2016-08-16 ViVe-KiPa 2 – 0 (4 – 1, 13 – 1)

1. PVE: KiPan haasto jäi heikoksi. Eko jokerina, Mikko Kosonen 3-vahti. Avausjaksolla Lönnmark iski kaksi, Kanala toi kolme Vedolle. Toisella jaksolla Vedon 10 juoksun toisen vuoroparin aloitus ja se oli siinä. ViVe – KiPa 2 – 0 (4 – 1, 13 – 1)

Runkosarjan voittaja Vimpeli oli kotonaan selvä ennakkosuosikki ja KiPa haastaja kuten Veikkauksen kertoimet 1,15 ja 25,00 kertoivat.

Kesän aikaisemmissa kohtaamisissa Veto on ratkaissut aina jommankumman jakson heti ensimmäisessä sisävuorossaan. Toukokuussa Saarikentällä KiPa taisteli avausjakson loppuun saakka ja vasta viimeisen vuoroparin tasoittavalla Veto pystyi menemään KiPan ohi.

Runkosarjassa KiPa antoi tasoitusta siten, että kakkoskoppari Jussi Murikka Hurskainen oli sivussa ja nuorta Oskari Purmosta koulutettiin isän kädestä.

22.5.2016: ViVe-KiPa 2 – 0 (4 – 3, 5 – 0)
KiPa taisteli 1. jaksolla hyvin Vimpelin Saarikentällä. Toisen jakson alku pilasi jatkon.
Lue lisää…

21.7.2016: KiPa-ViVe 0 – 2 (0 – 5, 1 – 7)
Sarjakärki Vimpeli Rantakentällä. Puputin 1+2 juoksun kunnari ottelun alkuun. Jysky iski KiPan johtoon toisen jakso alussa, mutta Vedon läpärit repäisivät pelin.
Lue lisää…

Vimpelin Vedolla monta edustajaan
runkosarjan tilastojen kärkipaikoilla

Joukkue
OTT
V
T
H (3p-
2p-
tp-
1p-
0p)
Juoksut P
1. Vimpeli 28 25 0 3 (17- 8- 0- 2- 1) (360 – 125) 69
8. Kitee 28 13 1 14 (5- 8- 1- 3- 11) (185 – 209) 35

Kun Vimpelin Veto on lyönyt liki kaksi kertaa niin paljon juoksuja kuin Kiteen Pallo, näkyy ero myös muissa tilastoissa.

Lyöjätilastossa Henri Puputti on sijalla 5., lyötyjä 11 + 81 = 92 ja  Janne Mäkelä on sijalla 7., lyötyjä 3 + 74 = 77 ja KiPan Sami Joukaisen edellä vielä sijalla 13. Matias Rinta-aho yhteensä 6 + 52 = 58 juoksulla.

Sami Joukaisella siis sijalla 14. on 0 + 54 = 54 lyötyä juoksua ja etenkin kunnaritilastossa Veto on tehnyt ennätyksiä tänä kesänä.

Etenijätilastossa vimpeliläiset ovat vielä kovempia: Sijalla 2. Sami Haapakoski 68 tuodulla, sijalla 3. Mikko Kanala 65 tuodulla ja sijalla 6. Teemu Isoketo Vimpeli 53 tuodulla juoksulla.

Vastaavasti KiPan VIlle Posti on vasta sijalla 16. yhteensä 42 tuodulla juoksulla.

Tilanteiden tekemisessä käkrilyöntitilastossa KiPan parhaimmisto on ollut paremmin Vedon vauhdissa:    Kärkilyöntitilaston ykkösenä Vedon Sami Haapakoski 207, mutta nelosena KiPan Sami Partanen 183 ja sijoilla 8. Vedon Henri Puputti 175 ja 9. KiPan Ville Posti 173.

