11.8.2019. Kamppailu pudotuspelipaikasta kiristyi KaMan vietyä supervuoroparin. KaMa – KiPa 2 – 1s (8 – 2, 4 – 6, s2 – 1)

Sekä KiPa että KaMa taistelevat vielä viimeisestä pudotuspelipaikasta IPV:n kanssa. Vielä paikka ei ratkennut, sillä KaMa voitti KiPan supervuoroparissa ja saman teki IPV Tahkoa vastaan.

KiPa:lla ja IPV:llä on molemmilla 35 pistettä, KaMa:lla 33 pistettä. Runkosarjan viimeiset ottelut tiistaina ovat KiPa – Tahko, KaMa – Vimpeli ja KPL – IPV. IPV:llä on kaksi enemmän kolmen pisteen voittoja kun voittojen lukumäärä on sama.

KiPalla oli allaan neljän pelin voittoputki, viimeksi viime kauden mestari JoMa kaatui jopa kotikentällään. Sitä ennen kaatuivat Kempele, Kankaanpää ja Koskenkorva. KaMa haki yhden pisteen viimeksi sekä JoMalta että KiPalta ja sitä ennen 2 – 1 voiton Sotkamon Jymystä.

KiPan ykköspalkittu oli takarajan puhkaisullaan kakkosjakson ratkaissut Veli-Matti Sigvart (1+2 lyötyä,2 tuotua, 5/9 KL). Kakkospalkinnon sai hyvin vaihtanut ja melkein supervuoroparin ratkaissut Hannes Pekkinen (1 lyöty, 8/9 KL).

– Aika hengetön, virheitten sävyttämä matsi. En ole ollenkaan tyytyväinen omaan enkä joukkueen peliin. Toisella jaksolla aukesi vähän, mutta se ei riittänyt. Sanoin Tuuvalle, että vapaan lyönnin lyön taakse keskelle ja sinne se meni. Pitää kai siirtyä lyöjäjokeriksi kun tuo kentällemeno ei tänään oikein onnistunut, veisteli Sigvart.

– Tärkeintä oli että voitettiin, pysyttiin pudotuspelitaistelussa mukana. Se oli yhden juoksun lyönti, mutta meni läpi, hyvä niin. Vielä on panosta Vimpeli-pelissä, ei jää miksikään ohipeliksi, kertoi Ruudussa KaMan ykköspalkittu Joona Anttila 1+5 lyötyä, 2 tuotua, 10/12 KL) . KaMan kakkospalkinnon sai superin voittojuoksuna ainoan onnistuneen lyöntinsä iskenyt Joona Lehtinen (1 lyöty, 1/5 KL).

Avausjaksolla Joona Anttilan 1+3 käänsi jakson KaMalle

KiPa meni avausjaksolla 0 – 1 johtoon kun Samu-Kalle Varosen keskinäpyllä olisi tullut toinen palo, mutta pallo ei jäänyt pesävahdille. Näin aidan ali menneellä harhaheitolla Topi Hurskainen toi 0 – 1. KaMa tasoitti heti kun Jokeri Joona Anttila löi ensimmäisen bravuurikumuransa kakkosjatkeelle ja Topias Lilja toi tasoituksen 1 – 1.

Toisen alkavalla pelkässä kolmostilanteessa Lassi Vasaraisen kopinnosto muuttuikin kumuraksi ja sen KaMa kauhoi ilmaan. Jani Ahonen karkasi tuomaan KiPan uudelleen johtoon 1 – 2.

