14.6.2019 Ekan läpikävelyjakson jälkeen hyvä nousu toisella ja Liukku ratkaisi superissa 2 sarjapistettä Siilinjärveltä. SiiPe – KiPa 1 – 2s (2 – 1, 2 – 5, s0 – 1)

Katso jo illalla laitetut kuvat ottelusta

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge soimasi ensimmäisen jakson saamattomuutta jo jakson aikana manaamalla lampaiksi koko joukuetta, mutta ilme muuttui iloiseksi toiselle jaksolle. Suorastaan riemukkaaksi supervuoroparin voittojuoksun jälkeen.

KiPa juhlii ja onnittelee Ville Liukkua ottelun vottojuoksun lyömisestä

–  Luultiin, että olemme alkuverryttelyssä, kun peli olikin jo käynnissä. Toisella jaksolla löimme pari juoksua hyvillä välilyönnillä ja pari näpyillä. Nyt oli hyvä nousu toisella jaksolla, Kempeleessä viimeksi toisin päin. Tässä sarjassa pisteitä ei haeta vieraista, ne on otettava, Bragge painotti.

– Ulkopelissä lämmittää etenkin Samu Vainikaisen pitäminen nollilla vaihtolyönneissään, mutta muuten on vielä parannettavaa, suomi Bragge. Samun edellä Itä-Länteen valittu Simo Vainikainen meni kentälle 5/7 kertaa.

–  Jonkinlainen pöpö joukkueessa nytkin liikkuu. Toivottavasti se hellittää sunnuntaiksi, jolloin meillä on kotipeli Koskenkorvaa vastaan poikkeuksellisesti Juvalla. Edellisessä ottelussa kuumeessa oli Hannes Pekkinen ja nyt KiPan sieppari Juhani Myyryläinen oli kotona sairastamassa.

Kultainen kypärä näyttää sopivan Allulle

KiPan kultaista kypärää saa edelleen kantaa Valentin Ikonen (2 lyötyä, 1 tuotu ja 3/4 KL), joka toisen jakson ensimmäisen tasoittavalla löi KiPan 1 – 1 tasoituksen, toi 1 – 3 ja niittasi jakson lopullisesti kolmannen tasoittavalla lyömällä 1 – 5.

KiPan kakkospalkinnon sai superin voittojuoksun lyöjä Ville Liukku (3 lyötyä, 4/6 KL). Parhaasta ulkopelisuorituksesta palkittiin KiPan lukkari Jesse Eskelinen.

– Ekalla jaksolla sisäpeli ei kulkenut ollenkaan, yleinen ilme ja henki oli olematon. Aina on tehtävä työ, että peli aukeaa, ja toisella jaksolla se saatiin. Kaksi sarjapistettä vieraista on tärkeitä, aloitti Ikonen.

– Kauden ensimmäisissä peleissä en juuri saanut tilannetta, koska pelasimme sarjan kärkijoukkueita vastaan. Nyt tilanteita on tullut ja lyönnit ovat onnistuneet, Ikonen iloitsi. Hän on iskenyt kolmessa viimeisimmässä ottelussa yhteensä komeat 13 juoksua.

– Helpolla saatiin avausjakson voitto ja sarjapiste, mistä olisi voinut syttyä hyvä roihu myös toiselle jaksolle. Jakso saatiin avattua juoksulla, mutta sitten tilanteiden rakentelu tyrehtyi, harmitteli SiiPen pelinjohtaja Perttu Westersund. Toisella jaksolla SiiPe:llä – kuten KiPalla ensimmäisellä jaksolla – oli vain kolme kolmostilanetta, ja superin avausvuorossa ei yhtään.

– Meiltä vaatii vielä opettelua, että tässä sarjassa pitää itse ottaa se kuskin paikka päättäväisesti, totesi Westersund.

