14.7.2019. Ville Liukun vaihto lukkariksi pisti Koplan koville 2. jaksolla 1. jakson räpellyksen jälkeen. Samu-Kalle Varosen epäonni läpilyönnissään kirveli lopussa. KPL – KiPa 2 – 0 (8 – 1, 4 – 3)

Katso myös kuvat ottelusta

–  Tavoite oli saada muutoksilla joukkueeseen virtaa ja se onnistui. Oma lukkarointi menee kyllä, avausjakson jokeripaidan lukkarointiin vaihtanut KiPan ykköspalkittu Ville Liukku (1 lyöty, 6/10 KL) kertoi.

–  Kaksi eri tyyppistä lukkaria oli vastassa. Toisella jaksolla töpeksimme ja olimme vähän hukassa Liukun lukkaroinnin kanssa. (Samu-Kalle) Varosen läpilyönti kakkosluukusta meni omaan piikkiin. Onneksi voitettiin, tiivisti KPL:n ykköspalkittu Antti Hartikainen (3 tuotua, 8/8 KL).

–  Kahden juoksun sijaan tulikin kaksi paloa, se oli meidän tuuria tänään, manasi pelinjohtaja Raimo Bragge Varosen 1+2 juoksulta näyttänyttä läpilyöntiä.

– Avausjaksolla KPL pääsi niskan päälle, ei pystytty vastaamaan ja oltiin vastaantulijoita. Hyviä lyöntejä, kehui Bragge KPL:n avausjakson lopun jatkuvasti väliin pudonneita kotiutuslyöntejä.

–  Aivan liikaa tapellaan tuomareiden kanssa. Kyllä tuomareilla pitäisi olla näkemystä tilanteisiin. Jos etenijä on kainaloitaan myöten pesässä ja palo tulee, en voi ymmärtää! Eihän niihin saisi mennä mukaan, mutta raja tulee vastaan joissakin. Siksi pitkään olen ollut näissä peleissä mukana, että tiedän mistä puhun, jatkoi Bragge silminnähden tuohtuneena.

– Ensimmäisellä jaksolla oltiin hyvin oltiin pelissä kiinni, ei repsahdettu missään vaiheessa. Erittäin tyytyväinen olen Hartikaisen ja Matti Saukon (1 tuotu, 4/6 KL kakkoselle) tilanteen rakentelusta. Toisella jaksolla kohtuullisesti alkuun tehtiin juoksuja. Sitten oli hermostunutta peliä, vastustaja roikkui ihan kannassa. Onnekkaita oltiin kun Varosen loistava lyönti tuli loistavaan paikkaan, huokaili KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinekin.

Avausjakso pomppukoneiden johdolla isännille

Kouvolassa 2007 katsojan edessä KiPan avausjakso meni Koplan kärjen tilanteenrakentelua ihmetellessä. Matti Saukon ja Antti Hartilaisen pompuilla KPL sai avausjaksolla peräti 19 kolmostilannetta kun KiPa jäi vain kolmeen. Kärki teki palottoman ajolähdön heti kolmessa sisävuorossa ja neljännessäkin oli vain yksi takapalo, kun pesät olivat jo täynnä jatkuviin ajolähtöihin.

Juho Hacklin hyppyytti Jesse Eskelistä ja koko KiPan joukkuetta avausjaksolla

KiPan takatilanne pelaaminen oli hyvää 1. jakson puoliväliin asti, sillä kahdeksasta kolmostilanteesta tuli vain kaksi juoksua. Elmeri Purmosen kokemattomuuden piikkiin meni 1 – 0 Toni Laakson kotiuttaessa kakkosrajanäpyllä Matti Saukon. Heti perään Elmeri haki loistavasti Matti Latvalan keskinäpyn, jolla juoksu näytti jo varmalta. KiPan harmittava harhaheitto toisessa sisävuorossa ohi kolmospesän ja Antti Hartikainen ehti palon sijaan tuomaan 2 – 0.

Jesse Mäkinen ei nänyt Matti Saukon lyöntiä laittomaksi

Kolmanennen vuoroparin alkavalla Petri Tuuva oli lähellä saada keltisen kortin protestoiduttuaan ankarasti syöttöuomari Jesse Mäkisen ratkaisua Matti Saukon kakkosrajan laittomasta vaihtolyönnistä. Pelituomari Suvi Kaukovalta ei voinut ratkaisua muuttaa.

