1.8.2019. Samu-Kalle Varosen johdolla KiPalle ensimmäinen voitto Antin montun reunalla viiteen vuoteen. KoU KiPa 1 – 2s (6 – 1, 1 – 6, s0 – 6)

– Aika surkeeta oli meiltä eka jakso, mutta kun saatiin ulkopeli kuntoon, niin näytettiin missä mennään. Vaikka sanotaan, että Pohjanmaalla saadaan peli rullaamaan, niin saadaan se Pohjois-Karjalassakin, kertoi KiPan ykköspalkittu Samu-Kalle Varonen (1+2 lyötyä, 3 tuotua ja huimat 13/14 kärkkäriä).

KiPan kakkospalkinnon sai toiselle jaksolle lukkariksi vaihdettu Ville Liukku ( 4 lyötyä, 6/9 KL). Ville sai myös kotiutuksensa toimimaan 2. jaksolla ja supervuoroparissa. KiPalta kannataa palkita myös Topi Hurskainen, joka toi 2 juoksua ja vaihtoi 8/10 kärkkäriä. Ilman neljää kakkosvahti Puputin torjuntaa Antin montun reunalta, olisi Topin lyötyjenkin sarake ollut komea!

Liukun sähäkämpi lukkarointi vei terän Koskenkorvan lyöjiltä.

–  En pysty vannomaan, että toisen jakson ja supervuoron voitto olivat lukkarin vaihdon ansiota. Jos homma ei toimi, niin jotakin on pakko yrittää ja muutenkin tarvitsimme muutosta peliimme, arvioi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

–  Varosen lyönti oli hieno, mutta ei odottamaton, joten se olisi pitänyt pelata pois, manaili KoU:n pelinjohtaja Jukka Latvala.

–  Pelimme parani koko ajan, ja supervuoro oli kruunu pelille, iloitsi Bragge 22 lyöjän käytyä mailan varessa supervuoroparissa tekemässä peräti kuusi juoksua! Vastaavasti KoU:n ensimäisen jakson viimeinen sisävuoro oli 21 lyöjän mittainen tuottaen neljä juoksua.

Koskenkorvan ykköspalkittu oli avausjakson isännille ratkaissut Patrik Wahlsten (4 lyötyä, 6/11 KL) ja kakkospalkinnon sai hyvin kentälle mennyt kakkoskärki Tuomas Tuohisaari (3  tuotua, 6/9 KL). Rututähtipelaaja oli Veli-Pekka Yli-Hirvelä, joka kahdesti tuhosi heitoillaan KiPan varman juoksun kotipesän viivoille avausjaksolla. Kakkosvahti Petrus Puputin neljä kiinniottoa Hurskaisen rajaleikkureista kannattaa myös mainita.

KiPan ulkopeli aika surkeaa 1. jaksolla

Ensimmäisen jakson KossU vei yhden hyvän sisävuoron ja VP Yli-Hirvelän kahden tappoheiton sekä KiPan heikon ulkopelin ansiosta juoksuin 6 – 1.

KoU voitti hutunkeiton ja aloitti sisällä mennen 1 – 0 johtoon kun Juho Toivolan merkkaamattomalla välilyönnillä Tuomas Tuohisaari kiiti kotiin. Toisen vuoroparin tasoittavalla KiPa tasoitti kun Hannes Pekkinen löi takatilanteessa kolmosjatkeelle ja Jani Ahonen toi tasoituksen 1 – 1. KiPa oli vähällä mennä johtoon, kun Sami Mikkolanaho oli viimeisenä lyöjänä, merkkaamaton lyönti kolmoskopparin eteen, mutta Veli-Pekka Yli-Hirvelä poltti niukasti Valentin Ikosen kotiin.

Kolmannen alkavalla paloton ajolähtö Patrik Wahlstenille, Kotro poltti Puputin kotiin, mutta sitten kova keskelle ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä toi 2 – 1. Tasoittavalla jälleen Yli-Hirvelä tuhosi KiPan kärjen kotipesän viivoille, kun Ikosen keskisaumalyönnistä maila putosi myöhässä ja Sigvartista niukka palo kotiin.

Viimeisen alkavalla Koskenkorva ratkaisi jakson. Yhden palon ajot Patrik Wahlstenille, joka löi ykkösrajasta kotiin Tuomas tuohisaaren ja Juha Toivolan 4 – 1. Ville-Veikko Ollin kumura pomppasi onnekkaasti Hurskaisen räpylästä ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä toi 5 – 1. Valtteri Piirainen vaihtoi viimeisenä lyöjänä kärjen kolmoselle, pallo vielä väliin kakkosjatkeelle ja Tuomas Tuohisaari toi jo 6 – 1.