Kolmessa pudotuspelien enismmäisen kierroksen ottelussa JymyJusseja vastaan  KiPassa elämänsä kautta pelaava Sami ”Eko” Partanen on lyönyt 11 juoksua eli 3,75 juoksua/ottelu ja Antti-Jussi Toropainen 5 juoksua eli 1,67 juoksua/ottelu. Etenijänä on vauhdissa Topi Hurskainen, joka on tuonut 8 juoksua eli 2,67 juoksua/ottelu ja Ville Posti 5 juoksua eli 1,67 juoksua/ottelu.

Puolivälierissä KiPan pitää saada Vedon läpilyönnit kuriin jotta se voisi kamppailla edes jotenkin jaksovoitoista ja ottelun voitosta. Lisäksi kotiutuksissa pitää onnistua kuten KiPan kahdessa viimeisessä kotiottelussa JymyJusseja vastaan. Ei Veto voittamaton ole, sillä se hävisi runkosarjan päätösottelunsa Sotkamossa ja toiseksi viimeisen ottelun kotonaan JoMalle. Kouvolakin vei siltä edellisessä ottelussa avausjakson voiton.

Syksyisen koleaa noin +12-asteista  ja hiukan sateista säätä oli Vimpelissä tiistaina. Torstaiksi onkin sitten luvassa aurinkoisempaa Kiteen Rantakentälle ja lähes +20 astetta lämmintä.


Ratkaisut ja
kommentit

– Viikon pelitauko ja pari tappiota siihen alla,  saatiin orastava tappioputki poikki. Hyvin valmistauduttiin. Eka voitto ja sarja jatkuu. Torstaina saadaan vastaan yksi sarjan kovimmista kotipelijoukkueista, kertoi Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

– Pelissä oltiin jäljessä tänään ja päästiin todistamaan lyöntisirkusta. Onnittelut Vimpelilel voitosta ja hienosta pelista, antoi KiPan pelinjohtaja Mikko Huotari tunnustusta vastustajalle.

– Harvinaisen hyvn osui risuun. Meillä oli viikko aikaa valmistautua ja oltin todella valmistautuneita, ketoi Vedon ykköspalkittu 1 + 2 juoksu lyönyt ja 5 tuonut sekä 11/12 kärkilyöntiä naputellut Mikko Kanala.

– Kentällemenoon olen löytänyt lääkeet. Pelissä ei sitten pärjätty, kaveri löi hyvin, totesi lyhyesti KiPan ykköspalkinnon saanut ja 6/8 kärkilyönnillä hyvin kentälle mennyt Topi Hurskainen.

Avausjaksolla KiPa teki sentään kohtuullisesti tilanteita, jakson kolmostilanteet tasaisesti 9 – 7. Kesän helmasynti, heikot kotiutukset veivät mahdollisuudet.

Kitee rakensi avausvuorossa yhden palon ajot, mutta Joukaisen ruuti oli märkää. Tasoittavalla Vedon mallisuoritus: heti paloton ajolähtö ja Henri Puputti löi oivalla kakkosrajanäpyllä Teemu Iskokedon tuomana 1 – 0 ja  Tuomo Lönnmark iski keskisaumasta vielä Mikko Kanalan tuomana 2 – 0. Toisessa vuoroparissa edellinen pari Lönnmark – Kanala 3 – 0. Kolmannessa vuoroparissa Matias Rinta-aho löi välilyönnillä Mikko Kanalalle jo kolmannen tuodun juoksun 4 – 0.

Kolmannen alkavalla KiPan kärjestä jatkuvat ajot ilman paloja, mutta Partasen, Joukaisen ja Toropaisen kotiutusten laatu ei riittänyt, kolmesti palo kotiin. Puputin kakkosrajanäpyä koetettiin kahdesti kopioida, mutta onnistumatta.

Viimeisen alkavalla KiPan kolme viimeistä lyöjää, jokerit Toropainen & Partanen saivat ajolähdön viimeiselle lyöjälle Sami Joukaiselle, joka iski Hannes Pekkisen kotiin kaventaen 4 – 1.

