11.6.2019. KiPa aloitti tasaisen tehokkaasti sisävuoroissaan Kempeleessä voittaen 1. jakson. Mutta yksi hurlumheijakso vei toisen isännille eikä KiPan supervuoroparin 0 – 1 johtokaan riittänyt. KeKi – KiPa s2 – 1 (4 – 6, 7 – 2, s2 – 1)

KiPa teki tasaisesti kolmessa ensimmäisessä sisävuorossaan kaksi juoksua per sisävuoro Valentin Ikosen lyödessä niistä kolme ja Antti-Jussi Toropaisen kaksi sekä Ville Liukun lyödessä yhden.  Ulkona KiPa torjui viimeisen tasoittavalla Kempeleen loppukirin, jossa KeKi kavensi  kahdella juoksulla jakson loppunumeroiksi 4 – 6.

Toisenkin jakson alkuun KiPa meni 0 – 2 johtoon, mutta toisen vuoroparin alkavalla Kempeleen hurlumhei-sisävuorolla tilanne kääntyi isännille 7 – 2.

Supervuoroparissa KiPa meni Ikosen illan viidennellä juoksulla 0 – 1 johtoon, mutta Marko Pelkosen illan viides ja Ossi Meriläisen illan kolmas juoksu käänsivät 2 tuntia 52 minuuttia kestäneen ottelun isännille.

KiPa haki täyttä pistepottia, mutta joutui tyytymään yhteen sarjapisteeseen. Sijoitus sarjatalukossa on nyt kahdeksas 10 pisteellä, mutta peräti seitsemän joukkuetta on kahden pisteen sisällä 9…11 pisteessä.

KiPan ykköspalkittu oli Valentin Ikonen (5 lyötyä, 8/8 KL 100 %:n tehoilla) ja kakkospalkinnon sai hyvin kenttää kiertänyt ja syöksykoppeja napsinut Topi Hurskainen (4 tuotua, 8/10 KL). Yhtä hyvin eteni myös Ville Hämäläinen (4 tuotua ja 7/10 KL).

– Ennen peliä tuli ajateltua vähän sitä, että pallo ei kulje tässä säässä, ja se karsii lyöntiratkaisuja, arvioi Ikonen lähipäiviä paljon kolempaan merituuleen viitaten. Toivottavastui lyöntivire jatkuu!

Kirin ykköspalkittu oli Ikosen kanssa yhtä tehokas Marko Pelkonen (5 lyötyä, 1 tuotu ja 8/11 KL) ja kakkospalkinnon sai kesän ensimmäisen kunnarinsa kiertänyt Onni Määttä (1+1 lyötyä, 2 tuotua ja 11/16 KL).

KiPa matkasi Kempeleeseen ilman kuumeista kapteeniaan Hannes Pekkistä. Antti-Jussi Toropainen pelasi numerolla 5 kolmosvahtina kunnes loukkasi toisella jaksolla itsensä mainoksista silmäkulmaan pompanneeseen palloon.

– Kaveri sai siinä vähän kolmospuolta rikki ja pelaajakin meni rikki, KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge hymähti.

Elmeri Purmonen numerolla 9 siepparina. Vakiosieppari Juhani Myyyryläinen oli Elmerin kaverina ykkösvahtina. Valitettavasti Pekkisen puuttuminen näkyi ja KeKi sai liikaa vaihdettua pienillä lyönneillä.

Kempeleen Kirin pelinjohtaja Antti Vihtkari oli tyytyväinen joukkueensa ensimmäiseen kotivoittoon.

– Emme olleeet valmiitta tähän otteluun, mutta tauolla puhuttiin pelivalmiudesta. Ei siellä sinänsä mitään sen ihmeempää jargonia ollut. Olen tyytyväinen siihen, että pelaajat uskovat edelleen koko ajan omaan tekemiseensä, kertoi Antti Vihtkari.

