19.5.2019 KiPan sisäpeli umpijäässä eikä ulkopelissäkän hurraamista Saarikentällä. ViVe – KiPa 2 – 0 (5 – 0, 14 – 1), x – x)

KiPan aurinkoinen Pohjanmaan turnee jatkui lauantain voittoisan Seinäjoen vierailun jälkeen Vimpelin Saarikentällä. Valitettavasti KiPan esitys oli suorastaan kehno verrattuna lauantaiseen kun Veto mätti 19 juoksua KiPan ulkokentästä.

KiPan oli muuttanut avausjaksolle lyöntijärjestystään niin että Jesse Eskelinen oli numerolla kolme.Toiselle jaksolle Samu-Kalle Varonen tuli kolmoseksi, mutta eipä se mitään muuttanut.

Parhaan ulkopelaajan palkinnon sai Matias Rinta-aho. KiPan palkitut olivat Samu-Kalle Varonen (3/4 KL) ja Ville Kotro (4/7 KL). Vedon palkitut olivat Perttu Ruuska (1+7 lyötyä, 2 tuotua ja 10/13KL) ja Sami Haapakoski (4 lyötyä, 3 tuotua ja 9/13 KL). KiPan ainokaisen juoksun löi toisen jakson lopussa kunnarina tyhjään kenttään Juhani Myyryläinen.

Ensimmäisellä jaksolla KiPan sisäpeli umpijäässä

KiPan sisäpeli oli luokatonta 1. jaksolla. Ennen viimeistä sisävuoroa kärki oli päässyt edes kakkospesälle ainoastaan kaksi kertaa. Lisäksi etenemisessä tehtiin tyhmiä virheitä. KiPan ainoa kolmostilanne tuli viimeisen tasoittavalla kahden palon tilanteessa kun Hannes Pekkinen löi ykköstilanteessa pallon kolmosjatkeelta jokeen. Mutta juoksua ei tästäkään syntynyt.

Ei Vedonkaan sisäpeli erityisen loistokasta ollut. Ilman kolmennen vuoroparin Perttu Ruuskan 1+2 juoksun arvoista läpilyöntiä kakkossaumasta olisivat juoksut jääneet vain kahteen Vedollakin.

Veto aloitti sisällä ja meni 1 – 0 johtoon kun nuori kotiuttajajokeri Perttu Ruuska iski palottomasta ajolähdöstä Olli Heikkalan kotiin. Vaihtoytys kopiksi ja pesät tyhjiksi, mutta häntäpäästä isännät saivat vielä Janne Mäkelälle tilanteen, mutta se kuivui Samu-Kalle Varosen koppiin. Kakkostilanteessa Mäkelä iski pallon kakkosrajasta Savonjokeen, mutta Ville Takala paloi puolitoista metriä ennen kotipesää.

KiPan tasoittava alkoi takkuisesti kun neljän lyöjän jälkeen oli jo kaksi ristiä taululla. Jakso loppui kun Ville Liukun kova veto kakkostilanteessa jäi siepparin räpylään, eikä etenijää saatu kakkospesää pitemmälle.

Toisen alkavalla Heikkala haavoittui, mutta etenijäjokeri Jere Saukko pamautti pallon kolmosrajasta jokeen ja eteni suoraan kakkoselle. Harhaheitto ohi kolmospesän vei Saukon kolmoselle. Sami Haapakosken lyönti jäi linjaan kopiksi ja Saukosta risti kotiin. Mikko Kanalasta toinen palo Heinosen näpyn jäädessä lyhyeksi ja Eskelisen polttaessa etenijän kolmoselle. KiPan etukentän ulkopeli alkoi toimia kun Matias Rinta-aho poltettiin myös kolmoselle.

Tasoittavalla KiPan kärki sakkasi edelleen ja Veli-Matti Sigvart paloi kakkoselle Heimosen napattua Topi Hurskaisen näpystä kopin. AJ Toorpainen paloi ykköselle keskipompun jäädessä matalaksi. KiPAn lyöjät loppuivat kun Liukun vaihtoyrityksestä Varoselle haavat kolmoselta.