Kolmannen alkavalla KiPa sai yhdenkolmostilanteen, mutta Mikkolanahon lyönnillä haavat kotiin. Tasoittavalla KaMan lyöjät lähti hankalasti kuutosesta, mutta kopittelun jälkeen Lilja pääsi pitkällä näpyllä ykköselle, Ruuskan kova ykkösrajaan, etupesät täyteen. Itävalon näpy laiton ja ensimmäinen palo. Aikalisän jälkeen Paunan ohitusnäpy poltteli ja yhden palon ajot Kari Kellokoskelle. Hidastetulla Topias Lilja ehti tuomaan 2 – 2. Jatkoajot Petteri Kortelaiselle, hyvä veto keskisaumaan ja Kotro katkaisi lyönnin, mutta heitto ei aivan riittänyt ja Arttu Ruuska toi 3 – 2. Joona Anttila löi viimeisellään toisen kerran bravuurinsa eli kumuran kakkoskoppari Vasaraisen räpylän ohi. Pajatso tyhjäksi ja tilanne jo 7 – 2, kun kunnarin edellä kotiin tulivat Jouni Itävalo, Mikko Pauna ja Petteri Kortelainen. Heti seuraavana Toni Pomellin vapaa lyönti väliin ja Joona Anttilan tuplajuoksulla jakson loppunumeroiksi 8 – 2.

KiPa tyrmäsi toisella jaksolla KaMan heti 1. vuoroparissa Sigvartin 1+2 lyönnillä

KaMa aloitti sisällä eikä saanut. Tasoittavalla, kahden palon tilanteessa viimeisenä lyöjänä Veli-Matti Sigvart löi heti pallon keskelle takarajalle ja 1+2 juoksua kun kunnarin edellä kotiin tulivat Samu-Kalle Varonen ja ykkösellä ollut Lassi Vasarainen. Lyöjiä riittää taas, Jani Ahoselle heti merkki päälle, varsilyönnistä pallo poltteli ja huono heitto. Veli-Matti Sigavrtin tuplajuoksulla 0 – 4. KiPa pelasi pitkää sisävuoroa ja jälleen viimeisenä lyöjänä Jani Ahonen vaihtoi kakkospuolen välilyönnillä kärjen kolmoselle, toisella pallo kolmoskopparin eteen ja Jesse Eskelinen toi jo 0 – 5!

Toisen alkavalla KaMa rakensi yhden palon ajot Kortelaiselle, huono lyönti Pekkiselle ja toinen palo kotiin. Jatkoajot Joona Anttilalle, Kotro haki hienosti kopin. Näpystä piti tulla välipalo kakkoselta, mutta Purmosen heitto oudosti ohi ja 1 – 5 harhaheitolla Kari Kelokosken tuomana. Joona Anttilan viimeinen linjaan, ja nyt Kotro räpelsi ja Petteri Kortelainen toi toisen lahjajuoksun 2 – 5.

Toisen tasoittavalla KaMa torjui Pekkisen ajon purkamisen. Jatkoajoista Valentin Ikosen ensimmäinen Korhoselle, ensimmäinen palo kotiin ja samalla takavaihto. Mutta viimeinen vapaa lyönti kakkossaumaan, pallo poltteli ja Topi Hurskainen toi 2 – 6.

Kolmannen alkavalla KaMan Petteri Kortelainen kotitutti välilyönnillä Arttu Ruuskan kaventaen 3 – 6.

Viimeisen alkavalla KaMan ykkös-kolmostilanteessa viimeisen lyöjän Petteri Kortelaisen näpyllä Antila kakkoselle, toinen takalaittomaksi. Viimeinen väliin kakkospuolelle, Arttu Ruuska toi 4 – 6, mutta Antilasta kolmas palo kotiin.

Supervuoroparissa KiPan läpilyönti harmittavasti kiveen

KiPa aloitti superin sisällä. Hannes Pekkinen löi kakkospesän takaa komeasti läpi ja Topi Hurskainen toi 0 – 1 kun pallo osui kallioon estäen 1+2 juoksun syntymisen. Samalla takapesät täyteen. Ikonen ykköselle, yhden palon ajot Liukulle kun kaatosade jälleen alkoi. Veto Kellokoskelle räpylään, kaksi paloa ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla KaMan kolmas ajolähtö, Petteri Kortelainen löi keskelle väliin ja Arttu Ruuska toi tasoituksen 1 – 1. Vaihto kopiksi, pesät tyhjiksi. Pomell kopilla pois, Pauna väärällä ykköselle. Anttilan kakkosrajan kääntönäpyllä ja keskinäpyllä kärki kolmoselle. Kopilla itse pois, Hämäläinen myös. Toiseksi viimeiselle lyöjälle Joona Lehtiselle yllätysmerkki päällä ja kolmospussarissa pallo ei tarttunut Varosen räpyään. Näin supervuoropari 2 – 1 Mikko Paunan tuomana