KiPa niskan päällä koko avausjakson

KiPa aloitti ottelun sisällä ja Ville Hämäläinen, Topi Hurskainen ja edelleen jokeripaidassa pelannut Juha Toikka saivat takapesät täyteen, vaikka Toikan viimeisellä tulikin risti lyöjästä. Samu-Kalle Varonen pudotettiin ykköselle ja yhden palon ajolähtö Ville Liukulle. Viimeinen lyönti linjaan ja kun lukkari joutui hyppäämään pallao kiinni, toi Ville Hämäläinen KiPan 0 – 1 johtoon. Jatkoajoista Valentin Ikonen kotiutti Topi Hurskaisen 0 – 2. Viitosena lyöneen AJ Toropainen lyönti jäi linjaan kopiksi ja haavoilla pesät tyhjiksi. Juha-Matti Sigvart meni jokerina ykköselle, mutta hänestä toinen risti kakkoselta Jesse Eskelisen vaihtoyrityksestä. Ville Kotro ja Juhani Myyryläinen kopeilla pois ja Elmeri Purmonen löi itsensä ykköselle ja Hämis vaihtoi hänet kakkoselle. Teknisellä palolla turvattiin Hämäläinen aloittajaksi toiseen vuoropariin.

Kempeleen Kiri sai myös kärkensä hyvin kulkemaan. Paloton ajolähtö heti Matti Korhoselle ja Aki Hanhelasta risti kotiin kun kumura linjaan kopiksi. Viimeinen myös kopiksi ja tilanne kuivui siihen. Markus Keski-Petäjästä toinen risti ykköseltä lukkarin pallonhaun estämisestä Rautiaisen tuomariveljesten neuvottelun jälkeen.  Toiseksi viimeisenä lyöjänä Jonne Luhtavaaran kolmosvaihtolyönti kolmosjatkeelta meni sen verran kauaksi, että Juhani Ojala karkasi kotiinkavennuksen 1 – 2. Meriläisestä kakkoselta kolmas palo ja KiPa sisään.

Toisen alkavalla KiPan kärjestä Hämäläisestä palo kolmoselta Toikan pompun avautuessa liian keskelle. Varonen vaihtoi kolmossaumasta pesät täyteen. Yhden palon ajolähdöstä Liukun toinen laittomaksi ja tahallisella laittomalla toinen palo. Ajot jatkuivat ja Valentin Ikosen kumura yllätti kakkospuolen ja Topi Hurskainen toi 1 – 3. Kolmannesta ajolähdöstä Antti-Jussi Toropaisen pystäri kolmosrajan pintaan ja Juha Toikka toi 1 – 4. Sigavrt meni kakkoskärkenä kentälle ja Eskelisen koukkunäpyllä kakkoselle. Kotron pystärillä Sigvart jo kolmoselle, mutta toisesta pystäristä kolmoskoppari Juhani Ojala sai poltettua hieman myöhään lähteneen etenijän kotiin.

Tasoittavalla KeKin vaihtajajokeri Jonne Luhtavaara sai kahdella koukkunäpyllä ykkös-kolmostilanteen ja Marko Pelkonen löi pallon kakkosjatkeelle siten että Markus Keski-Petäjä toi kavennuksen 2 – 4. Ossi Meriläisen näpyllä yhden palon ajot Korhoselle, hermopallo etukentälle ja niukka palo kotiin. Jatkoajot Joona Sunille ja Myyryläinen poltti Pelkosen kotiin.

Kolmannen alkavalla KiPa pääsi edelleen aloittamaan Kotron kopinnoston jälkeen numerolla yksi. Hurskainen vaihtoi kahdella eri lyönnillä ykkös-kolmostilanteen ja Varoselle yllätysmerkki, leikkuri laittomaksi ykkösrajasta. Takatilanteessa Valentin Ikosen näpystä heitto ohi lukkarin ja Ville Hämäläinen toi 2 – 5. Antti-Jussi Toropaisen pystäri putosi kolmoskopparin eteen ja  Topi Hurskainen toi jo 2 – 6.  Yhden palon ajot Liukulle, mutta kopilla pesät tyhjiksi. Kempeleen lukkari Jani Lassila sai Myyryläisen etenemään taktisella väärällä kohti kakkospesää Toikan lyöntivuorolla, siitä toinen risti ja Kotron lyöntivuorolla kolmas.

