköselle) on palannut omaan joukkueeseensa ja Haminassa saanut pelinsä kuntoon. Valentin Ikonen (4 lyötyä, 1 tuotu, 8/11 KL) tykkää olla nelonen, se näkyy tuloksessa, analysoi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge. KiPa voitti kolmostilanteet selvästi 12 – 20 ja SiiPen viidestä juoksusta kaksi tuli harhaheitolla tai vapaataipaleella.

Valentin Ikonen jälleen hyvässä vedossa Siilinjärvellä: 4 lyötyä juoksua ja kultakypärä päähän kuten 14.6.2019 ottelustakin. Tuojana joka kerran Jani Ahonen

KiPan kärki kulki hienosti numeroilla 1 – 5 kaikilla oli kärkilyöntien onnistumisprosentti vähintään 60. Ulkopelipalkinnon sai Hannes Pekkinen ja mainita pitää myös Samu-Kalle Varonen (1+2 lyötyä, 1 tuotu), joka jo avausjaksolla oli lyömässä pallon Mantun monttuun, mutta koppari Antti Rinnevuori ehti syöksymällä katkaisemaan pallon matkan. Toisen jakson alussa temppu onnistui 1+1 juoksun arvoisesti. 

–  Ihan samalla tavalla valmistauduin ottteluun kuin muulloinkin, SiiPen ulkopelikuvio ensin yllätti, mutta siihenkin löytyi ratkaisut, vastasi Ikonen lehdistötilaisuudesssa kysymykseen sytyttääkö Siilinjärvi aina hänet. Ikonen oli myös kesäkuussa KiPan paras Siilinjärvellä.

Siilinjärven ykköspalkittu Toni Toivanen (1 lyöty, 4/7 KL) oli hyvin vähäsanainen kuten pelinjohtaja Perttu Westersund.

–  Oltiin kyllä huonoja, tokaisi Toivanen.

–  Oltiin koko ajan takaa-ajoasemissa eikä onnistuttu omissa tilanteissa. Ikonen löi hyvin ja KiPan vaihtajat myös. Liikaa lahjanakin saivat tilannetta, arvioi Westersund. SiiPe pelasi ilman parasta pelaajaansa Simo Vainikaista, mutta ei ottelu siihen kaatunut Westersundin mukaan. SiiPe ei ole kotikentällään voittanut tänä kesänä kuin kaksi ottelua toukokuussa kun Ankkurit hävisivät superissa 2 – 1 ja SiiPe onnistui yllättämään JoMan 1 – 0.

Ville Kotro poltti SiiPen Antti Rinnevuoren ja KiPan lukkari Jesse Eskelinen tuulettaa KiPan otteluvoittoa

KiPa teki avausjaksolla 1+2+3 juoksua vuoropareittain

Avausjasolla KiPa pelasi vain kolme sisävuoroa ja voitti kärkilyönnitkin 16 – 17 (41 % – 61 %), kolmostilanteet 6 – 11 ja kotiutukset 2/4 – 6/10.

KiPa voitti hutunkeiton ja valitsi aloittavan ulkovuoron. SiiPen kärki saatiin hyvin poikki eikä SiiPe saanut kuin kerran etenijän edes kakkoselle.

Tasoittavallaan KiPan Valentin Ikonen vaihtoi ensin kärjen näpyllä kolmoselle ja sitten pallo ylös. SiiPen takakenttä antoi pallon pudota väliin ja Jani Ahonen karkasi tuomaan 0 – 1.

Toisen alkavalla SiiPe ei saanut kuin yhden kärkkärin, mutta KiPa lisäsi vauhtiaan tekemällä kaksi juoksua. Kärki Ahonen – Hurskainen – Pekkinen täytti heti pesät kakkoselta oh menneenheitonkin avulla palottomaksi ajolähdöksi Valentin Ikoselle, jonka välilyönnillä Jani Ahonen toi 0 – 2.

Valentin Ikonen – Jani Ahonen tehokas pari tehden neljä juoksua: tässä 0 – 2 KiPalle

Jatkoajoista Sami Mikkolanahon lyönnillä haavat kotiin ja Ville Liukun viimeinen lyönti laittomaksi. Hieman joillekin yllättäen etenijäjokeri Veli-Matti Sigvart purkamaan neljättä ajolähtöä, pystäri väliin kolmoskopparin eteen ja Valentin Ikonen toi 0 – 3.

