23.03.2017: Vesa Varonen ja Samu-Kalle Varonen KiPaan

Vesa Varonen urheilukoordinaattoriksi, Samu-Kalle Varonen lukkariksi KiPaan

Kiteen Pallo -90 ry vahvistaa seuraorganisaatiotaan sekä miesten superpesisjoukkuettaan. Vesa Varonen, 49, on nimetty KiPan urheilukoordinaattoriksi maaliskuun alusta. Samu-Kalle Varonen, 17, on liittynyt vuokrasopimuksella superpesisjoukkueen vahvuuteen.

Vesa Varonen on voittanut pelaajana kaksi Suomen mestaruutta, kolme hopeaa ja yhden pronssin. Hän on pelannut myös kaksi miesten Itä-Länsi -ottelua ja pelinjohtajana saavuttanut hopeaa sekä toiminut Idän pelinjohtajana. 

– Kun kysyttiin, päätin lähteä avoimin mielin ja innolla mukaan. Koin sen jopa velvollisuudeksi. Annan seuralle ja superpesisjoukkueelle kaiken sen tuen, minkä pystyn, hän toteaa.

Kiteellä pesäpallo-oppinsa saanut Vesa Varonen näkee kiteeläisen pesäpalloilun tärkeimpänä tulevaisuuden asiana turvata toiminta edelleen vahvasti omiin
junioreihin.

– Tämä on pitkä tie, mutta ainoa mahdollinen. Autan mahdolllisuuksien mukaan  myös pelaajakartoituksessa ja tulevaisuuden joukkueiden rakentamisessa, Varonen sanoo.

Taisteluun pelipaikasta

Samu-Kalle Varonen siirtyy vuokrasopimuksella Joensuun Mailasta Kiteen Palloon. Hän on KiPan joukkueen mukana jo huhtikuun alun etelän leirillä.

– Lähden taistelemaan lukkarin pelipaikasta. Olen harjoitellut hyvin koko talven ja keskittynyt lukkariasioihin, Samu-Kalle Varonen kertoo.

Kaksi kautta Joensuun Mailan miesten superpesisjoukkueessa pelannut Samu-Kalle Varonen pitää vahvuuksinaan lukkaroinnissa tolppasyöttöä ja fyysisyyttä.

– Olen saanut lisää voimaa, jonka uskon näkyvän myös sisäpelissä, viime kesänä KiPan A-poikajoukkueessa hopeaa voittanut Samu-Kalle Varonen sanoo.

Samu-Kalle Varonen on Kiteellä syntynyt Mikko Varosen poika. Hän syntyi 4.8.1999 juuri ennen Kiteen Pallon ensimmäistä Suomen mestaruutta.

Historiallisia kultamitalita juhlivat tuolloin hänen  isänsä Mikko Varonen sekä setänsä Vesa Varonen  pelaajina ja toinen setä Pasi Varonen pelinjohtajana.

Vastaa