17.7.2018. Ennätyshelteisellä Rantakentällä jälleen 3 tunnin trilleri, joka kääntyi kotareissa vieraille, vaikka Sami ”Eko” Partanen löi yhden Superpesisottelun ennätyksensä 8 juoksua. KiPa – KoU k1 – 2 (3 – 4, 10 – 4, s1 – 1, k2 – 3)

Ottelu jäi 3 minuuttia vaille täydestä kolmesta tunnista, mutta +33 asteen helteessä oli pelaajilla kestämistä – ja yleisöllä nauttimista viihdyttävässä ja tunteitakin kuumentaneessa ottelussa.

Vaikka KiPa jäikin yhteen sarjapisteeseen, iski Sami ”Eko” Partanen yhteensä 8 juoksua. Suorituksen arvoa nostaa se, ettei siihen sisälly yhtään useamman juoksun kunnaria. Kolme juoksua ensimmäisellä, neljä juoksua toisella jaksolla ja yksi juoksu supervuoroparissa.

–  Tärkeimmällä hetkellä kotareissa tuli kuitenkin epäonnistuminen. Antaisin mielellään muutaman juoksun noista pois, jos olisi voitettu ottelu, piiskasi Eko itseään lehdistötilaisuudessa.

– Tämä on urheilua. Ekalla jaksolla oltiin niin huonoja ettei ansaittukaan muuta. Eikä meistä ollut ottajaksi superissa ja kotareissa jäätiin jälkeen. KssU ansaitsi bonuspisteensä. Pisteitä tarvitaan lisää, mutta tärkeintä on voittaminen, kun mennään kohti tärkeimpiä otteluita, viittasi Eko jatkosarjaan ja pudotuspeleihin.

Katso kuvat ottelusta – ja Milagre Dancers -sambaryhmän tanssijoista 🙂

Eko sai KiPan ykköspalkinnon ja kakkospalkinnon pokkasi toisen jakson alussa 1+2 juoksun arvoisen kunnarin iskenyt Simo Rahunen (1+2 lyötyä, 3 tuotua, 10/13 KL). Palkita olisi voinut myös kärkietenijä VIlle Hämäläisen (5 tuotua, 6/8 KL ykköselle). IS-Tähtipelaaja ulkopelisuorituksellaan oli Ville Kotro.

KoU:n lukkari Juho Hakomäki ei voi muuta kuin ihailla Ekon kotiutuslyöntejä

– Piste on piste, mutta pettymys se on kun enempäänkin oli mahdollisuus. Tepin lyönti 1. jaksolla (koppari Veli-Matti Yli-Hirvelä haki aivan maan rajasta syöksykopin, josta keskusteltiin kauan, mutta tasoitus jäi tulematta); Sampin uskomattoman hyvä leikkur, jonka ulkokenttä haki. Etsikkoajat oli molemmilla. KossU on hyvä joukkue, mutta me olisi tästä ansaisttu enemmänkin, harmitteli KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

– Ei näin kuumana käyvää pelituomaria ole nähnyt. Luotan aina pelituomariin, joka päättää ratkaisut, en nuoren kolmostuomarin kääntämiseen. Te ette ratkaisseet tätä peliä, mutta jää vähän hapuileva olo. Tuomarit 0 pistettä, KossU 2 pistettä, me 1 piste. Mutta tämä piste voi olla vielä tärkeä. Bragge kritisoi lehdistötilaisuudessa pelituomari Olli WIlenin ratkaisuja tämän muutettua tuomiotaan kuumassa ottelussa supervuoroparin tasoittavalla polttaen ykköskolmostilanteessa ykköseltä kärpäsen. Näin meni KiPan mahdollisuus yrittää voittojuoksua.

Jääkiekkoerotuomari Jari ”Japa” Levonen, otteluisäntä Keski-Karjalan Minkki Oy:n Pentti Lipsanen, Sami Partanen ja taiteilija Johanna Oras Ekon saaman ykköspalkinnon kanssa

Kritiikkiä oli tullut myös ensimmäisen jakson jälkeen jakson voittaneen joukkueen KoU:n kakkospelinjohtaja Sami Karjalalta niin paljon ennen toisen jakson alkua, että hän sai keltaisen kortin protestoinnista.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteen jälkeiset turpakäräjät jatkuivat vielä toisen jakson alkaessa. Sami Karjalalle 1 pisteen varoitus

Myös KiPan paidassa pelannut ja ennen Braggea peliä johtanut Koskenkorvan pelinjohtaja Jukka Latvala oli tyytyväinen kahteen pisteeseen.