(Tilastojen jälkeen tarkemmat tapahtumat)

Avausjaksolla Joona Anttilan 1+3 käänsi jakson KaMalle

KaMa voitti hutunkeiton ja valitsi ulkovuoron. KiPan lyönnit aloitti etenijäjokeri Veli-Matti Sigvart, jonka viimeinen linjaan ja palo. Topi Hurskainen kentälle välilyönnillä, Samu-Kalle Varosen keskinäpyllä olisi tullut toinen palo, mutta pallo ei jäänyt pesävahdille. Näin aidan ali menneellä harhaheitolla Topi Hurskainen toi 0 – 1 ja Samu-Kalle jo kolmoselle. Jokeri Jani Ahonen ykköselle ja Hannes Pekkinen pudotettiin ykköselle ja yhden palon ajolähtö Valentin Ikoselle. Arttu Ruuska katkaisi kakkossaumalyönnin ja toinen palo kotiin. Kopilla pesät tyhjiksi, Jesse Eskelinen lyömään sadekuuron alkaessa, Jesse kopilla pois. Elmeri Purmonen ykkösrajavarrella kärkeen. Ville Kotron koukkunäpy lyhyeksi ja toinen palo.

KaMan Niko J. Korhonen keskisaumasta kärkeen, Topias Lilja vaihtoi kakkossaumasta ja Arttu Ruuska täytti pesät tuppinäpyllä. Paloton ajolähtö Jouni Itävalolle, pallo suoraan Pekkiselle ja risti kotiin. Takavaihto kolmoselle, etupesät tyhjiksi. Jokeri Mikko Pauna kopilla pois, Kari Kellokoski ykköselle. Toni Pomellin kopiolla etupesät tyhjiksi. Valtteri Hämäläinen palo Purmosen heitolla ykköselle. Joona Lehtinen kopilla pois, Jussi Kivelä myös. Jokeri Joona Anttila löi bravuurikumuransa kakkosjatkeelle ja Topias Lilja toi tasoituksen 1 – 1. Anttila samalla ykköselle ja Petteri Kortelainen viimeisenä lyöjänä toisellaan kakkosvaihto, viimeisellä kumura poltteli takana ja Vasaraisen heitto pomppi ennen etenijää kotiin ja kolmas palo.

Toisen alkavalla KiPan Sigvart paloi kun vääräksi huudettu tolppa lautaselle. Hurskainen kopilla pois, Ahonen pystärillä ykköselle, Varonen vaihtoi kovalla kolmospuolelle, Samu-Kalle kopilla pois. Pekkinen vaihtoi kärjen kolmoselle kakkosrajanäpyllä, Hannes kopilla pois. Ikonen näpyllä ykköselle, Ville Liukulta turha välipalo kakkoselta, itse kopilla pois. Eskelinen kopilla pois, Lassi Vasaraisen kopinnosto kumuraksi ja sen KaMa kauhoi ilmaan ja Jani Ahonen karkasi tuomaan 1 – 2. Sami Mikkolanaho vaihtoi välilyönnillä etupesät täyteen, mutta viimeisen lyöjän Purmosen kopilla haavat Vasaraisesta ja toisella Mikkolanaholta. Viimeinen laittomaksi.

