2017-01-08 JoMa-KiPa 2 – 0 (2 – 0, 3 – 1)

Tammikuun tasonmittauksessa JoMa kotiutuksissa tervävämpi. KiPan Ville Kotro 6/8 kärkilyönnillään esiintyi pirteästi uuden vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussa.  JoMa-KiPa 2 – 0 (2 – 0, 3 – 1)

 

Kiristä Kiteelle siirtynty Ville Kotro oli vaihtolyönneissään hallin tehokkain

Jyväskylän Kiristä Kiteelle siirtynty Ville Kotro oli vaihtolyönneissään Joensuun Areenan tehokkain

Jyväskylän Kiristä Kiteelle siirtynty Ville Kotro oli vaihtolyönneissään Joensuun Areenan tehokkain

 

Joensuu Areenalla oli JoMan pesispäivän huipennuksessa mukavasti 515 katsojaa. 

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan kokoonpanosta puuttui kärkietenijä/ vaihtaja Ville Posti ja JoMalta lukkari Mika Väisänen sekä  Timo Kallio, Jonne Kemppainen ja Tuomas Jussila. JoMan lukkaroinnin hoiti kyllä tyylikkäästi Samu-Kalle Mikon poika Varonen. 

-Taas tuntee muutaman pelaajan vähän paremmin. Pieniä muutoksia varmaan tehdään ja Ville Posti tulee mukaan SM-hallin alkusarjan peleihin. Lyöjäjokeripuolella luotetaan Robert Tallbackaan. Uskon että mies tulee kahden loukkaantumisvuoden jälkeen, kertoi KiPan pelinjohtaja Jukka Latvala

– Hallipelejä on paljon ja raskaan leiriviikon jälkeen pitää antaa peliaikaa myös niille, jotka ovat harjoituksissa näyttäneet pystyvänsä pelaamaan, selitti JoMan pelinjohtaja Petri Pennanen.  

Sisäpelissä KiPa voitti kärkilyönnit 23 – 28 kun JoMalla oli yksi sisävuoro vähemmän. Kolmostilanteet menivät tasan 8 – 8, mutta kotiutukset 5/8 – 1/8 JoMalle.  

– Ensimmäiset jännitykset pois. Ulkopeli oli molemmilla hyvää ja sisäpelikin parani loppua kohti. Meillä jäi kotiutuksista kiinni. Tilanteita saatiin, mutta määrätietoisuutta puuttui, analysoi Latvala.

KiPan ulkokentällä Postin paikan kakkoskopparina hoiti nuori Jouni Mäki.  Myös Ville Kotro sai kakkosvahtina ison tontin hoitaakseen.  Molemmat selvisivät tehtävissään ihan hyvin vaikka toisen jakson ratkaiseva Lauri Kivisen kahden juoksun läpilyönti menikin kakkospuolelta takaa läpi. 

Ville Kotro oli myös sisällä KiPan ja koko areenan pirtein onnistuen 6/8 kertaa kärkietenijän vaihdoissaan. Myös Simo Rahunen oli oiva mailan varressa onnistuen 5/7 kertaa kärkilyönneissään. Simo myös löi KiPan 1 – 1 tasoituksen 2. jaksolla, mutta vastaavasti ulkona sattui muutama haparointi.

KiPan kärkietenijänä Topi Hurskaisen kentällemenopomput eivät oikein pysyneet ruudussa ja Topi pääsi vain neljä kertaa kentälle. JoMan kärkenä pelannut Konsta Piironen puolestaan pääsi jokaisella yrityksellään kärkeen – tosin puolet niistä vapaataipaleen turvin. 

Avausjaksolla KiPan kotiutukset tökki

Ensimmäisellä jaksolla JoMa sai vain kaksi kolmostilannetta, jotka isännät hyödynsivät hyvin. Ensimmäisen tasoittavalla 1 – 0 syntyi kun ajolähdöstä Aleksi Rautiainen löi merkistä vastustamattomalla välilyönnillä Konsta Kettusen kotiin. 

Toisen tasoittavalla JoMan supertykki Juha NIemi löi korkean keskipompun jolla Henri Litmanen toi jakson loppunumeroiksi 2 – 0. 