– Kaksi pistettä on kova suoritus nuorelle joukkueelle. Tälläinen tuplamatka [huomenna IPV imatralla] tuntuu sopivan porukalle. Valmistautuminen meni täysin nappiin, tasapainoinen eka jakso, vaikka se meinasikin kääntyä yhdestä uskomattomasta tuomiosta kolmospesälle [Sigvartin ehtiminen Ikosen lyönnillä].

– Meillä jokerit lyö ja muut juoksee, viittasi Latvala viiden lyönnin Wahlsteniin ja kahden lyödyn Hallasuohon.

Koskenkorvan ykköspalkinnon sai Patrik Wahlsten (5 lyötyä, 6/11 KL) ja kakkospalkinnon syöksykoppeja esittänyt kolmoskoppari Veli-Pekka Yli-Hirvelä (1 tuotu, 6/7) KL).

– Eka jakso hyvää hallintaa, virheiden säestyksellä pääsi Kitee peliin. Toinen jakso ratkesi heti, siitä ei sanomista, mutta superissa oli jo hyvää vääntöä. Harvemmin olen itsekään täältä täysiä pinnoja saanut, joten kaksi pinnaa tyydyttää, kertoi Wahlsten.

KiPan kiri jäi kesken avausjaksolla

KiPan kapteeni Partanen on hyvässä vedossa myös hutunkeitossa voittaen jälleen sen. KoU aloitti sisällä ja 5/7 kertaa kärkeen mennyt, 2 juoksua tuonut  Tuomas Tuohisaari eteni 6/9 kärkilyönnin Veli-Pekka Yli-Hirvelän pystärillä kaksi pesäväliä jo kolmoselle kun syöksykoppi epäonnistui. Ykkös-kolmostianteessa Antti Kuusisto (1 lyöty, 1 tuotu, 6/9 KL) löi kakkospussiin ja pienellä ulkokentän avustuksella vieraat 0 – 1 johtoon. KoU rakensi palottomat ajot ja pesät olivat täynnä neljä kertaa, mutta Kotro, Juhani Myyryläinen ja Hämäläinen polttivat etenijät kotiin.

Tasoittavalla KiPan kärki takkusi eikä etenijää saatu kolmosellekaan.

Toisen alkavalla KoU sai kolme ajolähtöä. Eko nappasi ensimmäisestä risti, toinen hyyti kolmeen laittomaan ja kolmannesta Kotro syöksyi kopin kakkossaumasta.

Tasoittavalla KiPan kärki kulki mallikkaasti. Takatilanteessa Sami Partanen löi pystärin kakkospuolelle ja Ville Hämäläinen toi 1 – 1.

Kolmannen alkavalla KoU.n lyönnit lähtivät häntäpäästä, mutta Eero Kuitunen, Juho Hakomäki ja Ville-Veikko Olli rakensivat palottomat ajot. jokeri Patrik Wahlstenille, joka iski kolmossaumasta vieraat johtoon 1 – 2 Eero Kuitusen tuomana. Uusi merkki päälle, mutta Kotro poltti eteijän kotiin. KoU sai KiPan linjan avustuksella vielä toisen ajolähdön, mutta Kotro poltti ensin kotiin ja vaihdosta Partanen nappasi välipalon.

Tasoittavalla KoU pudotti Jesse Eskelisen kopinnoston ja KiPa sai Myyryläisen ja Eskelisen etupesille. Tervon kumurasta oli tulla ajolähtö, mutta Yli-Hirvelän syöksykoppi haavoitti kaikki kolme. KiPan kärki Hämäläinen sai pallon kylkeensä kakkostaipaleella ja Topi Hurskainen paloi laittomaan. Sigvart sivalsi itsensä kärkeen, mutta Partasen vaihtoyritys ykköspesälle kopiksi tuotti kaksi paloa ja vuoron vaihdon.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPa nappasi Tuohisaaresta ristin, mutta yhden palon ajot Patrik Wahlstenille, joka iski nyt kakkossaumasta 1 – 3. Jatkoajoista toinen kotiuttajajokeri Markus Hallasuo löi väliin, mutta Varosen heitto oli epätarkka ja Antti Kuusisto toi jo 1 – 4. Vaihtoyrityksen Eko nappasi kopiksi, toinen risti ja pesät tyhjiksi. Vuoro loppui kun Kuitunen oli lahdössä väärällä ykköselle, mutta syöttö olikin oikein, eikä lyöjä ehtinyt takaisin kotipesään.

