KiPa kesti kaksi vuoroa Kouvolan kyydissä

KiPan sisäpeli hyytyi 1. jakson puolivälissä Kouvolan vieraana.  Joni Tervo palasi lukkariksi ja löi kaksi KiPan juoksuista. Isännät pyörittivät jatkuvia ajolähtöjä vieden ottelua selvästi. KPL – KiPa 2 – 0 (2 – 1, 7 – 2)

Kouvolan Pallonlyöjät oli KiPan ensimmäinen vierasvastustaja tällä kaudelle. Isäntien kausi on alkanut  vierasvoitolla JoMasta supervuoron jälkeenTukholmassa pelatussa ottelussa JoMa – KPL 1 – 2 (0 – 2, 1 – 0, s0 – 1). Kotona kaatui Alajärvi 2 – 0 (5 – 1, 2 – 0) ja Oulun Lippo-Pesis 2 – 0 (5 – 2, 6 – 5). Tässä ottelussa Kouvolaan syksyllä yllättäen siirtynyt ikitahkolaisena pidetty Juha ”Kore” Korhonen iski kuusi juoksua. Erimääräisiä otteluita pelanneiden joukkueiden sarjatilastossa KPL oli ennen ottelua toisena.

Ottelun ratkaisut
ja kommentit

Isännät pääsivät pyörittämään etenkin toisella jaksolla jatkuvaa ajolähtöä, joita ottelussa kertyi noin 19. Avausjakso oli juoksujen valossa tiukka, vain 2 – 1 KPL:lle. Mutta totuuden nimissä ei KiPan kolmella kotoutustilanteella jaksoa kohti ottelua voi voittaa. 

KiPa laittoi lukkariksi Joni Tervon ja Samu-Kalle Varonen siirtyi jokeripaitaan numerolle 10. KiPa lähti alla olevalla kokoonpanolla haastamaan mitalipeleihin veikattua Kouvolaa. 

– Lukkarivalintoa onnistui täydellisesti. Onnistuimme iskemään nollatilanteisiin kuten suunnittelimme. Aina parempi lukkari pelaa. Tänään Tervo oli tänään erinomainen, mutta kilpailutilanne tekee hyvää, arvioi  KiPan pelinjohtaja Jukka Latvala kauden avausottelussa lukkaroineen Varosen vaihtoa etenijäjokeriksi.

– Pelasimme ulkona hyvin kaikkiaan seitsemän vuoroparia, kommentoi Latvala harmitellen toisen jakson toista ulkovuoroa, jossa KPL sai neljä juoksua. 

– Ruvettiin nyhjäämän, eikä muistettu, että palloa pitää lyödä, arvioi Latvala KiPan sisäpeliä. 

Toisella jaksolla KiPa oli mukana oikeastaan vain toisen vuoroparin alkavalla, kun KiPan kavensi 2 – 1:een. Mutta heti tasoittavalla isännät tekivät neljä juoksua lisää ja Valentin Ikonen pamautti kolmosrajasta kerralla kaksi juoksua.

KiPa sai kohtuullisen hyvin edellisessä ottelussa kuusi juoksua paukuttaneen Juha ”Kore” Korhosen kiinni, eikä hän saanut 7 kotiutusvuorostaan lyötyä enempää juoksuja kuin KiPan Joni Tervo eli kaksi kappaletta.

KiPan ykköspalkinnon sai kaksi juoksua lyönyt Joni Tervo (2 lyötyä ja 2/2 KL), joka sai liian vähän tilantita. Kakksopalkinnon pokkasi etenijäjokeri Veli-Matti Sigvart.  Isäntien parhaana palkittiin pomppukone Juho Hacklin (1 lyöty, 1 tuotu ja 6/6 KL) ja kakkospalkinnon sai KiPan lyöntipelin tylsistyttänyt lukkari Janne Kivipelto

Tervo sotki KPL:n kärjen kentällemenoja nostamalla jatkuvasti korkeaa tolppaa, eikä antanut yhtään vapaataivalta isäntien kärkikolmikolle (Mäentausta-Saukko-Nurmio, joiden kentällemeot onnistuivat yhteensä ainoastaan 5/13 kertaa.

– Mukavaa oli pelata, vaikka jonkin verran oli perhosia vatsassa, Tervo kertoi ottelun jälkeen.

– Siinähän tuo. Ihan hyvissä keleissä ollaan päästy pelaamaan. Tänään pallo liikkui ja pallo nousi, jatkoi Tervo vaatimattomasti kahdessa ottelussa KiPalle lyömiään yhteensä kuutta juoksua.

– ”Vatu” (Valtteri Luoma) antoi edellisen lyönnin vähän kädestä. Nuori poika pelailee ekoja pelejä ja tekee virheen ja seuraavassa tilanteessa tekee tuollaisen suorituksen, niin kyllähän se sydäntä lämmittää, kehui KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen nuorta koppariaan, joka esti KiPan 2 – 2 tasoituksen toisella jaksolla.

