22.8.2020 Manse vei 1+3 juoksun onnenkantamoisella 1. jakson, mutta KiPa käänsi ottelun voitoksi Supervuoroparissa Mikkolanahon ja Vasaraisen kotiutuksilla. Manse PP-KiPa 1-2s (5-0, 2-4, 0-2s)

Katso myös kuvat ottelusta

Joni Lehikoinen nappasi 2. jakson ja Supervuoroparin viimeiset palot

– Puoli seitsemältä oli lähtö ja pitkä bussimatka näkyi 1. jaksolla. Myös kova voitto Sotkamosta vaikutti. Kyllä oli surkea jakso. Toisella jaksolla vastustajastakin huomasi, että KiPan peli kulkee. Jatkossa ei ole väliä voitetaanko 2-0 vai 2-1, tärkeintä on että voitetaan, muistutti KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

Ottelussa oli monta tiukka pesäkilpaa, joita vuoronperään kummankin joukkueen pelaajat protestoivat äänekkäästikin. Mansen Kimmo Carlson sai keltaisen kortin.

Valentin Ikosen lyönnillä Jesse Eskelisen etenemisen olisi voinut tuomita myös juoksuksi 2. jakson 2. vuoroparissa

KiPan ykkösplkaittu oli 9/9 kertaa kentälle mennyt Elmeri Purmonen (1 tuotu, 9/9 KL) , josta Tuuva totesi:

– ”Epe” on kehittynyt valtavasti, kukaan ei keväällä uskonut, miten hänellä kulkee ottelusta toiseen. Nuori mies palautuu nopeasti, kehui Tuuva.

Manse PP sai otteluun loistoalun, vaikka Samu-Kalle Varonen katkaisikin kakkosena lyöneen Juuso Myllyniemen kolmosluukun läpärin1 vuoroparin tasoittavalla. Mansen palottomasta ajolähdöstä Ville Hotakainen löi yhden juoksun arvoisen kumuran kolmospuolle, mutta pallo yllättäen pomppasikin yli kolmoskoppari Varosesta. Pajatso tyhjeni ja taululle 4-0. Ville Hotakainen (1+3 lyötyä, 3 tuotua) sai tästä Mansen kakkospalkinnon ja  Juha Niemi (2/6 lyötyä, 3/9 KL) lisäsi hidastetullaan isäntien johdoksi 5-0.

Se säilyikin jakson loppuun saakka, kun kumpikaan joukkueista ei tihkusateessa saanut lisäjuoksuja.  KiPan koitutusyritykset 0/4.

Valentin Ikosen johdolla 2. jakso KiPalle

KiPan ulkopeli piti toisella jaksolla hyvin vaikka sateen voimistuessa pallot olivat märkiä. Valentin Ikonen kotiutti hermopallolla Elmeri Purmosen 0-1 avausvuoroparissa. Toisessa Hannes Pekkisen hidastettu riitti Elmeri Purmoselle 0-2 ja Sami Mikkolanaho kakkospuolelta linjan avutuksella Hannes Pekkisen 0-3. Toisella lyöntikierroksella Valentin Ikonen lisäsi johdoksi 0-4 – tai oikeastaan Samu-Kalle Varonen karkasi kopin pudotuksella kotiin.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Mansen jokeri Juha Niemi ja vimeisenä lyöjänä toinen jokeri Tommi Malinen kavensivat 2-4:ään, mutta jaksovoitto KiPalle Joni Lehikoisen tappoheitolla.

Supervuoroparin aloitti KiPa sisällä. Neljän lyöjän jälkeen oli jo kaksi ristiä taululla, mutta Ikonen ja Lehikoinen rakensivat ajot Sami Mikkolanaholle, jonka välilyönnnillä Samu-Kalle Varonen toi voittojuoksun 0-1. Viimeisenä lyöjänä ensi kertaa mailan varteen päässyt Lassi Vasarainen vaihtoi ensin kovalla kärjen kolmoselle ja sitten pallo linjaan ja lukkarin räpeltäessä Tommi Päivinen varmisti johdoksi 0-2.

Superin tasoittavalla Mansen ykköspalkittu Timo Torppa (1 tuotu, 5/6 KL)  epäonnistui ensi kertaa kentällemenossaan, kun Eskelisen syötöstä pystäri painui laittomaksi. Etenijäjokeri Juho Peltoniemi joutui kopittamaan ja Juuso Myllynniemi paloi Valentin Ikosen heitosta kakkoselle. Näin isäntien kärki oli tuhottu ja kaksi paloa jo taululla. Ottelu loppui kun Joni Lehikoinen poltti Jukka Tuomiston kolmoselle.

Tulevat viimeiset KiPan runkosarjan ottelut

Liput kotiotteluihin KiPan nettikaupasta

Tiistaina 25.8. klo 17:00 Kiteen Pallo-Joensuun Maila, Rantakenttä Kitee
Torstai 27.8. klo 17:00 Imatran Pallo-Veikot-Kiteen Pallo, Aviasport Areena, Imatra
Sunnuntai 30.8. klo 17:00 Kiteen Pallo-Pattijoen Urheilijat, Rantakenttä Kitee
*Tiistai 1.9. klo 17:00 Kiteen Pallo-Sotkamon Jymy, Rantakenttä Kitee, KiPan 30 v. juhlaottelu*
Kiteen Pallo 30-vuotis juhlaottelu

Samu-Kalle VAronen syöksyy 0-1 Sami Mikkolanahon lyönnillä Supervuoroparissa

Tommi PÄivinen tuo 0-2 Lassi Vasaraisen lyönnillä Supervuoroparissa