11.8.2020 KiPa piti hallitsevat Suomen mestarit kuudessa vuoroparissa nollilla ja oli lähellä saada toisenkin sarjapisteen Kerubi-stadionilta. JoMa–KiPa 2–1k (4–2, 0–1, 1–1s, 3–4k)

Kiteen Pallo on napannut nyt kolmessa pelatussa Pohjois-Karjalan derbyssä vähintään yhden pisteen Joensuun Mailalta, mihin tuskin kukaan uskoi ennen sarjan alkua. Pisteet nyt 5–4 JoMalle. Neljäs derby pelataan Rantakentällä tiistaina 25.8. klo 17:00.

Katso myös kuvat ottelusta

KiPa (26 pistettä) piti Seinäjoen JymyJussit (25) edelleen takanaan ja on sarjassa viidentenä. JoMa (37) puolestaan nousi sarjakärkeen pisteellä ohi Sotkamon Jymyn (36).

Jesse Eskelinen tuo Valentin Ikosen välilyönnillä toisen jakson voittojuoksun 0-1 KiPalle

– Ulkopeli oli meillä hyvää, vaikka pari ekaa juoksua tulikin räpylästä. Jos pitää JoMan nollilla koko [toisen] jakson, ei huonoa. Äärettömän ylpeä olen porukasta miten taisteltiin, kiitti KiPan pelinjohtaja Petri Tuuva nuorta joukkuettaan.

– Kismittää loppu, lähellä oltiin voittoakin, mutta yksi piste täältä on äärettömän hyvä, tiivisti hyvän kopparipelin pelannut KiPan ykköspalkittu Samu-Kalle Varonen (1 tuotu, 5/9 KL). Ruutu Tähtipelaajana palkittiin KiPan sieppari Joni Lehikoinen, joka haki näpyistä monta tärkeää paloa. Toisen jakson voitto ratkesi Jonin kahdella hyvällä näpyn haulla ja paloilla kotiin. Palkinnon olisi ansainnut myös kapteeni Valentin ”Allu” Ikonen, joka löi merkatulla välilyönnillä 2. jakson voittojuoksun ja kakkosjatkeelta supervuoroparin johtojuoksun.

– Tehtiin ottelu itselle välillä vaikeaksi. Törkeä määrä tuli sisäpeliviirheitä 2. jaksolla, harmitteli JoMan ykköspalkittu, lukkari Juha Puhtimäki (2 lyötyä, 4/9 KL).

Avausjaksolla odottava tunnelma

JoMa meni ottelun ensimmäisessä vuoroparissa harmittavasti kahdella linjassa räpylästä pudonneella Juha Puhtimäen ja Aleksi Rautiaisen lyönnillä 2–0 johtoon. Kolmannessa vuoroparissa 3–0 johtojuoksukin tuli kun Kasperi Kaksosen tappoheitto Puhtimäen ykkösrajanäpystä lensi ohi lukkari Jesse Eskelisen. Jakson ainoa JoMan lyöty juoksu oli Konsta Kettusen 4–0, joka tuli kovalla lyönnillä kakkosluukusta.

Kerubi-stadionilla oli jotenkin odottava tunnelma: milloinkohan KiPa herää sisäpeliinkin?

Ottelun jatkoa ajatellen KiPan viimeisen vuoroparin tasoittava oli hyvä, vaikka jaksovoitosta ei enää kisattukaan. Sami Mikkolanaho kotiutti kovalla laakalyönnillä Elmeri Purmosen 4–1 ja Ville Liukku tarkalla välilyönnillä Samu-Kalle Varosen 4–2. KiPan kotiutusprosentti 1. jaksolla olikin täydet 100, kun kolmostilanteet olivat JoMalle 11–2.

Sami Mikkolanahon kova laaka kotiutti Elmeri Purmosen 4-1 ja nosti KiPan toiveita toiselle jaksolle

KiPa piti JoMan nollilla 2. jaksolla

Toisella jaksolla KiPan ulkopeli oli rautaa ja toisen vuoroparin tasoittavalla Valentin Ikosen iskemällä välilyönnillä JoMan kolmoskoppari, ex-kipalaisen Topi Hurskaisen eteen Elmeri Purmonen toi jakson ainoan eli voittojuoksun 1–0.

JoMa ei saanut kuin kolmannessa vuoroparissa kärkeään edes kolmoselle. Näistäkin KiPan etukenttä hoiti kaikki kolme kotiutustilannetta ristiksi kotiin. Konsta Kettusen näpykotiutusta JoMa jo juhli, mutta pelituomari vihelsi palon. Palo oli niukka mutta selvä, kun sen kuvia veivattiin muutamasta kamerasta.

Kismittävän lähellä oli voittokin

Supervuoroparin KiPan aloitti loistavasti rakentaen heti kärjestään palottomat ajot Hannes Pekkiselle. Siitä palo kotiin, mutta jatkoajoista Valentin Ikonen pudotti pallon kakkosjatkeelle ja Jesse Eskelinen toi KiPan 0–1 johtoon. Mikkolanahokin pääsi vielä purkamaan ajoa, mutta näpystä ei lisäjuoksua tullut.

JoMan tasoittavalla KiPa oli saanut jo kärjestä palot Konsta Piirosesta ja Topi Hurskaisesta. Kakkoskärki sai vielä rakennettua kahden palon ajolähdön Aleksi Rautiaiselle. Allun ensimmäinen tarkka välilyönti kakkosjatkeelle, mutta ei etenemistä. Toisella täsmälleen samanlainen lyönti ja kesän ensimmäistä miesten superpesisotteluaan pelannut Erkka Gröhn toi tasoituksen 1–1.

Kotiutuskisassa KiPa meni hienosti 3–0 johtoon. Onnistujina parit Mikkolanaho-Lehikoinen, Ikonen-Myyryläinen ja Varonen-Purmonen.

Yleensä kolme juoksua kotareissa riittää voittoon tai ainakin jatkopareille. Mutta JoMalta onnistui toisesta parista Henri Litmanen ja kolmannesta Lauri Kivisen kova lyönti painui syöksykoppia hakeneen kakkoskopparin ohi maisemiin. tilanne tasan 3–3. Neljännestä parista Simo Rahunen iski kovaa kolmosluukkuun ja näin kotarit 4–3 JoMalle.

KiPan tulevia otteluita:

Liput tuleviin kotiotteluihin verkkokaupasta!

Torstai 13.8. klo 17:30 Siilinjärven Pesis–Kiteen Pallo, Mantun kenttä, Siilinjärvi
Sunnuntai 16.8. klo 17:00 Kiteen Pallo–Manse PP, Rantakenttä, Kitee
Tiistai 18.8. klo 17:30 Sotkamon Jymy–Kiteen Pallo, Hiukan stadion, Sotkamo