19.8.2018. KiPa oli aivan hilkulla yllättää sarjakärki-Koplan. KPL – KiPa 2 – 1s (0 – 1, 4 – 2, s2 – 1)

Kiteen Pallo-90 haastoi runkosarjan ykkösen, Kouvolan Pallonlyöjät pudotuspelien avausottelussa ja oli todella lähellä jymy-yllätystä. KiPan vakiokokoonpanosta puuttui Samu-Kalle Varonen, johon iski tauti edellisenä yönä.

Katso myös kuvat ottelusta

– Nussakka matsi, mutta tulos meidän kannalta väärä. Tultiin tätä peliä voittamaan ja taistelemaan hamaan loppuun asti. Ei lohduta tämä tilanne. Silloin kun karkki on suussa, se kannattaa pureskella tai nielaista. Tappio harmittaa, mutta monta juttua voidaan ottaa matkaan mukaan, pohti jälleen KiPan ykköspalkinnon pokannut Sami Partanen (4/9 KL ja monta polttoheittoa kotiin etenkin 1. jaksolla).

– Tiukkaa, ekalla jaksolla sisäpeli pyöri, mutta ei saatu jatkuvuutta. Ulkopeliin olen enemmän kuin tyytyväinen. Vastassa on hyvä ulkopelijoukkue, siksi se on tiukkaa, KPL:n parhaana palkittu Juho Hacklin (1 tuotu, 6/6 KL) kommentoi.

– Peli oli pudotuspelityyppinen. Kuten Eko totesi, voittamaan tultiin, mutta ei ihan riittänyt. Pelattiin hyvin ulkona vaikka vähän lipsahti, siellä oli hyviä lyöntejä joukossa. Tästä eimuuta kuin yhdessä – kahdessa päivässä pitää latautua seuraavaan matsiin, KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge tiivisti.

– Pelin luonne tulee olemaan tiukka. Kitee tuli kovasti ja tulee vielä kovempaa kotonaan. Nihkeätä peliä, pitää olla kovia suorituksia joilal juoksuja lyödään. Nopeasti pitää peli käydä läpi, seuraava tulee nopeasti, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinenkin katsoi jo tiistain Rantakentän otteluun.

AJ Toropainen iski KiPan 1. jakson voittojuoksun

KPL:n kärki Tommi Mäentausta (6/7 KL) – Anssi Lammila (7/7 KL) – Juho Hacklin (6/6 KL) pomputtivat tilannetta melkein sadan prosentin tehoilla. Mutta KiPan ulkokentällä etenkin Sami ”Eko” Partanen oli useimmiten pallon edessä ja avausjakson seitsemästä kolmostilanteesta isännät eivät saaneet  yhtään juoksua.

Toisen vuoroparin tasoittavalla KiPan jokeri Antti-Jussi Toropainen kotiutti viimeisenä lyöjänä tarkalla välilyönnillä jokeri Jani Ahosen 0 – 1 ja se riitti avausjakson voittoon.

Jani Ahonen ehti vähän myöhässä lähtienkin tuomaan Antti-Jussi Toropaisen välilyönnillä KiPalle 1. jakson voittojuoksun 0 – 1

Toisen jakson vei muutama lipsaus

– Toisella jaksolla tuli muutama lipsaus mitä ei ekalla nähty, niitä ei kärsi ottaa, harmitteli Partanen.

KiPa aloitti 2. jakson sisällä ja meni Valentin Ikosen merkatulla välilyönnillä Veli-Matti Sigvartin tuomana 0 – 1 johtoon.  Tasoittavalla KiPan hyvin pelannut lukkari Jesse Eskelinen irrotti taktisella väärällä Mäentaustan kolmoselta. Etupesät jäivät täyteen ja Juha ”Kore” Korhonen löi painuvan lyönnin kakkospesän päältä maisemiin. Näin kakoselta lähtenyt Matti Saukko toi tasoituksen 1 – 1 ja takapesät jäivät täyteen. Heti seuraavana lyöjänä ex-kipalainen Matti Latvala iski kumuran kolmospuolelle ja Teemu Nurmio toi KPL:n johtojuoksun 2 – 1.

Kolmannen tasoittavalla palolta näyttänyt tuomio muuttui Mäentaustan ehtimiseksi kolmoselle kun mahallaan kurkottaneen kolmosvahti Tervon jalat olivat ilmassa. Seuraavalla lyönnillä Juho Hacklin iski palloa kovaa kakkospuolelle ja pallo sirvahti Simo Rahusen räpylästä  sen verran kauas, että Tommi Mäentausta karkasi 3 – 1:een. Matti Latvala lisäsi kumuralla kakosjatkeelle KPL:n johdon 4–1:een Anssi Lammilan tuomana.

KIPa sai neljännen aloittavalla kavennuksen 4 – 2 Valentin Ikosen lyönnin mentyä linjasta räpylän alta ja Topi Hurskainen ehti kotiin.

KiPa johdossa vielä supervuoroparin alkavan jälkeen

KiPa pelasi toisen sisävuoron heti peräkkäin supervuoroparin alkavalla. KPL sai KiPan kärjen katkaistua, mutta takapesät täyttyivät lukkarin estettyä Ekon lyöntiä etutulanteessa. Tämä tilanne kuivui kun KPL:n kakkkospalkinnon saanut lukkari Janne Kivileto irrotti taktisella väärällä Sigvartin kolmoselta. Kotro vaihtoi uuden takatilanteen taktisella hudillaan millä tuli toinen risti ykköseltä. Ajolähdöstä ensin AJ Toropaisen kumura lensi kopiksi ja Rahuselle haavat kotiin. Kova veto keskisaumaan vaihtoi uudetlleen pesät täyteem. Myös Myyryläisen kotiutusyritys tuotti vain haavat, mutta kolmossaumasta etenijä yksin kolmoselle kun Myyryn koppia ei pudotettu. Viimeisenä lyöjänä oli Jesse Eskelinen koko ottelun ensimmäisellä lyöntivuorollaan ja heti ensimmäisellä lyönnillä pallo komeasti kolmosjatkeelle väliin ja Joni Tervo toi KiPan 0 – 1 johtoon.

Jesse Eskelisen komealla kumuralla Joni Tervo toi KiPan 0 – 1 johtoon supervuoroparin alkavalla

Joni Tervo etenijänä tuomassa KiPan johtojuoksua superissa

Superin tasoittavalla etutilanteessa Latvalan kolmossaumalyönti meni luvattoman läheltä ohi Ikosesta ja kolmospalon sekä pelkän ykköstilanteen sijaan pesät täyttyivät. Yhden palon ajolähdöstä vireeseen päässyt Juha Korhonen löi väliin kolmospuolelle ja Tommi Mäentausta toi tasoituksen 1 – 1. Kolmossaumasta vaihto jäleen ja uusi ajolähtö Sasu Toikalle, joka myös pudotti pallon kolmoskopparin eteen ja Anssi Lammila toi voittojuoksun 2 – 1.

Juha Korhonen kotiutti Tommi Mäentaustan 1 – 1

Anssi Lammila riemuitsee Sasu Toikan lyönnillä tuomaansa ottelun vottojuoksua 2 – 1