Avausjakson 3 – 0 tuli kolmanenn vuoroparin alkavalla Juho Hacklinin puhkaistua kakkossauman ja Tommi Mäentaustan kiitäessä kotiin. Loput juoksut tulivat osin onnekkaillakin välilyönneillä kun pallot putoilivat KiPan linjan taakse. Matti Latvalan merkattu tappimiehen ylityskumura ja Antti Hartikainen toi 4 – 0.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Toni Laakso – Tommi Mäentausta 5 – 0, Janne Kivipelto – Juho Hacklin 6 – 0, Valtteri Luoma – Toni Laakso 7 – 0 ja Toni Laakso – Santeri Löppönen 8 – 0, kaikki välilyönneillä.

Viimeisen tasoittavalla KiPa sai jakson ainoan juoksunsa kun Hannes Pekkinen kotiuttu hermopallolla linjaan Jesse Eskelisen 8 – 1.

Jesse Eskelinen syöksyy KiPan ainoan juoksun Hannes Pekkisen lyönnillä

Toisella jaksolla KiPa olisi ansainnut jaksovoiton tilastojenkin valossa

Toiselle jaksolle KiPa vaihtoi Ville Liukun lukkariksi ja Ville saikin KPL:n vaihtolyönnit hyvin sekoitettua, sillä toisen jakson kärkilyönnit KiPalle 10 – 19 ja kolmostilanteet 7 – 9!

Lukkariksi vaihdettu Ville Liukku sai KPL:n pomputtajat kuriin toisella jaksolla

KiPa aloitti sisällä ja vaikka kärkenä etenijäjokeri Veli-Matti Sigvart paloikin kolmoselle, sai Hannes Pekkinen rakennettua KiPalle yhden palon ajot. Valentin Ikosen veto linjaan ja Topi Hurskainen toi KiPan 0 – 1 johtoon. Jatkoajot Liukulle, mutta taktisesta väärästä toinen palo eikä kolmosvaihtokaan onnistunut.

Tasoittavalla KPL sai palottoman ajolähdön Laaksolle, jonka viimeinen laittomaksi. Matti Latvalan pitkällä varrella Tommi Mäentausta toi tasoituksen 1 – 1. Jatkoajoista Janne Kivipellon maalyönti meni linjan räpylän alta ja Antti Hartikainen toi 2 – 1. Luoman ja Nokkalan kotiutusyritykset KiPa sai torjuttua.

Toisen alkavalla KiPa sai yhden palon ajot Ikoselle. Lyönti kolmospuolelle ja KPL haki ensin välipalon kolmoselta ja Hurskaisen edetessä liian hitaasti kotiin, tuli sieltä vielä kolmas palo!

Tasoittavalla KPL lisäsi johtonsa 4 – 1:een kun kahdella eri lyönnillä Juho Hacklin ensin pomputti Tommi Mäentaustan kotiin ja sitten välilyönnillä Santeri Löppönenkin ehti ilman merkkiäkin kotiin.

Kolmannen alkavalla Ville Liukku näpytti ensin Veli-Matti Sigvartin kolmoselle ja yllätysmerkillä kotiin 4 – 2, kun pallo poltteli Latvalan näpeissä.

Myös KiPan kolmas ulkovuoro oli erinomainen kun Villet Hämäläinen & Liukku polttivat nopeaan tahtiin kolme kärkipaloa jo kakkopesälle.

Samu-Kalle Varosen komea läpilyönti tuotti ansaittua vähemmän KiPalle

KiPa oli lähellä mennä johtoon viimeisen vuoroparin alkavalla, kun etutilanteessa Samu-Kalle Varonen löi pallon läpi kakkosjatkeelta. Tilanne 4 – 2 näytti jo 1+2 juoksun arvoisen kunnarin ansiosta kääntyvän 4 – 5:een, mutta KPL sai kuin ihmeenkaupalla poltettua ensin Samu-Kallen kolmoselle vielä Topi Hurskaisen kotiinkin. Tuloksena siis kaksi paloa ja vain yksi Veli-Matti Sigvartin tuoma juoksu, taululle 4 – 3 ja kaksi paloa. KiPa sai vielä Eskelisen näpytettyä kolmoselle, mutta viimeisenä lyöjänä Mikkolanahon kumurayritys kopiksi. Mikkolahahon sihti oli hämmästyttävän hukassa muissakin kotiutustilanteissa.