19.7.2020 KiPa haki pisteen sarjajohtajalta Kouvolasta Sami Mikkolanahon pajatson tyhjennyksellä. KPL–KiPa 2–1s (5–6, 5–3, s5–1)

Kouvolan Pallonlyöjät kokivat vasta toisen pistementyksen tänä kesänä ja KiPa on saanut jokaisesta pelaamastaa ottelusta yksi tai kaksi sarjapistettä. KiPa on nyt sarjassa neljäntenä pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneesta Pattijoesta, jonka KiPa kohtaa ylihuomenna Raahessa.

Katso myös kuvat ottelusta

KPL aloitti ottelun sisällä mennen 3–0 johtoon kuten kokeneen sarjajohtajalta kotonan saatoi odottaakin. Lyöjäjokeri Jere Dahlström iski läpi kakkosjatkeelta ja Lassi Vasaraisen tilalla pelannut Miika Timonen haki hienosti pallon, eikä juoksuja tullut yhtä enempää. Dahlströmin laaka heti perään kolmoskopparin eteen ja isännät 2–0 johtoon. Sasu Toikan veto linjaan, vähän löysä heitto kotiin ja taululle 3–0.

Miika Timoselta pisteen arvoinen suoritus, kehui KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

Mutta KiPan nuori joukkue ei tästä hätkähtänyt vaan rakensi heti tasoittavalla palottomat ajot Samu-Kalle Varoselle, jonka ykkösrajanäpy riitti kärkimies Elmeri Purmoselle, joka meni 6/8 kertaa kärkeen. Lyöjäjokeri Sami Mikkolanaho iski pajatson tyhjäksi kolmoskoppari Juho Hacklinin tontilta ja taululle jo 3–5 kun kunnarin edellä kotiin kirmasivat Juhani Myyryläinen, Hannes Pekkinen ja Samu-Kalle Varonen. Kouvolan 1341 katsojaa hiljeni kun Tommi Päivinen löi vapaalla kumuralla vielä tuplajuoksun Mikkolanaholle ja KiPa johti 3–6.

Sami Mikkolanaho (1+3 lyötyä, 2 tuotua ja 4/9 kärkilyöntiä) sai KiPan ykköspalkinnon, mutta Sami itse ei ollut lainkaan tyytyväinen päiväänsä.

– Tämä oli huono päivä, yhden juoksun lyönnillä tuli neljä enkä saanut muita onnistumaan, piiskasi Sami itseään.

Elmeri Purmonen enimmäisenä onnittelemaan Sami Mikkolanahoa

KiPan johto kesti kun KPL ei saanut kuin kolmannessa vuoroparissa Sasu Toikan välilyönnillä ja neljännessä Matti Latvalan kumuralla kavennettua 5–6:ee. Viimeinen KiPan ulkovuoro oli lukkari Jesse Eskelisen näytöstä vaikka isännillä olikin neljä ajolähtöä. Santeri Löppänen irtosi taktisella väärällä ja jakso loppui vääräksi huudetun tolpan osumiseen lautasen reunaan.

Lukkari Jesse Eskelinen saikin KiPan kakkospalkinnon ulkopelistään, sillä sisävuorossa hänet jätettiin aina väliin. KPL:n ykköspakinnon sai pomppukone Juho Hacklin (1 lyöty, 3 tuotua, 8/11 KL) ja kakkospalkinnon Jere Dahlström (4 lyötyä, 5/11 KL).

KPL vei jakson kolmostilanteet 10–7, mutta vain kolme sisävuoroa pelannut KiPa kotiutukset 5/10–6/6.

Nuoruus vs kokemus: Toni Kode Kohonen vs Jesse Eskelinen

Ville Liukun oivallus vei KiPan johtoon

Toisella jaksolla KiPa meni toisen vuoroparin alkavalla 0–1 johtoon mielenkiintoisella tavalla. Mikkolanaho purki yhden palon ajolähtöä näpyllä, jonka Koplan lukkari Janne Kivipelto nappasi kopiksi. Hän palasi kotiin ja kärki Kasperi Kaksosesta tuli toinen palo. Kivipelto yritti polttaa kolmoselle etenevän Valentin Ikosen, mutta pallo menikin ohi. Ykkösellä ollut Ville Liukku oli pesässä kopin aikaan ja hän karkasi etenemään harhaheiton turvin. Kouvolalaiset eivät heti tajunneet tilannetta ja lähtivät laiskasti pallon perään, ja näin Ville ehti kotiin saakka vieden KiPan johtoon.

Ville Lukku osoitti että pesäpallo on älypeli karkaamalla ykköseltä saakka kotiin harhaheiton turvin

Iiro Nokkalan vapaa lyönti kakkosjatkeelle ja Matti Latvalan välilyönti kolmospuolelle sekä Juho Hacklinin veto kakkossaumaan vei isännät 3–1 johtoon.

KiPa nousi vielä kolmannen alkavalla tasoihin kun Kivipellon heitto toistamiseen meni ohi kolmosvahdilta ja Elmeri Purmonen toi illan toisen juoksunsa 2–3. Hannes Pekkisen välilyönti upposi kolmoskopparin eteen ja Kasperi Kaksonen toi tasoituksen 3–3. Taululla ei yhtään risti ja Mikkolanaho sai kahdesti ja Liukku kerran yrittää lisäjuoksuja, mutta isäntien ulkokenttä piti.

– Toiselle jaksolle jäi meiltä jossiteltava. Mutta mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä enemmän Kouvola hallitsi sitä, myönsi myös Tuuva.

Kopla tehokas Superissa

KPL aloitti Supervuoroparin sisällä ja Toni Kohosen lyönnistä tappoheitto reilusti yli kotipesän ja KPL johtoon 1–0. Jatkoajoista Matti Latvala pudotti pallon väliin 2–0 ja Sasu Toikka sekä Jere Dahlström puhkaisivat kakkossauman ja Anssi Lammila pamautti läpi ykkössaumasta, joten 5–0 oli likaa KiPan kiinniotettavaksi.

KiPa sai kyllä kärjestään palottomat ajot, mutta vain Valentin Ikonen kotiutti saumasta Tommi Päivisen. Pekkisen näpy ja Mikkolanahon kumuran epäonnistuivat, joten supervuoropari 5–1 KPL:lle. Mutta KiPa on edelleen ottanut vähintään pisteen jokaisesta ottelustaan.