2. jakson 2. sisävuoro - 10 juoksua!Toisen jakson alkuun KiPa torjui Vedon kaksi kotiutusyritystä. Mutta toisen alkavalla alkoi sellainen rumba ettei ole varmaa, ehtivätkö kirjurit siihen mukaan:

Severi Lassila ja Janne Heimonen menivät kopin pudotuksilla etupesille ja jokeri Arttu Ruuska ei nostanutkaan koppia vaan pisti pallon jokeen 1+2 juoksun arvoisesti. 3 – 0 Pesät täyteen ja Mikko Kanala toisti tempun kakkosjatkeelta: 1 + 2 juoksua kun kunnarin edellä kotiin tulivat Arttu Ruuska ja  Teemu Isoketo.  Sami Haapakoski, jonka Kanala ohitti kolmostaipaleella, tuli kotiin Janne Mäkelän lyönnillä ja taululla jo 7 – 0. Kruununa harhaheitto, jolla kotiin Henri Puputti ja Matias Rinta-aho 9 – 0. Kopittelun jälkeen kärki uudestaan kehiin ja Henri Puputti löi tasalukemiin 10 – 0 Teemu Isokedon tuomana.

Kolmannen alkavalla oli Henri Puputin vuoro iskeä kunnari 1+1 juoksun edestä kun Mikko Kanala toi jo illan viidennen juoksunsa 12 – 0. Pesät täyteen, Janne Mäkelä purkamaan ja Henri Puputille tuplajuoksu 13 – 0.

Viimeisen tasoittavalla KiPan Sami Joukainen löi toisen juoksunsa kun Ville Posti toi lohdutuksesi 13 – 1.

Ensimmäinen jakso
kaatui kotiutuksiin

KiPan kokoonpanossa on uutena A-juniorina mukana kolmosvahdin tontilla Mikko Kosonen. Miesten Superpesisdebyytti aika kovaan paikkaan!

Mailavirtuoosi Sami ”Eko” Partanen sekä Antti-Jussi Toropainen ovat jokereina Sami ”Jysky” Joukaisen kavereina, joten etenijäjokerit Oskari Purmonen ja Veli-Matti Sigvart ovat nyt sivussa.

Vimpelin Veto lähtee otteluun kovassa vakiokokoonpanossaan.

KiPa aloitti sisällä. Topi Hurskainen löi itsensä ykköselle, mutta Ville Postin lyönnillä risti kakkoselta, Posti ykköselle. Hannes Pekkinen vaihtoi Postin kakkoselle ja etupesät täyteen. Jokeri Eko Partanen täytti pesät yhden palon ajolähdöksi mutta Joukaisen lyönnillä toinen risti kotiin eikä takavaihtoja. Kopilla pesät tyhjiksi ja uutta matoa kukkuun, Joni Matikainen kopitti, Joni Tervo jätettiin väliin ja Ville Hämäläinen meni ykköselle. Simo Rahunen hoiti etupesät ja jokeri A-J Toropainen vaihtamaan, mutta välipalo Simosta.

Tasoittavalla Vedon mallisuoritus: kärjestä Isoketo-Haapakoski-Kanala heti paloton ajolähtö ja Henri Puputti löi Teemu Iskokedon tuomana 1 – 0. Myös Haapakoskea kohti kotia, mutta risti tuli. Puputti kopilla pois, Kanala yksin kakkosella. Jokeri Saukko kärjen taakse ja Rinta-aho vaihtoi Kanalan kolmoselle ja ajot jokeri Janne Mäkelälle, jonka viimeinen laiton toi toisen ristin taulull.e. Kahden palon ajolähdöstä Tuomo Lönnmark iski Mikko Kanalan tuomana 2 – 0.  Jatkuva ajolähdö loppui kun Haukkalan lyönnillä Saukosta kolmas palo kotiin ja KiPa sisälle.

Toisen alkavalla KiPan Topi Hurskaisesta risti ykköseltä, Posti ja Pekkinen etupesille. Toropaisen vaihtoyrityksestä Posti palo kolmoselle mutta Pekkinen pääsi sinne. Matikainen kopitti etupesät tyhjiksi. Tervo ja Hämäläinen kopeilla pois. Hanneksestä pesämuna, sillä Simo paloi ykköselle.