Vimeo: Täysiotteluvideo KPL-KiPa ottelusta

Ensimmäinen
jakso

KiPa voitti hutunkeiton ja aloitti ulkona.  KiPa sai KPL:n kärjen Tommi Mäentaustan palamaan ykköselle, mutta jokeri Teemu Nurmio pääsi tuomaan yhden palon ajolähdöstä kenenkäs muukaan kuin Juha ”Kore” Korhosen lyönnillä 1 – 0. Merkattu lyönti kolmospuolelle linjaan riitti nopealle Nurmiolle. Jatkoajoista KiPa torjui Matti Latvalan ja Sasu Toikan yrtykset paloiksi kotiin.

Tasoittavallaan KiPa aloitti hyvin tehden heti kärjestä jokeri Veli-Matti Sigvart – Ville Posti – Simo Rahunen palottomat ajot Topi Hurskaiselle. Sigvart paloi kotiin, mutta jatkoajoista Joni Tervo tasoitti 1 – 1 kun pallo poltteli kakkospolttaja, ex-kipalaisen Toni Laakson näpeissä. Näin Ville Posti kiiti kotiin. Rahunen odotteli yksin kolmosella pitkään kun KPL otti kopit pois. Vasta toiseksi viimeisenä lyöjänä jokeripaidassa pelannut Varonen yritti kotiutusta, mutta toinen risti tuli. 

Toisen alkavalla KPL:n  lyöjät alkoivat hankalasti kuutosesta. Ensi jokeri Matti Saukko paloi ykköselle, mutta Nurmio pääsi kentälle ja KPL rakensi Sasu Toikan ja Janne Kivipellon lyöneillä ajot Korhoselle. KiPa haki ensin kopilla haavat Nurmiosta, mutta Kore vaihtoi uudet ajot Valentin Ikoselle. Toikasta toinen risti kotiin ja vaihtoyrityksestä kolmas palo kolmoselta KiPan hyvän ulkovuoron päätteeksi.

KiPan tasoittava sisävuoro meni penkin alle kun Posti poltti kakkosvaihdossa itsensä ja Sami Partasen vaihtoyritys kolmoselle tuotti kaksi paloa.

Kolmannen alkavalla KPL kopitti pari miestä pois ja rakensi kärjestä palottomat ajot. Korhosen kolmas kolmostilanne tuotti ristin kotiin ja jatkoajoista Laakson lyönnillä haavat Anssi Lammilasta. Kolmas ajolähtö Latvalalle ja Juho Hacklinista toinen risti kotiin. Mutta neljännestä ajosta Sasu Toikka sai kolmoskoppari Topi Hurskaisen eteen ujutetulla kumurallaan Juha Korhosen etenemään kolmospalon hinnalla kotiin saakka ja KPL johtoon 2 – 1. 

Tasoittavalla KPL:n lukkari Janne Kivileto loisti, sillä KiPan kentällemeno tökki niin vallan perusteellisesti: yhdeksästä yrittäjästä kukaan ei päässyt kentälle! ”Toiset ei osaa nostaa koppia ja toiset lyö ihan mitä sattuu, erikoinen peli menossa Kouvolassa”, todettiin eräässä twiitissä kun myös kouvolalaisille tuli runsaasti kopinnostopaloja.

Viimeisen alkavalla KPL:n kärki Mäentausta pääsi vapaalla kolmoselle ja yhden palon ajolähtö Korhoselle. KiPa kesti, toinen palo kotiin ja Koresta kolmas ykköselle.

Viimeisen tasoittavalla KiPalla ei ollut muuta kuin parannettavaa edellisstä sisävuorostaan. Mutta parantaminen jäi toiselle jaksolle, sillä neljän lyöjän jälkeen taululla oli kolme paloa.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit  15 – 8 (53 % – 33 %), kotiutukset 2/10 – 1/3.

Toinenkin jakso
jatkuvaa ajolähtöä

Toinen jakso alkoi kiteeläisittäin kehnosti eikä sisällä päästy kuin kahdesti ykköselle. Ulkovuorossakin huono tuuri jatkui, sillä ensin Juho Hacklinin keskipomppu nousi ja hän löi Teemu Nurmion kakkoselta kolmoselle ja kotiin 1 – 0. KiPan kakkospolttaja Ville Kotro tuli loistavasti vastaan, mutta Tervon kauhaisu ei pysynyt räpylässä. Heti perään kun Laakso vaihtoi kärkeä kolmoselle, pääsi Anssi Lammila harhaheiton turvin tuomaan 2 – 0. Hacklin odotteli kolmosella ja KiPa otti koppia pois. Taululla oli yksi risti ja toinen lyöntikierros alkoi, kun Mäentausta meni kärjen taaksen ykköselle. Lammilan yrityksestä KiPa nappasi välipalon ja kun lyöjät olivat loppumassa, tuli Korhonen mailan varteen pelkässä kolmostilanteessa. KiPa torjui lyönnin ja palo kotiin.

