22.7.2020 Tuplareissulta sateessa piste Kiteelle, ulkopeli hyvää mutta sisällä nahuamista. Kempele vasta kotareissa KiPaa parempi k2–1 (2–0, 1–3, s1–1, k1–0)

KiPan Pohjois-Pohjanmaan tuplareissulta eilinen kolmen pisteen voitto Pattijoelta tyhjensi takkia niin että sateessa pelatusta Kempeleen kohtaamisesta Kiteelle mukaan saatiin vain yksi piste. Sade karkotti myös yleisöä, jota oli paikalla vain 422 henkeä.

KiPan ykköspalkittu oli kärkietenijä Elmeri Purmonen (1 tuotu, 5/8 KL), joka myös ulkona oli hyvä tehden esimerkiksi toisen jakson alkavalla Kirin sisävuorolla kaikki kolme paloa. Kakkospalkinnon sai yhden lyönyt ja tuonut sekä 5/8 kärkkäriä taituroinut Ville Liukku. Myös Tommi Päivinen vaihtoi hyvin 6/9 kertaa, mutta sen jälkeen kolmosvaihdot ja kotiutukset olivat nihkeitä. Ottelu oli Elmerille, Kasperi Kaksoselle ja Lassi Vasaraiselle jo neljäs peräkkäisinä päivinä, sillä Miesten Superpeiksen lisäksi nämä B-pojat pelasivat maanantaina Poikien Superpesistä Siilinjärvellä!

Elmeri Purmonen ja Tommi Päivinen hoitivat tonttinsa hyvin sekä uolka että sisällä

– Ulkopeli hyvää, mutta sisällä nahuamista, tiivisti Elmeri ottelun. Kirin ykköspalkinnon sai Jonne Luhtavaara (1 lyöty, 1/3 KL), joka yhtyi Elmerin sanoihin.

– Piste oli hyvä, eilen takki tyhjeni ja meillä on ollut kolme peliä neljän päivän sisällä. Meillä oli toinen jakso tosi hyvä, ekalla ei saatu kotiutuksia toimimaan. Oikeutettu lopputulos, myönsi KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

Kirin pelinjohtaja Petri Pulliainen oli tosi tyytyväinen kahteen sarjapisteeseen.

– Suhteellisen ehjä peli pitkästä aikaa. Tosi tyytyväinen olen voittoon, vastassa oli tosi kova joukkue, joka ei turhaan ole sarjassa kolmantena. Sadekeli teki sisäpelistä nihkeää,  arvioi Pulliainen.

Avausjaksolla molemmat joukkueet saivat vain viisi kolmostilannetta. KiPa aloitti sisällä saaden kaksi ajolähtöä, mutta Valentin Ikosen ja Sami Mikkolanahon välilyöntiyritykset eivät onnistuneet.

Kiri sai heti ensimmäisen tasoittavallaan avausjuoksunsa halvalla, kun märkä pallo lipsahti Jesse Eskeliseltä kahdesti lautasen ulkopuolelle ja Jani Lassila (2 tuotua 3/7 KL), sai hölkätä kotiin 1–0.

Jakson loppunumerot 2 – 0 tuli kun Jonne Luhtavaaran kumura pomppasi Samu-Kalle Varosen yli ja Jani Lassila toi toisen juoksunsa. Samu-Kallen nopea haku esti enemmän juoksut kun heitto aidan takaakin riitti tekemään Marko Pelkosesta kolmannen palon kolmoselta.

Kolmannessa voroparissa KiPalla oli etsikkoaikansa kun Varoselle ja Ville Liukulle saatiin ajot purettavaksi. Kirin etukenttä kuitenkin torjui helposti molempien näpyt.

Toinen jakso KiPan hallinnassa, Kirille vain kolme kolmostilannetta

Toisella jaksolla KiPa meni 0–1 johtoon kun Joni Lehikoinen puhkoi sauman ykkös-kolmostilanteessa ja yllätysotolla Samu-Kalle Varonen ehti kotiin. Kahdessa ensimmäisessä sisvuorossaan Kiri ei ollut saanut mitään aikaan. Kolmannen alkavalla Ossi Meriläinen viimeisenä lyöjänä pääsi kahdesti yrittämään kotiutusta. Ensimmäinen linjaan, palo kotiin, mutta toinen samanlainen lyönti ulkokentän avustuksella riitti Marko Pelkoselle tuomaan tasoituksen 1–1.

KiPa kuittasi tasoittavlla. Etupesät olivat täynnä ja Ville Liukun veto kolmosluukusta meni läpi Hannes Pekkinen toi 1 – 2. Sami Mikkolanahokin sai kumuransa kohdilleen ja Ville Liukku toi 1–3. Viimeisen alkavalla Meriläinen viimeisenä lyöjänä joutui pelkkään toivottomaan ykköstilanteeseen. Kun KiPa esti vain läpilyöntejä ettei kahta juoksua tule, vaihtoi Meriläinen helposti Matti Korhosen kolmoselle saakka, mutta muodollinen koiutusyritys suoraan  kolmospesälle ja jaksovoitto sinetöityi KiPalle juoksuin 1–3.

Supervuoroparissa KiPan johto ei riittänyt, ratkaisu kotareissa

Superin alkavalla KiPa meni 0 – 1 johtoon kun Hannes Pekkisen merkkaamaton saumalyönti riitti nopealle Elmeri Purmoselle. Liukku pudotti määrämittaisen kakkoskopparin eteen ja Mikkolanaholle vielä ajolähtö. Kotiutusyritys jäi kuitenkin linjaan, eikä lisäjuoksuja KiPa saanut.

Tasoittavalla Kirin jokeri  Matti Korhosen kumuralla Onni Määttä toi tasoituksen 1 – 1. Viimeisenä lyöjänä Ossi Meriläinen yritti samaa, mutta Samu-Kalle haki kopin ja edessä oli kotiutuskilpailu.

KiPa ei onnistunut kotiutuskisassa ja kun Kirin toinen pari Marko Pelkonen-Onni Määttä onnistui, jäi kaksi sarjapistettä Kempeleelle ja yksi kotimatkalle Kiteelle. KiPalle kuitenkin tästä kolmen vierasottelun Kouvola – Pattijoki – Kempele neljän päivän raskaasta putkesta pussiin viisi pistettä ja sijoitus edelleen kolmas sarjassa.

Tästä on hyvä pienen huilin jälkeen jatkaa Tahkoa vastaa sunnuntaina aurinkoisella Rantakentällä.