1.9.2020 Sotkamon Jymy kaatui Rantakentällä pudotuspelien kenraaliharjoituksessa 1-0 (3-3, 4-1)

Kiteen Pallo 90:n 30-vuotisjuhlaottelu päättyi kotijoukkueen riemuun 1451 katsojan edessä, kun Kiteen Pallo kaatoi Sotkamon Jymyn jo toisen kerran runkosarjassa.

Katso myös kuvat ottelusta ja 30-vuotisjuhlinnasta

Tuttuun tapaan KiPa aloitti ensimmäisen jakson siirtymällä johtoon, kun kakkoskärki rakensi tilanteen ja Sami Mikkolanaho kotiutti Kasperi Kaksosen komealla keskisaumalyönnillä. Ensimmäisen lopettavalla KiPa antoi kuitenkin räpylästä Jymylle helpon tasoituksen 1-1 Konsta Kurikan maalyönnillä.

Kolmannessa vuorossa Jesse Eskelinen kotiutti Lassi Vasaraisen yllättävällä tavalla, kun kokenut koppari Niilo Piiponniemi yritti ottaa takalaitonta koppilyöntiä kiinni, mutta ei saanut palloa tarttumaan räpylään ja antoi etenijän hölkätä kotiin. Numerolla kolme pelannut Tommi Päivinen vielä lisäsi KiPan johtoa 3-1:een Elmeri Purmosen tuodessa juoksun komealla välilyönnillä.

Lassi Vasarainen hölkkäsi kotiin luullen haavoittuvansa, mutta Piiponniemeltä takarajan takana lipsahtikin pallo räpylästä ja KiPa 2-1 johtoon

Hetken kuluttua vieraat tulivat kuitenkin jälleen rinnalle. Ensin Antti Korhosen saumalyönnillä Piiponniemi toi 3-2 sekä myöhemmin polttolinjan avustuksella Roope Korhosen lyönnillä Antti Korhosen tuomalla tasoituksella 3-3. Neljännessä vuorossa Jymy sai vielä neljä kotiutusyritystä, mutta kotijoukkueen ulkopeli kesti jaksolle 3-3 loppulukemat.

Sotkamon niska taittui toisen jakson toisessa vuoroparissa

Vaikka Sotkamon kärki kulkikin koko ottelun ajan loistavasti, ei vierasjoukkue päässyt toisella jaksolla enää menoon mukaan. Jakson voittojuoksu syntyi jo toisessa vuoroparissa, kun Joni Lehikoinen löi ykköspalkitun Samu-Kalle Varosen tupaan täydellisellä varrella. Lassi Vasarainen vielä puhkaisi vuoron lopussa kentän kolmospesästä kun pesävahti Joni Rytkönen ei nähnyt palloa, ja kotiin juoksi etenijäjokeriksi ryhtynyt Sami Mikkolanaho.

Kolmannessa vuorossa ensin Valentin Ikonen pomputti Jesse Eskelisen kotiin ja hetkeä myöhemmin Samu-Kalle Varonen löi Hannes Pekkisen kotiin. Neljännen tasoittavalla vieraat saavat vielä aikaan yhden kavennuksen, mutta se ei kiteeläisiä horjuttanut, ja näin juhlaottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 1-0 (3-3, 4-1).

KiPa juhlii makeaa voittoaan Vasaraisen Lassin pää korkeimmalla

Pelit jatkuvat vielä tällä viikolla, kun puolivälierien vastustaja selviää keskiviikkona ja sarjan kaksi ensimmäistä ottelua pelataan ensin vieraspaikkakunnalla lauantaina 5.9.2020 ja sitten Rantakentällä sunnuntaina 6.9.2020 klo 16.

Pudotuspelit pelataan paras kolmesta järjestelmällä. KiPan puolivälierävastustaja julkiatetaan huomenna klo 16:00.