16.9.2019 Juvan Sinisen laguunin voittotaika jatkuu: KiPa kukisti KossU:n vasta kolmannella kotiutuskilpailun kierroksella. KiPa – KoU 2 – 1k (3 – 2, 2 – 3, s0 – 0, k7 – 5)

Katso myös kuvat ottelusta

KiPa on voittaut kaikki viisi Juvalla pelaamansa kotiottelua. Koskenkorvan kumoamiseen tarvittiin 11 kotiutuskilpailuparia, sillä viidestä ensimmäisestä parista molemmilta onnistui kolme, kolmesta seuraavasta molemmilta yksi, mutta kolmesta viimeisestä KiPalta kaikki ja KoU:lta vain yksi. KiPan kahden pisteen voitto nosti sen sarjataulukossa jo kuudenneksi pisteellä ohi Seinäjoen JymyJusseista.

Kotareita ennen supervuoroparin alkavalla KiPa sai palottoman ajolähdön, josta tulikin kolme paloa: Bragge huusi matalaksi viimeistä syöttöä, jonka syöttötuomari kuitenkin tuomitsi oikeaksi. KoU puolestaan sai yhden palon ajot ottelussa jo neljä juoksua iskeneelle, ykköspalkinnon saaneelle jokeri Patrik Wahlstenille. Ville Hämäläisen pelastus kakkosluukkuun menossa olleesta kovasta vedosta ja Juha Toikan nappaama palo jatkoajoista veivät KiPan kuitenkin kotiustuskilpailuun asti.

– Tahmeatahan se oli. Molemmilla oli etsikkoaikansa. Ensimmäinen jakso saatiin suhteelisen helposti, mutta ei saatu siitä vauhtia voittaa toinenkin jakso, aloitti KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge arviointinsa ottelusta.

– Toisella jaksolla molemmat KoU:n lyönnit (Wahlstenin läpilyönti kolmosluukusta ja Tuomas Tuohisaaren pystäri kakkosjatkeelle rajan pintaan) olivat loistavia. Superissa voittava suoritus oli Ville Hämäläisen kiinniotto kakkosluukusta.  Kotiutukset olivat taidollisesti parasta antia ottelussa.

– Kotareissa oltiin toisella kierroksella sillassa, kun me saatiin vain yksi juoksu ja kaveri tasoitti heti ensimmäisellä parillaan. Mutta sekin kestettiin ja tehtiin sitten kolme juoksua seuraavilla kolmella parilla. Oli iso voitto ja kahdessa viime pelissä on onnistuttu kääntämään ottelu voitoksi, lopetti Bragge.

– Alajärvellä tulee tiistaina tiukka vääntö, Risto Ojanperä on palannut taas vinkkariin. Toivon että Kajaanissa kapteeni armahtaa että pojat pääsevät mukaan.

Koskenkorvan pelinjohtaja Jukka Latvalaa harmitti oma sisäpeli.

– Meiltä oli huonoa suorittamista sisällä. En tiedä oliko meidän hyvyyttä vai KiPan huonoutta kun vietiin toinen jakso. Patrikin Wahlstenin veto kakkosluukkuun ja Juha Toivolan pystäri ovat ainoat välähdykset sisällä. Aika laiskaa suorittamista sisällä. Alakynnessä oltiin koko ajan, vähältä piti ettei jääty kokonaan ilmen pistettäkään. Topi (Hurskainen) vei meitä kuin ämpäriä ympäri kenttää.

Topi Hurskainen hyvällä pelipäällä mailan varressa ja kopparin tonttikin hoidettu kunnialla

KiPan ykköspalkittu oli Topi Hurskainen (1 lyöty, 1 tuotu ja 9/12 K). Kakkospalkinnon sai avausjakson kahdella juoksullaan ratkaissut Ville Liukku (2 lyötyä, 3/8 KL).