Samu-Kalle Varonen liekeissä 2. jaksolla

Toisen jakson KiPa aloitti sisällä ja Ville Liukun kakkossaumalyönnillä Veli-Matti Sigvart toi KiPan johtoon 0 – 1. KiPa vaihtoi Liukun lukkariksi ja tasoittavalla paloton ajolähtö Patrik Wahlstenille, Ikonen poltti kotiin, mutta sitten lyönti Kotrolle, jonka heitto maan kautta ei pysynyt Liukun räpylässä ja Otto Kauppinen toi tasoituksen 1 – 1.

Toisen alkavalla yhden palon ajot Sami Mikkolanaholle. Brandt irrotti taktisella väärällä Hurskaisen kolmoselta, mutta vaihto kolmoselle onnistui ja viimeisellä kumura, jolla Jesse Eskelinen ehti tuomaan 1 – 2 Yli-Hirvelän heitosta huolimatta.

Kolmannen alkavalla kahden palon ajot Ville Liukulle, ensimmäisellä kumura Yli-Hirvelän eteen ja Samu-Kalle Varonen toi 1 – 3.

Viimeisen alkavalla Samu-Kalle Varonen tyrmäsi KossU:n lyömällä pallon läpi kakkosjatkeelta 1+2 juoksun arvoisesti, kun kunnarin edellä kotiin tulivat Jani Ahonen ja Topi Hurskainen. Tilanne 1 – 6 KiPalle, mikä jäi jakson lopputulokseksi.

Supervuoroparissa KiPa teki 6 juoksua yksittäisillä lyönneillä

KiPa aloitti sisällä. Yhden palon ajot Valentin Ikoselle. Kova merkattu keskisaumaan ja Veli-Matti Sigvart toi 0 – 1 ja Varonen takana kolmoselle. Uusi ajolähtö Ville Liukulle, loistava kierrenäpy kakkosrajaan ja Topi Hurskainen toi 0 – 2. Kolmas ajolähtö Sami Mikkolanaholle, kumura putosi Jakobssonin räpylästä ja Hannes Pekkinen toi 0 – 3. Neljäs ajolähtö Ville Hämäläiselle, pystäri keskelle merkistä väliin ja Valentin Ikonen toi 0 – 4. Kopilla pesät tyhjiksi. Yhden palon uudet ajot Hannes Pekkiselle, yhden käden varsi linjaan asti ja kolmospalon hinnalla Jani Ahonen toi 0 – 5. Ikonen vaihtoi takapesät täyteen, kopin pudotuksella kahden palon ajot Ville Liukulle, kumura keskelle ja Samu-Kalle Varonen toi 0 – 6.

Tasoittavalla KossU:n kärki poltiettiin kakkoselle ja vain Yli-Hirvelä pääsi edes kakkospesälle, joten KiPa sai juhlia voittoa jaksoin 2 – 1!

(Tilastojen jälkeen tarkemmat tapahtumat Ruutu+:n välityksellä)

Ensimmäinen jakso KoU:n yhdellä hyvällä sisävuorolla isännille

KoU voitti hutunkeiton ja aloitti sisävuorolla. Petrus Puputti kärkenä ja Tuomas Tuohosaari ja Otto Kauppinen etupesille. Näin yhden palon ajolähtö Patrik Wahlstenille, jonka pompusta helppo palo kotiin. Jatkoajot Juho Toivolalle, jonka merkkaamattomalla välilyönnillä kakkospuolelle Tuomas Tuohisaari toi avausjuoksun 1 – 0. Samalla kuitenkin välipalo kakkoselta ja KiPa sisään.

Veli-Matti Sigvart vapaalla kärkeen mutta Tuohisaari nappasi palon kakkoselta. Samu-Kalle varonen uudeksi kärjeksi, Hannes Pekkinen täytti kovalla etupesät. Valentin Ikosen koukkunäpy sieppari Kauppisen räpylään ja toinen palo kolmoselta. Ville Liukun ohitusnäpystä Kauppinen haki kolmannen palon kolmoselta.

