KiPan kenraaliharjoitus päättyi voittoon

KiPa löi aurinkoisella mutta kolealla Rantakentällä harjoitusottelussa Superpesikseen 13 vuoden jälkeen palanneen IPV:n luvuin 1 – 0 (1 – 1, 2 – 0).

Katso myös kuvat ottelusta  

Jukka Latvalla hymy herkässä voitetun harjoitusottelun jälkeen

KiPa-IPV-harjoitusottelu pelattiin kuluvan kevään tähänastiset kelit huomioon ottaen loistavassa auringon paisteessa, mutta vain +9 asteentuulisessa lämpötilassa. Rantakentän 250 katsojaa todisti Jukka Latvalan luotsaaman KiPan olevan parempi luvuin 1 – 0 (1 – 1, 2 – 0), jotka olisivat voineet olla KiPalle selvemminkin.

IPV pelasi suunnilleen samalla kokoonpanolla kuin Fuengirolan lämmössä pelatun IPV-Sotkamo-ottelunkin. KiPan osalta lyöntijärjestys ei välttämättä kertonut vielä kesän todellista kokoonpanoa. 

KiPan lyöjistä Robert Tallbacka sivalsi hyvin lyöden vastustamattomasti kumurallaan avausjakson 1 – 0 -johtojuoksun Topi Hurskaisen tuomana. Kolmannen alkavalla IPV tasoitti KiPan linjan avustuksella Lauri Rönkön kotiuttaessa Juuso Latun.

Robert Tallbacka löi KiPan avausjakson 1 – 0 juoksun

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit tasattiin luvuin 15 -15, kolmostilanteet niukasti KiPalle 6 – 5. 

Toisen jakson ensimmäisen alkavalla Topi Hurskainen pamautti etutilanteessa kakkosrajaleikkurin läpi ja etenijäjokeri Veli-Matti Sigvartoi toi KiPalle toisen jakson 1 – 0 johtojuoksun. Topin läpilyönti kakkosrajasta olisi kesällä tuottanut enemmänkin juoksuja, mutta nyt pallo pysähtyi Päätyeenlahden lumikasoihin. 

Joni Tervo lisäsi KiPan johdoksi 2 – 0 viimeisen vuoroparin alkavalla lyöden pallon tarkasti kakksojatkeelle ja etenijänä kotiin kiiti jälleen Veli-Matti Sigvart. KiPan ulkopeli rauhoittui toiselle jaksolle eikä vieraat saaneet edes yhtään kolmostilannetta aikaan. 

KiPan kärki pelasi hyvin. Ykkösenä oli lukkari Samu-Kalle Varonen, joka meni 4/6 kertaa kärkeen. Kakkosvaihtajana Simo Rahunen pelasi täydellisesti saatelleen kärkeä sataprosenttisesti 7/7 kertaa kakkoselle. Simpalle tapahtu ulkona joitain räpylävirheitä, mutta kun sää lämpenee, niin nekin jätetään pois. Myös kolmosena lyönyt Topi Hurskainen oli oivalla vaihtopäällä saatellen kärkeä kolmoselle 5/7 kertaa ja kerran kotiin saakka.

Simo Rahunen vaihtoi sataprosenttisesti 7/7 kertaa

Toisen jakson kärkilyönnit menivät selvästi KiPalle 15 – 10 ja kolmostilanteet 5 – 0. 

Koko harjoitusottelun kärkilyönnit KiPalle 30 – 25 (46 % – 38 %), kolmostilanteet selvästi KiPalle 11 – 5 ja kotiutukset 3/10 – 1/5. 

Vastaa