– Juva-taika pitää, ikinä ei ole täällä hävitty. Taisi itellä olla kesän paras peli mailan varressa. Keväällä oli vähän vaikeampaa, mutta nyt on peli hyvällä mallilla. Toivotaan että Alajärvellä on ilme kohdillaan ja taistellaan siellä pisteet pois, totesi Hurskainen. KiPalta kannattaa mainita myös Elmeri Purmosen hyvä eteneminen ja kotareissa kaksi tuotua juoksua.

Koskenkorvan ykköspalkinnon sai yhtä vaille kaikki joukkueen juoksut lyönyt jokeri Patrik Wahlsten (4 lyötyä, 1 tuotu ja 4/7 KL). Vieraiden kakkospalkinnon nappasi vaihtolyöjä Veli-Pekka Yli-Hirvelä (5/6 KL).

– Tarttee vähän ryhtiä peliin. Ensimmäisellä jaksolla tehtiin tilannetta kyllä hyvin ja toinen jakso aukesi kolmosluukun läpilyöntiin. Vielä parempi ulkopelisuoritus nähtiin superissa, missä Hämäläinen nappasi kiinni kakkosluukusta pallon, kehui Wahlsten myös vastustajaansa.

Avausjakso KiPan hallinnassa etenkin ulkopelissä

Ensimmäistä jaksoa hallitsi KiPa, vaikka lopussa KoU pääsikin jo juoksun päähän 3 – 2:een. KiPa aloitti ulkona pitäen vieraat nollilla Ville Kotron loistavalla tappoheitolla kotiin ja Juhani Myyryläisen napattua kovan keskikenttälyönnin. Tasoittavalla sisävuorolla toiseksi viimeisenä lyöjänä Ville Liukku löi pallon väliin kolmospuolelle ja Topi Hurskainen toi 1 – 0.

Myös toisen vuoroparin alkavalla KoU sai kakkoskärjestään palottomat ajot, mutta Wahlstenin laittoman näpyn jälkeen jatkoajot nollasivat taas Kotro ja Myyryläinen. Tasoittavalla KiPan ykköspalkittu Topi Hurskainen vaihtoi ykköstilanteessa ensin etenijän kakkoselle ja sitten pallo läpi kakkosluukusta niin että Ville Hämäläinen toi 2 – 0. Viimeisenä lyöjänä Ville Liukku löi heti ensimmäisellään pallon väliin ja Hannes Pekkinen toi jo 3 – 0.

Kolmannen vuoroparin alkavalla KoU:n viimeisenä lyöjänä Patrik Wahlsten löi merkistä keskisaumaan ja Matias Litmanen toi kavennuksen 3 – 1. Tasoittavallaan KiPa ei saanut Liukun ja Valentin Ikosen ajolähdöstä lisää juoksuja.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KoU tuli jo juoksun päähän 3 – 2:een. Juho Toivola vaihtoi kärjen kolmoselle ja Patrik Wahlstenin ensimmäisesta Kotro poltti etenijän kotiin. Merkkaamattomalla välilyönnillä Juho Hakomäki tuli kotiin, mutta lyöjä irtosi kotoa ja kun ykkösellä ollut Toivola ei edennyt, tuli heistä kaksi paloa ja jaksovoitto KiPalle.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit tasan 14 – 14 (61 % – 58 %), kolmostilanteet KoU:lle 6 – 8 ja kotiutukset 3/6 – 2/8.

– Vaisua peliä oli molemmilta, totesi Latvala ensimmäisen jakson jälkeen.

Patrik Wahlsten käänsi toisen jakson vieraille

Toisella jaksolla KiPa meni toisen vuoroparin alkavalla 2 – 0 johtoon. Ville Hämäläinen käveli 1 – 0 lukkari Litmasen nostetttua kaksi lautasväärää syöttöä ja Samu-Kalle Varonen löi varsilyönnnillä yhden palon ajolähdöstä Topi Hurskaisen tuomana vieraiden linjan räpeltäessä 2 – 0. Juha Toikka oli vähällä listä juoksuja yhdellä, mutta kakkoskoppari Riku Niemen kova tappoheitto ehti kotiin ennen Liukkua.

