21.8.2018. KiPan komein nousu vuosiin lannisti KPL:n ja KiPa tasoitti otteluvoitit 1 – 1:een. KiPa – KPL 1 – 0 (7 – 6, 2 – 2)

KiPa tasoitti otteluvoitot 1 – 1:een komealla nousulla yksittäisillä juoksuilla 7 – 6 voittoon 1. jakson viimeisessä vuoroparissa oltuaan juoksuin 3 – 6 tappiolla.

Mutta KiPan ulkokenttä kesti vaikka KPL vei koko ottelun kolmostilanteet luvuin 20 – 25 ja nousi toisen jakson lopussa 2 – 0 tappioasemasta tasoihin Matti Latvalan ja Juha Korhosen välilyönneillä.

Katso ottelun ratkaisut videolla

KiPan jaksojen ratkaisujuoksut

 

1. jaksolla Kotro ja Toropainen aloittivat KiPan takaa-ajon

Ville Hämäläinen 1. jaksolla ja Jani Ahonen 2. jaksolla löivät kunnarit tyhjään kenttään. 2. puolivälierä: KiPa – KPL 1 – 0 (7 – 6, 2 – 2).

KiPan kapteeni Sami ”Eko” Partanen voitti hutunkeiton ja KiPa aloitti ulkona. KPL sai yhden palon ajot Juha Korhoselle, jonka ensimmäisen Simo Rahunen torjui. Mutta toinen lyönti sirvahti KiPan pelaajasta ja Juho Hacklin karkasi tuomaan 0 – 1.  KiPa tasoitti heti kun Sami Partanen pujotti välilyönnin keskelle ja Veli-Matti Sigvart toi 1 – 1.

Toisen alkavalla KPL rakensi jälleen heti kärjestä ajot. Korhosen näpy oli liian lyhyt, Hacklinin lyönnin haki Topi Hurskainen kopiksi, mutta Matti Latvalan kumuralla kskelle Sasu Toikka toi 2 – 3. Mutta KiPa tasoitti jälleen, tosin vasta toiseksi viimeisellä lyöjällä. Antti-Jussi Toorpainen löi väliin ja Simo Rahunen toi 3 – 3. Aiemmin Valentin Ikosen lyönnin haki Lammila linjasta kopiksi. Khden sisävuoron jälkeen muuten KiPan Juhani Myyyrläisellä oli 4/4 kärkilyöntiä.

Kolmannen alkavalla KPL:n Juha Korhonen oli vimeisenä lyöjänä ja hän kahden epäonnistunee lyönnin jälkeen pamautti maissa keskeltä koppareille asti ja Matti Latvala toi vieraat taas johtoon 2 – 3. KiPan tasoitus tuli ny tnopeasti kun ensimmäisenä lyöjänä Vilel Hämäläinen pamautti pallon kakkospuolelta rantapöheikköön ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään 3 – 3.

Viimeisen alkavalal KPL tuntui menevän menojaan. Kärjestä palottomat ajot, josta Juha Korhosen kumura Kotron räpylää hipaisten kotiutti Tommi Mäentaustan 3 – 4. Jatkoajoista Hämäläinen poltti Hacklinin keskipompusta Lammilan kotiin, mutta seuraavsta ajolähdöstä Matti Latvala löi kaksi kumuraa, joilla Sasu Toikka ja Juha Korhonen toivat jo 3 – 6 Kouvolalle. KPL:n kärki rakensi vielä toisella lyöntikierroksella yhden palon ajot Hacklinille, mutta Ekon syöksykoppi ja Ikosen varma räpylä tuottivat tarvittavat palot kotiin.