Kolmannen alkavalla Veto meni 2 – 0 johtoon kun etupesien ollessa täynnä Sami Haapakoski löi pallon läpi kakkosjatkeelta ja Olli Heikkala ehti helposti kotiin. Palottomasta ajolähdöstä Perttu Ruuska pamautti pallon jokeen kakkossaumasta 1+2 juoksun arvoisesti ja kunnarin edellä kotiin ehtivät Mikko Kanala ja Sami Haapakoski. Rinta-aho paloi kotiin. Taululla jo tylyt luvut 5 – 0. KiPa täyti pesät Makelalle, joka paloi itse viimeisen laittomallaan. Elmeri Anttilan koitutusyritys meni kopiksi Topille ja hänkin poltti itsensä viimeisen näpyn mennessä laittomaksi.

KiPa otti aikalisän ennen tasoittavaa sisävuoroaan. Kentällemenossa oli edelleen ongelmia kun kärjestä tuli viidet haavat ja palo ykköselle. Vasta kuutonen Samu-Kalle Varonen pääsi edes ykköselle, mutta kakkostaipaleelta haavat hänellekin. Kotron kohtalona oli toinen palo kakkoselta ja vuoro loppui AJ Toropaisen paloon kakkoselta.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Vedonkin sisäpeli oli hukassa kun Haapakosken vuorolla tuli palot kakkoselta ja kolmoselta. Rinta-aho täytti takapesät ku pallo luiskahti Varoselta jokeen. Kahden palon ajot Ruuskalle, jonka viimeinen laittomaksi ja KiPa viimeistä kertaa avausjaksolla sisään.

Hämäläinen pääsi ensi kertaa ykköselle väärällä, mutta poltti itsensä edetessä huonosti Hurskaisen osittaisella läpilyönnnillä. Ja Topista heti perään kärpänen ykköseltä Heimosen taktisella väärällä. KiPan ensimmäinen kolmostilanne nähtiin kuitenkin kun Hannes Pekkinen löi kolmosjatkeelta ykköstilanteessa pallon jokeen. Takatilanteessa Liukulle oli merkki päällä, mutta pallon jäi kakkospolttajalle ja Ikone paloi kotiin. Näin 1. jakso Vedolle selväti juoksuin 5 – 0.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 24 – 12 (63 % – 29 %), kolmostilanteet 11 – 1 ja kotiutukset 5/10 – 0/1 Vedolle.

Myyryläisen kunnari laiha lohtu 2. jaksolla

Toinen jakso alkoi KiPalla ensimmäistä vähän paremmin kun Varonen pelasi numerolla kolme.  Hämäläinen pääsi vapaalla ykköselle ja Hurskainen vaihtoi hänet kakkoselle. Sigvart poltti itsensä laittomaan ja Hämis paloi kolmostaipaleella Ikosen näpystä. Liukku koetti vaihtaa Samu-Kalle kolmoselle, mutta kolmas palo ja vuoron vaihto.

Vedon kärjestä heti palottomat ajot ja Perttu Ruuska iski pallon väliin kolmospuolelle ja Olli Heikkala toi 1 – 0. Samu-Kalle syöksyi Ruuskan vaihtolyönnin onneksi poikki eikä lisäjuoksuja tullut. Ajot Mäkelälle ja Samu-Kalle haki takalaittomasta haavat Kanalalle. Haapakoskest aristi kolmoselta, mutta Rinta-aho vahtoi kärjen kolmoselle. Taktisella pudotuksella kolmas ajolähtö. Heimosen lyönti kopiksi, haavat kotiin ja toisella kopilla pesät tyhjiksi. Sillanpää kakkoskärjeksi kentälle. Takala ja Anttila vaihtoivat takapesät täyteen, mutta KiPan linja torjui Anttilan ja Lassilan kotiutusyritykset.