Tasoittavalla Kekin lyöjät lähtivät kuutosesta. Luhtavaaran varrella kuitenkin kolmostilanne ja paloton ajolähtö. Korhosen keskinäpyllä helposti Matti Kleemolasta ensimmäinen palo kotiin. Meriläisen viimeinen kakkospuolelta laittomaksi, toinen palo ja kolmas ajolähdön purkaja Pekka Hepokangas löi kakkospussiin, kolmas palo kotiin.

Viimeisen alkavalla KiPan Hämäläinen ei ensimmäistä kertaa päässyt ykköselle vaan tuli kopilla pois. Varosen lyhyestä lyönnistä Sigvartista risti kolmoselta ja Toikan vuorolla Hurskaisesta toinen. KiPa ei enää tilannetta saanut, joten sisään puolustamaan 4 juoksun johtoa.

Tasoittavalla KeKin kärki täytti etupesät ja Onni Määttä  löi kakosjatkeelta Aki Hanhelan kaksi pesäväliä kotiin saakka kaventaen 3 – 6. Keski-Petäjä vaihtoi ykkös-kolmostilanteeksi kakkospalon hinnalla ja KiPa pudotti Luhtavaaran kopin pakottaen isännät ajotilanteeseen. Aikalisän jälkeen Pelkonen lyömään ja Lassilasta toinen risti kotiin kakkosrajanäpyllä. Jatkoajoista Matti Korhosen keskinäpy määrämittainen ja Markus Keski-Petäjä toi 4 – 6. Korhonen sai vielä vaihdettu akahden palon ajot Meriläiselle, jonka kopinnosto Eskelisen hurjasta tolpasta meni laitomaksi ja jaksovoitto KiPalle 4 – 6.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit KiPalle 21 – 26 (57 % – 58 %), kolmostilanteet Kirille 12 – 10  ja kotiutukset 4/11 – 6/9.

Toisen jakso 2. vuoroparissa KeKi iski 7 juoksua

KeKi aloitti toisen jakson sisällä ja Hurskaisen koppi ja syöksykoppi haavoitti kolme kärkietenijää. Eskelinen nappasi Keski-Petäjästä ensimmäien ristin, mutta kakkoskärki Suni pääsi kakkoselta ohi menneellä heitolla kolmoselle ja kopin pudotuksella ajot Korhoselle. Kova veto Myyrylle, toinen risti kotiin ja kolmsovaihtolyönti linjaan tuotti kolmannen palon.

Tasoittavalla myös KiPa sai harhaheiton turvin heti takatilanteen. Palottomasta ajolähdöstä Ville Liukku iski viimeisellään kakkossaumasta Ville Hämäläisen tuomana 0 – 1. Jatkoajot Valentin Ikoselle, jonka vapaalla kumuralla Topi Hurskainen karkasi tuoden 0 – 2. AJ Toropaisen kopilla neljät haavat ja Sigvartista haavat. Eskelinen riskillä yrittämään, ensimmäinen palo. Toisella lyöntikierroksella ei tilannetta enää saatu.

Toisen alkavalla KeKin kärjestä kahdet haavat, mutta Onni Määttä iski kolmosrajasta kunnarin tyhjään kenttään kaventaen 1 – 2. Pesät täyteen kopin pudotuksella ja paloton ajolähtö Korhoselle. Määtästä ensimmäinen risti kotiin Myyryläisen toimesta. Näpyllä onnekkaasti jatkoajot Ossi Meriläiselle, jonka leikkuri ykkösrajaan kotiutti Markus Keski-Petäjän 2 – 2. Toinen samanlainen rajaan ja Marko Pelkonen toi johtojuoksun 3 – 2.