Toisen alkavalla KiPan sisäpeli heräsi vähäsi aikaa ja jokerikaksikko Sigvart-Varonen sekä Partanen rakensivat palottomat ajot.  Joni Tervo löi illan toisen juoksunsa kotiuttamalla kumuralla Veli-Matti Sigvartin 2 – 1. Jatkoajoista A-J Toropaisen kumurayrityksen haki Valtteri Luoma komeasti syöksykopiksi ja poltti etenijän vielä kotiin. KiPan kakkoskärjestä Ville Kotro ei päässyt ykköstä pitemmälle Hannes Pekkisen epäonnistuessa kaksi kertaa palon arvoisesti. 

Tasoittavalla KPL:n Juha Korhonen onnistui toisen kerran kuudennella yrityksellään kotiuttamaan Matti Saukon kakkossaumasta ja ajolähdön jatkuessa Matti Latvala kotiutti näpyllä Teemu Nurmion. Näin tilanne 4 – 1, ei paloja, ajot jatkuivat. Toikan ja Kivipellon vuoroilla risti kotiin. Mutta Valentin Ikonen onnistui yllättämään KiPan ulkokentän iskemällä kolmosrajasta läpi ja sekä Matti Latvala että Sasu Toikka tulivat kotiin 6 – 1. Näin jakson puolivälissä KiPan asema alkoi olla jo aika tukala.

Kolmannen alkavalla KiPan etenijäjokereista haavat ja palo kentällemenoyrityksestä, eikä Postikaan päässyt kakkosta etemmäksi. Tasoittavalla KiPa sai KPL:n kärjestä Mäentaustan ja Saukon pois, mutta Nurmio pääsi vapalla ykköselle ja KPL rakensi palottomat ajot. Setsemättä kertaa Korhonen kotiutustilanteeseen, viides kerta risti kotiin. Jatkoajoista Matti Latvala löi Juho Hacklinin tuomana jo 7 – 1. Toikan ja Kivipellon yrityksistä ristit kotiin ja KiPa viimeistä kertaa sisävuoroon.

KiPa sai vielä Varosen kolmoselle, mutta taululle tuli samalla jo toinen risti.  Sisällä varjojen mailla ollut Pekkinen tuli kopilla pois ja pelkässä kolmostilanteessa Joni Matikainen kavensi Samu-Kalle Varosen tuomana 7 – 2. Mutta siihen se jäi ja kolme sarjapistettä Kouvolaan. 

Toisen jakson kärkilyönnit 20 – 13 (63 % – 52%), kotiutukset 6/12 – 1/3.

Kouvola – Kitee 2-0 (2 – 1, 7 – 2)

Kouvola:     1 0 1 0 = 2  2 4 1 0 = 7     2
Kitee:      1 0 0 0 = 1  0 1 0 1 = 2     0

Kouvolan Pallonlyöjät

pj:Eero Pitkänen / 2 Pj Jukka Mäkinen
3-tilanteet:24, harhat:1, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
    1 Tommi Mäentausta    2K        2/6 2/5   0/1   33%  
    2 Anssi Lammila 3P   1 5/5   5/5     100%  
    3 Juho Hacklin 3K 1 1 6/6   1/1 4/4 1/1 100%  I
    4 Toni Laakso 2P     4/5     4/4 0/1 80%  
    5 Matti Latvala S 2 1 2/4       2/4 50%  
    6 Sasu Toikka 2V 1 1 3/6   1/1 1/1 1/4 50%  
    7 Janne Kivipelto L     2/4     2/2 0/2 50%  II
    8 Valentin Ikonen 3V 2   2/5 0/1   0/1 2/3 40%  
    9 Valtteri Luoma 1V     1/3   1/2 0/1   33%  
    10 Juha Korhonen   2 1 5/10     3/3 2/7 50%  
    11 Matti Saukko     1 1/5 1/5       20%  
    12 Teemu Nurmio     3 2/2 2/2       100%  
          8     9      35/61    5/13    8/9    14/17    8/22    57%  

Kiteen Pallo -90

pj:Jukka Latvala / 2.pj Saku Havukainen
3-tilanteet:6, harhat:0, vapaat:0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
    1 Ville Posti 2K   1 3/6 1/2 2/4     50%  
    2 Simo Rahunen 2V     2/4   1/3 1/1   50%  
    3 Topi Hurskainen 3K     1/3   0/1 1/1 0/1 33%  
    4 Sami Partanen 1V     1/4 0/1   1/3   25%  
    5 Joni Tervo L 2   2/2       2/2 100%   I
    6 Antti-Jussi Toropainen    3V         1/4 0/1 1/2   0/1 25%  
    7 Ville Kotro 2P     1/2 1/2       50%  
    8 Hannes Pekkinen S     0/3 0/2 0/1        0%  
    9 Joni Matikainen 3P 1   1/3 0/1     1/2 33%  
    10 Samu-Kalle Varonen     1 5/7 4/6 1/1     71%  
    11 Veli-Matti Sigvart     1 4/8 4/8       50%   II
    12 Jouni Mäki       0/3 0/2 0/1        0%  
          3 3      21/49    10/25    5/13    3/5    3/6    43%

 

 

Vastaa