23.8.2018. KPL sai viisi kotiutustilannetta vähemmän kuin hävittyään Rantakentällä. Harhaheitot ja takatilannepelaaminen KiPan harmina, mutta lauantaina klo 15 alkaa uusi ottelu 0-0 -tilanteella. KPL – KiPa 2 – 0 (4 – 1, 10 – 1)

Kaikki kolme muuta kärkinelikon haastajaa (Seinäjoen Jymy-Jussit, Koskenkorvan Urheilijat ja Pattijoen Urheilijat) on jo tippunut pois ilman yhtäkään otteluvoittoa, mutta KiPa jatkaa runkosarjan voittajan KPL:n haastamista lauantaina klo 15 Rantakentällä neljännessä puolivälieräottelussa. Siten KiPan on oikeastaan jo ainakin viidentenä…

Torstain vierailua Kouvolassa ei Kiteellä muistella.

– Tämä peli painetaan lokeroon. Lähdetään rakentamaan lauantain ottelua henkisesti uudelleen ylös. Sitä kautta, hyvällä pelillä ja pienellä tuurilla tavtaan vielä sunnuntaina, katsoi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge jo tulevaan viikonloppuun.

– Oltiin pelin alussa hyvällä ilmeellä mukana, mutta liukui vaan käsistä tämä peli, harmitteli KiPan ykköspalkittu lukkari Jesse Eskelinen harhaheitolla avausvuoroparissa tullutta KPL:n 2 – 0 juoksua ja KiPan tasoittavan neljän ajolähdön tuloksen jäämistä vain Antti-Jussi Toropainen lyömään 2 – 1 kavennukseen. Lisäksi kolmaskin KPL:n juoksu tuli harhaheitosta.

Joitakin kuvia ottelusta

Avausjakso, joka päättyi juoksuin 4 – 1 KPL:lle, oli oikeastaan tilanteiden suhteen erittäin tasainen, sillä kotiutusyritykset menivät tasan 6 – 6 ja kotiutukset 2/6 – 1/6 KPL:lle.

KiPan lukkari Jesse Eskelinen sai KPL:n kärkikolmikkoa hyvin kiinni: kärkilyöntiprosentit vain 75 %, 86 % ja 50 %.

Antti-Jussi Toropainen sai KiPan kakkospalkinnon isketttyään KiPan molemmat juoksut

– Ulkopelissä tehtiin virheitä, vaikka tilannemäärä ja yllättävän pieneksi. Takanen ei kestänyt ja tuli räpylävirheitä. Se maksoi tämän pelin. Yhdeksällä tilanteella ei pärjää. Pelin alku oltiin ihan hyvällä ilmeellä, mutta se liukui käsistä, KiPan ykköspalkittu lukkari Jesse Eskelinen tiivisti ottelua.

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge analysoi jälleen ottelun tyhjentävästi eikä KPL Matti IIvariselle jäänyt paljoa sanottavaa.

– Vastassa oli laadukas huippujoullue. Hyvin lähdettiin peliin, mutta aistin vähän herpaantumista suorituksissa, kaksi annettiin harhaheitoilla alkuun, ja sellaista ei saa tapatua näin hyvää joukkuetta vastaan.  Toisella jaksolla ei saatu juoksua alkuun. Sen jälkeen (Juho) Hacklinilta aikamoinen niitti kakkosjatkeelle. Toki laittoman jälkeen miehet palaavat pesille ja toinen lyönti. Lyönti oli täydellinen, mutta siinä tilanteessa meidän täytyy vain torjua tällaiset lyönnit. Jätkiltä aukesi ketsuppipullo ja siitä lähtien oltiin vastaantulijoita niin ulkopelissä kuin sisäpelissä. Nyt lähdetään välittömästi rakentamaan lauantain ottelua. Ennen kaikkea henkisesti uudelleen ylös, Bragge tiivisti.

– Kyllä nämä ovat nautittavia pelejä, vaikka välillä tuleekin taateliin. NÄitä pudotuspelejä pelataan vain syksyllä. Jos näistä ei nauti, niin pitää miettiä, kuka olen ja missä olen. Nää on suuria pelejä, harva pääsee pelaamaan näitä ainakaan paljoa, muistutti Bragge.

 

.