Tasoittavalla KaMan Korhoselle haavat, Lilja tuppinäpyllä ykköselle. Ruuskan kopilla haavat, keskisaumasta itse ykköselle. Pauna vaihtoi etupesät täyteen, Itävalon näpyllä etenijä täpärästi kolmoselle. Paloton ajolähtö Kellokoskelle, kakkosrajanäpystä Purmonen poltti Liljan kotiin. Jatkoajoista Petteri Kortelainen löi heti keskipomppua ja Kotro poltti komeasti Ruuskan kotiin ja Anttilan viimeinen takalaittomaksi.

Kolmannen alkavalla KiPa jättii Kotron väliin. Ahonen lyömään ensin, haavat kuitenkin Janille kuten myös Sigvartille. Hurskainen pystärillä kärkeen, Varosen vuorolla Lehtonen irrotti väärällä Topin, Samu-Kalle ykköselle. Pekkinen vaihtoi keskisaumasta etupesät täyteen, Ilosen keskinäpyllä toinen palo kolmoselta. Hannes kopilla pois, Liukku pudotti kakkosjatkeelle vapaan lyönnin ja ykkös-kolmostilanne. Eskelinen kopitti etupesät tyhjiksi. Vasarainen löi samanlaisen kuin edellisessä sisävuorossa, nyt Korhonen sai kopin. Mikkolanaho löi toiseksi viimeisenä lyöjänä, mutta koppi ja haavat kotiin. Viimeisenä lyöjänä Purmonen mutta ei kunnaria tyhjään kenttään.

Tasoittavalla KaMan lyöjät lähti kuutosesta eli Pomellista, joka menikin välilyönnillä kärkeen. Hämäläinen ja kärkeä esiin. Korhonen ei päässyt kentälle, Lilja pitkällä näpyllä ykköselle, Ruuskan kova ykkösrajaan, etupesät täyteen. Itävalon näpy laiton ja ensimmäinen palo. Aikalisän jälkeen Paunan ohitusnäpy poltteli ja yhden palon ajot Kari Kellokoskelle. Hidastetulla Topias Lilja ehti tuomaan 2 – 2. Jatkoajot Petteri Kortelaiselle, hyvä veto keskisaumaan, Kotron heitto ei aivan riittänyt ja Arttu Ruuska toi 3 – 2. Joona Anttila löi viimeisellään bravuurinsa eli kumuran kakkoskoppari Vasaraisen räpylän alta. Pajatso tyhjäksi ja tilanne 7 – 2 kun kunnarin edellä kotiin tulivat Jouni Itävalo, Mikko Pauna ja Petteri Kortelainen. Toni Pomellin vapaa lyönti väliin ja Joona Anttilan tuplajuoksulla 8 – 2. Korhonen keskipompulla ykköselle, Liljan välilyönnillä etupesät täyteen. Ruuskan epäonnistuneella lyönnillä kärki jo kolmoselle, kopin pudotuksella yhden palon ajot Itävalolle. Keskipompusta toinen palo, jatkoajot viimeiselle lyöjälle Kellokoskelle, Liukku haki lyhyen näpyn ja kolmas palo kotiin.

Viimeisen alkavalla KiPan Ahonen kopilla pois, Sigvart linjan avustuksella ykköselle. Hurskaisen veto Pomellille, ensimmäinen palo kakkoselta. Varosen pystärillä etupesät täyteen. Pekkisen välilyönti kolmosjatkeelle, Sigvart kolmoselle. Yllätysotto näyllä, joka meni laittomaksi. Kopilla etupesät tyhjiksi. Kopittelun jälkeen Purmonen näpyllä ykköselle. Viimeisenä lyöjänä Mikkolanaho, ensimmäinen merkattu taktisesta väärästä laittomaksi. Toinen Itävalolle, toinen palo. Elmeri kakkosella, viimeisellä kotiin kolmas palo.

Ensimmäisen jakson kolmostilanteet 15 – 6.

Toinen jakso

KiPa vaihtoi Ahosen kakkoskoppariksi Vasaraisen tilalle ja Ahonen numerolle yksi, muut pykälän eteenpäin.

