2.7.2019. Sami Mikkolanaholla onnistunut debyytti KiPan paidassa: heti juoksu! Valentin Ikosen 1+2 avasi KiPan pelin ensimmäisellä jaksolla. Toisella draaman kaari kääntyi ja kotareissa SiiPeltä hyytävä ratkaisu. KiPa – SiiPe k1 – 2 (6 – 0, 2 – 9, s0 – 0, k4 – 6)

Kiteen Pallo sai loppukaudeksi riviinsä Ville Liukun kaveriksi toiseksi kotiuttajajokeriksi Sami Mikkolanahon Alajärveltä. Tervetuloa KiPan paitaan, Sami! Mukava olis ollut nähdä ottelu livenä, mutta tämä raportti nyt Ruutu+:n avustuksella Välimeren rannoilta.

KiPa oli muokannut rosteriaan uusiksi siten että kärkenä pelasi Jesse Eskelinen ja kakkoskärkenä numerolla kuusi Elmeri Purmonen. Ville Hämäläinen numerolla yhdeksän ennen Eskelistä. Kuumeesta toipunut Samu-Kalle Varonen numerolla viisi. Jokerioastolla olivat Veli-Matti Sigvart, Vlle Liukku ja Sami Mikkolanaho.

Ville Kotro sai parhaan ulkopelaajan palkinnon. KiPan ykköspalkittu oli Valentin Ikonen (1+2 lyötyä, 1 tuotu ja 8/12 KL), kakkospalkittu Topi Hurskainen (1+1 lyötyä, 2 tuotua, 7/10 KL). Vieriaden ykköspalkinto Samu Vainikaiselle (1+1 lyötyä, 1 tuotu, 9/11 KL) ja kaksopalkinto Kimmo Lukkarille (4 lyötyä, 6/10 KL).

Avaujakso lupasi hyvää KiPalle

KiPa aloitti ottelun sisällä – ja aloittikin todella mallikkaasti. Kärki Eskelinen paloi kolmoselle, mutta etutilanteessa Valentin Ikonen vaihtoi ensin takapesät täyteen kolmossaumasta ja pamautti sitten kakkosjatkeelta läpi 1+2 juoksun arvoisesti! Kunnarin edellä kotiin tulivat Topi Hurskainen ja Hannes Pekkinen.
– Hyvä fiilis, katottu paikka, en ollut ensi kertaa pappia kyydissä, kertoi Ikonen Sutki Sutisen kenttähaastattelussa.

Sigvart meni ykköselle ja Samu-Kalle Varoselle merkki päälle, mutta haavat kotiin Ikosesta. Ville Kotro vaihtoi Sigvartin kolmoselle ja ennen toisen lyöntikierroksen alkua pääsi kahden palon tilanteessa myös Sami Mikkolanaho ensi kertaa KiPan paidassa mailan varteen. Viimeisellä hermopallo kolmospuolelle ja Veli-Matti Sigvart toi jo 4 – 0 KiPalle.

Toisen vuoroparin alussa talulla oli jo kaksi ristiä kun etutilanteessa Ville Liukku tuli mailan varteen. Ensin vahto kolmoselle ja sitten Samu-Kalle Varonen kotiin asti ja taululle 5 – 0.

Neljännen vuoroparin alkavalla KiPan kakkoskärki Elmeri Purmonen eteni kaksi pesäväliä kolmoselle Juhani Myyryläisen lyönneillä. Ville Kotro pisti pustärin väliin ja Elmeri Purmonen karkasi kotiin tuoden 6 – 0 välipalon hinnalla. Ykköskärjestä Sigvart paloi ykköselle kun matala syöttö tuomittiinkin oikeaksi. Samu Vainikainen poltti Hurskaisen kolmoselle eikä lisäjuoksuja tullut.

Tasoittavalla SiiPe rakensi kärjestään palottomat ajot Samu Vainikaiselle. Kotro poltti loistavasti etenijän kotiin ja jatkoajot Kimmo Lukkarille. Kumurayritys Hurskaiselle kopiksi ja pesät tyhjiksi. Jokeri Eemeli Paldanius löi itsensä suoraan kakkoselle, mutta Hämäläinen poltti hänet kolmoselle. Ja Kotro nappasi seuraavasta risti kakkoselta, joten jaksovoitto komeasti KiPalle 6 – 0.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 25 -17 (60 % – 45 %), kolmostilanteet 9 – 4 ja kotiutukset 6/9 – 0/4.

Toinenkin jakso räväkästi Hurskaisen kunnarilla alkuun, mutta…

SiiPe aloitti toisen jakson sisällä. Paldanius oli vaihdetu jokeripaidasta numerolle yksi ja Puustinen numerolle kolme. Puustinen meni kärjeksi ja yhden palon ajot Kimmo Lukkarille, jonka kumura putosikin väliin ja Eino Puustinen toi 0 – 1. Myös vaihto onnistui, jatkoajot Roope Räisäselle, jonka viimeinen jäi lyömättä, kun syöttö olikin oikea. Tästä risti kotiin ja ykköselle sekä vuoron vaihto.

Tasoittavalla KiPan Eskeliselle haavat, mutta Sigvart meni kärkeen. Seuraavana Topi Hurskainen iski vapaan lyönnin kolmospesän kaarelta läpi, 1+1 juoksua kun Topin kunnarin edellä kotiin tuli Veli-Matti Sigvart 2 – 1.