Toisen alkavalla KiPan lyönnit lähtivät kuutosesta jakopinnostoilla haettiin kärkeä esiin. Hämäläiselle haavat, Sigvart paloi laittomaan ja Hurskainenkin nosti kopin. Varonen pääsi ykköselle, mutta Ikosen vaihtolyönti etumiehelle käsiin ja toinen palo. Vuoro loppui nolosti AJ Toropaisen kopinnostopaloon.

Tasoittavalla Veto sai kakkospesältä tulleella harhaheitolla ilmaiseksi takatilanteen. Haapakoskelle oli merkki päällä, mutta haavat kotiin Saukosta. Paloton ajolähtö Perttu Ruuskalle, joka löi heti ensimmäisellä läpi kolmospesän päältä ja kotiin ehtivät Mikko Kanala ja Sami Haapakoski. Tilanne 3 – 0 kun Rinta-ahosta ensimmäinen palo kolmoselta. Kopin pudotuksella yhden palon ajot Janne Mäkelälle ja merkatulla välilyönnillä Perttu Ruuska toi 4 – 0. Ruuuskan saldo jo 1+6 lyötyä ja kaksi tuotua juoksua! Mäkelän kopinnostolal kakkoskärkeä töihin ja jälleen huono heitto ohi kakksopesän lahjoitti Vedolle takatilanteen. Ajot Kanallele ja Anttilasta kotiin toinen palo pallon jäätyä linjaan. ajot Sami Haapakoskelle, pystäri väliin ja Severi Lassila toi 5 – 0. Edelleen ajolähtö ja Matias Rinta-ahokin puhkaisi kolmospesän niin että Olli Heikkala ja Mikko Kanala toivat 7 – 0. Kolmennella lyöntikierroksella Heikkala puhkaisi ykköstilanteessa kolmopuolen ja jälleen takatilanne isännille. Kahden palon ajot Sami Haapakoskelle, pystäri maan kautta linjaan ja täpärästi 8 – 0 Severi Lassilan tuomana, mutta jatkoajoista Rinta-ahon kopin jälkeen takapalo ykköseltä ja KiPan vihdoin sisään 25 Vedon lyöntivuoron jälkeen.

Kolmannen alkavalla KiPan AJ Toropainen löi itsensä suoraan kakkoselle kumuran pompattua kakkoskopparin yli. Kotron kopinnostolla tuplahaavat mutta KiPan kärki edeleen umpijäässä.

Tasoittavalla Veto pelasi hyvin kakkoskärjelläänkin ja Elmeri Anttilan lyönnin luiskahtaessa läpi Viljo Sillanpää toi 9 – 0. Severi Lassila kotiutti linjasta Ville Takalan 10 – 0 ja kakkospuolen läpilyönnillä  Mikko Kanala Severi Lassilan 11 – 0. Sami Haapakosken lyönnillä Olli Heikkala toi 12 – 0 ja ajolähdöstä Perttu Ruuskan hidastetulla 13 – 0 Mikko Kanalan tuomana. Ajot jatkuivat ja Janne Mäkelä löi kumaralla Sami Haapakosken kotiin14 – 0. Haapakosken ja Heimosen laittomilla vihdoin kaksi paloa ja vuoron vaihto. Tässä vaiheessa Veto oli lyönyt yhden juoksun enemmän kuin KiPalla oli edes kärkilyöntejä!

Viimeisen alkavalla KiPan kolmanneksi viimeisenä lyöjänä Juhani Myyryläinen löi kunnarin tyhjään kenttään pallon mennessä kolmosjatkeelta Savonjokeen. Viimeisenä lyöjänä Liukku yritti nostaa pallon ykkösvahdin yli, mutta pallo jäi räpylään ja jakso päättyi juoksuin 14 – 1.

Toisen jakson kärkilyönnit 38 – 12 (70 % – 33 %), kolmostilanteet 21 – 2 ja kotiutukset 14/21 – 1/2 Vedolle.