21.7.2020 KiPan lukkari Jesse Eskelisen johtama takatilannepelaaminen ratkaisi voiton Pattijoella. Kesän ensimmäisellä 3 pisteen voitolla KiPa sarjassa kolmanneksi. PattU–KiPa 0–2 (4–5, 0–1)

Katso myös kuvat ottelusta

Avausjaksolla KiPan nuorukaiset pyörittivät peliä mallikkaasti

– Ensimmäisellä jaksolla meidän peli pyöri hyvin. Takatilannetta puolustettiin hyvin, se ratkaisi voiton, ja eka kolmen pisteen voitto tyydyttää, kertoi KiPan ykköspalkinnon ansainnut ja Ruutu Tähden tienannut KiPan lukklari Jesse Eskelinen.

KiPan lukkari Jesse Eskelinen masensi kokeneen kollegansa Topi Kososen

– Ekalla jaksolla pelattiin tosi raikkaasti ja koko peli puolustettiin takatilannetta. Tokalla jaksolla oli tosi hyvää ulkopeliä. Pattijoen Keski-Koukkari, Haapakoski ja Kosonen saivat kotiutuksista onnistumaan vain yhden kolmestatoista, muistutti KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva. Ottelun kolmostilanteet olivat isännille selvästi 21–14, mutta kotiutuksissa KiPa onnistui 50 %.n ja PattU vain 17 %:n tehoilla.

Pattijoen pelinjohtaja Jussi Haapakoski myönsi KiPan paremmuuden ja harmitteli avausjakson loppunousun katkeamista.

– Kaveri löi todella laadukkaasti ensimmäisellä jaksolla palloa väliin. Oltiin pikkasen kokoajan perässä. Meillä ei ollut ruutia ollenkaan, tilanteita tehtiin paljon ja ekalla jaksolla päästiin iholle, mutta yhden palon tilanteessa ei saatu edes yritystä kotiin.

Avausjaksolla KiPa aloitti sisällä ja meni Valentin Ikosen merkkaamattomalla välilyönnillä 0–1 johtoon, kun Tommi Päivinen kerkesi hyvin kotiin. Tasoittavalla isännät pääsivät 2–1 johtoon kun Sami Haapakosken pystäri ja Juuso Keski-Koukkarin veto kolmosjatkeelle kotiutti Timo Kallion ja Topi Kososen.

KiPa meni uudelleen johtoon 2–3 toisen alkavalla Sami Mikkolanahon kumura ei jäänyt syöksykoppia hakeneen Miikka Matikan räpylään ja Joni Lehikoinen hölkkäsi kotiin. Viimeisenä lyöjänä Ville Liukku taiteli pallon keskelle väliin ja Kasperi Kaksonen kirmaisi kotiin.

Lassi Vasaraisen käsi riitti ja Topi Kososen kakkosjatkeelle pudonneesta kotiutusyrtyksestä Severi Piiparisesta palo kotipesän kynnykselle 2. vuoroparissa

Neljännen alkavalla Ville Liukku iski illan toisen juoksunsa lyömällä pallon kakkosjatkeelle ja Samu-Kalle Varonen toi 2–4. Sami Mikkolanahon hermopallosta linjaan oli palo tulossa, mutta Pttijoen lukkari Topi Kosonen kauhoi pallon kotipesän taakse ja Hannes Pekkinen toi 2–5.

Viimeisen tasoittavalla isännät aloittivat hyvännäköisen kirin, kun kakkoskärki rakensi palottomat ajot. Ensin haavat kotiin ja Keski-Koukkarin kolmosvaihdosta piti tulla selvä palo, mutta heitto lipsahti sormista reilusti yli. Näin Paavo Pelto karkasi kavennuksen 3–5. Jokeri Antti Karjaluoto vaihtoi uudelleen pesät täyteen ja Eetu Suni nosti pallon etumiehen yli ja Teemu Juntunen toi jo 4–5. Kopinnostolla pesät tyhjiksi ja kärki pomputteli palottomat ajot Kososelle. Näpy jäi lyhyeksi ja Eskelinen haki ensimmäisen palon kotiin. Aikalisän jälkeen jatkoajoa purki Haapakoski ja Eskelinen irrotti väärällä Timo Kallion kolmoselta ja kova vaihtolyönti jäi Joni Lehikoiselle kopiksi ja avausjakso KiPalle 4–5.

Avausjakson kolmostilanteet Pattijoelle 13–9 ja käkilyönnit KiPalle 21–22.

Hannes Pekkisen yksi juoksi riitti 3 pisteen voittoon

Toisen jakson alitti Pattijoki sisällä saaden kolme ajolähtöä, mitta KiPa torjui ne kaikki–kuten loputkin viisi isäntien kotiutusyritystä.

Ottelu ratkesi heti ensimmäisen tasoittavalla KiPan sisävuorolla, kun Hannes Pekkinen löi karjestä rakennetusta palottomasta ajolähdöstä pallon läpi kolmossaumasta ja Elmeri Purmonen kipaisi nuoruuden innolla kotiin 0–1.

Eskelinen narrasi kolmannessa vuoroparissa Suni lyömään ajolähdöstä puhtaan hudin ja irrotti Juntusen väärällä kolmoselta. Viimeisen vuoroparin alkavalla Karjaluodosta taktisella väärällä kärpänen ykköseltä ja ykkös-kolmostilanteessa Kososen viimeinen etulaittomaksi ja KiPan villi voitontanssi sai alkaa.

KiPan ykköspalkittu ja Ruutu Tähtipelaja oli lukkari Jesse Eskelinen ilman sisäpelimerkintojä. Kakksopalkinnon sai peliä hyvin rakentanut ja toisen jakson ratkaisujuoksun lyönyt Hannes  Pekkinen (1 lyöty, 1 tuotu ja 5/7 KL).

Pattijoen palkitut olivat ulkopeliansoiota kakkoskoppari Teemu Juntunen (1 tuotu, 1/3 KL) ja kärki Severi Piispanen (5/7 KL).

Ennen ottelua Pattijoella vietettiin hiljainen hetki Mika Kallion muistoksi. Vain 43-vuotiaana kuollut Kallio edusti myös Kiteen Palloa kaudella 2003. Todella mauttomalta tuntui ottelun aikana joitain kertoja kuulunut yksittäinen ”Kuolee, kuolee” huuto.

KiPan kolmen pisteen voitontanssi vei joukkueen jo 4 pistettä edelle Pattijokea