12.5.2018. KiPa löi Seinäjoen Jymy-Jussit. Sami Partasen ohella myös kolme muuta kotiuttajaa nousi esiin ja Jesse Eskelinen jatkoi loistavaa lukkarointiaan pitäen J-P Vainionpään vain yhdessä juoksussa. KiPa – SJJ 1 – 0 (2 – 2, 5 – 0)

KiPa juhlii auringonpaisteisella Rantakentällä makeaa avausvoittoaan

Katso myös kuvagalleria päivän ottelusta

– Viikolla oli mahdollisuus voittaa, mutta me ei voitettu ja tänäänkin oli vähästä kiinni ettei hävitty, aloitti KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge analyysinsä.

– Me otimme suuria askelia eteenpäin torstaista. Jesse Eskelinen jatkoi hyvää lukkaripeliään ja muitakin lyöjiä kuin Sami Eko Partanen (3 lyötyä, 9/13 KL, KiPan I palkinto) nousi esille. Keskiviikkona mennään Alajärvelle ja siihen aletaan nyt panostamaan, katsoi Bragge jo eteenpäin.

– Toisella jaksolla saatin heti alkuun pari juoksua ja se riitti tänään. Jaksojen alut ei ole helppoja mutta ulkopelissä oltiin vahvoja. Tänään pitää olla tyytyväinen kun vieraat jäi vain yhdeksään kolmostilanteeseen, kertoi Sami Partanen.

KiPan kakkospalkinnon nappasi kolmoskoppari Topi Hurskainen (3 tuotua, 7/10 KL ja pitävä ulkopeli), vaikka avausjakso loppuikin KiPan hyvässä painostuksessa Topin käytyä kolmoselta kiertämässä kulmalippu ja kääntymällä takaisin polttamaan itsensä lisäksi perässä edelleen Simo Rahusen.  Samu-Kalle Varonen löi välilyönneillä 2 juoksua ja Veli-Matti Sigvart mentyään 5&7 kertaa kärkeen toi 2 juoksua.

Jymy-Jussien pelinjohtaja Mikko Vainionpäätä tuntui suorastaan v-tuttavan karvas tappio.

– Muutama minuutti oli aikaa keksiä jotain järkevää sanottavaa. Hämmentynyt olo on. Meidän pelityyli meni ihan päälaelleen: kun piti pelata pitkää sisävuoroa, tehtiin heti palot ja kun piti nopeasti tehdä juoksut, jäätiin pesille seisomaan. Meillä on hurjan lyöntivoimainen joukkue, mutta se ei näkynyt missään ja muutamat ukot ei päässyt lyömään ollenkaan. Pisteet ja voitot pitää ansaita, nyt me ei niitä ansaittu, suomi Vainonpää.

– Toivottavasti ei ihan totaaliseksi luokkaretkeksi tämä reissu mene (SJJ kohtaa KPL:n huomenna Kouvolassa), manaisli myös Jymy-Jussien ykköspalkinnon saanut Ville Viita (1 tuotu, 6/7 KL). Vieraiden kakkospalkinnon sai vaihtaja/kärkietenijä Juuso Myllyniemi (6/10 KL).

Ensimmäinen jakso loppui molemmilta etenimisvirheisiin

Avausjakson viimeisessä vuoroparissa Juha-Pekka Vainionpää löi kaksi kertaa kumuran väliin, mutta etenijä ei tullut kotiin tuomaan johtojuoksua. Hänen peräänsä viimeisenä lyöjänä Samu Sarre löi kaksi puhdasta hutia, joista toisella taas etenijä lähti kolmoselta ja vuoro loppui siihen.

Jani Ahonen onnittelee Veli-Matti Sigvartia 1 – 2 kavennuksen tuomisesta

Tasoittavalla KiPa rakensi heti kärjestään palottomat ajot, mutta Ekon ykkösrajanäpy ei avian riittänyt Jani Ahoselle jakson voittojuoksun tuomiseen. Jakso loppuikin sitten edellä mainittuun etenemissekoiluun, josta tuli kaksi paloa lisää.Jymy-Jussit meni toisessa vuoroparissa 0 – 2 johtoon kun Juha-Pekka Vainionpää onnistui ainoan kertansa ottelussa kun pallo vähän sirvahteli kakkospuolella ja Ville Viita toi 0 – 1. Jatkoajoista Miika Antila  iski kumuran jolla Atte Kontio toi jo 2 – 2.  Kontio kunnostautui myös ulkona hakemalla ajolähjdöstä Samu-Kalle Varosen lyönnin syöksykopiksi aivan kolmosrajan päältä.

