22.5.2019. Hyvän avausjakson jälkeen taukopeikon iskettyä vaikeuksien kautta voittoon Siilinjärven Pesiksestä. KiPa – SiiPe s2 – 1 (6 – 1, 1 – 2, s1 – 0)

Katso myös 151 kuvaa ottelusta

Koko iltapäivän jatkunut vesisade laantui toiselle jaksolle kun KiPa kohtasi ensimmäisen kerran 21 vuoteen Siilinjärven Pesiksen miesten Superpesisottelussa. KiPa oli hyvin mukana ensimmäisellä jaksolla ja vei sen 3. sisävuorossa tekemiensä 5 juoksun ansiosta selvin luvuin 6 – 1. Taukopeikko iski ennen  toista jaksoa ja siinä ei KiPa saanut mitään aikaan 1. sisävuoron 1 – 0 johtojuoksun jälkeen. Supervuoroparissa puolustettiin ensin hyvin SiiPen kahdessa ajolähdössä, ja sitten kaverin avustuksella Ville Liukku (4 lyötyä juoksua) kotiutti Antti-Jussi Toropaisen. Näin KiPa:lle voitto ja kaksi arvokasta sarjapistettä tulivat Kiteelle. Ottelu oli kolmostilanteiden valossa tasaväkinen, kolmostilanteet tasan 11 – 11, mutta kotiutuyritykset selvästi KiPalle 7/9 – 3/10.  Lisäksi yksi KiPan saama juoksu tuli harhaheitolla Juha Toikan tuomana.

Ville Liukun neljästä lyödysta juoksusta ensimmäinen oli merkkaamaton kumura kolmospjuolelle, jolla Topi Hurskainen toi KiPan avausjuoksun 1 – 0

SiiPen ykköspalkinnon sai kotiuttajajokeri Kimmo Lukkari (2 lyötyä juoksua, 2/8 KL). Lukkari iski vieraiden 6 – 1 kavennuksen ensimmäisen jakson lopulla ja ratkaisi vieraille yhden sarjapisteen lyömällä toisen jakson voittojuoksun 1 – 2 (vaikka se pöytäkirjassa olikin merkitty Ville Pietiselle). Vieraiden kakkospalkinnon sai 6/7 kertaa kentälle mennyt kärkietenijä Antti Rinnnevuori.

– Ensimmäisellä jaksolla kentällä oli oikeastaan vain yksi joukkue. Tauolla haettiin pukukopista ylpeyttä esiin ja saatiin ensimmäisen vuoroparin jälkeen hyvä ulkovuoro ja saatiin hyvin takatilannetta aikaan. Supervuoroparin olimme hyviä sisällä, saimme kaksi ajolähtöä muttei juoksuja ja sitten loppu olikin klassista: pari kertaa palanut eteijä toi juoksun meidän ulkopelivirheellämme, tiivisti Lukkari ottelun kulun.

KiPan ykköspalkinnon sai Topi Hurskainen (3 tuotua, 5/8 KL) ja kakkospalkinnon Valentin Ikonen (1 lyöty, 1 tuotu ja 5/6 KL). Ilman palkintoa jäi tällä kertaa kotiuttajajokeri Ville Liukku, joka löi 1. jakson avausjuoksun ja supervuoroparin voittojuoksun (4 lyötyä, 1 tuotu ja 5/9 KL).

KiPan ykköspalkittu Topi Hurskainen toi kolme juoksua ottelussa

– Toinen jakso harmittaa vietävästi vaikka yleensä voitosta jää hyvä fiilis. Oma sisäpeli on ollut alkukaudesta hankalaa. Voitot on toki tärkeitä, mutta silti toinen jakso harmittaa, totesi Hurskainen harmistuksensa jälkeen.

