18.8.2020 Toisen jakson toisen vuoroparin Elmeri Purmosen kunnari ja viisi yksittäistä juoksua iski luun kurkkuun Sotkamon Jymylle. Jymy-KiPa 1-2s (5-2, 2-6, 2-3s)

Elmeri Purmonen sytytti kunnarillaan KiPan toisen jakson toisen tasoittavalla.

Katso kuvat ottelusta 

Elmerin kunnarin lisäksi supervuoroparin alkuun toisena lyöjänä Jesse Eskelinen pamautti pallon kolmosluukusta Hiukan rantaan ja KiPa meni 0-2 johtoon hiljentäen 1054 katsojasta noin tuhat eli kainuulaiset. Sami Mikkolanahon lyömä tuplajuoksu Jesselle ja 0-3 riitti KiPan voittoon, vaikka Jymyn Antti Korhosen läpärillä tulikin kavennus 2-3 ja isännät saivat kolme kertaa yrittää kotiutusta ajolähdöstä.  KiPan takatilannepelaaminen kesti, kun ensin Lauri Rönkön viimeinen lyönti meni laittomaksi ja Valentin Ikonen sekä Hannes Pekkinen torjuivat Roope Korhosen sekä Riku Niemen maalyönnit.

Joni Lehikoinen ensimmäisenä onnittelemassa Jesse Eskelistä 1+1 juoksun arvoisesta kunnarista Supervuoroparin alkuun

– Ihan hyvä peli, jos eka jakso jätetään pois, ulkopelissä ei oltu silloin ihan ytimessä. Toinen jakso oli hyvä, vaikka tällä kentällä on vaikeaa pelata, tiivisti KiPan ykköspalkittu, lukkari Jesse Eskelinen (1+1 lyötyä, 3 tuotua ja 8/11 KL). Kakkospalkinnon sai Valentin Ikonen ( 2 lyötyä, 1 tuotu, 5/6 KL). Mainita pitää myös KiPan sytyttäjä Elmeri Purmonen (1+0 lyötyä, 3 tuotua, 6/10 KL).

Myös Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen antoi tunnustusta KiPalle:

– Ei KiPa vahingossa oli sillä sijalla sarjassa kuin on. Kun lyönti lähtee, se pelaa hienosti. Meillä on ollut vähän sitä, että johdetaan jotain 3-0 tai 5 juoksulla ja oletetaan, että se on tässä. Oikein hyvä opetus että on pelattava loppuun asti.

Ensimmäinen jakso KiPalta saamatonta

Jymy meni ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla Joni Rytkösen kävelemällä vapaataipaleella 1-0 johtoon, kun KiPan lukkari Jesse Eskeliseltä lipsahti toinenkin lautasväärä. KiPa tasoitti Valentin Ikosen komealla kakkosjatkeelle pudonneella ja Elmeri Purmosen tuomalla juoksulla.

Jymy teki kuitenkin heti toisen tasoittavalla kolme juoksua, kun Roope Korhosen maalyönti riitti Niilo Piiponniemelle, Konsta Kurikan kumura putosi vastustamattomasti ja Aapo Komulainen löi kolmosluukusta läpi mainostauluihin. Kolmannessa vuoroparissa Roope Korhonen lisäsi kakkossaumasta Jymyn johdoksi 5-1.

KiPa pystyi viimeisen vuoroparin alkavalla kaventamaan 5-2, kun pallo lensi yli kakkosesän ja Joni Lehikoinen juoks kaksi pesänväliä kotiin saakka.

Jakson kolmostilanteet kuitenkin tasan 8-8, mutta Jymyn kotiutusyritykset olivat parempia.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä saamatonta, mutta ei Jymykään mitään ihmeitä esittänyt, tiivisti KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva.

Elmeri Purmosen kunnari sytytti KiPan toisella jaksolla

Jymy meni avausvuoroparissa 1-0 johtoon Konsta Kurikan illan toisella vastustamattomalla kumuralla. KiPan etukentältä jälleen tehokas Joni Lehikoinen napsi kaikki kolme paloa tässä vuorossa.

Toisen vuoroparin tasoittavalla ottelun tahti muuttui täysin. Tauolla jokerisi vaihdettu ja edellisessä sisävuorossa kentällemenossa jo palanut Elmeri Purmonen iski toisen tasoittavalla ensimmäisenä lyöjänä pallon kolmsopuolelle väliin. Kolmoskoppari Riku Niemi kompuroi vastaantulossaan ja pallo menikin läpi, tuloksen kunnari tyhjään kenttään ja jakso tasan 1-1. Eskelinen ja Varonen nåpyttelivät pesät täyteen ja KiPa sai kuusi perättäistä ajolähtöä. Ensimmäisestä Hannes Pekkinen ei saanut Elmeriä ehjänä kotiin, mutta viisi seuraavaa onnistuivat: Valentin Ikosen ykkösrajanäpyllä Jesse Eskelinen toi 1-2, Sami Mikkolanaho kotiutti Jymyn linjan avustusella Samu-Kalle Varosen 1-3, Ville Liukun näpy oli juuri sopivan lyhyt Hannes Pekkiselle, 1-4; Joni Lehikoisen lyömää palloa pompoteltiin oikein urakalla kakkospesän vieressä saamatta välipaloakaan, ja Valentin Ikonen toi 1-5 ja vielä Juhani Myyryläinen kotiutti tarkalla kakkospuolen välilyönnillä etenijäjokeri Sami Mikkolanahon 1-6.

Jymy rakensi kolmannen alkavalla palottomat ajot, mutta kolmesta yrittäjästä vain Roope Korhosen pitkällä näpyllä Joni Rytkönen toi kavennuksen 1-6. Jakson viimeisessä sisävuorossa lukkari Eskelinen sotki kotiuttajien lyönnin niin että kahdesta lyöjä paloi laittomaansa ja komannen lyönti läi helposti linjaan.

Ottelun kolmostilanteetkin KiPalle 17-21 ja toisella jaksolla kotiutuprosentti 67, kun 9 kolmostilanteesta tehtiin 6 juoksua.

Kun JymyJussit hävisivät vieraissa Kempeleessä ja Vimpeli voitti puhtaasti Koskenkorvan, kotonaan, kasvoi KiPan (33 pistettä) ero yhden ottelun vähemmän pelanneeseen, kuudentena olevaan JymyJusseihin (25) kahdeksaan pisteeseen ja ero neljäntenä olevaan Vetoon (37) kasvoi yhdellä.

Tulevat ottelut

Lauantai 22.8. Manse PP-Kiteen Pallo, Kaupin pesäpallostadion, Tampere
Tiistaina 25.8. Kiteen Pallo-Joensuun Maila, Rantakenttä Kitee
Torstai 27.8. Imatran Pallo-Veikot-Kiteen Pallo, Aviasport Areena, Imatra