KiPa vastasi kolmannen tasoittavalla kun Sami Partanen iski ensin ajolähdöstä välilyönnillä Veli-Matti Sigvartin tuomana kavennuksen ja viimeisellä läpi kakkosrajasta niin että vain Päätyeenlahden lumikasat estivät 1+2 juoksun pelkäksi taotiukseksi 2 – 2:een Topi Hurskaisen tuomana.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit tilastot KiPalle: kärkilyönnit 18 – 16 (46 % – 46 %), kolmostilanteet selvästi 10 – 4.

KiPan sieppari Juhani Myyryläinen napsi tärkeitä paloja

KiPa teki juoksuja joka sisävuorossaan 2. jaksolla

KiPa aloitti 2. jakson sisällä mainiosti ja heti kärjestä rakennetusta palottomasta ajolähdöstä  Sami Partanen yritti ensin keskipompulla hermopalloa, mutta siitä risti kotiin. Sitten kolmsovahti Tero Tyynelän räpylä vuoti niin että Topi Hurskainen toi 1 – 0. Seuravana lyöjänä Samu-Kalle Varonen löi merkkaamattoman välilyönnin ja sillä Simo Rahunen toi Rantakentän tuhatpäisen yleisön riemuksi 2 – 0.

Tasoittavalla Jymy-Jussitkin saivat palottomat ajot, mutta Juhani Myyrläinen haki hienosti J-P Vainonpään kakkosranapäystä ristin kotiin. Jatkoajoista Atte Kontio löi puhtaan hutinäpyn, mutta pallo osui hänen jalkaansa – tai hänen jalkansa osui palloon ja syntyi aikamoinen kalabaliikki: kotiyleisö vaati pallon potkaisusta paloa ja varoitustakin, mutta pelituomari Kurosen ratkaisu oli laiton lyönti, koska pallo osui sisäpelaajaan tahattomasti. Lopulta Kontio kuitenkin paloi laittomaan ja kolmas ajolähtö kuihtui lukkari Eskelisen irrottaessa Juuso Myllyniemen väärällä kolmoselta.

Toisen alkavalla KiPan lyöjäjokerina otteluun tullut Joni Tervo pisti pitkän näpyn ykkösrajaan ja ykkösvahti Toni Marjamäen epäonnituessa Veli-Matti Sigvart toi jo 3 – 0 KiPalle.

Veli-Matti Sigvart toi 3 – 0 Joni Tervon näpyllä

Toni Marjamäki epäonnistui näpyn haussa

Kaikissa seuraavissa sisävuorossan Jymy-Jussien lyönnit alkoivat huonosti nelosesta ja viime kesän lyöjätilaston kakkonen J-P Vainionpää ei onnistunut enää kertaakaan. KiPa puolestaan lisäsi johtoaan kolmannen alkavalla turvallisentuntuisesti 4 – 0. Toiseksi viimeisenä lyöjänä Ville Kotro kotiutti Veli-Matti Sigvartin  linjan kauhoessa tyhjää.

Viimeisessä vuoroparissa Topi Hurskainen pamautti ykköstilanteessa kakkosrajasta läpi ja jälleen lumikasa esti 1+1 kunnarin syntymisen. Takatilanteesta KiPa rakensi palottomat ajot, joista Partasen ja Tervon jälkeen Samu-Kalle Varonen löi nätistikakkospuolelle väliin ja Topi Hurskainen toi jakson loppunumeroiksi 5 – 0.

Ottelun loppu oli kaksintaistelu Vainionpää vs. Partanen, jonka Eko voitto puhtaasti: kaksi kertaa risti kotiin kun Eko katkaisi Vainionpään kovan vedon ja poltti etenijät kotiin.

Toisen jakson kärkilyönnit kuten ensimmäisenkin KiPalle 18 – 16 ja kolmostilanteet kirkkaasti 10 – 5 KiPalle.