KiPa sai avausjaksolla kolme kolmostilannetta, mutta Jouni Mäki, Robert Tallbacka ja Hannes Pekkinen eivät onnistuneet kotiutusyrityksissään. Toisen alkavalla Ville Kotro löi pelkässä ykköstilanteessa läpi takaa kakkospuolelta, mutta siitäkin tuloksena oli vain takapesät täyteen.Vastaavalla lyönnillään toisella jaksolla JoMan Lauri Kivinen teki kaksi juoksua. 

Sami
KiPan kapteeni Sami ”Eko” Partanen oli jälleen etukentän maestrona

Simo Rahunen avasi KiPan juoksutilin 2. jaksolla

Toisen jakson avausvuoroparissa JoMa rakensi kärjellään yhden palon ajot Juha Niemelle, jonka kaksi voimalyöntiä meni harakoille, Kolmannella yllätysnäpy, mutta KiPan sieppari Hannes Pekkinen haki näpyn hyvin ja poltti Piirosen kotiin. Jatkoajot Aleksi Rautiaiselle, jonka lyönti kolmospuolella poltteli kiteeläisten räpylässä. Näin Tommi Päivinen ehti kotiin tuoden juoksun 1 – 0 ennenkuin kolmoselle tehtiin välipalo. 

KiPa aloitti myös sisällä terävästi. Kärki rakenei heti palottomat ajot Simo Rahuselle, jonka lyönnissä puolestaan JoMan kakkospuoli räpelsi. Topi Hurskainen sai kunnian tuoda KiPan tasoituksen 1 – 1. Palottomat ajot jatkuivat Pekkiselle mutta hänen tappimiehen ylityksensä jäi matalaksi ja Sigvart paloi kotiin. Kun vaihtokaan ei onnistunut, kuivui tilanne kokoon. 

Simo Rahunen löi juoksun ja vaihtoi 5/7 kärkilyöntiä
Simo Rahunen löi juoksun ja vaihtoi 5/7 kärkilyöntiä

Toisen alkavalla JoMa sai kahden palon ajot Niemelle, mutta KiPan lukkari Joni Tervo nappasi takaväärällä Varosen irti kolmoselta. Tasoittavalla KiPan kentällemeno takkusi  ja kolmannen alkavalla JoMa ratkaisi toisen jakson. Ensin Tommi Päivisen maalyönti kimposi Rahusen jalasta hallin sivustaan ja JoMa sai takatilanteen ilmaiseksi. SItten Lauri Kivinen löi hyvän lyönnin takaa läpi ja Konsta Piironen sekä Tommi Päivinen ehtivät kotiin saakka tuoden jakson loppunumeroiksi 3 – 1. 

Kotro ja Rahunen rakensivat kolmannen tasoittavalla KiPalle yhden palon ajot, mutta Pekkinen ja Mäki eivät onnistuneet lyömään lisää juoksuja. Viimeisen alkavalla KiPan ulkopeli toimi ja JoMa ei saanut kärkeään edes kakkoselle. Vastaavasti KiPan eteneminen päättyi kolmostaipaleelle.

Koko ottelun kärkilyönnit kuitenkin KiPalle 23 – 28. 

Kotariharjoitus myös niukasti JoMalle

Ottelun jälkeen pelattiin vielä harjoitusmielessä kotiutuskilpailu. KiPa aloitti ja enimmäinen pari Tallbacka – Hurskainen vei välilyönnillä KiPan 0 – 1 johtoon. 

JoMan pareista ensimmäinen, Rautiainen – Kemppainen tasoitti onnekkaasti 1 – 1, kun linjan yli lentänyt roikkupallo putosi räpylästä.  Niemen veto jäi Rahuselle, mutta kolmatta paria Henri Litmanen – Piironen auttoi jälleen KiPan ulkokenttä. Kun muut eivät onnistuneet, niin kotaritkin JoMalle niukasti 2 – 1. 

Kolmostuomarin sääreen komea mustelma

Ottelun aikana tuli kolmostuomarin sievään sääreen komea mustelma joka on huomenna varmasti myös kipeä!

Vastaa