Toisen alkavalla KoU kopitti häntäpäästä miehiä pois. Kärki Puputtikin tuli kopilla pois, Yli-Hirvelä vapaalla kentälle ja Veittikosken ohitusnäpyllä etutilanne. Brandtin ohitunäpy kopiksi Pekkiselle, palo kakkoselta ja pesät tyhjiksi. Tuohisaari pystärillä ykköselle, Kauppisen näpyllä kakkoselle. Etutilanne Toivollalle, jonka pompulla Tuohisaari kolmoselle. Toivolasta takapalo ykköseltä. Takatilanne Veikko Ollille, jonka pystäri kopiksi Hurskaiselle ja haavat kotiin. Viimeisellä kolmas palo ykköseltä.

Tasoittavalla KiPan lyönnit aloitti Ville Kotro ja Elmeri Purmonen, jotka tulivat kopilla pois. Jani Ahonen näpyllä ykköselle, Hurskaisen kääntönäpyllä kakkoselle. Sigvart ykköselle, Varosen leikkurilla Ahonen kolmoselle. Paloton takatilanne Hannes Pekkiselle, joka löi kolmosjatkeelle ja Jani Ahonen toi tasoituksen 1 – 1. Ikosen rajaleikkurilla kärki kolmoselle mutta Puputti otti välipalon kakkoselta. Liukun keskipompulla Sigvartista toinen risti kotiin, Ikonen kolmoselle. Sami Mikkolanaho viimeisenä lyöjänä, merkkaamaton lyönti kolmoskopparin eteen, mutta VP Yli-Hirvelä poltti niukasti Ikosen kotiin.

Kolmannen alkavalla KoU sai Puputin vapaalla ykköselle, Yli-Hirvelän varrella ja harhaheitolla ohi ykköspesän takatilanne. Veittikoski pudotettiin ykköselle, paloton ajolähtö Wahlstenille, Kotro poltti Puputin kotiin, mutta sitten kova keskelle ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä toi 2 – 1. Yhden palon ajot Toivolalle, keskipomppu matalaksi ja toinen palo Veittikoskesta kotiin. Pallo vielä väliin, Wahlsten lähti myöhässä ja kolmas palo kotiin.

Tasoittavalla KiPan lyönnit lähtivät jälleen viitosesta, kopittelun jälkeen kärkeä esiin, mutta Ahosesta laittomalla ensimmäinen palo. Sigvart kovalla kentälle, Hurskaisen näpyllä etutilanne ja Varosen saumalyönnillä yhden palon ajolähtö aikalisän jälkeen Hannes Pekkiselle. Taktisen väärän jälkeen laiton näpy, kiire ja tahallisella laittomalla toinen palo. Ikosen keskisaumalyönnistä maila putosi myöhässä ja Sigvartista puolestaan niukka palo kotiin.

Viimeisen alkavalla KoU sai Tuohisaaresta kakkoskärjen kentälle. Toivolan vaihto leikkurilla välipalon hinnalla. Yhden palon ajot Patrik Wahlstenille, joka löi ykkösrajasta kotiin Tuomas tuohisaaren ja Juha Toivolan 4 – 1. Ykköskärki Puputti meni kentälle, Yli-Hirvelä vaihtoi keskisaumasta etupesät täyteen. Veittikoski vaihtoi pesät täyteen. Yhden palon ajot Brandtille, hidastetulla toinen palo kotiin. Ville-Veikko Ollin kumura pomppasi Hurskaisen räpylästä ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä toi 5 – 1. Tuomas Tuohisaari pystärillä suoraan kakkoselle. Valtteri Piirainen vaihtoi viimeisenä lyöjänä kärjen kolmoselle, pallo vielä väliin kakkosjatkeelle ja Tuomas Tuohisaari toi jo 6 – 1. Puputti kärkeen mutta Hurskainen haki syöksykopin Yli-Hirvelän lyönnistä. Veittikoski pystärillä ykköselle, haavat kakoselta ja Tuohisaari 5/5 kertaa ykköselle. Kauppisesta takapalo ykköseltä ja KiPa viimeistä kertaa sisään.

Viimeisen tasoittavalla KiPan Sigvart kärkeen, Ikosen vaihto kopiksi ja haavat. Kotro meni ykköselle, Eskelisen lyönti linjaan ja palo kakkoselta. Purmonen näpyllä kentälle, Hämäläisen näpyllä kakkoselle ja Häimä välilyönnillä ykköselle. Liukku rakensi kovalla ajolähdön pallon poltellessa Piiraisella. Mikkolanahon viimeinen takaviivalle kopiksi ja haavat kaikille. Ahosen kova Veittikoskelle, toinen palo. Hurskainen näpyllä ykköselle, Varosen keskinäpyllä kakkoselle ja keskisaumalyönnillä ykkös-kolmostilanne. Pekkinen viimeisenä lyöjänä vaihtoi Varosen kakkoselle, mutta sitten pallo linjaan ja kolmas palo.