Myös SiiPen pelinjohtaja Perttu Wrestersundia harmitti ottelu jälkeen:

– Harmittaa niin vietävästi täälläkin. Alku oli tosi luokaton, olo oli kuin vesisateessa luokkaretkellä. Aika paljon avustettiinkin vastustajaa omilla virheillä. Toiselle jaksolle terästäydyttiin, joka vuorossa saatiin takatilannetta ja  jaksovoitto saatiin. Superissa saatiin myös kaksi tilannetta, mutta sitten kaverin kuollut mies toi kaverille voittojuoksun, purkautui Westersund. Etenijänä ollut AJ Toropainen olisi palanut jo kakkoselle, mutta SiiPen kolmospuoli räpelsi ja kolmospesällekkin pallo tuli ennen etenijää, muttei pysynyt pesävahdin näpeissä. Ja Liukun kotiutuskumurastakin olisi vielä voinut polttaa kotiin, mutta SiiPen kakkospolttaja pomputti palloa kaksikin kertaa eikä saanut heittoa aikaiseksi.

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge muistutti SiiPen vaikeudesta KiPan vastustajana.

– Kaksi kertaa ollaan hävitty hrjoitusottelussa SiiPelle, joten tiedettiin, että se on meille vaikea vastus. Ensimmäisellä jaksolla oltiin hyvin mukana ja hyvillä lyönneillä saatiin jaksovoitto. Toiselle jaksolle tuli taukopeikko eikä saatu mitään aikaan. Kaveri tappoi lyhyitä vaihtolyöntejä hyvin eikä kovat sitten osuneet. Pääkopalle on kuitenkin tärkeätä se, että saatiin voitto. Liukku löi meille tärkeitä kotiutuksia, kehui myös Bragge ilman palkintoa jäänyttä jokeriaan. Toista jaksoa vaikeutti myös se, että KiPa joutui pelaamaan vain kahdella jokerilla, sillä etenijäjokeri Oskari Purmonen vedettiin pois koko pöytäkirjasta tauon aikana.

Avausjakso KiPan hallintaa

KiPa voitti hutunkeiton ja aloitti ulkona vahvasti. SiiPen kärki Antti Rinnevuori löi itsensä kentälle, mutta Vainikaisen veljesten Simo ja Samu vaihtoyrityksista kaksi risti kakkoselle Rinnevuoresta ja etenijäjokeri Sebastian Lahdesta.

Tasoittavalla KiPa sai kärkietenijä Ville Hämäläisen kolmospalon jälkeen Valentin Ikosen tuppinäpyllä etenijän kolmoselle. Yhden palon ajolähdöstä lyöjäjokeri Ville Liukku kotiutti merkkamattomalla kolmospuolen kumuralla Topi Hurskaisen, joka toi KiPalle 1 – 0. Jatkoajoista Hannes Pekkisen tappimiehen ylitys epäonnistui ja tilanne kuivui siihen.

Toisessa vuoroparissa ei kumpikaan joukkue saanut vesisateessa kolmostilannetta aikaan. Kolmannen alkavalla SiiPe rakensi yhden palon ajot kotiuttajajokerilleen Kimmo Lukkarille. Juha Toikka haki linjasta kopin ja näin risti kotiin ja haavat kolmoselta. Kakksokärjestä Lahti meni tyhjälle kentälle ja Ville Pietinen täytti etupesät, mutta vuoro loppui Hämäläisen napattua Lahdesta kolmospalon.

Kolmannen tasoittavalla KiPab kärki Hämäläinen – Hurskainen – Toikka toimi hienosti ja KiPa sai palottoman ajolähdön. Siitä Valentin Ikonen kotiutti merkkamattomalla välilyönnillä Ville Hämäläisen 2 – 0. Jatkoajoista Ville Liukku löi kierrenäpyn ykkkösrajaan. SiiPen etukenttä haki hyvin pallon, mutta lukkari Teemu Kinnunen ei saanut sitä kiini ja Topi Hurskainen toi 3 – 0. Pallon pomppiessa kotipesän takana Juha Toikka huomasi tilaisuutensa ja karkasi harhaheiton turvin syöksyen jo 4 – 0 KiPalle. Samalla Ikonen pääsi kärjen takana kolmoselle ja Pekkinen täytti pesät kolmanneksi palottomaksi ajolähdöksi. Samu-Kalle Varonen pamautti pallon kakkosrajasta räpylän alta läpi ja Valentin Ikonen sekä Vile Liukku ehtivät tuomaan jo 6 – 0. Pekkinen unohtui kolmospesälle katsomaan saako Samu-Kalle kunnarin, mutta pallo oli ennen Samu-Kallea kolmosella. Samalla Hanneksen pesäturva meni ja hänestä toinen risti. Jos Hannes olisi yrittänyt suoraan kotiin, olisi KiPa saanut seitsemännen juoksunsa joko kotiin tai kunnarina.