KaMa aloitti sisällä. Korhonen vapaalla kentälle, Liljan kopilla haavat kakkoselta ja itsenkin kopilla pois. Pauna vapaalla kentälle, Ruuskan näpyllä takapalo ykköseltä. Itävalo kolmossaumasta kärjen taakse ykköselle. Kellokosken tuppinäpyn nappasi Liukku kopiksi, risti kolmoselta. Kellokoski ykköselle, Pomellin epäonnistuneella kopinnostolla etupesät täyteen. Hämäläisen kopinnosto tolpasta maissa linjaan ja kolmas palo.

Tasoittavalla Ahonen näpyllä ykköselle. Hurskaisen kova veto Korhoselle, palo kakkoselta. Varosen keksisaumalyönnillä etupesät täyteen. Pekkinen vaihtoi varrella takapesät täyteen. Kopin pudotuksella yhden palon ajot Ikoselle, tappikumuran haki Kivelä ja toinen palo kotiin. Samu-Kalle yksin kolmosella, Liukku kopilla pois kuten Eskelinen. Mikkolanaho löi kakkossaumaan, ei etenemistä ja vain ykkös-kolmostilanne. Purmosen kopilla etupesät taas tyhjiksi. Kotro ensi kertaa lyömään, haavat ykköselle. Vasarainen ykköselle. Viimeisenä lyöjänä Veli-Matti Sigvart löi heti vapaalal lyönnillään pallon keskelle takarajalle ja 1+2 juoksua kun kunnarin edellä kotiin tulivat Samu-Kalle Varonen ja Lassi Vasarainen. Lyöjiä riittää taas, Jani Ahoselle heti merkki päälle, varsilyönnistä pallo poltteli ja huono heitto. Veli-Matti Sigavrtin tuplajuoksulla 0 – 4. Ahoselle ja Varoselle haavat. KiPa pelasi pitkää sisävuoroa. Kopittelun jälkeen KiPa sai Eskelisen kakkoselle. Viimeisenä lyöjänä Jani Ahonen vaihtoi kakkospuolen välilyönnillä Eskelisen kolmoselle, toisella pallo kolmoskopparin eteen ja Jesse Eskelinen toi jo 0 – 5!

Toisen alkavalla KaMan Korhosesta ensimmäinen risti kakkoselta kun Liljan lyönti jäi linjaan. Ruuska välilyönnillä kentälle, Itävalon lyönti kopiksi ja haavat kakkoselta. Itävalo pystärillä ykköselle, Paunan lyönnillä myös haavat kakkoselta. Väärällä ykköselle, Kellokosken rannekääntö kolmosluukusta läpi seinään ja takatilanne. Pomell kopilla pois, Hämäläinen ykköselle. Yhden palon ajot Kortelaiselle, huono lyönti Pekkiselle ja toinen palo Paunasta kotiin. Jatkoajot Joona Anttilalle, Kotro haki hienosti kopin. Näpystä piti tulla Kortelaisesta välipalo kakkoselta, mutta Purmosen heitto oudosti ohi ja 1 – 5 harhaheitolla Kari Kelokosken tuomana. Joona Anttilan viimeinen linjaan, ja nyt Kotro räpelsi ja Petteri Kortelainen toi toisen lahjajuoksun 2 – 5.

Tasoittavalla KiPan Ahonen kärkeen, Hurskaisen näpyllä kakkoselle. Varosen kakkosrajaleikkurilla ykkös-kolmostilanne. Näpyllä kakkosvaihto ja kopin pudotuksella paloton ajolähtö Pekkiselle. Koppi kolmostakanurkasta, haavat kotiin. Yhden käden ohitusnäpy ja uudet ajot Valentin Ikoselle. Pallo Korhoselle, ensimmäinen palo kotiin ja samalla takavaihto. Viimeinen vapaa lyönti kakkossaumaan, pallo poltteli ja Topi Hurskainen toi 2 – 6. Ajot jatkuivat ja Liukun hyvän kakkosrajanäpyn haki Itävalo, toinen palo kotiin. Kopilla pesät tyhjiksi, Purmoselle haavat ykköselle. Sigvartin lyönti Pomellille ja kolmas palo.