– Ekalla jaksolla ei tarvinnut paljoa tehdä niin saatiin piste. Toinen jakso avattiin juoksulla, mutta kun KiPa vastasi neljällä, niin se oli siinä. Oma hyvä peli ei paljoa lämmitä, SiiPen parhaana palkittu, ykkös-kakkosvaihdoissa viidesti sataprosenttisella teholla onnistunut vaihtajajokeri Ville Pietinen (1 tuotu, 6/8 KL) kertoi. SiiPen kakkospalkinnon pokkasi kolmosvahti Juha Keinänen. Kaikki neljä SiiPen juoksua lyönyt Kimmo Lukkari (4 lyötyä, 5/8 KL) jätettiin tällä kertaa ilman palkintoa.

Ensimmäisen jakson läpikävely

KiPa aloitti sisällä, muttta kaksi kolmosvaihtoa tyssäsivät SiiPen linjaan eikä tilannetta saatu aikaiseksi.

Tasoittavalla SiiPen kärki paloi kolmoselle Ville Hämäläisen komealla kopin kurkotuksella. Mutta häntäpäästä Juho Keinänen näpyllä ja Teemu Kinnunen kakkosjatkeelta  saivat kahden palon tilanteessa etenijän kolmoselle. Viimeisenä lyöjänä ottelun kaikki SiiPen juoksut iskenyt lyöjäjokeri Kimmo Lukkari löi viimeisellään väliin keskelle ja Eino Puustinen toi isännät 1 – 0 johtoon.

Ilman Kimmo Lukkaria olisi SiiPe jäänyt nollille koko ottelussa hänen lyötyään kaikki neljä SiiPen juoksua

Toisen alkavalla KiPan Eskelinen iski ykköstilanteessa pallon läpi kolmosrajasta ja KiPa sai ykkös-kolmostilanteen. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Ville Liukku kokeili pari kertaa, pisti sitten viimeisellään pallon keskelle väliin ja Hannes Pekkinen toi tasoitusjuoksun 1 – 1.

Hannes Pekkinen syöksyi helposti KiPalle tasoituksen Ville Liukun välilyönnillä

SiiPe kuitenkin vastasi heti kun Kimmo Lukkari koulutti KiPan B-ikäistä Elmeri Purmosta ykkösrajanäpyllä. Palo olisi tullut, mutta pallo ei tarttunut Elmerin näppeihin. Näin Samu Vainikainen toi jakson voittojuoksuksi jääneen 2 – 1 juoksun. Lukkari yritti heti perään painostaa Purmosta ykkösrajanäpyllä, mutta Elmeri oppi nopeasti: pallo haltuun ja kotiin palo.

Kolmannen alkavalla olisi ollut KiPan etsikkoaika kääntää jakso. Kärjestä Hämäläinen – Hurskainen – Varonen rakennettiin heti palottomat ajot. SiiPen Eino Puustinen poltti kuitenkin hyvin Hämäläisen kotiin. Jatkoajot tyrehtyivät Ikosen ja Pekkisen lyötyä pallot kakkosrajasta tai jatkeelta laittomiksi.

Tasoittavalla SiiPe sai kaksi ajolähtöä, mutta KiPan linja hoiti ristit kotiin. KiPan viimeisen alkava oli aika heikko, kun kaikki kolme paloa tulivat kärjen takana.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit tasan 12 – 12 (52 % – 50 %), kolmostilanteet 6 – 3 ja kotiutukset 2/6 – 1/2.

Kaksi kovilla ja kaksi näpyillä: 1 – 4 johto riitti

SiiPe aloitti toisenkin jakson hyvin mennen 1 – 0 johtoon. Kahden takapalon hinnalla SiiPe sai ajolähdön, josta Kimmo Lukkari löi kakksojatkeelle vastustamattomasti illan kolmannen juoksunsa, eikä Simo Vainikaisella ollut vaikeuksia ehtiä kotiin.

