20.7.2019. Ansaittu voitto Jymy-Jusseista aurinkoisella Rantakentällä Ville Liukun iskiessä superissa KiPan voittojuoksun. KiPa – SJJ s2 – 1 (6 – 4, 4 – 5, s1 – 0)

Mökeiltään Rantakentälle tulleet 1142 katsojaa saivat nauttia 2,5 tunnin ottelun jälkeen KiPan voitosta Seinäjoen Jymy-Jusseista. Ville Liukku iski superissa voittojuoksun Topi Hurskaisen tuomana. Liukku löi yhteensä 4 ja toi 1 juoksun ja Topi toi 5 juoksua yltämättä palkinnoille.

Katso myös kuvat ottelusta

Topi Hurskainen toi KiPan vottojuoksun ja Henri Itävalo kuin maansa myynyt pudotettuaan pallon tappoheitosta

– Voitto oli ansaittu. Hyvin on pelattu viime aikoina, mutta lopussa on aina kääntynyt tappioksi. Nytkin viimeisen palon tekeminen oli vaikeaa, kolme pistettäkin oli otettavissa. Superissa pelattiin hyvä ulkovuoro ja tarvittava juoksukin lopulta saatiin. Tuurukin pitää ansaita, tiivisti KiPan helpottunut pelinjohtaja Raimo Bragge.

– Yksi piste sentään saatiin täältä mukaan. Tänään ihan oikeutettu tulos, tuon verran oltiin KiPaa jäljessä. Ulkopelillä on usein voitettu, nyt annettiin lahjaksi ulkona. Sisäpelissä tehtiin kopinnostopaloja ja tyhmiä ratkaisuja. Kolmostilanteita 20 ja 9 juoksua, ne ihan ok, mutta ulkopeli tänään petti, harmitteli Jymy-Jussien pelinjohtaja Antti Piuhola.

– Eilen oli ihan hyvää ulkopeliä, tänään ei. Jalkakaan ei oikein kulkenut, totesi Jymy-Jussien ykköspalkittu Elmeri Lieto (1 lyöty, 6/7 KL).

– Tärkeä voitto, usein on kääntynyt toisin päin, tiivisti myös KiPan ykköspalkittu Hannes Pekkinen (3 lyötyä, 1 tuotu ja 7/9 KL). KiPan kakkospalkinnon sai superissa voittojuoksun iskenyt Ville Liukku (4 lyötyä,1 tuotu ja 6/7 KL). Ruututähden eli parhaan ulkopelaajan palkinto meni myös Pekkiselle. KiPan palkittujen ulkopuolelle jäi Topi Hurskainen (5 tuotua, 7/9 KL) , joka ehti tuomaan 5 juoksua vaikka nukkuikin kolmospesällä yhden merkatun kotiutuslyönnin aikana. Avausjaksolla myös KiPan kotiuttajajokeri Sami Mikkolanaho löi KiPan 1 – 0 ja 4 – 0 juoksut, joten ruuti alkaa kuiva ja sihti löytymään hänelläkin.

KiPalla kova kotiutusprosentti 86 ensimmäisellä jaksolla

Avausjaksolla KiPa onnistui kotiutuksissaan 6/7 kertaa tehden kaksi juoksua muissa paitsi kolmannessa sisävuorossaan. Jakson kärkilyönnit 24 – 17 (65 % – 59 %) KiPalle, mutta kolmostilanteet 7 – 9 Jymyjusseille.

KiPa voitti hutunkeiton ja aloitti sisällä tehokkaasti. Vikka kärkenä Veli-Matti Sigvart palikin kakkoselle, sai KiPan lukkarina avausjakson numerolla 5 pelannut Ville Liukku purettavakseen pelkän kolmostilanteen. Kova veto ykkösrajaan meni läpi turvaverkkoihin ja Topi Hurskainen toi ilan merkkiäkin KiPan johtojuoksun 1 – 0. Eskelinen paloi laittomaan mutta Ville Kotro vaihtoi etupesät täyteen. Sami Mikkolanaho vaihtoi ensin Liukun kolmoselle ja löi toisellaan kumuran, joka pomppasi kakkoskoppari Mikko Haukkalan yli niin että Ville Liukku karkasi kotiin 2 – 0. Sami löi vielä kolmannen kärkkärin vaihtamalla Kotron välilyönnillä kakkoselle.

Sami Mikkolanahon ruuti alkaa kuivua ja kotiutuslyönnit tuottamaan tulosta

Tasoittavallaan Jymyjussit saivat yhden palon ajot JP Vainionpäälle, mutta Pekkinen poltti Marjamaäen kotiin ja Kotro nappasi vielä kakkoselta välipalon.

Toisen alkavalla KiPa jatkoi hienosti kun neljäntenä lyömään tulleelle Hannes Pekkiselle oli paloton ajolähtö. Pallo kakkospussiin ja Veli-Matti Sigvart toi 3 – 0. Kahden välipalon jälkeen vielä ajolähtö Sami Mikkolanaholle, joka löi merkistä kolmossauman puhki ja Topi Hurskainen toi 4 – 0.

Tasoittavalla Jymyjussit kavensivat kahdella juoksulla. Jukka-Pekka Vainonpää löi palottomasta ajolähdöstä kovaa keskelle ja Ville Viita toi 4 – 1,  Sami-Jukka Korvola yritti jatkoajoista näpykotiutusta, mutta Pekkinen hoiti ristin kotiin. Kolmannesta ajolähdöstä Atte Kontio löi kakkospuolelle väliin ja Mikko Haukkala toi 4 – 2 välipalon hinnalla. Numerolle 9 oli vielä merkki päällä, mutta Eskelinen haki Itävalon näpystä kolmannen palon kotiin.

