24.7.2018. KiPa kimmersi rinnalle ja ohikin, mutta Jymyn jokerit veivät pisteet. SoJy – KiPa 2 – 0 (5 – 3, 5 – 4)

Jymy Hiukan vahvempi

– Olo on kaksinainen: hivenen pettynyt, sillä tultiin hakemaan pisteitä, toisaalta iloinen, että meidän peli on ihan kunnossa ja mallikaasti pelataan. Erittäin hyvä joukkue oli meitä vastassa, muistutti KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

– Ensimmäinen jakso piti ottaa mutta siinä tapahtui pari asiaa: sieppari Antti Kiiskinen otti kakkosluukusta syöksykopin, jota ilman olisi pari-kolme juoksua voinut tulla ja lopussa ulkona pieni taktinen kömmähdys, kun oli kaksi paloa taululla eikä täytetty pesiä vaan annettiin lyödä vapaasti kupperia, jatkoi Bragge.

– Toisella jaksolla ensin vähän kateltiin kun Sotkamo teki juoksuja yksi kerrallaan. Noustiin lopussa hyvin tasoihin, viimeisen tasoittavalla etulukijan loistava suorite ja töpeksittiin sitten kaksikin paloa. Olisi tänään anasaittukin jotakin, mutta lähdetään Saarikentälle torstaina ja jos vähänkin onni suosii, niin otetaan sieltä pisteitä, lopetti Bragge.

Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen oli tyytyväinen pelin rakentamiseen ja voittaviin ulkopelisuorituksiin.

– Tänään mentiin kentälle sataprosenttisesti silloin kun pitikin ja vaihdettiin staprosenttisesti kun pitikin. Meillä oli voittavia ulkopelisuorituksia. Me hävittiin Kiteellä varamiehiselle KiPalle ja nyt voitettiin täydellä rosterilla pelannut joukkue, tiivisti Komulainen,

Katso myös kuvat ottelusta – ja vähän rokkia lopuksi

Kapteeni Sami ”Eko” Partanen suunnan näyttäjänä KiPan nuoressa joukkueessa

– Tässä on jo pitkän aikaa ollut lyönti mukavasti kepissä, mutta oikeastaan vasta viime aikoina se on alkanut näkymään tilastoissa, Jymyn ykköspalkinnon pokannut Rönkkö kertoi.

– Ei tullut pinnoja. Oltiin mukana hyvin, kiemurreltiin tappiolta avausjaksolla johtoonkin ja toisella tasoihin.  Kun katsotaan jokereiden tehoja (Lauri Rönkkö 1+5 lyötyä, Roope Korhonen 3 lyötyä), niin kovia olisi meidän pitänyt olla. Harmittaa että lopussa pelattiin ylivoimaisesti huonoin vuoro koko pelissä, pohti KiPan ykköspalkinnon saanut Sami Partanen (2 lyötyä, 7/12 KL).

KiPan kakkospalkinnon sai Simo Rahunen (1 tuotu, 6/9 KL) ja hyvä ulkopeli. Palkita olisi voinut myös avausjakson johtojuoksun sekä toisen jakson kahden juoksun tasoituksen lyöneen Valentin Ikosen (3 lyötyä, 5/8 KL). Jymyn kakkospalkittu oli 5/5 kertaa kärkeen mennyt ja vain kerran pesien välille jäänyt, neljä juoksua tuonut Jere Vikström.

Lauri Rönkön 1+2 murensi KiPan johdon

KiPa johti avausjaksoa 2 – 3 tehtyään viimeisen alkavalla kaksi juoksua. Samu-Kalle Varonen kotiutti ajolähdöstä varsilyönnillä Topi Hurskaisen 2 – 2. Aikalisän jälkeen jatkoajoista Valentin Ikonen iski kakkossaumasta Simo Rahusen tuomana johtojuoksun 2 – 3.