KiPa vastasi tasoittavallaa komeasti. Lyöntijärjestystä oli muutettu tauolla siten, että Purmonen nostettiin ykköseksi ja kaikki muut pykälän verran eteenpäin. Purmonen joutui kuitenkin kopilla pois, mutta vapaalla kentälle mennyt Hämäläinen eteni kolmoselle Hurskaisen keskisaumalyönnillä ja Varosen kääntönäpyllä. Valentin Ikonen löi ykkös-kolmostilanteessa kolmosjatkeelta pallon läpi penkalle ja Ville Hämäläinen hölkkäsi tasoituksen 1 –  1. Veli-Matti Sigvart täytti ykköspesänkin ajolähdöksi Ville Liukulle: jälleen viimeisellä pallo väliin ja Topi Hurskainen toi 1 – 2. Jatkoajoista Pekkisen viimeinen laittomaksi, mutta Jiri Pippola näpäytti ykkösrajaan ja kun pallo meni ohi lukkari Kinnusen räpylästä, toi Valentin Ikonen 1 – 2. Jesse Eskelinen jatkoi neljännessä ajolähdössä SiiPen etukentän tuskaa pistämällä sopivan mittaisen näpyn ykkösrajaan ja Veli-Matti Sigvart ehti kotiin, vaikka nyt pallo saatiinkin lukkarille.

Valentin Ikonen tuo 1 – 3 Jiri Pippolan ykkösrajanäpyllä, kun heitto meni ohi lukkarin räpylästä

SiiPen etukentän koulutus jatkui:

Veli-Matti Sigvart ehti hyvin kotiin Jesse Eskelisen ykkösrajanäpyllä

Tästä SiiPe ei enää toipunut. KiPa lisäsi vielä johtooan 1 – 5:een kolmannen vuoroparin tasoittavalla. Yhden palon ajolähdöstä Liukun ykkösrajanäpyn SiiPe torjui, mutta jatkoajoista kultakypärä Valentin Ikonen iski viimeisellään pallon kakkossaumasta takakentälle ja Ville Hämäläinen juoksi kotiin.

Viimeisen vuoroparin alkavalla KiPa aloitti tiukan kilpikonnapuolustuksen Mantun montun reunalle. SiiPen rakensi Toni Toivasen ja Antti Rinnevuoren vaihtolyönneillä palottoman ajolähdön Kimmo Lukkarille, joka pisti pallon kakkospuolelle väliin. Ville Pietinen toi kavennuksen 2 – 5, mutta kun kolmoselta tuli välipalo, ei SiiPe saanut enää uutta kavennusyritystä aikaan.

Toisen jakson kärkilyönnit SiiPelle 16 – 13 (46 % – 52 %), kolmostilanteet 3 – 9 ja kotiutukset 2/3 – 5/9.

Supervuoroparissa Liukku ratkaisi kahden ykköspalon jälkeen voiton KiPalle

SiiPe aloitti superin sisällä. Simo Vainikainen ja Pietinen menivät heti etupesille, mutta Eskelisen syötöstä Samu Vainikaisen viimeinen laittomaksi ja risti taululle. Toikka nappasi sitten Simo Vainikaisesta ristin kolmostaipaleelta, ja Purmonen otti kolmospesään suuntautuneesta Rinnevuoren lyönnistä kopin ja kolmannen palon.

KiPan tasoittava alkoi takkuisesti: Hämäläiselle haavat, Sigvartin kierteinen kopiksi ykkösvahdille ja täsmälleen samanlainen Hurskaiselta. Näin kaksi ristiä jo taululla ja kotiutuskilpailu häämöttämässä. Mutta Varonen ja Ikonen puhkoivat saumoja ja Pekkinen pisti pallon väliin niin että Varonen pääsi kolmoselle. Kopin pudotuksella etupesätkin täyteen kahden palon ajolähdöksi. Ville Liukku kiitti ja nyt jo toisella lyönnillä pallo väliin siten että Samu-Kalle Varonen toi KiPan voittojuoksun 0 – 1.

Samu-Kalle Varonen jo kotipesässä Hämäläisen ja Toikan riemutessa kun Ville Liukun lyömää palloa ei näy missään

Näin kaksi makeaa sarjapistettä KiPalle. KiPa on sarjassa seitsemäntenä 12 pistellä kuten kuudentena oleva JymyJussit. Toiseksi viimeisenä olevaan SiiPeen eroa ei ole kuin neljä pistettä.