12.7.2018. Viihdyttävän pesisillan kruunasi Samu-Kallen pajatson tyhjennys supervuoroparissa. KiPa – KaMa 2 – 1s (5 – 7, 4 – 0, s4 – 0)

– Hyvältä tuntuu, olen löysiä lyönyt koko illan ja nyt osui, kertoi supervuoroparin 1+3 juoksun kunnaristaan Samu-Kalle Varonen (1+5 lyötyä, 2 tuotua ja  8/14 kärkilyöntiä) . Tämä oli hänen kesän viides kunnarinsa ja ei ihme, että KiPa teki eilen Samu-Kallen kanssa kolme seuraavaa kautta kattavan jatkosopimuksen.

KiPan kahden pisteen voitto 3 tuntia 4 minuutti kestäneen ottelun jälkeen kasvatti viidennellä sijalla sarjassa olevalle KiPalle kahden pisteen eron kuudentena olevaan Hyvinkään Tahkoon, jolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Ero sunnuntaina KaMalle hävinneeseen JymyJusseihin on kolme pistettä.

– Halu pelata pesäpalloa ja pelata hyvin, se on huomenna 39 vuotta täyttävän KiPan kapteeni Sami ”Eko” Partasen salaisuus. Eko pelaa uransa parasta kauttaan. Kärkilyöntitilastossa hän on kakkosena Vimpelin Sami Haapakosken kannassa ja lyöjätilastossakin kymmenentenä toiseksi parhaana numerolla myös ulkovuorossa pelaavana eikä jokerikotiuttajana.

– Siitä olen tyytyväinen että lukemat ovat noin päin, on me kokeiltu toisinkin päin. Olen ylpeä siitä että me käännettiin ottelu. Ekalla jaksolla 5 – 3 tilanteessa sisävuorossa Samu-Kalle tyhjensi kopilla kentän eikä saatu enempää juoksuja ja menetettiin sitten se jakso. Opittiin taas että pitää pelata kolmeen paloon asti, lyödä ja tehdä paloja, muistutti Eko.

Katso myös kuvat ottelusta (aamulla lisää…)

Juhani Myyryläinen palasi kokoonpanoon ja pelasi hyvän siepparipelin saaden IS Tähtipelaajan palkinnon

Samu-Kalle sai ”vain” kakkospalkinnon kun KiPan ykköspalkinnon vei huomenna 39 vuotta täyttävä Sami ”Eko” Partanen (4 lyötyä, 1 tuotu ja 10/14 KL). IS-Tähtipelaajan eli illan parhaan ulkopelaajan palkinnon sai KiPan siepparin tontille palannut Juhani Myyryläinen. Vakiorosterista Topi Hurskainen pelasi jokerina ja ulkona VIlle Hämäläinen kopparina. Sisällä numeron 2 sai hihaansa Ville Kotro, joka kunnostautui KiPan parhaana etenijänä tuoden kolme juoksua.

– Suhteellisen hyvä peli, kaksi pistettä tyydyttää. On opittu että ei päät painu vaan toisella jaksolla pelattiin tasapainoisesti ja nostettiin omaa tasoa kun kaverilla taas tas hieman laski. Superissa pystyttiin hyvin rakentamaan ja Samu-Kalle silloin tällöin räväyttelee, kehui Kiteen Pallon pelinjohtaja Raimo Bragge joukkueensa nousua ja 18-vuotiaan nuorukaisen kesän viidettä kunnaria.

KaMa käänsi 1. jakson voiton itselleen

Avausjaksolla johto vaihtui moneen kertaan. KiPa meni ensimmäisessä vuoroparissa 1 – 0 johtoon Sami Partasen lyötyä keskipompulla Veli-Matti Sigvartin kotin.

KaMa kuittasi heti toisen vuoroparin alussa kun ykköspalkittu Topias Lilja iski 1+1 juoksun arvoisen kunnarin kolmospuolelta ja Mikko Pauna kipitti kotiin, tilanne 1 – 2. Ainkain toinen juoksu olisi jääny tulematta ellei KiPa säheltänyt heittelyissään. Topias  Lilja toi tuplajuoksunkin 1 – 3 Jouni Itävalon kumuralla.

Tasoittavallaan KiPa kavensi 2 – 3 Sami Partasen kakkospuolen välilyönnillä Ville Kotron tuomana vaikka Kotro oli vasta palaamassa kolmospesälle laittoman lyönnin jälkeen.

Tiukka tilanne tuomittiin etenijän eduksi ja Ville Kotro toi kavennusjuoksun 2 – 3 toisessa vuoroparissa

Kolmannessa vuoroparissa KaMa jäi juoksuitta, mutta KiPa tasoitti ensin 3 – 3 kenes muunkaan kuin Sami Partasen varsilyönnillä Ville Hämäläisen tuomana. Kun palloa heiteltiin kakkospesälle, niin Ville Kotro karkasi harhaheiton turvin kolmoselta ja KiPa johtoon 4 – 3. KiPan jokerit täyttivät etupesät palottomaksi ajolähdöksi Samu-Kalle Varoselle, jonka merkatulla välilyönnillä Simo Rahunen toi KiPalle jo 5 – 3. Jostain syystä Varosen viimeinen lyönti meni kopiksi ja kenttä tyhjeni eikä KiPa pystynyt jatkamaan palotonta painostusjaksoaan. Lukkari Lehtinen mm. nappasi Hämäläisestä kärpäsen ykköspesältä.