Viimeisen tasoittavalla Jymyn lyöjät alkoivat nelosesta ja nopeasti kaksi paloa kakkoselta, mutta sitten kärki rakensi takatilanteen. KiPa jätti kahdesti pesät täyttämättä ja toiseksi viimeisenä lyöjänä Lauri Rönkkö iski vain yhden juoksun arvoisen vapaan kumuran kakkoskopparin eteen, mutta harmittavasti pallo luiskahtikin läpi ja tasatilanteen sijaan jakso 3 – 5 Jymylle, kun kunnarin edellä kotiin tulivat Jere Vikström ja Antti Hartikainen.

Jere Vikström tuo taoitusta ja Lauri Rönkkö lähtee kiertämään kunnaria Antti Hartikainen vielä edellään

Rönkkö iski kaikki viisi Jymyn avausjakson juoksua. Lyöjätilaston kakkonen Roope Korhonen ei onnistunut kertaakaan avausjaksolla kolmesta yrityksestään ja toisessa vuoroparissa Roopen palottomasta ajolähdöstä täystuho eli kolme paloa kun oikea syöttö vedottiin matalana vääräksi!

KiPan 4 juoksun sisävuoro ei riittänyt 2. jakson voittoon

Toisella jaksolla Jymy meni 1 – 0 johtoon ensimmäisen vuoroparin aloittavalla kun Roope Korhonen sai pään auki iskemällä kovaa kolmospuoelle ja Jere Vikström ehti kotiin. Jatkoajoista Toni Kohonen löi roikun kolmosjatkeelle ja pallo putisikin kopparin eteen. Riku Niemi toi 2 – 0.  Kipan tasoittava oli Partaselta yhtä katastrofaalinen kuin R. Korhosella ensimmäisen jakson toinen sisävuoro: paloton ajolähtö, kolme paloa ja vuoron vaihto.

Toisen alkavalla R. Korhosen viimeinen niukasti laittomaksi mutta Lauri Rönkkö iski illan kuudennen juoksunsa kumuralla keskelle ja Jere Vikström jälleen etenijänä 3 – 0. Seuraavassa vuoroparissa Roope Korhosen kumura kakkosjatkeelle kotiutti Antti Kiiskisen 4 – 0.

KiPa heräsi kolmannen tasoittavallaan nousten 4 – 0 tappioasemasta tasoihin. Ensin 4 – 1 kun Antti-Jussi Toropainen kotiutti välilyönnillä Ville Hämäläisen. Myös Sami Partanen pudotti pallon kakkoskopparin eteen ja  Topi Hurskainen toi 4 – 2. Valentin Ikonen löi kumuran kolmoskoppari Riku Niemen eteen ja pallo pomppasi hänen ylitseen mainosten taakse. Näin Antti-Jussi Toropainen ja Samu-Kalle Varonen toivat KiPan tasoihin 4 – 4. Valitettavasti pallo löytyi liian nopeasti ja kunnari jäi yrittämättä ”Allun” jäädessä kakkoselle.

Valentin Ikonen tasoitti kahdella juoksulla toisen jakson tilanteeksi 4 – 4 kolmannen vuoroparin tasoittavalla

KiPan riemu jäi lyhyeksi kun viimeisen alkavalla Roope Korhosen kumuralla Jymy johtoo 5 – 4, tuojana Jere Vikström. KiPan tasoittavalla jo kahden lyöjän jälkeen tuli kerralla kaksi ristiä taululle kun kova veto jäi etulukijalle ja Niko Korhonen sekä Antti Kiiskinen poltti etenijät kakkoselle ja ykköselle. Tästä KiPa ei enää noussut vaan kaikki kolme sarjapistettä jäivät helteiselle Hiukan stadionille Jymyn pussiin.

Lyöjätilaston kakkonen, Jymyn Roope Korhonen heräsi toiselle jaksolle ja iski kolme juoksua, mukaan lukien jakson voittojuoksun 5 – 4