Kolmannessa vuoroparissa ei kumpikaan saanut mitään sisällä aikaan. Viimeisen alkavalla KiPan Hannes Pekkinen löi ykkös-kolmostilanteessa kovaa etumiehen ohi ja Veli-Matti Sigvart toi 5 – 2. Lyöjien vähetessä Ikonen yritti kotiuttaa Hurskaista, mutta toinen palo kotiin. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Ville Liukku pudotti pallon kakkoskopparin eteen ja ilan merkkiäkin Elmeri Purmonen toi 6 – 2.

Viimeisen tasoittavalla Jymyjussit rakensivat palottoman ajolähdö, josta Jukka-Pekka Vainonpää löi merkistä linjaan ja Ville Viita toi 6 – 3. Avausjakson muuten hyvin lukkaroineelta Liukulta lipsahti lopussa kaksi lautaväärää ja Atte Kontio käveli jakson loppunumeroiksi 6 – 4.  Vieraat saivat vielä kärkensä kolmoselle Henri Puputin kovalla vedolla, mutta Pekkinen nappasi viimeisen ja Marjamäestä viimeinen palo kotiin.

JP Vainionpää löi 2. jakson voiton vieraille

Toiselle jaksolle KiPa vaihtoi Liukun jokeriksi ja Eskelinen tuli lukkaroimaan. Purmonen vaihdettiin numerolle yksi.

Jymyjussit aloittivat sisällä näpyttäen yhden palon ajot Vainionpäälle, joka löi kolme laitont lyöntiä. Mutta Henri Puputin kova veto osui Pekkiseen ja numerolle yksi vaihdettu Sami-Jukka Korvola toi vieraat johtoon 0 – 1. Kolmannesta ajolähdöstä Haukkalan lyönti Pekkisen räpylän kautta Kotrolle ja kolmas palo kotiin.

KiPa aloitti sisällä mallikkaasti: kolmen lyöjän jälkeen ajolähtö Hannes Pekkiselle, joka löi kovaa kolmospesän vierestä ja Elmeri Purmonen toi tasoituksen 1 – 1. Jatkoajoista Varosen varsi läi liian lyhyeksi, palo kotiin ja Ikosen merkatulla keskisaumalyönnillä Hurskainen nukkui kolmospesällä.

Myös toisessa vuoroparissa molemmat saivat yhden lisäjuoksun. Jukka-Pekka Vainonpää löi merkistä keskisaumaan ja Tuomas Raunio toi 1 – 2. Kahden palon ajolähtö vielä Itävalolle, mutta jälleen Pekkinen oli pallon edessä.

KiPa kopitti viisi miestä pois, mutta Purmonen, Hurskainen ja Pekkinen rakensivat palottomat ajot Varoselle. Kova veto jäi linjaan, mutta jatkoajoista Valentin Ikonen löi väliin kakkospuolelle ja Topi Hurskainen toi 2 – 2. Yksi risti oli vasta taululla, ajot jatkuivat, mutta Liukun tappikumura jäi matalaksi kopiksi ja vuoron vaihto.

Kolmannen alkavalla Jymyjussien Elmeri Lieto näpytti kärjen kolmoselle ja sitten vapaa välilyönti, jolla Ville Viita toi 2 – 3. Puputti vaihtoi kärjen kolmoselle välipalon hinnalla ja Mikko Haukkala löi pallon kekselle väliin niin että Tuomas Raunio ehti tuomaan jo 2 – 4.

Tasoittavalla KiPa joutui jälleen kopittamaan neljä miestä kärjen edestä pois. Kärjestä paloton ajolähtö Varoselle, joka löikin pallon väliin, mutta Puputi kova heitto poltti Purmosen kotiin. Jatkoajoista Valentin Ikonen löi pallon väliin ja Topi Hurskainen toi kavenuksen 3 – 4 kakksopalon hinnalla. Heti perään Ville Liukku löi jokeripaidassa  pallon kakkosjatkeelle ja Hannes Pekkinen toi tasoituksen 4 – 4. Lyöjiä jälleen riitti, mutta Itävalo nappasi väärällä Sigvartin etenemään kakkoselta eikä KiPa enää lisäjuoksuja jaksolla saanut.

Viimeisen alkavalla KiPa sai hyvin Jymyjussien kärjen kiinni ja taululle jo kaksi ristiä. Tyynelä ja Kontio vaihtoivat vielä pesät täyteen . Jukka-Pekka Vainonpäälle,  joka löi Mikko Haukkalan tuomana jakson voittojuoksun 4 – 5. 

KiPa sai tasoittavalaan yhden palon ajot Ikoselle, mutta Hurskainen irtosi tosi matalasta väärästä syötöstä eikä vaihtokaan onnistunut lyönnin mentyä laitomaksi.

Toisen jakson kärkilyönnit Jymyjussesseille 18 – 24 (51 % – 62 %), mutta kolmostilanteet KiPalle 10 – 8 ja kotiutukset Jymyjusseille 4/10 – 5/8.

Liukku supervuoroparin sankari

Jymyjussit aloittivat supervuoroparin sisälllä. Vainonpäälle tehtiin paloton ajolähtö, pallo väliin mutta Hurskaisen tappoheitto kotiin riitti. Jatkoajot Liedolle ja Puputille, mutta Hämäläinen haki näpyn ja Pekkinen oli kovan edessä.

Tasoittavalla KiPa sai yhden palon ajot Ikoselle, jonka viimeinen meni laittomaksi. Ville Liukku löi varren ohi tappimiehen ja kun pallo kirposi lukkari Itävalon räpylästä, syöksyi Topi Hurskainen illan viidennen juoksunsa ja KiPan voittoon.

Palo oli jo Topi Hurskaisesta tulossa, mutta pallo kimposikin Henri Itävalon räpylästä poispäin