11.5.2019 Yleisölle nähtävää koko rahalla tarjosivat KiPa ja IPV kun KiPa nousi supervuoroparissa 3 – 2 voittoon. KiPa – IPV s2 – 1 (1 – 4, 4 – 3, s3 – 2),

Villet Liukku ja Hämäläinen KiPan sankareita: Liukku löi superin kavennusjuoksun 1 – 2 ja Hämäläinen toi voittojuoksun 3 – 2

Katso myös kuvat ottelusta (lisää äitinpäivän aikana…)

KiPan ykköspalkinnon sai lyöjäjokeri, Ville Liukku (3 lyötyä, 5/8 KL) ja kakkospalkinnon vielä paremmilla tilastoilla Topi Hurskainen (3 tuotua, 8/10 KL).

IPV:n ehdoton ykkönen oli Jere Dahlström (5 lyötyä, 5/11 KL) ja kakkospalkinnon sai kunnarin tyhjään kenttään iskenyt Teemu Nurmio (1+0 lyötyä, 3 tuotua ja 9/12 KL).

– Yleisöön menevä peli, sattui ja tapahtui kaikenlaista. Meiltä 15 mailaa meni rikki ja sipsitellä piti, saisipas lyödä kunnolla, totesi IPV:n ykköspalkittu, kuitenkin 5 juoksua iskenut IPV:n kotiuttajajokeri Jere Dahlström. Jokin käsittämätön vika mailatehtaalla nyt tuntuu olevan kun samaa on kuultu muiltakin joukkueilta.

– Kaksijakoinen peli. Ensimmänen jakso jouduttiin katselemaan mikä peli tämä pesäpallo oikein onkaan. Ei tehty virheitä, mutta eipä tehty muutakaan, jatkoi KiPan kollega, kolme juoksua lyönyt Ville Liukku.

KiPan pelinjohtqja Raimo Bragge oli tyytyväinen saatuun kahteen sarjapinnaan kolmesta tarjolla olleesta.

– Meillä on nuoria pelaajia ja tunnelatauksen herkkyyttä, liekö harjoitusotteluiden puutetta vai mitä. Kaveri sai avausjaksolla pari hyvää lyöntiä ja pari helpommin. Sisäpeli ratkaisi kuitenkin avausjakson ja ansaittu jaksovoitto IPV:lle. Toiselle jaksolle vaihdettiin Samu-Kalle tutummalle numerolle (kuutoseksi) ja sisäpeli lähti paremmalle uralle. Se riittikin jaksovoittoon, vaikka kaveri pääsikin tulemaan lähelle.

– Superissa kaveri teki ensin kaksi juoksua ja yleensä se riittääkin, mutta me teimme kahden palon tilanteessa kolme, viimeinen niistä vähän tuurillakin, Bragge kertasi ottelun huippujännittäviä loppuehtkiä kun KiPan taululle oli tullut jo kaksi ristiä neljän lyöjän jälkeen.

Kahdesta peräkkäisestä ajolähdöstä ensin Ville Liukku pamautti kakkossaumasta Topi Hurskaiselle päivän kolmannen tuodun juoksun 1 – 2 ja Juha Toikka pisti pallon väliin kotiuttaen Valentin Ikosen ja tasoittaen supervuoroparin 2 – 2. KiPa haki tämän jälkeen kärjen esiin ja ottelu oli jo ratketa Topi Hurskaisen pamautettua pallon kakkosjatkeelta läpi. Pallo kuitenkin pysähtyi lumikasaan ja voittojuoksun sijaan Hämäläinen ja Hurskainen jäivät takapesille. IPV:n kopin pudotuksella ajolähtö Valentin Ikoselle, jonka viimeinen taitolyönti lyhyenä takakierteisenä stopparina etukenttään ei pysynyt ulkopelaajan sormissa. Täpärän pesäkilvan sijaan Ville Hämäläinen syöksyi selvän voittojuoksun 3 – 2.

Avausjakso KiPalta tehotonta katselua

IPV:n kapteeniksi heti kohonnut ex-kipalainen Sami ”Eko” Partanen voitti hutunkeiton ja IPV aloitti sisällä. Ensimmäisessä vuoroparissa ei kumpikaan joukkue päässyt kakkospesää pitemmälle.