Viimeisen tasoittavalla KiPa kopitti ensi kolme miestä pois ja kolmen kärkimiehen osallekin tuli palo laittomalla ja kahdet haavat. Mutta joukue ei tästä hätkähtänyt: Sigvart meni pystärillään kärkeen, Ekon välilyönti ja Allun saumaveto tuottivat takatilanteen. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Ville Kotron hermopallo linjaan, heitto kotiin ja lukkari Janne Kivipelto pudotti pallon: 4 – 6 Veli-Matti Sigvartin tuomana. Aikalisän jälkeen viimeisenä lyöjänä Antti-Jussi Toropainen näpäytti ensin Ahosen kolmoselle ja löi sitten kakkossaumasta Jani ahosen tuomana 5 – 6.

Ville Kotro käynnisti KiPan takaa-ajon viimeisen tasoittavalla kotiuttamalla Veli-Matti Sigvartin 4 – 6

Antti-Jussi Toropainen iski viimeisenä lyöjänä 1. jakson viimeisen tasoittavalla Jani Ahosen kotiin ja kavensi 5 – 6:een. Näin uusi lyöntierros, yksi palo ja KiPa jatkamaan voitokasta taisteluaan.

Juhani Myyryläiselle pesät täyteen, mutta kahdella kopilla kärki esiin. KiPa hyvin pelannut kärki täyttikin yhden palon ajolähdön Sami Partaselle, jonka pystäri putosi keskelle kouvolalaisia ja Ville Hämäläinen toi tasoituksen 6 – 6.  Ajot jatkuivat ja KiPan sankari Valentin ikonen iski keskelle väliin ja Topi Hurskainen toi jakson voittojuoksun 7 – 6.

Ensimmäisen jakson runsaat kärkilyönnit 33- 32 (66 % – 62 %), kolmostilanteet 15 – 14 ja kotiutukset 7/15 – 6/14 KiPalle.

Toisellakin jaksolla jännnitys tiivistyi KPL:n tasoitettua KiPan 2 – 0 johdon viimeisen vuoroparin tasoittavalla.

Toisellakin jaksolla KiPan räpylä piti

KiPa aloitti toisen jakson sisällä ja kärejetä heti palottomat ajot Ekolle, mutta varsilyönnillä risti Hämäläisestä kotiin. Mutta Valentin Ikonen ja Topi Hurskainen jatkoivat siitä mihin 1. jaksolla jäivät: kova lyönti keskelle ja Topi toi KiPan johtoon 1 – 0.

Vaikka KPL rakensi toisellakin jaksolla 11 kolmostilannetta, niin lisäjuoksuja vieraat saivat vasta viimeisessä vuoroparissa. Sen alkavalla KiPan Jani Ahonen pamautti pallon kolmosrajasta läpi j akiersi kunnarin tyhjään kenttään ja KiPa kasvatti johtoaan 2 – 0:aan. Tupajuoksu jäi tuomatta kuten 1. jaksolal Hämäläisellä, sillä AJ Toropaisen kova veto kakkosluukkiun jäi siepparille kopiksi.

Jani Ahonen juhlii 2 – 0 kunnariaan ja Anssi Lammilan pelihuumori loppuu 2. jakson viimeisne vuoroparin alkavalla

Mutta KiPan ulkokenttä kesti tasoittavalla vaikka meinasikin jo näyttää pahalta. KPl rakensi palottomat ajot joista ensin HAcklinin lyönnin torjui Eko. Mutta jatkoajoista peräjälkeen Matti Latvala ja Juha Korhonen iskivät palloa väliin ja Anssi Lammila sekä Sasu Toikka toivat vieraat jo tasoihin 2 – 2. Vain yksi risti taululla, uusi lyöntikierros kärejstä. Mäentausta meni ykköselle, mutta Lammilan pompusta pystyikin Tervo polttamaan etenijän kakkoselle ja heti perään Rahunen haki Toikan lyönni kopiksi tehden viimeisen palon Lammilasta kakkoselta.

KPL vei koko ottelun kolmostilanteet luvuin 20 – 25. Mutta lopputulos oli että 2. puolivälierä päättyi KiPan voittoon KiPa – KPL 1 – 0 (7 – 6, 2 – 2).