Tasoittavalla Vedon kakkoskärjestä Lassilasta risti kolmoselta ja kärki Isoketo poltettiin kakkoselle. Kanala löi osittain läpi edeten suoraan kakkoselle. Rinta-aho vaihtoi hänet yksi kolmoselle ja  Tuomo Lönnmark iski toisen juoksunsa Mikko Kanalan tuomana 3 – 0. Saukosta kolmas palo.

Kolmannen alkavalla KiPan kärjestä T. KHurskainen-Posti-Pekkinen heti paloton ajolähtö. Partasen, Joukaisen ja Toropaise kotiutusten laatu ei riittänyt, vaan kolmesti palo kotiin.

Tasoittavalla Vedon kakkoskärjestä etupesät täyteen, mutta heimosen kopilla kärkeä esiin. Ajolhdöstä Isokedosta haavat kotiin Puputin kopilla. Toisella vaihto kolmoselle ja Saukkoa vielä kotiin, mutta risti taululle. Takatilanteessa Matias Rinta-aho löi Mikko Kanalalle jo kolmannen tuodun juoksun 4 – 0. Kopilla pesät tyhjiksi, jokeri Arttu Ruuska kärkeen ja Mäkelä vaihtoi Ruuskaa kaksi pesäväliä kolmoselle. Kotiin kuitenkin kolmas palo.

KiPa viimeistä kertaa sisään. Lyöjät jäivät inhasti neloseen eikä KiPan veto enää riittänyt. Vasta kolme viimeistä lyöjää, jokerit Toropainen & Partanen saivat ajolähdön viimeiselle lyöjälle Sami Joukaiselle, joka iski Hannes Pekkisen kotiin kaventaen 4 – 1. AJ Toropaisesta toinen risti kotiin kärpäsenä ja mentiin taulolle.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 9 – 7, kotiutukset 4/9 – 1/6. Kärkilyönnnit 23 – 16 (66% – 50%).

Toinen jakso

Veto aloitti sisällä ja Isoketo pääsi vapaalla kärkeen. Haapakosken vaihtolönti meni osittain läpi ja takapesät täyteen. Kanalan lyönnillä Isokedosta palo kotiin, Puputti vaihtoi pesät täyteen Rinta-aholle ja Haapakoskesta toinen risti kotiin. Kopilla pesät tyjiksi, Lönnmark kärkeen ja hänestä kolmas palo kolmoselta. Nyt on KiPan etsikkoaika!

Mutta KiPan tasoittavalla ei ihemitä nähty: T. Hurskainen ja Posti paloivat kakkoselle ja Eko paloi ykköselle.

Toisen alkavalla Veto alkoi ratakista ottelua kun  Severi Lassila ja Janne Heimonen menivät etupesille ja jokeri Arttu Ruuska ei nostanutkaan koppia vaan pisti pallon jokeen 1+2 juoksun arvoisesti. 3 – 0 Pesät täyteen ja Mikko Kanala toisti tempun: 1 + 2 juoksua kun kunnarin edellä kotiin tulivat Arttu Ruuska ja  Teemu Isoketo.  Sami Haapakoski, jonka Kanala ohitti kolmostaipaleella, tuli kotiin Janne Mäkelän lyönnillä ja taululla jo 7 – 0. Kruununa harhaheitto, jolla kotiin Henri Puputti ja Matias Rinta-aho 9 – 0. Kopittelun jälkeen kärki uudestaan kehiin ja Henri Puputti löi tasalukemiin 10 – 0 Teemu Isokedon tuomana.

Tasoittavalla KiPa jouti kopittamaan kolme miestä pois ja kärki haavoittui takapesille. Hmäläinen meni kentälle ja  Toropainen & Partanen vaihtoivat hänet välipalon hinnalla kolmoselle. Joukaisen lyönnillä kuitenkin risti kotiin.