Toisen vuoroparin alkavalla IPV sai etenijäjokeri Juha Latun kolmoselle Kouvolasta tulleen Konsta Hyötyläisen tahallisella hudilla ja Ekon näpyllä. Vasta viimeisenä lyöjänä olleelle Jere Dahlströmille annettiin merkki päälle ja hän löikin vastustamattomasti väliin kolmospuolelle. Näin IPV meni 0 – 1 johtoon.

Tasoittavallaan KiPakin rakensi jo ajolähdön kahden palon tilanteessa, mutta Valentin Ikosen viimeinen lyönti lensi takalaittomaksi.

Kolmannessa vuoroparissa IPV:n Teemu Nurmio pääsi kolmoselle, mutta KiPan lukkari Jesse Eskelinen aavisti yllätysmerkin ja nosti räkämatalan syötön. Lukkarikollega Joona Sikiö erehtyi kiireessä lyömään palloa kaksi kertaa, jolloin pelituomari Suvi Kaukovalta vihelsi heti kaksi paloa ja vuoron vaihdon.

Tasoittavalla KiPan etenijäjokeri Veli-Matti Sigvart pääsi vapaalla kentälle ja toinen jokeri Antti-Jussi Toropainen sekä Hannes Pekkinen vaihtoivat pesät täyteen palottomaksi ajolähdöksi. IPV:n lukkari Sikiö tunsi kutienkin liian hyvin entisen joukkuetoverinsa ja jälleen Liukun viimeinen meni laittomaksi. Jatkoajoista Ville Kotron lyönnillä ensin risti kotiin ja sitten IPV:n koppari Teemu Nurmion näyttävä syöksykoppi esti ainakin yhden juoksun syntymisen ja päätti KiPan hyvän kiriyrityksen paloon kolmospesältä.

Viimeisen vuoroparin alkavalla Teemu Nurmio jatkoi hurmostaan pamauttamalla pallon kakkospuolelta lumivallin yli Päätyeenlahteen saakka ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään 0 – 2. IPV täytti etupesätkin palottomaksi ajolähdöksi ja lopullinen niitti IPV:n jaksovoitolle tuli Jere Dahlströmin kakkosrajaleikkurilla, jolla Teemu Nurmio toi ensin tuplajuoksun 0 – 3 ja kakkoselta lähtenyt Konsta Hyötyläinen toi 0 – 4.

Tasoittavalla KiPan Ville Liukku kavensi kosmeettisesti 1 – 4 kotiuttamalla ajolähdöstä Topi Hurskaisen tyylikkäällä kolmospuolen välilyönnillään. Jakso loppui AJ Toropaisen yrittäessä vimeisellä lyönillään kotiutusta, mutta AJ poltti itsensä ennen kolmoselta lähteneen etenijän paloa irtoamalla kotipesästä ja palaamalla sinne takaisin.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 14 – 20 (56 % – 59 %), kolmostilanteet 4 – 7 ja kotiutukset 1/2 – 4/6 IPV:lle.

Toisen jakson puolivälin jälkeen yleisölle nähtävää koko rahan edestä

Toisen jakson kaksi vuoroparia olivat jonkinlaista odottelua kumpi joukkueista oikein herää. Avaussisävuorossa Rantakentän yleisö jo hurrasi kun Liukun kova veto linjaan pomppasi räpylästä yläilmoihin, mutta pallo tuli kuin tulikin kotipesään hieman ennen Topi Hurskaista.

Tasoittavalla KiPan lukkari Jesse Eskelinen oli hereillä Dahlströmin purkaessa yhden palon ajolähtöä: palo kotiin ja nopea heitto kolmoselle, kolmas palo ja vuoron vaihto.

Toisen vuoroparin tasoittavalla KiPan ulkopeli oli rautaa: kolmesti etenijä paloi kakkoselle ja KiPa alkoi saada henkeä päälle.

