21.2.2020 KiPan SM-hallin lopputurnaushaaveet kariutuivat

Kiteen Pallo taipui Pohjois-Karjalan paikalliskamppailussa, kun Joensuun Maila veti pidemmän korren numeroin 2-0. Molemat pelasivat muutamia virheitä lukuun ottamatta hyvää ulkopeliä, mutta erityisesti KiPalla oli suuria vaikeuksia sisäpelissä tilanteiden rakentamisessa.

Ensimmäinen jakso alkoi JoMan kannalta karmaisevalla tavalla. Palottomasta ajolähdöstä ensin kotipesään tulleiden haavojen jälkeen kolmannella lyönnillä etenemispakon ollessa voimassa vedottiin väärää. Jesse Eskelisen syöttö kuitenkin kolahti lautaseen ja kun pesiltä ei liikuttu, kolmesta pelaajasta syntyi pesäturvan menetyksen myötä kolme paloa.

Jesse Eskelinen tuulettaa JoMan kerralla tulleita kolmea paloa

KiPa ei pystynyt kuitenkaan sisäpelissään hyödyntämään räväkkää alkua, vaan koko jakson ajan KiPalla oli suuria vaikkeuksia tilanteiden rakentelussa, eikä miestä saatu neljässä vuoroparissa kertaakaan kolmoselle. Lopulta kotijoukkue vei ensimmäisen jakson harhaheiton ja Henri Litmasen sivalluksen turvin juoksuin 2-0.

Toisella jaksolla KiPan ulkopeli alkoi hieman rakoilla, ja JoMa sai muutaman läpilyönnin lisäksi pari hieman helppoa juoksua. KiPa ei pystynyt vastaamaan kun joensuulaiset löivät kahdessa ensimmäisessä vuorossa pökköä pesään karaten jo neljän juoksun johtoon. Lassi Vasaraisen lyömästä ja Juhani Myyryläisen tuomasta kavennuksesta huolimatta JoMa oli perjantai-illassa selvästi parempi voittaen ottelun puhtaasti 2-0 (2-0, 4-1).

Petri Tuuva ja Lasse Vasarainen juonivat kotiutustilannetta

Ottelussa KiPa oli parhaimmillaan, kun se pääsi puolustamaan takatilannetta. JoMa sai vain viisi onnistumista neljästätoista kotiutusyrityksestä. KiPan onnistujat löytyivät ulkopelistä: Jesse Eskelinen työskenteli varmasti lautasen ääressä ja loukkaantumisesta toipunut Juhani Myyryläinen pelasi hyvin etukentällä.

Sieppari Juhani Myyryläinen oli etukentällä tehokas ja myös toi KiPan juoksun

Lopputulos kuitenkin merkitsee sitä, että kiteeläisten lopputurnaushaaveet jäävät toteutumatta. Pelit silti jatkuvat vielä huomenna lauantaina 22.2.2020 KiPan kohdatessa SiiPen klo 18:30 viimeisessä Halli-SM ottelussa Joensuu Areenalla.