18.5.2019. KiPa haki makean yllätysvoiton Seinäjoelta pitäen JP Vainionpään pimennossa. KiPa – SJJ 0 – 1 (3 – 0, 1 – 1

 

–  Pelasimme ehjimmän pelimme pitkään aikaan. Jos ulkopeli pysyy samana ja saamme kolmostilanteita minimissään 15, niin Vimpelissä on mahdollisuuksia, arvioi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge voitokkaan otttelun jälkeen viikonlopun toista vieraspeliä, joka pelataan sunnuntaina Vimpelin Saarikentällä. KiPan kakksopalkinnon sai ansaitusti lukkari Jesse Eskelinen. KiPan ykköspalkittu oli Ville Liukku, joka onnistui 3/5 kertaa kotiutuksissaan (3 lyötyä, 3/7 KL).

Jo pari ensimmäistä ulkopelivuoroa jo osoittivat, että KiPan ulkopeli on kunossa. JymyJussit tosin sai tilanteita, mutta kotiutukset eivät olleet lähelläkään. Jymyjussien kolmen ensimmäisen lyöjän kärkilyöntin onnistuminen oli vaivaiset 20 % (4/20 KL) .Yksi KiPan etukentän hahmoista oli lukkari Eskelisen lisäksi sieppari Juhani Myyryläinen.

–  Varmaan tein jotakin oikein, kun vierasjoukkueen pelaaja palkitaan ulkopelipalkinnolla. Yleensä ulkopelipalkittu on kotijoukkueesta. Teimme sisäpelissä paljon vääriä lyöntiratkaisuja, mistä johtui sisäpelin ponnettomuus. Ulkopelissä saimme hyvin rikottua JymyJussien keulan, myös uuden keulan toisella jaksolla, analysoi Juhani Myyryläinen.

– Käsijarru oli päällä koko pelin ajan ja ei sitä saatu kyllä pois missään vaiheessa. Ratkaisut mitä kotiutustilanteissa haettiin ei oikein tänään onnistunut. 14 kolmostilannetta meillä kuitenkin oli, harmitteli Jymyjussien ykköspalkittu, sataprosenttisesti 6/6 kertaa kentälle mennyt etenijäjokeri Tuomas Raunio. Hän toi isäntien ainoan juoksun jonka lyöjänä oli kolminkertainen lyöjäkuningas Jukka-Pekka Vainionpää. Hänen kotiutustensa onnistuminen oli nyt vaatimattomat 14 %, kun vain yksi juoksu syntyi seitsemästä yrityksestä.

– Tiedossa oli, että Imatralta tullaan myöhään kotiin ja lauantaina on jo seuraava peli. Se oli kuitenkin kaikilla tiedossa, joten turha selitellä mitään. Kaikki tehtiin Imatra-pelin jälkeen tähän hetkeen, että ollaan valmiita. Tavoite oli ulkopelissä se, että kaveri saa maksimissaan kymmenen kolmostilannetta ja kolme juoksua, he tekivät kymmenen ja neljä. Tosi pettynyt olen kuitenkin meidän peli-ilmeeseen ja suorittamiseen. En muista koska viimeksi olisi meidän kotiuttamiseen kaatunut ottelu, kertoi Jymyjussien pelinjohtaja Mikko Vainionpää.

KiPan juoksujen teon aloitti toisen vuoroparin tasoittavalla Valentin Ikonen kotiuttamalla Veli-Matti Sigvartin 0 – 1. KiPan johtoa vahvisti samassa sisävuorossa pari Ville Liukku – Topi Hurskainen 0 – 2. Jakson loppunumerot 0 – 3 syntyivät saman tutkaparin tekemänä kolmannessa vuoroparissa.

Toiselle jaksolle JymyJussit vaihtoivat lyöntijärjestystään ja myös ulkopelipaikkojaan. Ulkopeli seinäjokisilla paranikin paljon ja tilanteita tuli enemmän, mutta miestä ei saatu millään ilveellä kotiin.

KiPan ykköspalkittu Ville Liukku löi KiPan ainoan juoksun taiturimaisella näpyllään toisen vuoroparin alkavalla. Jo kolmannen tuodun juoksunsa kipitti Topi Hurskainen. JymyJussit teki kuitenkin tilanteen ja ykköspyssy Jukka-Pekka Vainionpää onnistui tasoittamaan pelin Tuomas Raunion tuomana 1 – 1. Tämän jälkeen molemmat joukkueet pelasivat hyvää ulkopeliä eikä lisäjuoksuja enää nähty.

KiPan jännitys tiivistyi viimeisen tasoittavalla, kun Jymyjussit onnistuivat rakentamaan palottomat ajot, mutta Vainionpää, Juuso Myllyniemi ja Mikko Haukkala eivät onnistuneet murtamaan KiPan ulkopeliä ja lyömään jakson voittojuoksua. Näin KiPalle maukas voitto ja kaksi sarjapisteetä luvuin 0 – 1 (3 – 0, 1 – 1) ja isännät jäivät nuolemaan näppejään.