Pallonhakutilanteessa KiPan AJ Torpainen loukkasi itsensä älyttömän lähellä olevista mainoksista pompanneeseen palloon, ja KiPa joutui vaihtamaan Toikan ulos hänen tilalleen. Suni näpytti Korhosen kolmoselle ja kopin pudotuksella ajot Kleemolalle, joka joutui kopittamaan pesät tyhjiksi. Toisella lyöntikierroksella yhden palon ajot Marko Pelkoselle, jonka veto meni kakkosluukusta läpi ja Aki Hanhela ja Aki Määttä toivat jo 5 – 2. Joonas Suni iski kakkospuolelta vielä uransa ensimmäisen superpesisjuoksunsa Markus Keski-Petäjän tuomana 6 – 2.  Kolmannen lyöntikierroksen alkuun – vain yksi risti taululla – Hanhela löi itsensä suoraan kakkospesälle kakkosjatkeen läpilyönnillään. Määttä vaihtoi välipalon hinnalla kärjen kolmoselle ja Marko Pelkonen iski välilyönnillä ajolähdöstä jo 7 – 2 Aki Hanhelan tuomana.  Lyöjiä 26 kunnes saatiin kolmas palo ja KiPa sisään.

Toisen tasoittavalla KiPa sai Eskelisen koukkunäpyllä Sigvartin kolmoselle ja yhden palon ajot Liukulle, jonka viimeinen kumurayritys kolmosjatkeelta laittomaksi. Jatkoajoista Hämäläisen toisella kierrenäpy, josta kuitenkin kolmas palo kotiin.

Kolmannen alkavalla KeKi haki kärjen esiin ja Hanhelasta ensimmäinen palo kun Määtän näpyvaihdon jälkeen pallo väliin, mutta Varonen poltti etenijän kotiin. Ajot Pelkoselle, mutta kumura kopiksi Varoselle ja haavat kotiin. Vaihtolyönti laittomaksi, toinen palo. Luhtavaaran näpystä takapalo ykköseltä ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla KiPan lyöjät lähti kärjestä ja Varosen kovalla paloton ajolähtö Liukulle. Kumurayritys heti tappimiehelle kopiksi ja ensimmäinen palo. Hurskainen väärällä kärpäseksi kakkoselta ja kopilla pesät tyhjiksi. Sigvartista ykköseltä kolmas palo pystärin mentyä niukasti laittomaksi.

Viimeisen alkavalla KiPa otti KeKin kakkoskärjestä yhden ristin. Kärki esiin, mutta Hurskaisen syöksykopilla Hanhelasta ja Lassilasta haavat. Kakkoselta loput palot ja KiPa sisään kairaamaan viittä juoksua!

Aikalisän jälkeen KiPa sisään. Sigvart pystärillä kärkeen, Toikan ohitusnäpyllä kakkoselle. Eskelisen keksinäpyn haki syöksyen sieppari kopiksi ja pesät tyhjiksi. Myyryläisestä ensimmäinen palo. Hämäläisestä toinen palo Hurskaisen kovan jäädessä siepparille. Varosen koukulla Hurskainen kakkoselle, mutta kova linjaan ja takapalo lopetti jakson Kempeleelle juoksuin 7 – 2.

Supervuoroparissa KiPan 0 – 1 johto ei riittänyt

KiPa aloitti superin sisällä. Kärki Hämäläinen heti kolmoselle mutta Hurskaiselle ja Varoselle haavat etupesiltä.  Sigvart jokerina ykköselle ja takatilanteessa Valentin Ikonen löi ykkösrajanäpyllä Ville Hämäläisen tuomana viidennen juoksunsa ja KiPan johtoon 0 – 1 kun heitto meni ohi kotipesän. Toikan keskipompulla Sigvartista palo kotiin. Eskelisen lyönnillä Toikasta toinen palo kakkoselta eikä KiPa enää tilannetta saanut.

Superin tasoittavalla Kirin Hanhela kopilla pois, mutta Lassila kärjessä palotomat ajot Marko Pelkoselle, joka tasoitti 1 – 1 Jani Lassilan tuomana. Ensimmäinen lyönti linjaan, jossa pallo poltteli hieman liikaa. Kova kakkosrajaan, vaihto ja ajot Korhoselle. Hurskainen poltti vapaasta kumurasta Hurskainen poltti Määtän kotiin. Ajolähdöstä Ossi Meriläisen kumura kolmosjatkeelle ja Markus Keski-Petäjä toi voittojuoksun 2 – 1.