Markus Hallasuon lyönnistä huono heitto ja Antti Kuusisto tuokin jakson voittojuoksuksi 1 – 4

Viimeisen tasoittavalla KiPa sai kolmostilanteen kun Ikosen lyönnillä Sigvart ehti kuin ehtikin kolmoselle KoU:n protestoinneista huolimatta.  Jokeripaitaan siirtynyt Sami Partanen löi yhden palon ajolähdöstä ensin pystärin keskelle ja Veli-Matti Sigvart toi kavennuksen 2 – 4. Kahdella väärällä vapaataival kolmoselle ja ykkös-kolmostilanteessa viimeisellä lyönnnillä pallo kakkosjatkeelle ja Valentin Ikonen ehti ilman merkkiäkin kaventamaan jo 3 – 4. Myyryläinen kopitti pesät tyhjiksi ja AJ Toropainen vapaalla ykköselle. Hurskaisen ja Rahusen saumalyönneillä kärki jo kolmoselle ja yhden palon ajot Tervolle. Tervo löi hyvän kumuran kolmospuolelle, mutta se oli puoli metriä liian pitkä, sillä Yli-Hirvelä sai syöksymällä pallon räpyläänsä. Se tuomittiin KiPan protestoinneista huolimatta kopiksi ja tasoitusjuoksu jäi tulematta. Tervo sai vielä kakkospalon hinnalla ykkös-kolmostilanteen. Varonen iski kakkosrajaleikkurin, mutta siitä kolmas palo.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 21 – 19 (50 % – 59 %), kolmostilanteet 5 13 ja kotiutukset 3/5 – 4/13.

Tauolla Milagre Dancers -sambaryhmä laittoi yleisöäkin liikkumaan

KiPa tyrmäsi heti 5 juoksulla

KiPa aloitti 2. jakson sisällä tyrmäävästi. Hämäläinen pomputti itsensä ykköselle ja harhaheitolla samantien kakkoselle. Hurskainen tuli kopilla pois, mutta Sigvart täytti ykköspesän. Kopparit olivat vähän levällään ja Simo Rahunen pamautti yllätysmerkillä pallon takaa läpi 1+2 juoksun arvoisesti kun kunnarin edellä kotiin tulivat Ville Hämäläinen ja Veli-Matti Sigvart. Jokerit Toropainen & Tervo täyttivät etupesät ja ajolähdöstä kahdella pystärillä Sami Partanen kotiutti ensin Simo Rahuselle tuplajuoksun 4 – 0 ja sitten Antti-Jussi Toropaisen tuomana jo 5 – 0. KiPa sai vielä ajolähdöt Kotrolle ja Myyryläiselle, mutta lisää juoksuja ei tullut.

Tasoittavalla KoU sai kaksi ajolähtöä. Hurskainen haki ensimmäisestä haavat kotiin ja välipalon kolmoselta. Hallasuo vaihtoi uudet ajot, mutta Hämäläinen haki hyvin kopiksi Kuitusen lyönnin ja kolmas palo kotiin Toivolasta.

Toisen alkavalla KiPan Rahunen vaihtoi tahallisella hudilla takatilanteen. Antti-Jussi Toropainen löi väliin kakkospuolelle ja Ville Hämäläinen toi 6 – 0. Yhen palon ajolähtö Sami Partaselle. Näpy kakkosrajaan ja sieppari haki hyvin pllaon, mutta lukkari korkkasi sen ja Topi Hurskainen toi 7 – 0.

Tasoittavalla KoU sai jakson juoksutilinsä auki kun Markkus Hallasuo kotiutti kakkospuolen kumuralla Juho Hakomäen 7 – 1. Tuohisaari löi itsensä suoraan kakkoselle ja Yli-Hirvelä pomputi hänet kolmoselle. Rantakentän yleisön kohahtaessa huutoon kolmoselle syöksynyt Tuohisaari lähti kotitaipaleelle, mutta pallo oli lukkarin hanskassa. Näin Rantakentän yleisö teki vanhan ”kiteeläisen” ja kolmas palo kotiin!