Ensimmäisen jakson kärkilyönnit 27 – 19 (61 % – 51 %), kolmostilanteet 12 – 6 ja kotiutukset 6/12 – 1/6.

Samu-Kalle Varonen liekeissä 2. jaksolla

KiPa aloitti sisällä ja heti kärjestä Sigvart, Hurskainen ja Varonen täyttivät takapesät. Pekkinen myös kopilla pois, Ikonen myös. Eskelinen vaihdettiin jokeripaitaan ja meni ykköselle. Paloton ajolähtö numerolle 5 vaihdetulle Ville Liukulle. Viimeinen kakkossaumaan ja Veli-Matti Sigvart toi KiPan johtoon 0 – 1 Jatkoajot Mikkolanaholle, jonka keskipompusta niukka palo Hurskaisesta kotiin. Eskelinen kolmosella Kotro ykköselle. Purmosen näpystä välipalo Kotrosta kakkoselta. Hämäläinen kopitti etupesät tyhjiksi. Ahonen viimeisenä lyöjänä, ensimmäisellä hermopallo Kauppiselle ja kolmas palo.

Tasoittavalle KoU sisään, Liukku KiPan lukkarina. Tuohisaari, Kauppinen ja Toivolan pomppu täytti takapesät. Paloton ajolähtö Patrik Wahlstenille, Ikonen poltti kotiin, sitten lyönti Kotrolle, jonka heitto maan kautta ei pysynyt Liukun räpylässä ja Otto Kauppinen toi tasoituksen 1 – 1. Piiraisen lyönti kakkosjatkeelle kopiksi ja toinen palo kotiin. Vuorenmäen kumurasta Wahlsten karkasi kolmoselle. Olli viimeinen lyöjä, tappikumurasta kolmas palo kotiin Wahlstenista.

Toisen alkavalla KiPan Varonen Hurskaisen näpyllä ja Ikosen saumalyönnillä jo kolmoselle. Eskelinen ykköselle, Liukku näpytti hänet kakkoselle ja kopin pudotuksella yhden palon ajot Sami Mikkolanaholle. Brandt irrotti taktisella väärällä Hurskaisen kolmoselta, mutta vaihto kolmoselle onnistui ja viimeisellä kumura, jolla Jesse Eskelinen ehti tuomaan 1 – 2 Yli-Hirvelän heitosta huolimatta.

Tasoittavalla KoU:n kärki Puputti irti kopilla kakkoselta, palo ja Veittikosken kopilla pesät tyhjiksi. Tuohisaaresta ensi kertaa haavat ykköselle. Kauppinen vapaalla ykköselle, Piirainen vaihtoi etupesät täyteen ja Toivolan pompusta palo kolmoselle. Wahlstenin yritys linjaan ja kolmas palo kolmoselta.

Kolmannen alkavalla KiPan Purmonen ja Hämäläinen pois, Ahonen pompulla kentälle. Hurskaisen keskipomppu laiton, palo lyöjästä ja Varosen ohitusnäpystä toinen palo kakkoselta. Pekkinen vaihtoi etupesät täyteen ja Ikosen kovalla kärki jo kolmoselle. Kopin pudotuksella kahden palon ajot Ville Liukulle, ensimmäisellä kumura Yli-Hirvelän eteen ja Samu-Kalle Varonen toi 1 – 3. Vaihto kovalla ei pysynyt etumiehen räpylästä ja kahden palon ajot Mikkolanaholle. Kova merkattu kopiksi etumiehelle ja kolmas palo kotiin.

Tasoittavalla Puputti vapaalla ykköselle, Yli-Hirvelä näpytti kakkoselle, itse kopilla pois. Veittikosken ohitusnäpyllä Puputti kolmoselle. Koppi pois, pelkkä kolmostilanne. Brandt nyös kopilla pois, Tuohisaari pystärillä ykköselle. Kauppinen vaihtoi Tuohisaaren kakkoselle, itse kopilla pois. Piirainen täytti ykköspesänkin. Paloton ajolähtö Wahlstenille, takalaiton ja aikalisä. Jatkoajot Toivolalle, Ikosen haamukoppi ja toinen palo kotiin Puputista. Toivolan varrella vielä vaihtoi ja kahden palon ajot Ollille. Lyönti jää etumiehelle ja kolmaskin palo kotiin.