–  Harvoin kolmospuolelle tulee tuollaista lyötyä, kommentoi Hurskainen kenttähaastattelussa.

Hurskaisesta risti kotiin kun Ikosen saumalyönti jäikin linjaan. Kahden palon ajot Sami Mikkolanaholle, Purmosesta haavat kotiin eikä lisäjuoksuja tullut.

Tasoittavalla KiPa sai SiiPen häntäpäästä tukun haavoja ja yhden palon, mutta Samu Vainikainen iski ykköstilanteessa pallon läpi kakkosjatkeelta 1+1 juoksun arvoisesti. Kunnarin edellä kotiin tuli Eero Paldanius ja taululle juoksut 2 – 3. Yhden palon ajot Lukkarille, keskipomppu ja pyromaani-Kotron kädestä toinen palo. Jatkoajot jokeripaitaan vaihdetulle Roope Räisäselle, kova veto keskelle ja Juho Keinänen toi 2 – 4 siiPelle.

Toisen tasoittavalla KiPan peli tyrehtyi Pekkisen ykkös-kakkostilanteen lyöntiin suoraan kakkospesälle, mistä tuli risti kakkoselle sekä kolmoselle.

Kolmannen alkavalla SiiPe rakensi Samu Vainikaisen koukkunäpyllä kärjen kolmoselle. Yhden palon ajolähtö Kimmo Lukkarille, kova paukku kakkospesän päälle. Tuloksena kolme juoksua kotiin Simo Vainikaisen, Eino Puustisen ja Ville Pietisen tuomina. Lukkarista toinen risti kolmoselta. Seuraava lyöjä Antti Rinnevuori pamautti kunnarin 1+0 juoksua tyhjään kenttään ja tilanne jo 2 – 8! Juho Keinänen löi vielä välilyönnilla Antti Rinnevuorelle tuplajuoksun 2 – 9.

Kolmannen tasoittava oli KiPalla samaa luokka kuin toisenkin: Eskelisestä risti ykköselle, perään Sigvartista ja Hurskaisesta palon kakkoselle.

Viimeisen alkavalla SiiPe ei saanut mitään aikaan. Tasoittavlla KiPan Sigvart löi itsensä suoraan kakkoselle pallon karattua kolmosjatekeen taakse. Pekkinen näpäytti tyylikkäästi hänet kolmoselle, mutta paloi itse laittomaan. Yhden palon ajot Liukulle, koukkunäpy, mutta toinen palo kotiin. Jatkoajot Mikkolanaholle, kolams palo ja jälleen edessä Supervuoropari SiiPen kanssa.

Supervuoron etsikkoaika menetettiin

SiiPe aloitti Superin sisällä tehden kärjestään palottomat ajot. Samu Vainikaisen viimeinen laiton ja palo. Lukkarin lyönnin haksi Hurskainen kopiksi ja pesät tyhjiksi. Kakkoskärjestä vielä takatilanne ja Räisänen viimeisenä lyöjänä. Kakkosrajanäpystä toinen palo Pietisestä ja Kotro poltti myös Hakomäen kotiin.

Tasoittavalla KiPa oli vaihtanut Hämäläisen ykköseksi, joka menikin kärjeen ja Hurskaisen näpyllä kakkoselle ja sitä seuranneella harhaheitolla jo kolmoselle. Pesät täyteen Ikoselle, Hämäläisestä niukka palo kotiin. Kotareihin mentiin kun Liukun koukkunäpy ei riittänyt ja Mikkolanahon kumura jäi tappimiehelle!

Kotiutuskilpailussa SiiPeltä jäätävä ratkaisu

Kotarit aloitti SiiPe:

 1. Mikko Hakomäki – Antti Rinnevuori: ensimmäisellä Pekkiselle kopiksi ja palo
 2. Teemu Kinnunen- Eero Paldanius: toisella väliin kolmospuolelle 0 -1.
 3. Kimmo Lukkari – Simo Vainikainen: toisella kakkosjakeelle 0 – 2
 4.  Roope Räisänen – Samu Vainikainen: ensimmäisellä huti!
 5. Toni Toivanen- Ville Pietikäinen: toisella Hannes Pekkiselle ja palo.

Kiteen Pallo-90:

 1. Ville Liukku – Ville Hämäläinen: viimeisellä kolmoskopparin syöksykoppi ja haavat
 2. Valentin Ikonen – Veli-Matti Sigvart: viimeisellä kakksopesän takaa 1 – 2
 3. Hannes Pekkinen – Topi Hurskainen: viimeisellä etumiehelle, palo
 4. Samu-Kalle Varonen – Elmeri Purmonen: ensimmäsiellä pallo kolmospuolelle verkkihin 2 – 2
 5. Sami Mikkolanaho – Jesse Eskelinen: viimeisellä laiton

SiiPe:

 1. Teemu Kinnunen- Eero Paldanius: toisella 2 – 3
 2. Kimmo Lukkari – Simo Vainikainen: toisella kolmospuolelta linjasta läpi 2 – 4
 3. Samu Vainikainen – Antti Rinnevuori: toisella kolmospuolelta takaa läpi ja kunnari 1+1 juoksua!  2 – 6

Kiteen Pallo-90:

 1. Ville Liukku – Topi Hurskainen:  viimeisellä keskeltä 3 – 6
 2. Valentin Ikonen – Veli-Matti Sigvart: tosiella keskeltä 4 – 6
 3. Samu-Kalle Varonen – Elmeri Purmonen: viimeisellä laiton.