Mutta jakso oli vielä kesken ja KaMa tuli tasoihin kun kärjestä tehdystä ajolähdöstä Jouni Itävalon ykkösrajan näpylyönnillä kotiin tuli Teemu Rouhiainen 5 – 4 ja heti perään 5 – 5 syntyi Mikko Paunan tuomana Joni Tervon syöksymällä heittämän pallon lennettyä lukkarin ohi kuuluttamon taakse.

Ykkösrajanäpystä oli palo tulossa, mutta heitto harmittavasti ohi ja kuuluttamon taakse: 2 juoksua KaMalle aj jakso tasan 5 -5

Tilanteen jälkeen pidettiin torikokousta koska oli epäselvää millä hetkellä pallo oli mennyt rajoitusalueelle. KiPa ehti polttamaan ykköseltä kotiin juosseen Liljan ja kolmoselle lyöjä Itävalon. Itävalolla ei ollut etenemisoikeutta kolmoselle, joten hänet palautettiin kakkospesälle ja kotiin tuli yksi palo.

Jakson voitto vieraille varmistui jokeri Petteri Kortelaisen kumuralla kolmoskoppari Varosen eteen ja  pallon pompattua turhan varovaisesti vastaan tullee nuorukaisen yli, kotiin ehtivät MIkko Pauna ja Topias Lilja. Ensimmäinen jakso kääntyi näin KaMalle 5 – 7, kun KiPa ei tasoittavallaan saanut yhden palon ajolähdöstä huolimatta lisäjuoksuja aikaan.

Kapteeni Sami Partanen pelasi sisukkaasti polvillaankin 1. jakson lopussa piikkarin tökättyä johonkin

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit tasaisesti 23 – 24 (51 % – 50 %), kolmostilanteet tasan 11 – 11 ja kotiutukset 4/10 – 6/9.

Toisella jaksolla KaMa jäi juoksuitta

KiPa nosti tasoaan ja KaMa puolestaan nuukahti toiselle jaksolle, jonka KiPa vei selvästi 4 – 0.

KiPa aloitus sisällä oli kehno: kerran etenijä kakkoselle ja lyöjät jäivät numeroon viisi. KaMa rakensi tilanteen mutta kaksi kotiutusta jäivät linjaan ja siepparille.

Toisen alkavalla Joni Tervo kotiutti viimeisellään välilyönnillä yhden palon ajolähdöstä Topi Hurskaisen 1 – 0. Jatkoajoista Antti-Jussi Toropainen pisti pystärin keskisaumaan ja Samu-Kalle Varonen toi 2 – 0.

Kolmannen alkavalla KiPan kärejstä oli ykköstilanteessa peräkkäin sekä Hurskainen että Rahunen polttaneet itsensä laittomaan. Partanen vaihtoi kahdella lyönnillä Kotron ykkösletä kolmoselle ja ykkös-kolmostilanteessa Samu-Kalle Varonen löi varsilyönnillä VIlle Kotron kotiin 3 – 0 kun polttoheitto meni ohi kotipesän. KiPa sai näin takatilanteen, mutta AJ Toropaisen veto jäi etumiehelle.

Tasoittavalla KaMa sai pelkän kolmostilanteen Miika Riikoselle, mutta Hämäläisen heitto kopparin tointilta poltti Paunan kotiin. Viimeisenä lyöjänä Kortelainen löi kolme laitonta.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Sami Partanen iski illan neljännen juoksunsa kotiuttamalla pystärillä Ville Hämäläisen 4 – 0. KaMan pyristely loppui Hämäläisen hakemaan koppiin jolla kolme kärkietenijää haavoittuivat ja Rahusen sekä Eskelisen nappaamiin ykköspaloihin.

Toisen jakson kärkilyönnit KiPalle 19 – 12 (51 % – 45 %), kolmostilanteet KaMalle 6 – 7, mutta kotiutukset KiPalle puhtaasti 4/6 – 0/5.

Superissa Samu-Kalle kuittasi alkuillan säheltämisensä

KiPa aloitti supervuoroparin sisällä ja Sigvart, Hurskainen ja Rahunen rakensivat yhden palon ajot Partaselle. Liljan syöksykoppi haavoitti Sigvartin mutta vaihto pitkällä näpyllä onnistui tyylikkäästi. Samu-Kalle Varonen iski täydellisen tällin kakkospuolelta läi ja 1+3 juoksun kunnarin edellä kotiin tulivat Topi Hurskainen, Simo Rahunen ja Sami Partanen. Taululle 4 – 0 ja ottelu näytti ratkenneen.

Katso KiPan Facebook-sivulta video tatkaisulyönnistä

Tasoittavallaan KaMa kuitenkin pyristeli vielä vastaan tehden kaksi kavennusjuoksua. Kaksi ristiä kärjestä Kotron ja myyryläisen ansiosta oli jo taululla, kun Arttu VIlander kotiutti ajolähdöstä Mikko Paunan viimeisellään lyömällä pallon linjaan 4 – 1. Edes takapaloa ei tullut kun Kotro ei tiennyt mihin heittää palloa. Jatkoajoista Petteri Kortelainen iski kumuran kolmosjatkeelle ja Varonen nappasi sen varmasti poikki. Vain Joonas Peltomäki eteni tuoden 4 – 2. Kortelaisen viimeisellä koppi ja pesät tyhjiksi. Ottelu päättyi kun Kotro poltti samassa vuoroparissa toistamiseen kärkimies Rouhiaisen ykköselle.