Kolmannen alkavalla Vedon häntäpäästä Saukosta risti kakkoselta kuten Isokedostakin. Kanala  kärkeen ja nyt oli Henri Puputin vuoro iskeä kunnari 1+1 juoksun edestä kun Mikko Kanala toi jo illan viidennen juoksunsa 12 – 0. Pesät täyteen, Janne Mäkelä purkamaan ja Henri Puputille tuplajuoksu 13 – 0.

Tasoittavalla KiPan kärki paloi ykköselle, Pekkinen vaihtoi Postin toisen palon hinnalla kakkoselle. Matikainen ykköselle mutta Partasen lyönnillä pesät tyhjiksi. Eko ykköselle ja Tervon koppi kelpasi. Hämäläisestä kolmas palo.

Viimeisen alkavalla Vedon häntäpäästä yksi turha palo ja myös Kanalasta takapalo. Isoketo kuitenkin kolmoselle mutta KiPa torjui Rinta-ahon kotiutuslyönnin.

Viimeisen tasoittavalla KiPan Mikko Kosonen sai uransa ensimmäisen kärkilyönnin ykköselle ja T. Hurskainen sekä Posti vaihtoivat palottoman ajolähdön Pekkiselle. Tulos kehno, risti kolmoselle ja kotiin. Partanen vaihtoi Postin kolmoselle ja kahden palon ajot Sami Joukaiselle ja Ville Posti rikkoi kuparisen 13 – 1. Jatkoajot A-J Toropaiselle mutta Pekkisestä kolmas palo kotiin.

Vimpelin Veto

pj:Sami-Petteri Kivimäki, Jussi Haapakoski
3-tilanteet: 28, harhat: 2, vapaat: 0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Teemu Isoketo 3V 3 6/6 6/6 100%
2 Sami Haapakoski 2V 1 6/10 0/2 5/7 1/1 60%
3 Mikko Kanala 3P 1+2 5 11/12 2/2 1/1 5/5 3/4 92%   I
4 Henri Puputti 3K 1+3 3 10/13 1/1 5/5 4/7 77%   II
5 Matias Rinta-aho S 1 1 3/6 2/3 1/3 50%
6 Tuomo Lönnmark 1V 2 4/7 2/3 0/1 2/3 57%
7 Mikko Haukkala 2K 1/3 1/2 0/1 33%
8 Severi Lassila 2P 1 3/5 3/4 0/1 60%
9 Janne Heimonen L 1 3/7 3/4 0/3 43%
10 Jere Saukko 1/2 1/1 0/1 50%
11 Arttu Ruuska 1+2 2 7/10 1/2 1/3 2/2 3/3 70%
12 Janne Mäkelä 2 5/6 1/1 2/2 2/3 83%
3+12 17 60/87 15/20 13/20 17/23 15/24 69%

Kiteen Pallo -90

pj:Mikko Huotari, Saku Havukainen
3-tilanteet: 11, harhat: 0, vapaat: 0
# Pelaaja Up Ly Tu KL 1% 2% 3% K% KL % P
1 Topi Hurskainen 2P 6/8 5/7 1/1 75%   I
2 Ville Posti 3K 1 5/8 2/2 2/5 1/1 62%
3 Hannes Pekkinen 1V 1 6/10 1/2 4/5 1/2 0/1 60%   II
4 Joni Matikainen 3P 0/4 0/3 0/1 0%
5 Joni Tervo L 0/1 0/1 0%
6 Ville Hämäläinen S 3/4 3/4 75%
7 Simo Rahunen 2V 2/3 1/2 1/1 67%
8 Jussi Hurskainen 2K 0/3 0/1 0/2 0%
9 Mikko Kosonen 3V 1/3 1/1 0/2 33%
10 Sami Joukainen 2 2/8 0/1 0/1 2/6 25%
11 Sami Partanen 7/10 1/1 1/1 5/7 0/1 70%
12 Antti-Jussi Toropainen 2/4 2/2 0/2 50%
2 2 34/66 14/23 11/22 7/11 2/10 52%

Vastaa