13.8.2019 KiPa kiikkuu taas 8:n joukossa runkosarjan päättyessä. Sami Mikkolanaho ratkaisi 1. jakson, toisella myös Ikonen ja Liukku liekeissä. KiPa – Tahko 2 – 0 (1 – 0, 8 – 6)

Sami Mikkolanaho iski viimeisellä hetkellä kahden palon tilanteessa pallon väliin ja Hannes Pekkinen toi KiPan avausjakson voittojuoksun neljännen vuoroparin tasoittavalla

Katso myös kuvat ottelusta

KiPan ja IPV:n päätyessä tasapisteisiin, olisi IPV pysynyt kahdeksantena. Siksi nolla-nollaa pelatun avausjakson viimeisen tasoittavalla kahden palon ajolähdöstä Sami Mikkolanahon 1 – 0 jakson voittolyönti Hannes Pekkisen tuomana oli huipputärkeä! Avausjakson vähät kolmostilanteet menivät tasaisesti 6 – 5 KiPalle.

Korjattu KPL:n ja JoMan järjestys: KPL:lla enemmän voittoja, siis kolmas

– Tasapainoinen hyvä suoritus, hatun nosto nuorelle joukkueelle Kankaanpäässä tulleen pettymyksen jälkeen. Joukkue on hienosti kahlannut läpi kauden, vaikka välillä on ollut vaikeampaakin, aloitti KiPan tyytyväinen pelinjohtaja Raimo Bragge.

– Täällä taas kiikutaan kahdeksan joukossa ja annetaan asiantuntijoille pieni näpäytys. Meidät tuomittiin ennen kautta lähes putoajaksi. Kyllä täällä tehdään varmasti oikeitakin asioita ja jotain mekin osaamme, Perjantaina lähdetään tekemään jytkyä Saarikentän porukan kanssa. Mennään nyt sitten päätyyn asti ja juodaan samppanjaa täällä parin viikon päästä, herkutteli Bragge lopuksi.

Tahkon pelinjohtaja Mika Lehto ei tappiota selitellyt:

– Ekalle jakolle saatiin hyvä alku, kolme kotiutustilannetta ja jaksolla niitä saatiin 4-5 kappaletta, mutta ei yhtään juoksua. Alussa olisi ollut mahdollisuus jaksovoittoon, mutta kaveri käytti viime hetkellä oman tilanteensa. Toisella jaksolla saatiin pieni kiri kun KiPa oli mennyt menojaan. Kun annettiin pari juoksua, niin tuli niin hienoja lyöntejä tappimiehen yli, kehui Lehto myös KiPaa.

KiPan ykköspalkittu oli avausjakson voittojuoksun ja kaksi juoksua toisellakin jaksolla iskenyt jokeri Sami Mikkolanaho (3 lyötyä, 3/8 KL). KiPan kakkospalkinnon pokkasi Valentin Ikonen (3 lyötyä, 4/7 KL) ja paras etenijä oli tällä kertaa Hannes Pekkinen (3 tuotua, 7/9 KL).

–  Tärkeä piste avausjaksolta, tärkeä voitto. Päästiin tavoitteeseen ja nyt on hyvä fiilis, kertoi Mikkolanaho, joka tänään oli tehnyt myös ensi kaudelle jatkosopimuksen kuten Juhani Myyryläinenkin.

Tahkon ykköspalkittu Riku Hokkanen (2 tuotua, 6/10 KL)  oli pettynyt siihet, ettei vieraat saaneet tästä hyvää pleijariharjoitusta aikaan.

–  Voittamaan lähdettiin ja pleijaritunnelmaa hakemaan. Ekalla jaksolla ei olisi hirmuisesti tarvittu voittoon kun ulkona pelasimme hyvin. Toisella jaksolla kaveri sai hyvin pään auki. Pettynyt nyt olen, hamitteli Hokkanen.

RUUTU Tähdet mitali Elmeri Purmosen kaulaan

Valtteri Havukaisen kahdella tuppinäpyllä kärki kolmoselle 1. jakson kolmannen tasoittavalla

KiPa meni menojaan toisella jaksolla

Samu-Kalle Varonen avasi KiPan juosuhanat iskemällä heti kolmantena lyöjänä pallon läpi kakkosrajasta niin että Jani Ahonen ehti kakkospesältä saakka tulemaan kotiin 1 – 0

Toisella jaksolla KiPa aloitti sisällä ja Samu-Kalle Varosen kakkosrajaleikkurilla Jani Ahonen juoksi kakkoselta kotiin saakka ja Sami Mikkolanahon tappikumuralla Hannes Pekkinen toi KiPan 2 – 0 johtoon. Kun Liukku nappasi väärällä Tahkon kärjestä palon ja Jesse Eskelinen ja Ville Kotro polttivat kaksi seuraava, sai KiPa hyvän alun jaksolle.

Toisen alkavalla KiPan yhden palon ajolähdöstä Valentin Ikonen ja Ville Liukku lisäsivät välilyönneillään KiPan johdon 4 – 0:aan. Tuojina Valtteri Havukainen ja Samu-Kalle Varonen.

Tahko kavensi kolmannessa vuoroparissa kaikkien aikojen kärkilyöntitilaston ykköseksi nousseen Juha Korhosen ja Santtu Patovan välilyönneillä 4 – 2:een.

Mutta viimeisen vuoroparin alkavalla KiPa lisäsi johtoaan 4:llä juoksulla. Ykkös-kolmostilantessa Valentin Ikonen löi merkkaamattoman välilyönnin ja Jani Ahonen  toi 5 – 2,. Palottomasta ajolähdöstä Sami Mikkolanaho löi merkistä väliin kakkospuolelle ja Hannes Pekkinen toi 6 – 2. Toisella lyöntikierroksella Hannes Pekkisen ajolähdöstä tuli vasta ensimmäinen risti taululle, mutta jatkoajoista Valentin Ikonen löi vuoroparin toisen juoksunsa merkatulla kumuralla 7 – 2 ja heti perään Ville Liukku pudotti jatkoajoista pallon kolmoskopparin eteeen 8 – 2. Tuojina näissä Topi Hurskainen ja Samu-Kalle Varonen.

Viimeisen tasoittavalla Tahko rakensi palottomat ajot, joista Teemu Nikkanen kotiutti välilyönillä Lauri Vierimaan 8 – 3. Jatkoajoista vielä kaksi seuraavaa onnistuivat: Juha Korhosen keskisaumalyönnillä Riku Hokkanen toi 8 – 4 ja Kalle Tapio Huuskon välilyönnillä Patrik Vartama toi 8 – 5. Mutta kopinnoston jälkeen Tahkon Vierimaa paloi Eskelisen heitolla kakkoselle ja Nikkasen näpystä tuli välipalo kakkoselta. Ottelu loppui Nikkasen epäonnistuneeseen kopinnostoon.  Liukun tuuletuskin tuli pienellä viiveellä kunnes huomattiin että palojahan onkin jo kolme!