Kolmannen alkavalla KiPa sai heti harhaheitolla takatilanteen kun pallo heitettiin ohi lukkarin. Pesät täyteen ja paloton ajolähtö Partaselle. Kuusisto haki kuitenkin varsilyönnin ja risti kotiin. Myös jatkoajoista Varonen yritti hidastetulla, mutta toinen risti kotiin. Kolmas ajolähtö Valentin Ikoselle, joka löi väliin kolmospuolelel ja Simo Rahunen toi 8 – 1. Keskisaumasta räpylän ali vaihto ja uude ajot. Antti-Jussi Toropainen löi väliin kakkojatkeelle ja Sami Partanen toi 9 – 1.

Tasoittavalla vieraat taas heräsivät. Yhden palon ajolähdöstä Patrik Wahlströmin lyönti jäi Partaselle, mutta aurinko häikäsi Eskelistä niin etei hän saanut palloa kiinni. Näin Eero Kuitunen toi 9 – 2. ”Laita lippahattu päähän”, huusi Eko Jesselle. Sitten pallo väliin ja Otto Kauppinen toi 9 – 3. Kopittelun jälkeen kärki esiin ja ykkös-kolmostilanteessa Juho Toivola nosti pallon ylös takarajalle. KiPa oli täyttämässä pesiä ja kopin pudotuksella Tuomas Tuohisaari karkasi kotiin 9 – 4.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPan Sami Partanen kotutti kahden palon ajolähdöstä kolmospuolen välilyönnillä Ville Hämäläisen 10 – 4. Eko pudotti vielä vaihtolyönni kakkosjatkeelle, mutta jatkoajoista Varosen lyönti kakkospuolelle linjaan ei riittänyt.  Kun tasoittavalla KoU ei saanut mitään aikaan, meni jakso KiPalle 10 – 4.

Supervuoroparin voitto oli lähellä

KoU aloitti sisällä ja jo neljän lyöjän jälkeen oli kaksi ristiä taululla ja kärki kakkosella, pompulla jo kolmoselle. Viiden kopinnoston jälkeen kahdeksan lyöjää jo lyönyt, etenijä yksin kolmoselle. Patrik Wahsten löi keskisaumasta pallon Varoselle, jonka tappoheitto lähti liian korkeassa kaaressa ja Juho Hakomäki ehti kotiin 0 – 1.

Tasoittavalla KiPa sai yhden palon ajot Sami Partaselle, joka löi illan 8. juoksunsa nätisti kakkosjatkeelta. Tuojana jo 5. kerran tänä iltana Ville Hämäläinen. Etupesät täynnä, vaihtoyritys laittomaksi, joten etenijöiden palatessa pesilleen tahallisella laittomalla toinen palo. Varonen näpytti ykkösrajasta hienosti Hurskaisen jo kolmoselle. Lehdostötilaisuudessakin Braggen esille nostama päätuomarin mielenmuutos kolmostuomarin ristin mukaiseksi pilasi KiPan yrityksen.

Kotiutuskilpailu

Turpakäräjät saattoivat vaikuttaa kotiutuskilpailuunkin, jonka aloitti Koskenkorva.

0 – 1 Juho Toivola -> Eero Kuitunen : Kahdesti takalaiton, kolmannella kolmossaumasta juoksu
0 – 1 Ville-Veikko Olli -> Juho Hakomäki: Kaksi koppia, kolmannella Kotron syöksykoppi, haavat
0 – 2 Patrik Wahlsten ->Veli-Pekka Yli-Hirvelä: Ensin etumiehelle, sitten takaliton, kolmannella kolmosjatkeelle, juoksu.
0 – 2 Markus Hallasuo -> Tuomas Tuohisaari: Ensin linjaan, toisella Hurskaisen koppi ja haavat.
0 – 3 Antti Kuusisto -> Otto Kauppinen: Ensin Kotrolle, toisella takalaiton, kolmannella linjaan ja ulkokentän avustuksella juoksu
0 – 3 Sami Partanen -> Ville Hämäläinen: Enis niuksti kakkosjatkeelta laiton, toisella takalukijan koppi, haavat
0 – 3 Valentin Ikonen -> Veli-Matti Sigvart: Ensin takalaiton, sitten kolmsopussiin, kolmannen etumihelle ja palo
0 – 3 Joni Tervo -> Topi Hurskainen: Kahdesti kolmoskopparillekopiksi, kolmas linjaan, palo
1 – 3 Antti-Jussi Toropainen -> Simo Rahunen: Ulkokentä vetäytyi reunoille: kahdesti keskelle, kolmas kolmospussiin, juoksu
2 – 3 Samu-Kalle Varonen -> Ville Kotro: Ulkokentä vetäytyi reunoille: kolmas kakkospolttajalle, juoksu.