Kolmannen alkavalla KiPa avasi juoksuhanoja kun Hannes Pekkisen merkkaamattomalla välilyönnillä Topi Hurskainen toi 1 – 0. Samu-Kalle Varonen iski heti perään myös välilyönnin ja Juha Toikka toi 2 – 0. Ville Kotro vaihtoi pesät täyteen ja ajolähdöstä Ville Liukku yllätti IPV:n etukentän kierteisellä kakkosrajanäpyllä ja taululle jo 3 – 0 Hannes Pekkisen syöksyttyä kotipesään. Liukulle merkki toisen kerran päälle, mutta Samu-Kallesta toinen palo kotiin. Eskelisen kopin pudotuksella KiPalle oli syntymässä kahden palon ajolähtö, mutta Juhani Myyryläinen ei päässyt lyömäänkään, kun imatralaisten palautusheitto meni ohi kotipesän ja Ville Kotro karkasi kohti kotipesää. Hän oli jo ykkköspesän luona kun IPV:n pelinjohtaja Valle huomasi tilanteen ja huusi ulkopelaajille. Mutta 4 – 0 juoksu oli selvä, kun lukkari oli vielä kotipesän takana eikä muita ulkopelaajia ehtinyt ennen Kotroa kotipesään palloa ottamaan. AJ Toropainen sai vielä ajot purattavakseen, mutta lisäjuoksuja ei tullut.

IPV:n sisäpeli alkoi tästä seota, sillä tasoittavalla ajolähtötilanteessa ensin merkkivirheestä Eko juoksi kolmospesällä olevan Hyötyläisen päälle ja perään Eskelinen irroti taktisella väärällä kolmoselta Hyötyläisen.

Mutta draama oli vasta alkamassa: viimeisen tasoittavalla palottomasta ajolähdöstä Jere Dahlströmin ykkösrajanäpyllä Jarkko Matikka toi ensin kavennuksen 4 – 1 ja heti perään linjasta Teemu Nurmio toi 4 – 2. Hyötyläinen oli välilyönnillään lähellä kaventaa lisää, mutta Topi Hurskaisen kova tappoheitto poltti Latun kotipesän viivoille. Hyötyläisen viimeisellä kopinnosto meni hieman takarajan taakse pompaten vähän oudosti sivulle päin. Takarajatuomari nosti heti ristin ylös takalaittoman merkiksi, mutta imatralaiset yrittivät väittää, että pallo olisi osunut ennen maata kopparin kenkään. Tuomaripalaveri ei tilannetta muuttanut. Lyöjiä riitti ja IPV rakensi vielä kakkoskärjellään ajot Miitri Pesoselle, joka löi pallon väliin ja Mikko Kosonen toi jakson loppunumeroiksi 4 – 3, kun kakkoselle tehtiin kolmas palo.

Supervuoroparissa KiPan uskomaton nousu kahden palon tilanteessa kahden juoksin takaa 3 – 2 voittoon

IPV aloitti supervuoroparin sisällä. KiPa torjui Dahlströmin palottoman ajolähdön Pekkisen hakiessa hyvin ykkösrajanäpyä. Johtaja Jussi ”Murikka” Hurskaiselle rakennettiin toinen ajolähtö, ja KiPan kakkoskoppari Samu-Kalle Varonen ei pannut vartaloa pallon eteen läpilyönin estämiseksi. Pallo ohi Samu-Kallen ja Konsta Hyötyläinen sekä Mikko Kosonen toivat IPV:n 0 – 2 johtoon. IPV löi toista lyöntikeirrosta kun Nurmio pamautti pallon läpi kakospuolelta. Nyt onneksi lumikasat estivät 1+1 lisäjuoksun syntymisen, mutta superissa kahen juoksun johto yleensä riittää.

Tasoittavalla KiPan kärki paloi kolmostaipalelle ja Ikonen poltti itsensä laittomaan. Kaksi ristiä jo taulaulla, mutta kahdella palolla on ennenkin tehty ihmeitä!

Kahdesta peräkkäisestä ajolähdöstä ensin Ville Liukku pamautti kakkossaumasta Topi Hurskaiselle päivän kolmannen tuodun juoksun 1 – 2 ja Juha Toikka pisti pallon väliin kotiuttaen Valentin Ikosen ja tasoittaen supervuoroparin 2 – 2. KiPa haki tämän jälkeen kärjen esiin ja ottelu oli jo ratketa Topi Hurskaisen pamautettua pallon kakkosjatkeelta läpi. Pallo kuitenkin pysähtyi lumikasaan ja voittojuoksun sijaan Hämäläinen ja Hurskainen jäivät takapesille. IPV:n kopin pudotuksella ajolähtö Valentin Ikoselle, jonka viimeinen taitolyönti lyhyenä takakierteisenä stopparina etukenttään ei pysynyt ulkopelaajan sormissa. Täpärän pesäkilvan sijaan Ville Hämäläinen syöksyi selvän voittojuoksun 3 – 2.