Kolmannen vuoroparin tasoittavalla Patrik Wahlsten iski pallon ajolähdössä vastustamattomasti läpi kolmosluukusta ja Matias Nieminen sekä Riku Niemi toivat KoU:n tasoihin 2 – 2. Tuomas Tuohisaari pisti pystärillä pallon kakkosjatkeelle ja Patrik Wahlsten toi jakson voittojuoksun 2 – 3. Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPa sai Elmeri Purmosen kolmoselle, mutta kotiutusta ei päästy yrittämäänkään kun Varosesta tehtiin välipalo kakkoselle.

Supervuoroparissa KiPan ulkokenttä kesti

Supervuoroparin alkavalla KiPa sai palottoman ajolähdön, josta tulikin kolme paloa: Bragge huusi matalaksi viimeistä syöttöä, jonka syöttötuomari kuitenkin tuomitsi oikeaksi. KoU puolestaan sai yhden palon ajot ottelussa jo neljä juoksua iskeneelle, ykköspalkinnon saaneelle jokeri Patrik Wahlstenille. Ville Hämäläisen pelastus kakkosluukkuun menossa olleesta kovasta vedosta ja Juha Toikan nappaama palo jatkoajoista veivät KiPan kuitenkin kotiustuskilpailuun asti.

KiPa vei kotiutuskilpailun kolmen kierroksen jälkeen

KiPa
palo Ville Liukku Ville – Hämäläinen, kolmannella ohitus kopiksi
1 – 0 Valentin Ikonen  – Veli-Matti Sigvart, toisella väliin kolmospuolelle
palo Hannes Pekkinen – Topi Hurskainen, enismmäisellä kakkosrajanäpy
2 – 0 Samu-Kalle Varonen – Elmeri Purmonen, ensimmäisellä merkkaamaton välilyönti
3 – 0 Juha Toikka Jesse – Eskelinen, toisella väliin

Elmeri Purmonen syksyy kotareissa 2 – 0 Samu-Kalle Varosen merkkaamattomalla välilyönnnillä

KoU
3 – 1 Juho Toivola – Anttoni Jakobsson, toisella laaka väliin
palo Patrik Wahlsten – Matias Litmanen, toisella kova etumies Myyryläiselle
3 – 2 Ville-Veikko Olli – Jesse Rantamäki, kolmannella väliin
palo Juho Hakomäki – Kristian Malikine, kolmannella laiton
3 – 3 Veli-Pekka Yli-Hirvelä – Petrus Puputti, pallo linjaan, heitto ei jää lukkarille
KiPa
palo Ville Liukku – Ville Hämäläinen, toisella etumiehelle kopiksi
palo Valentin Ikonen – Veli-Matti Sigvart, toisella koppi kakkoskopparille
4 – 3 Samu-Kalle Varonen – Topi Hurskainen,  toisella kakkossaumaaan
KoU
4 – 4 Patrik Wahlsten – Matias Litmanen, ensimmäisellä kolmossaumaan
palo Juho Toivola – Veli-Pekka Yli-Hirvelä, toisella Toikalle ja palo
palo Juho Hakomäki – Jesse Rantamäki, kolmannella Hämäläiselle kopiksi
KiPa
5 – 4 Ville Liukku – Ville Hämäläinen, kolmannella väliin kolmopuolelle
6 – 4 Valentin Ikonen – Veli-Matti Sigvart, toisella läpi kolmoskopparista ja Ikonen olisi heti etenemään lähtemällä kiertänyt myös kunnarin
7 – 4 Samu-Kalle Varonen – Elmeri Purmonen, kolmannella kolmossaumaan
KoU
7 – 5 Patrik Wahlsten – Matias Litmanen, ensimmäisellä väliin kolmospuolelle
palo Juho Toivola – Veli-Pekka Yli-Hirvelä, kolmannella Hurskaiselle kopiksi
palo Juho Hakomäki – Jesse Rantamäki, läpilyöntiyritys kolmosrajasta laittomaksi.