Kolmannen alkavalla SiiPe sai ensimmäisen kolmostilanteensa harhaheiton turvin. Samu Vainikaisen kova Pekkisen räpylään, risti kotiin ja kolmosvaihto välipalon hinnalla. Toivanen näpytti kärjen uudelleen kolmoselle ja kahden palon ajolähtö Kimmo Lukkarille. Eskeliseltä lipsahti lautasväärä ja heti perään syöttötuomari Immo Rautiainen tulkitsi että syöttö ei lähtenyt lautasen välittömästä läheisyydestä. Näin vapaataipaleella Ville Pietinen toi kavennuksen 1 – 3.

Tasoittavalla KiPa kiristi jälleen ruuviaan yhdellä pykälällä tekemällä kolme juoksua lisää. Ikoselle paloton ajolähtö, mutta risti kotiin. Jatkoajoista Sami Mikkolanaho löi Topi Hurskaisen tuomana 1 – 4. Ykkös-kolmostilanteessa Samu-Kalle Varonen löi pallon penkalle kolmospesän päältä ja Hannes Pekkinen hölkkäsi 1 – 5. Samalla takapesät täyteen ja Purmonen täytti ykköspesänkin ajolähdöksi. Liukun varrella toinen palo kotiin, mutta Eskelinen näpytti kärjen kolmoselle. Ykkös-kolmostilanteessa Jesse Eskelinen löi merkkaamattoman välilyönnin kakkospuolelle ja Elmeri Purmonen karkasi tuomaan 1 – 6.

Neljännen vuoroparin alkavalla KiPan ulkokenttä auttoi SiiPelle pari kavennusjuoksua. Ikonen heitti ohi kolmospesän Samu Vainikaisen näpystä ja harhaheitolla Ville Pietinen toi 2 – 6. Kaksi ristiä oli jo taululla ja Kimmo Lukkari viimeisenä lyöjänä. Näpy kakkosrajaan ei pysynyt Hämäläisen sormissa ja Samu Vainikainen toi 3 – 6. Roope Räisänen toisti Lukkarin lyönnin ja Sebastian Lahti syöksyi aika täpärästi jakson loppunumeroiksi 4 – 6.

Toinen jakso KiPalta virheetöntä ulkopeliä

KiPa aloitti toisen jakson sisällä. Kaksi ensimmäistä paloa tuli merkkivirheillä ja kärki pois pesiltä Mikkolanahon lyönnin karattua kopiksi. Sigvart meni ykköselle ja Samu-Kalle Varonen löi pallon Mantun monttuun 1+1 juoksun arvoisesti, kun Veli-Matti Sigvart ehti helposti kunnarin edellä kotiin. Taululle 0 – 2 ja KiPa rakensi vielä kahden  palon ajot Liukulle. Varonen oli liian herkkänä kolmoselle ja SiiPen lukkari Teemu Kinnunen nappasi hänestä kärpäsen taktisella väärällä.

Samu-Kalle Varonen löi pallon Mantun monttuun 1+1 juoksn arvoisesti Veli-Matti Sigvartin juostessa edellä ykköseltä kotiin

Tasoittavalla SiiPe sai kaksi ajolähtöä, mutta molemmista Kotro nappasi komeasti pallon kiinni ja palot kotiin.

Tosisen alkavalla KiPan kärjestä jälleen paloton ajolähtö. Valentin Ikonen löi merkkaamattoman välilyönnin kakkospuolelle ja Jani Ahonen toi 0 – 3. Jatkoajot Mikkolanaholle tuottivat kaksi ristiä.

Tasoittavalla SiiPe sai jakson ainoan juoksunsa kun kahden palon ajolähdöstä Toni Toivanen löi pallon keskisaumaan ja Ville Pietinen toi 1 – 3. Lukkarilla viimeisenä lyöjänä oli vielä mahdollisuus, mutta Hämäläinen nappasi kovan kakkosrajavedon ja poltti Rinnevuoren kotiin.

Kolmas vuoropari oli juoksuton. Viimeisen alkavalla KiPa lisäsi johtonsa 1 – 5:een. Valentin Ikonen löi merkkaamattoman keskisaumaan ja Jani Ahonen toi 1 – 4. Sami Mikkolanahon veto ensin linjaan ja Sigvartista palo kotiin, mutta sitten kovaa keskelle ja Hannes Pekkinen toi 1 – 5.