Viimeisen alkavalla KiPa kopitti muutaman miehen pois. Ahonen vapaalla ykköselle, Hurskainen vaihtoi kakkospesän takaa etupesät täyteen. Samu-Kalle Varonen löi pallon läpi kakkosjatkeelta 1+2 juoksun arvoisesti, kun kunnarin edellä kotiin tulivat Jani Ahonen ja Topi Hurskainen. Tilanne 1 – 6 KiPalle. Eskelinen ja Sigvart kopeilla pois, Pekkinen ykköselle ja Ikonen vaihtoi takapesät täyteen. Merkki päälle, mutta Varosesta ensimmäinen palo kotiin. Kotron veto etumiehelle kotiin, toinen palo ja haavat. Kotro vapaalla ykköselle, Purmonen vaihtoi kovalla hänet kakkoselle ja Hämäläisen pystärillä jo kolmoselle. Koppi pois, Kotro yksin kolmosella, Ahonen kopilla pois kuten Hurskainen ja Varonen. Viimeisenä lyöjänä Mikkolanaho, koppi kakkoskopparille ja vuoron vaihto.

Tasoittavalla KoU:n Vuorenmäki paloi kärjen takana kun Liukku haki pallon vessasta! Yli-Hirvelä rakensi yhden palon ajot Wahlstenille. Kotro haki pallon keskisaumasta ja poltti kotiin, yksinäinen etenijä kolmosella, kun KiPa otti Walstenin kopin pois. Brandtin kopin pudotuksella kahden palon ajot Toivolalle, Liukkun korkea tolppa ja välipalo kakkoselta.

Toisen jakson kärkilyönnit 17 – 22 (59 % – 61 %), kolmostilanteet 8 – 12 ja kotiutukset 1/7 – 6/12.

Supervuoropari KiPan näytöstä

KiPa aloitti sisällä. Sigvart kovalla kärkeen, Hurskaisen ohitusnäpyllä kakkoselle ja kovalla itse ykköselle. Varosen riskilyönti laittomaksi, ensimmäinen palo. Pekkisen yhden käden ohitusnäpyllä Sigvart kolmoselle, kopin pudotuksella yhden palon ajot Valentin Ikoselle. Kova merkattu keskisaumaan ja Veli-Matti Sigvart toi 0 – 1 ja Varonen takana kolmoselle. Uusi ajolähtö Ville Liukulle, kierrenäpy kakkosrajaan ja Topi Hurskainen toi 0 – 2. Kolmas ajolähtö Sami Mikkolanaholle, kumura putosi Jakobssonin räpylästä ja Hannes Pekkinen toi 0 – 3. Neljäs ajolähtö Ville Hämäläiselle, pystäri keskelle merkistä väliin ja Valentin Ikonen toi 0 – 4. Kopilla pesät tyhjiksi. Purmonen pystärillä ykköselle, Kotron kopilla pois. Ahonen vapaalla ykköselle, Hurskaisen kova ykkösrajaan ja Ahonen kakkoselle. Sigvart täytti ykköspesän, Varosen näpystä kahdestoista kärkkäri kolmoselle. Kopin pudotuksella yhden palon ajot Hannes Pekkiselle, yhden käden varsi linjaan asti ja kolmospalon hinnalla Jani Ahonen toi 0 – 5. Ikonen vaihtoi takapesät täyteen, kopin pudotuksella kahden palon ajot Ville Liukulle, kumura keskelle ja Samu-Kalle Varonen toi 0 – 6. Kopilla pesät tyhjiksi, Ahonen vapaalla ykköselle ja harhaheitto ohi ykkösen saatteli hänet jo kakkoselle. Hurskainen pystärillä ykköselle, Varosen kova kakkossaumaan räpylän alta, kahden palon ajot Pekkiselle. Pallo linjaan ja välipalo kolmoselta.

Tasoittavalla KoU:n kärki Puputti paloi kakkoselle. Yli-Hirvelä pääsi kakkoselle ja Tuohisaari poltti itsensä ykköselle. Kotilaisen kopilla haavat kolmoselta ja Piiraisesta kolmas palo Toivolan lyönnistä Kotron heitolla.