Neljännen alkavalla SiiPe sai lohdutusjuoksun kun palottomasta ajolähdöstä Kimmo Lukkari kotiutti kolmospuolen välilyönnillä Ville Pietisen 6 – 1. ajot jatkuivat Rinnevuorelle, jonka koppi kuitenkin tyhjensi pesät ja jaksovoitto varmisti KiPalle ennen vimeisen tasoittavaa sisävuoroa.

Taukopeikko söi KiPan kakkosjakson

KiPa jouti pelaamaan lopun iltaa vain kahdella jokerilla, sillä Oskari Purmonen jouduttiin taulolla poistamaan pöytäkirjasta.

KiPa meni ensimmäisen vuoroparin alkavalla 1 – 0 johtoon kun ottelun sankaripari Ville Liukku kotiutti jälleen merkkamattomalla kumuralla Topi Hurskaisen. Valitettavasti Liukun vaihtoyrityksistä tuli kaksi paloa ja tilannetta ei saatu jatkettua eteenpäin. Lyöjät jäivät numeroon viisi, mikä pilasi KiPan sisäpelin jatkumisen koko jaksolta.

Ei SiiPekään saanut avausvuorossa mitään aikaan. Toisen tasoittavlla Toni Toivanen pääsi purkamaan yhden palon ajolähtöä, mutta Hurskainen haki loistavasti keskeltä kopin. Näin juoksun sijaan neljät haavat ja pesät tyhjiksi.

Jakson ratkaisu tuli kolmannen tasoittavalla. SiiPe rakensi aikalisän jäälkeen kärjetään palottomat ajot. Mikko Hakomäen ensimmäisestä Hämäläinen nappasi ristin kotiin. Etutilanteessa KiPan kakkoskoppari VAronen arvioi väärin Hakomäen lyönnin ja syöksykopin sijaan pallo karkasi takaa läpi. Näin Simo Vainikainen ehti kakksoeltakin tuomaan tasoituksen 1 – 1. SiiPelle jäi vielä takatilanne ja Toivasen näpyllä pesät täyttyivät ajolähdöksi. Kimmo Lukkari pommitti lisää kakkospuolta ja kun pallo putosi väliin, Samu Vainikainen toi SiiPen jakson voittojuoksun 1 – 2.

KiPa sai viimeisen alkavalla vielä palottomat ajot Liukulle, mutta nyt kumura ei pudonnut väliin vaan kolmsopolttaja Eino Puustisen haistoi lyönnin ja haki sen kopiksi haavoittaen kaikki etenijät. Kakksokärjestä saatiin etupesät vielä täyteen, mutta Juhani Myyryläisen kova vaihtolyönti jäi siepparin hanskaan.

Supervuoroparissa SiiPe auttoi KiPan voittoon

SiiPe aloitti supervuoroparin sisällä saaden kaksi ajolähtöä muttei juoksuja aikaan. Pekkinen ja Hämäläinen torjuivat Lukkarin ja Toivasen kotiutusyritykset.

Tasoittavalla KiPan kärjestä tuli jo kolmen lyöjän jälkeen kaksi ristiä taululle ja kotiutuskilpailu näytti olevan tulossa. Etenijäjokerin rooliin joutunut AJ Toropainen pääsi vapaalla kentälle. Hän olisi palanut jo kakkoselle, mutta SiiPen kolmospuoli räpelsi ja kolmospesällekin pallo tuli ennen etenijää, muttei pysynyt pesävahdin näpeissä. Ja Ville Liukun kotiutuskumurastakin olisi vielä voinut polttaa kotiin, mutta SiiPen kakkospolttaja pomputti palloa kaksikin kertaa eikä saanut heittoa aikaiseksi. Näin Antti-Jussi Toropainen syksyi KiPan superin voittijuoksun 1 – 0.

Kimmo Lukkarin toinen lyöty juoksu on tilastossa virheellsesti Ville Pietisen nimissä