Eko ja Rami pomppivat riemusta Simon napattua viimeisen palon Matti Saukosta

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan komea nousu 1. jakson viimeisen vuoroparin tasoittavalla!

– Kylätappelun meininkiä, kissa ja hiiri -leikkiä. Oltiin takana ja mentiin johtoon, tilanteet vaihteli. Ekan jakson loppu oli sellaista mitä pesäpallo-ottelun parhaimmillaan kuuluukin olla. Tilanteita 25, onneksi takanen on meillä pitänyt. Hyvin KPL:n kärki rakensi tilannetta, pompuillakin vaikka ei pomppukeli ollutkaan. Meidän räpylä kesti, kehui KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

– Luulin että Kouvola tulee vielä kovemmin tähän peliin. Pitää muistaa, että jatkopaikka vaatii meiltä vierasvoittoakin ja sitä lähdetään torstaina Kouvolasta hakemaan.

KPL:n pelinjohtaja Matti IIvarinenkin kehui ottelua:

–Hieno kamppailu, aika tiukka alku. Päästiin muutama juoksu eteen, mutta pikkusen pökättiin vastustajaa ja se meni ekan jakson lopussa ohi. Se aiheutti meille jonkin asteista toipumista, mutta lopussa oltiin lähellä nousemaan jaksovoittoon. Hieno kamppailu, häviö aina kirpasoo ja tasaisena nämä jatkuu varmasti, päätti Iivarinen.

KiPa onnistui laajalla rintamalla ja pyttykerholla oli vaikeaa valita ketkä kaikki palkitaan. Ykköspalkinnon sai 1. jakson voittojuoksun ja 2. jakson avausjuoksun iskenyt Valentin Ikonen (2 lyötyä, 4/7 KL) . Tuojana molemmissa oli Topi Hurskainen (2 tuotua, 6/6 KL), joka myös olisi voitu palkita. Kakkospalkinto annettiin Ville Hämäläiselle (1+0 lyötyä, 2 tuotua ja 7/11 KL), jonka kunnari tyhjään kenttään tasoitti 1. jakson 3 – 3:een.  KiPan toisen kunnarin iski kolmospesän päältä Jani Ahonen (1+0 lytyä, 2 tuotua, 6/6 KL) toisen jakson viimeisen vuoroparin alkavalla vieden KiPan 2 – 0 johtoon.

– Mukava, mahtava peli pelata. Saivat 25 kolmostilannetta, joten vaihtotilanteisiin on saatava tarkkuutta. Ei Korelle (Juha Korhoselle) saa antaa 10 kolmostilannetta. Tasapainoinen, yleisöön meneväkin ottelu, päätti Ikonen.

KPL:n juoksujen lyöjistä, Matti Latvala (4 lyötyä, 1 tuotu, 7/10 KL) ja Juha Korhonen (4 lyötyä, 1 tuotu, 6/14 KL) jälkimmäinen jäi lman palkintoja. Ykköspalkinnon nappasi siis Latvala ja kakkospalkinnon pomppukone Anssi Lammila (1 tuotu, 8/9 KL).

– Tiukka peli, pesäpalloa parhaimmillaan. Mukava olla osallisena kentällä ja veikkaan, että on yleisössäkin mukava istua. Valitettavasti oltiin tänään se porukka mikä hävisi. Hommahan jatkuu sitten torstaina, KiPankin paidassa pelannut Matti Latvala kertoi.

– Pieniä tarkennuksia tehdään. Tilannemäärähän oli hyvä (25), vaikka oli aika vilakka keli ja vettäkin ripotteli. Paljon hyvää, jonkun verran tarkennettavaa, Latvala jatkoi.

Kolmas puolivälieräottelu torstaina 23.8.2018 klo 17:30 Kuvolassa
Neljäs puolivälieräottelu lauantaina 25.8.2018 klo 15:00 Rantakentällä