Kolmannen alkavalla KaMan Lilja pääsi ykköselle, Pauna vaihtoi kakkoselle ja yritti keskinäpyllä kolmosvaihtoakin, mutta risti kolmoselta. Ruuskan lyönti linjaan, kakkoselta Paunasta jo toinen palo. Itävalo pomputti kärjen kolmoselle ja Petteri Kortelainen kotitutti välilyönnillä Arttu Ruuskan 3 – 6. Vielä vaihtoi keskeltä, jatkoajot Antilalle. Palo kopiksi Hurskaiselle, haavat kotiin ja viimeisellä takapalo ykköseltä.

Tasoittavalla Jani Ahonen löi kakkosjatkeelle mennen kärkeen. Hurskaisen keksipompulla Ahonen kakkoselle aj välilyönnillä itse ykköselle. Varosen keskinäpyllä takatilanne, haavat ykköseltä. Pekkinen ykköselle, palottomat ajot Ikoselle. Hermopallo keskelle, risti kotiin ja KiPan aikalisä. Yhden palon ajoa purkamaan Ville Liukku, ensimmäisellä kakkospussiin ja toinen palo, samalla takavaihto kolmoselle. Harmittavasti kopinnosto takalaittomaksi.

Viimeisen alkavalla KaMan viimeisenä lyöjänä numero 5. Kopittelun jälkeen Korhonen poltti itsensä laittomaksi menneellä kopinnostolla. Lilja vapaalla kärkeen, Paunan vaihtolyönnillä haavat kakkoselta. Pauna myös kopilla pois, Ruuska pystärillä kärkeen, Itävalon saumalyönnillä kärki kakkoselle, pompulla vielä kolmosvaihto. Itävalolle haavat, Kellokoskesta myös. Pomellista Eskelinen haki toisen palon ykköseltä. Antila toiseksi viimeisenä lyöjänä, kakkossaumasta ykköselle. Viimeisen lyöjän Petteri Kortelaisen näpyllä Anttila kakkoselle, toinen takalaittomaksi. Viimeinen väliin kakkospuolelle, Arttu Ruuska toi 4 – 6, mutta Antilasta kolmas palo kotiin.

Supervuoroparissa KiPan läpilyönti harmittavasti kiveen

KiPa aloitti superin sisällä, Ahonen löi kakkosjatkeelle, Hurskainen näpytti etupesät täyteen. Varosen viimeinen näpy laiton, ensimmäinen palo. Hannes Pekkinen löi kakkospesän takaa komeasti läpi ja Topi Hurskainen toi 0 – 1 kun pallo osui kallioon. Samalla takapesät täyteen. Ikonen ykköselle, yhden palon ajot Liukulle kun kaatosade jälleen alkoi. Veto Kellokoskelle räpylään, kaksi paloa ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla KaMan Korhonen välilyönnillä kärkeen, Liljan pystärillä etupesät täyteen. Ruuskan kova kolmossaumaan, ykkös-kolmostilanne ja näpyllä ajot. Itävalon kakkosrajanäpyn haki Purmonen, palo kotiin. Jatkoajot Kellokoskelle, jälleen näpy Purmoselle, toinen palo kotiin. Kolmas ajolähtö, Petteri Kortelainen löi keskelle väliin ja Arttu Ruuska toi tasoituksen 1 – 1. Vaihto kopiksi, pesät tyhjiksi. Pomell kopilla pois, Pauna väärällä ykköselle. Anttilan kakkosrajan kääntönäpyllä ja keskinäpyllä kärki kaksi pesänväliä kolmoselle. Kopilla itse pois, Hämäläinen myös. Joona Lehtiselle yllätysmerkki päällä ja kolmospussarissa pallo ei tarttunut Varosen räpyään. Näin supervuoropari 2 – 1 Mikko Paunan tuomana.